Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Herkes İçin Güzel Bir İş Planı Önerisi/teklifi

BaşlatanspeiderTarih10/10/2010 17:16:21Yorum84

İlk mesaj
Üye195 yazı
Arkadaşlar,

Güzel bir iş planı önerim var lütfen sonuna kadar sabırla okursanız hepimiz için faydalı olacağını umuyorum. Daha önce benzer başlıklar açıldığını gördüm ama bir sonuç alınamadı. Bu sefer somut bir sonuç alınabilmesi temennisiyle.

Düşündüğüm iş planı şu şekilde;
Farklı alanlarda çalışan, farklı konularda uzman , farklı coğrafi bölgelerde bulunan arkadaşlar var. Bu forumdaki herkeste bir iş kurmayı hedefliyor.

Bu farklılıkları doğru düzgün dizayn edilmiş bir platformda ortak bir girişim haline getirerek farklılıklardan ve birlikten güçlü bir sinerji yakalayabiliriz diye düşünüyorum.

Örneğin sadece burada iş yapmak isteyen 100 kişi bu şekilde bir platforma girmiş olsa ve ortalama 10.000 TL gibi bir sermaye girişi olsa kişi başı toplamda 1.000.000 TL sermayeye sahip bir şirket kurulmuş olur. Gerek şirketin sermaye büyüklüğü gerek insan potansiyeli bu şirketin hızlı büyümesine sebep olur. Tabi herşeyin başında doğru düzgün kurgulanmış bir tüzük olmalı diye düşünüyorum.

Amerika'da ismini hatırlayamadığım bir site buna benzer bir projeyle bir futbol takımı satın almışlardı. Tam hatırlayamıyorum ama 50.000 kişi sanırım 10-20 euro gibi miktarlarla e-kumbara şeklinde internette para biriktirerek yatırım yapıyorlar. Bu şekilde yatırım girişimlerinden ilham almalıyız.

Düşündüğüm planıda şu şekilde gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum:
Bu platforma katılmak isteyen arkadaşlarla görüşerek toplantılar düzenleyerek yapıyı düzgün bir şekilde belirlemek ve başlangıçta girilecek iş alanlarını tespit etmek. Bir web sitesi açarak bu sistemi ordanda duyurarak katılmak isteyen arkadaşlarada sistemi anlatabilmek. Daha sonra iyi dizayn edilmiş bir tüzükle anonim şirket kurmak. Sözü edilen şirketin hisse yapısını belirleyerek buna göre katılımcılar belirlenen hisse yapısına göre ortak olabilecek. Bunların hepsi resmi ve legal olacak zaten kayıt altında. Bu sözü edilen şirketin yönetim kurulu ve merkezi bir ofisi olacak. Ve daha sonrada belirlenen alanlarda faaliyet göstermek üzere altyapı çalışmalarına başlayacak.

Üç şekilde katılımcı olmak mümkün olacak
sermaye katılımı : sermayesini koymak isteyen arkadaşlar nakit koyabilecek. Nakit dışındaki gayrimenkul ve mal gibi şeylerle de mümkün olabilecek. Bunun içinde ekspertiz değerlendirmesi yapılacak ve malın değeri ne ise hisseye o yansıtılacak.

emek katılımı : nakit koyamayan arkadaşlar ise eğer bir alanda uzman ise ve biz onun uzman olduğu alanda faaliyet gösteren bir iş koluna sahipsek emek karşılığı ortak edebileceğiz. bu şekilde param yok ama uzmanlığım var diyen özellikle gençlerin önünü açmış hemde şirket olarak ivme yakalamış olacağız. Yine bu şekilde başvuruları keyfi değerlendirmiyoruz. Özgeçmiş, kariyerine, deneyimine bakarak değerlendireceğiz.

mevcut iş, proje katılımı : buda eğer bir işiniz var işyeriniz veya yürüyen bir projeniz var ama büyütmek istiyorsanız bunun içinde sermaye sıkıntısı çekiyorsanız başvuruda bulunarak bunlar değerlendirilecek ve o iş veya proje şirket bünyesi içine dahil edilebilecek.Hisse payıda yapılan ekspertiz değerlendirmesiyle belirlenecek.

