Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1. 000 Metrekarelik Market Açmak İstiyorum

BaşlatansalicTarih13/10/2010 03:21:31Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar ,

Öncellikle ciddi bir araştırma yapmaktayım. Süper market açmak için çaba sarf etmekteyim. Bana bu konu da yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar ..

şimdi market alanı 800 ile 1.000 metrekarelik bir alana inşaa edilecek. İnşaasını prefabrik yaparsam daha uygun geleceğini söylediler araştırdım ortalamalarla doğru çıkıyor. Açacağım yerde markalı Ya da kurumsal bir yer yok. Yani ihtiyacı çok var böyle bir yere.

önündeki caddeden 17 köy 2 kazaya da yol gidiyor , köylere gittim geldim muhtarlarla azaları ile görüştüm , dolmuş durakları ile , otobüs durakları ve şoförleriyle bire bir görüştüm. Kahvelerle küçük işletmecilerle de görüştüm fikir alış verişi de yaptık. Yanı sıra bir ay süren bu koşuşturmam da günde kaçar kez araba , jeep , pick up , kamyon , traktör , bisiklet , motorsiklet vs geçtiğine kadar aylık ortalama elimde planlar var.

yanı sıra ben bu işi hiç bilmiyorum fakat ortağım bu işi biliyor. Yanı sıra reklam derdimiz pek yok tanıtım veya organizasyonlar da da yardımcılarımız var.

artı olarak şunlarıda araştırdım ben oraya bu marketi kurarsam ziraat bankası atm sini kuracak ve yıllık bana 7.000 lira verecek işbankası ile de görüştüm onlarda atm sini kuracak ve yıllık bana 11.000 lira civarında para verecek. Neden bu iki banka çünkü bu iki banka o yerde yaşayan insanların en çok kullandığı banka olduklarını araştırdığım için.

Yanı sıra market alanında çocuk parkı olacak. Oraya bir personel atayacağım . Gelen müşterilerin çocukları oynarken rahatça onlarda alışveriş yapabilsinler.

Yanı sıra 2-3 tane kadar kamelya olabilir çay kahve keyfi yapılabilir. Çünkü ihtiyaç var.

orada oturanların gelir seviyelerini araştırdım çok fakiride var , çok zengini de fakat aylık alışverişlerini ya metro dan toptan alarak ya büyük gross marketlere giderek yapıyorlar. Yanı sıra en yakın süpermarket 20km büyükmarket 38km grossmarket 62km den oluşuyor.

Hizmet olarak neler vermeyi düşünüyorum öncellikle müşteri servis aracı düşündüm minibüs olursa pahalı gelebilir dediler. O bakıma koltuklu dizel panelvanların fiyatlarını araştırdım ve makbul gördüm. Yanı sıra örneğin 20 lira ve üstü alışveriş isteği olanlara alo paket servisi ile scooterlı personeller evlerine kadar hizmet verirse aktif bir şey olur diye düşünüyorum. Yanı sıra hafta nın bir günü halk günü olabilir diye düşünüyorum.çok uygun fiyata aldığım ürünlerde mükkemel bir eritme yöntemi yani pazarlamasına gidilebilir diye düşünüyorum

personel için motivasyon edici olayları da düşündüm 15 günde Ya da ayda bir kere futbol maçı olabilir , sinema günü olabilir veya güzel bir yerde yemek yiyebiliriz. Maaş ve sigorta artı olarak eve servis de olacak. Personel kıyafetlerinide araştırdım.ve fiyat aldım.

Market için ürün broşürleri için renk çalışmaları yaptırdım , kampanyalı borşürler , haftalık dergi çalışmaları da örnek olsun diye çalıştırdım. Yanı sıra antetli zarf , broşür , kağıt , notluk çalışmalarının yanı sıra kalem çalışmaları da yaptırdım. Gözümden bir şey kaçmasın dedim.

Otopark alanı müsait ve oldukça alanda yer boş. Buraya ufak ufak aydınlatmalarla donatıp ağaçlarıda yeşil lambalarla renkelndirirsek güzel olur diye düşündüm.

Kampanyalar konusunda bir çok araştırmada yaptım. Bir alana bir bedavasından tutun da % 40 indirimli ürünlere kadar kısa ama öz araştırmalara daim oldum.

aşşağı yukarı bütün marketleri süpermarketleri büyük marketleri ve gross marketleri gezdim rafların dizilişinden , kasaların oturuşuna kadar inceledim. Fakat zaten raf sistemlerini nerden alırsak orası kuruyor bunu öğrendim. Kasaları da onalr kuruyor. Yanı sıra raflara ürünler ne şekilde diziliyor bunlara baktım. Tek tek notlarımı aldım.

Banka teminatım var , güvenlik ağı ile ilgili sıkıntımız yok , jenaratör firmalarından teklif te aldım ,
muhasebecim var ve muhasebe programlarını bulmak ta kolay.