Girilecek iş alanları ise katılımcı arkadaşlarla belirlenecek. bir arkadaşımız örneğin reklam ajansı kurmak hedefi var ama yeterli düzeyde bir sermayesi olmadığını varsayalım. Eğer bu arkadaş reklam sektöründe deneyimli ve bilgili ise yönetim kurulunun alacağı karara göre şirket bünyesinde bir reklam ajansı açılacak. İşin güzelliği şurdaki bu reklam ajansı, normalinden daha çok avantaja sahip olacak. Çünkü bir şirketler grubu bünyesinde olacak haliyle ciddi profesyonel bir imaj sunabilecek, şirketler grubu bünyesinde olduğu için diğer firma ve projelerimizle iyi bir portföyle başlayabilecek. ortak bir girişim olduğu için farklı bölgelerden onlarca belki yüzlerce insan olacağımız için etkin bir pazarlama/tanıtım ağımız olmuş olacak.

İşin güzelliği şurda arkadaşlar. Birlikten güç doğar evet düzgün yapılandırılırsa olmayacak şey yok ve bu sinerji herkese kazandırır kanaatindeyim.

Dağınık anlattım arkadaşlar bu yüzden kusura bakmayın zaten geniş bir konu. Burda cidden düşünen arkadaşlarla görüşmek, tanışmak, tartışmak isterim isterseniz buraya yazabilirsiniz isterseniz özel mesaj atabilirsiniz mail adresimde : d1xc@hotmail.com

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
84 yorum
Üye324 yazı
Yazınıza göre A.Ş. kurulması düşünülüyor.
İnşallah yönetim kurulunu oluşturacak çekirdek kadro vizyon sahibi, ticari deneyimi olan, hedefleri bir olan, alanında uzman ve başarısını bireysel de olsa kanıtlamış sermaye sorunu olmayan kişilerden oluşur.
Bu hususlara göre profesyonel düşünen arkadaşlar kararlarında ciddi iseler vakit kaybetmeden hemen bir araya gelmelidirler. Bana göre burada bundan sonra oluşumun nasıl olacağı değil de şirket kurulduktan sonraki süreç anlatılmalıdır ki örnek olsun. Bu sayede katılım gösterenlerin ciddiyeti ortaya çıkacaktır.
Öncelikle ortak bir yerde hemen tanışma toplantısı organize edilirse konu görüşülür ve güven sorunu ortadan kalkar ise yeni bir tarih belirlenerek bu oluşum için adımlar atılmaya başlanır. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Bende aranızda bulunmayı düşünürüm bu süreçte. Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye195 yazı
Evet, A.Ş. kurulmasını öneriyorum ben. Yönetim kurulu söylediğim gibi genel kurul tarafından belirlenecek.

Üye195 yazı

Aslında yeterli talep görülebilirse benim düşündüğüm hedef Holding kurabilmektir. Bunun içinde öncelikle bir A.Ş. kurup daha sonra oluşuma bağlı bir kaç iştirakçi şirketler vasıtasıyla büyük ve etkin bir oluşum kurabilmektir amacım. Olursa tabi.

Bunlar içinde sayımızın 10-15 olup toplanması gerekir evet ama mümkünse kısa zamanda 100 kişi gibi bir rakama ulaşabilirsek daha iyi olur çünkü bu insanlar farklı yerlerden kalkıp muhtemelen İstanbul'da olacak buluşma yeri haliyle herkes başka yerden geldiği zaman eli boş dönsün istemem. 100 kişinin zaten belki yarısı çeşitli nedenlerle gelemeyebilir. Belki belli bir kişi sayısıda toplantıda umduğunu bulamayabilir veya bu oluşumda yer almak istemeyebilir o yüzden sayı düşebilir. O yüzden 10-15'ten ziyade gerçekten burdaki arkadaşlar istekli olanlar istekli düşünüyorlarsa yakın çevrelerine, arkadaşlarına , bu oluşumda olmasını istediği yakınlarına duyururlarsa iyi olur yani ben bir tek forumda değil gerçek hayattada eşe dosta bunu anlatıyorum. Katılım sağlamaya çalışıyorum.

Belli bir katılım düzeyi sağlanmazsa yani boşa uğraşılmış olur.

Yeni Üye24 yazı
arkadaşlar kooperatif işine giriyor bu biraz. eğer ciddi yatırım yapabilecek 3-5-10 arkadaş bir araya gelip 1 daire alıp onu satıp kar edebilir. ve bunu bölüşebilirler. daha sonra yine yeni bir daire alıp içini restore edip satıp para kazanarak sermayeyi katlayabilir ve kooperatif fikrinden vazgeçip a.ş. kurup paraya para demez ne derlerde derler :)
Paran yok işinde yoksa, yüreğin de mi yok?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye195 yazı
:) koniks'te sanırım bir süre sorun vardı o yüzden giriş yapamadım . Konu devam etmektedir arkadaşlar.