Şimdi Neleri Merak Ediyorum Ona Geleyim Arkadaşlar !!!

1.barkod sisteminde Hiçbir bilgiye sahip değilim sadece bakıyorum araştırıyorum ve bir çok firmadan hem broşür istiyorum hemde teklif istemekteyim. Bu konu da yardım bekliyorum

2.böyle bir yerde net Ya da ortalama kaç personele ihtiyacım olacak
3.ve araştırmış olduğum konularda eksiklerim varmı , varsa neler acaba
4.araştırmamış olduğum konular gözünüze çarptıysa yazarmısınız
5.hangi firmalar , markalar nakit destekte bulunuyor ve nasıl
6.böyle bir yer için hangi kurum , kuruluş kosgeb vs destek veriyor
7.veriyorsa nasıl veriyor , nasıl görüşülür
8.ortalama böyle bir yerin maaliyeti ne olur ortalama yazsanız da olur

Şimdilik Çok Teşekkür Eder ,
Sevgi ve Saygılarımı Sunarım

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanatçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye7 yazı
öncellikle ilginiz ve alaknız için teşekkür ederim. yönlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz içinde teşekkür ederim.

20.021 nufusu var toplam olarak
bunların 8.104 ü emekli oalrak geçiyor
bunu da buradan aktarayım

tedaşın şöyle bir olayı varmış . ortalam aylık ne yakıyorsunuz 1.000 lira yılda 12.000 lira ediyor
biz 9.000 lira peşin verirsek ne kullanırsanız kullanın diyorlarmış. buradan da kazancımız var

aynı olay askidede varmış fakat kuyu suyu alternatifim var. bu da mantıklı geliyor.

telefon olayınıda 0800 lü yapacağım yıllık 1.500 lira veriyorsunuz sınırsız türkiye de konuşabiliyorsunuz.

ortalama 6 kasa düşünüyorum. yanı sıra tüm personel şimdilik asgari ücret sigorta servis ve yemek düşünmekteyim. 3 aydan sonra maaşlarına zam yapabilirim.

yanı sıra muhasebecim var bunlara masraf gitmeyecek. şirket olarak açacağız buralara masraf gidecek

servis aracı günde 100km ortalama yapsa
5 servis aracı yada 5 gidip 5 gelse diyelim
günde 100 liradır. ayda 3.000 yapıyor.

önce araç alımını düşündüm sonra kararsız kaldım
profesyonel kiralamadan kiralıyoruz. kasko sigorta
burdu kırdı derdi yok. kaza olduğunda kazalı aracı alıyorlar yenisini veriyorlar ne zaman kaybım oluyor ne sıkıntım oluşuyor. birde bu var

elimizde ürün kalma , bozulma derdimizde yok

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanatçy
Yeni Üye7 yazı
Mesajlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar ...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanatçy
Yeni Üye16 yazı

merhabalar konuyu gördüm ve çok beğendim özellikle araştırmalarınız ve tesbitleriniz güzel.İş kurarken bu tesbitleri yapmak çok önemli gerçekten.Konuda gördüm ilgimi çekti.Barkod sisteminden bahsettiniz.Ben bilgisayar programcısıyım.Elimde küçük bir barkod stok carihesap programı var..Ben bunu küçük bir firmaya yazdım fakat siz daha seri ve daha güçlü bir program istersiniz tabiki.Eğer nasıl bir program olacağını ve nasıl bir sistem olacağından bana bahsederseniz size fiyat teklifi verebilirirm.
KAYALAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye255 yazı
çok fazla detaya inme ürünler ucuz olsun bol bol insört bastır. Dediğin halk günlerinde temel gıdalarda özel indirim yap. Şeker vs. zaten kar marjı düşüktür. Müşterinin rahatça gezebileceği bir yerleşim ve herşeyi bulabilmesi lazım 17 köy yolu üzerinde diyorsun hırdavat olayına özen göster. Kürek sap çekiç çivi bu tür ufak büyük ürünler için özel reyon yaptır. Kar marjları çok güzeldir. Hangi firma ne verir diyorsan ilk başta sen atlama mal alımında para sıkıntınız yoksa çağırın firmaları peşin alın ürünleri malı alırken kazanıcaksınız. Firma desteğine gelince 1-2 ay satışdan sonra zate firmalar sizin potansiyelinizi görüp kendileri yanaşacaklardır. Hepsinden hizmet bedeli isteyeceksin. Vs Vs. Güzel bir fikir iş sektörü babında.

Başarılar.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
konuyu yeni okudum..market acma fıkrınız noldu?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye47 yazı
konu baya bir eski galiba

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Esnaf
Üye345 yazı
konuyu açan arkadaş foruma en 20.10.2010 tarihinde yazı yazmış
eses

Yerleşim Türkiye / Eses