Üye485 yazı
Merhaba. Bu oluşumda ben varım. Lakin öncelikle bir iş fikri sunulması ve bu işe önderlik edecek kişinin belirlenmesi ve o kişinin öz geçmişininde burada yayınlanması lazım ki iş dahda ciddiye binsin. Ayrıca konulacak sermayenin dahada minumum seviye çekilerek (daha fazla ortak) insanların daha az riskle bu işe girmeye teşvik edilmesi lazım diye düşünüyorum. Kendimden örnek vereyim 3-5 bin tl koysam ve batsa en azından denedim derim. Listeye benide ekleyin. Saygılarımla. Mehmet GÜL
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye25 yazı
Konuyu okudum ve bende varım , spider adresinizi ekledim .
Sizde beni listeye ekleyiniz.
Fikir cok, icraat yok

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye195 yazı
@fikircokicraatyok,

Ekledim.

Yeni Üye41 yazı
mrb speider

Kaç kişi olduk ne durumdayız. zaman geçtikçe ister istemez heves biraz azlıyor :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye195 yazı
@bbhamza,

10 kişiyiz şu an. Heves azalmasın yani iki günde olacak şey değil. Mail adresimi belirttim aynı zamanda msn adresim ekleyebilirsin görüşebiliriz. Eklemek isteyen diğer arkadaşlarda ekleyebilirler.

Üye329 yazı
çok güzel fikir bende varım
ama öncelikle yolumuzu neye yatırım yapacagımızı iyi belirlememiz gerekir

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Üye195 yazı
@ispanyol,

hoşgeldiniz:) Biz bir takım şeyler düşündük tabi bu forumda bunu açmadık katılmak isteyen arkadaşlarla konuştuk, tartıştık aşağı yukarı güzel bir plan oluşturduk. Ciddi katılım taleplerini toplayıp İstanbul'da bir toplantı yapmak istiyoruz burda bu konuları masaya yatıracağız inşaallah.

sizin mesleğiniz nedir? ne gibi katkılarda bulunabilirsiniz ve ne gibi proje/fikirlerinizle katılabilirsiniz. Dilerseniz burdan dilerseniz mail/msn adresimi belirttim buralardan yazabilirseniz sevinirim.

Üye195 yazı
@mehmetgül,

d1xc@hotmail.com mail ve msn adresim dilerseniz maille dilerseniz msn listenize ekleyebilirsiniz konuşabiliriz.

İlginiz için teşekkür ederim.

Yeni Üye28 yazı
Güzel fikir benine yazın.

Gerçeklerin gücüyle kainatı bile fethedebilirim..

Yerleşim Türkiye / Bursa
Üye195 yazı
Arkadaşlar, listede yer almak isteyenler lütfen maille benimle irtibata geçsin d1xc@hotmail.com

Üye111 yazı
Otomotiv konuları ile ilgili projelerinize destek olabilirim, yatırım konusunda ise sizlere yapmayı düşünüp finansal zorluklardan dolayı yapamadığım iş planlarımı sunabilirim. Örnekeme olarak sunmak gerekirse ; elinizdeki sermaye toplamının %10'u kadar aylık ortalama net kar sağlayabilecek bir iş'tir. Risk neredeyse sıfır, yatırıma gerek yok, gerekli olan sermaye 500.000 TL ve üzeridir. Siz finansman konusunu hallederseniz, operasyonel detayları iletirim, başarılı olmanız temennisi ile,
leventasik@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye195 yazı
"Küçük bir firmada tek bir çalışanın parlak fikri yeni bir ürünün piyasaya çıkmasını sağlamaya yeterli olabilir. Büyük bir firmada ise aynı fikir aylar süren toplantılar içinde kaybolup gider." Al Ries

Katılım olarak ilerliyoruz. Lütfen katılmak bilgi almak isteyen arkadaşlar irtibat kurabilirler.

Üye195 yazı
Katılım olarak ilerliyoruz arkadaşlar. Bu konuyu düşünen, varsa sorularını sormak isteyen arkadaşları bekliyoruz.

Üye485 yazı
Evet arkadaşlar katılıma devam...
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye34 yazı
sayet böyle bir olusum olacaksa bende bu olusumda bulunmaktan memmun olurum..ama tüm forumda okudugum ve herkesin ortak sorunu olan güven konus asıldıgı sürece olmaktan zevk duyarım..tabi birde işin boyutu sekli kazancı detaylarıda önemli tabi..hos bunlar toplantıda zaten belli olacak seyler..ben olayım olmayayım uamrım hayırlısı olur..sayet bana özel mesaj atarsan sevinirim speider..şimdien hayırlı olur inssallah..saygılar
İNSANLAR VARDIR SEVGİYE LAYIKTIR.,İNSANLAR VARDIR SEVGİNİN EN YÜCESİNİ VERSENDE AŞAĞILIKTIR..

Yeni Üye61 yazı
kulağa hoş geliyor...da iş ne olacak...? ne işi yapacaz yani?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye2 yazı
Ben de katılabilirim elimden geleni yaparım.

Yerleşim Türkiye / ElsewhereMeslek Ö?retmen
Üye195 yazı
@alex34, @nurhalil , @dream83

d1xc@hotmail.com MSN ve mail adresimdir dilerseniz mail olarak dilerseniz msn olarak iletişim kurabilirsiniz.

Yeni Üye34 yazı
bende güven sorunu asıldıgında bu olusumun içinde olmak isterim...bulentacik@hotmail.com
saygılar
İNSANLAR VARDIR SEVGİYE LAYIKTIR.,İNSANLAR VARDIR SEVGİNİN EN YÜCESİNİ VERSENDE AŞAĞILIKTIR..

Yeni Üye46 yazı
30 yaşındayım , istanbulda turizm seyahat acentam var .. tabi inanılmaz bir çevrem var. bu işe bende hisseder olurum..

ahmet ilker olarak benide yazabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye46 yazı
bu şekilde aylık %10 kar çok rahat yakalanabilir, oda 10000 tl ye 1 tl aylık kart yapar. hiç bir şey yapılmasa sadece inşşat işi yapılsa bile yıllık %300 kar getirir. .. bence mantıklı. 01 ocak 2011 de kuralım a.ş yi .. benim kafama yattı ..

Yeni Üye39 yazı
Merhabalar, ilginç bir başlık açmışsınız, ve bu başlık altında ilginç bilgiler birikmiş. Benzer bir deneyimi ağabeyim yaşadı. Paylaşmak isterim, belki faydalı olur. Ağabeyim İstanbul İşletme Fakültesi mezunu. Mali Müşavirliğinin erken yıllarında 6-7 sınıf arkadaşı ile benzer bir fikri hayata geçirmek üzere karar aldılar. Önce 6 ay bir havuza para yatırdılar. Hatırlamıyorum, belki hepsi kendi hesabında biriktirdi, sonradan biraraya koydular paralarını. 6 ay sonra belli bir meblağ birikince proje düşünmeye başladılar. 3 fikir ağırlık kazandı. O zamanlar hepsi de yeni olan 3 fikir. 1-Özel Hastane kurmak; 2-Özel Kat Otoparkı Yapıp işletmek; 3-Dış Ticaret yapmak. Burada bahsettiğiniz sözleşmelerini, şirket tüzüğünü vs iyice olgunlaştırıp mutabık kaldıktan sonra şirketi kurdular ve hastane projesini hayata geçirmeye karar verdiler. O zaman için akla gelmeyecek bir semtte binayı aldılar. Bu arada her ay para yatırmaya devam ediyorlardı. Hastane bitmeye yakın içlerinden birinin hissesini devrettiği bir kişi (mobilyacı) hastaneye kendi verdiği ahşap malzemelerle bizimkileri borçlandırdı. Biraz da imkanları daralmıştı. Ödemelerde zorlanıyorlardı. Lafı uzatmayayım, bizimkilerden birkaçı hisselerini bu kişiye devredip ayrıldılar. Bu kişi büyük ortak oldu. Bu işleri iyi bilen biri olan bu kişi (sanırım yazılı sözleşmelerde bazı boşluklardan yararlanmıştı) hissesini büyütmeye ve istediği şekilde kendi kararlarını almaya devam etti. Bugün İstanbul Özel Hastanelerinin en büyüklerinden biridir sözettiğim hastane. Başlangıçta elini taşın altına uzatan ve tekerleğe ilk dönüşünü yaptıran idealist ekip bugün aksesuar hisseler halinde kaldıkları halde hisselerinin değeri müthiş artmış durumda. Ancak temettü alma şansları hiç olmadı. Çünkü gelir daima hastanenin büyütülmesine, donatılarına, tamiratına vs harcandı. Yani büyük ortak büyük para kazanıyor ama küçük ortaklar asla nakit gelir alamıyor. Sadece dediğim gibi hisselerinin değeri artıyor. Benim ağabeyim hisselerini ilk devredenler arasındaydı. O zamanlar bunu yeni gelenin bir katakullisi olarak görüyordu. Belki de haklıydı. Ama zaman en iyi ilaçtır derler. Kendisi bugün Yeminli Mali Müşavir. Hastanenin büyük ortağı ile de çok iyi dost. Epey limoni geçen ilk zamanlardan sonra yıllardır çok yakınlar, her sene birlikte mavi tura çıkarlar. Kıssadan hisse nedir derseniz...
Netice 1: Kime niyet kime kısmet.
Netice 2: Sen ekersin ama gözünü yumduğun an, başkası biçer. 6-7 İşletme Fakültesi mezununun hukukçularla birlikte hazırladığı şirket sözleşmesinde bile açık noktalar kalabiliyorsa, herkese DİKKATLİ olmalarını ve daha baştan yapılan sözleşmeyi güvendikleri hukukçularla ve işletmecilerle değerlendirdikten sonra karar vermeyi öneririm.
Benim de maksadım verimli olabilecek bir girişimi gölgelemek değil. Bir yaşanmış örneği bilginize sunmak. Keşke bizim ülkemizde de yabancı ülkelerde olduğu gibi profesyonel işbirlikleri kurulabilse ve insanlar güçlerini birleştirip, birbirlerinin kuyusunu kazmaya uğraşacaklarına enerjilerini yabancı ülkelere mal satmaya, ülkeyi kalkındırmaya harcasa. Hepinize başarılar, bol kazançlar dilerim. Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye142 yazı
malesef bu tür oluşumlara ülkemizde rastlamak imkansız. bunların nedenlerini bilmeden çözüm üretemeyiz.

1) iş dünyası plan projelerle yürümüyor mafyavari bir sistemle ilerliyor.
2) bir çok para sahibi piyasada tutacak proje bekliyor ve siz bir şey yapmadan paranın gücü ile darbe yapıyor
3) yetişme göreneklerimizden dolayı babana bile güvenme diye küçükten yetişen insanlar, dolandırıcılara inanıyor dürüst insanlara binbir dereden su getirtiyor (çevrenize bakın ***lar çevrede bir sürü insan tatlı dili oldukları için onlara inanıyor yada inanmak istiyor ama sen onların açıklarını söyleyince kötü oluyorsun garip bir durum)

kısaca böyle ortaklıklarını olmasını canı gönülden arzu eden birisi olarak, malesef toplumumuzun bu yönde bayağı bir ilerlemesi gerekiyor tabi bu ilerleme sırasında şimdiki durumundan daha da bozulmaması şartı ile.

Ülkemizde yasal mevzuatlar çok zayıf ve öyle şirketin tüzüğü noter takdiki işler ancak kendimizi kandırmak için kullanılıyor. düşünün ben 41 yaşındayım babam ben doğmadan önce dava açmış dava süreci 43 senedir sonuçlanamamış ve halen devam ediyor. elinde belge olsa ne olur olmasa ne olur. belki benim torunumun zamanında sonuçlanır diye espri yapıyoruz artık.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
arkadaşlar,konuyu büyük bir ilgi ile baştan sona okudum.Bence burada hedef elbette kazanmak olmalı ama aynı zamanda memlekete faydalı bir durumda yaratılmalı.Bence A.Ş. kurup,ciddi ilgilenen ortaklardan alınacak aidatlar ile ihracat pekala yapılabilir ki aramızda illa ki bu işlerden anlayan arkadaşlar da mevcuttur.Ben banka kökenliyim,mesela banka işlerini yönledirebilirim.Ülkemizde üretilmeyen şey yok.Böylece Ülkemizede bir katkı olur düşüncesindeyim.Ve inanın ihracat yapmak,Ülkemizde ticaret yapmaktan daha kolay ve güvenilir.Bu iş için yurt dışında ki Elçiliklerimizin Ticari Ateşelilklerinden pekala yararlanabiliriz.Zaten onlar bize yardımcı olmak için varlar.Eğer herkes ciddi ise bende varım hem de büyük bir keyifle.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye46 yazı
en önemli madde herhalde... yönetim kurulu üyelerinin her sene farklı olması gerektiği ve her hissedar aynı oranda hisse sahibi olması gerektiği, eğer hissedar satacaksa hissesini , ancak dışarıdan kurulun kabul ettiği kişi alınabilirliği (veya şirket karı ile hisse alınma kararı çıkarılması üyelere eşit hisse şeklinde bölünmesi ) ve borçlanmanın tüm üyeler tarafından olacağı ve herkezin aynı oranda yatırım yapacağı gibi olması ...