Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

. . Pazarcı Geldi Pazarcııııııı. .

BaşlatanyenilmezTarih10/10/2010 16:06:44Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
sevgili konik ailesi , kasalı bir araba alsam içini sebze ve meyve ile doldursam ve başlasam mahalle mahalle gezmeye satış yapmaya. bunun bir sakıncası olurmu. yani izin almam gereken yerler varmı ... bilgisi olanların verdikleri cevalar için şimdiden teşekkür ederim
Yalan dünya...

Yerleşim Türkiye / Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye16 yazı
dostlar cevap önemli bilenlerden rica ediyorum
Yalan dünya...

Üye139 yazı
maliye acısından sorun olabilir... vergi kayıdın olması gerekebilir... bir muhasebeciden bilgi alırsan iyi olur...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı

arkadaşım zabıtalar tepene çöker. bunun 3 tekerlekli el arabasında meyve sebze satmaktan tek farkı 4 tekerlekli motorlu bir araçta satman olur.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye16 yazı
peki şöle bişi olsa manavım olsa ozaman vergi kaydım olur. ozaman yinede araçla çıkacağım için bi yerlere kayıt olmam gerekirmi
Yalan dünya...

Üye277 yazı
Araç ile şehir içinde mahalle mahalle gezip mal satmanın yasalarda bir yeri olduğunu sanmıyorum. Bunun adı işporta ve vergili bir işportacı hiç duymadım. Ya bir dükkan açıp manavcılık ya da pazarlarda yer alıp pazarcılık yapacaksınız.

Araç ile mal satmanın en makul yolu şehirlerde değil köylere gidip satış yapmaktır. Misal İç Anadolu da köylere gidip balık satarsanız paraya para demezsiniz.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
bizim mahalleye haftanın 3 günü değişik insanlar geliyor h 100 araçlarıya bu işi yapıyorlar acayipte talep olduğunu görüyorum çok soğuk havalar da çok sıcaklar da pazara gitmektense ayağa kadar gelen bu araçlı pazardan alan insanlar var. ama dediğim gibi bu iş yapmak için ne gibi kanuni yollar var onu bilmiyorum ,yani kasalı bir arabası olan herkes bu işi yapabillirmi diye soruyorum içten içe
Yalan dünya...

Yeni Üye71 yazı
sebze meyve satan büyük marketlere yakın yerlerde satma şikayet ediyorlar.plakanı zabıtaya veriyorlar.onun harici birşey çıkacağını zannetmem.bu aralar balık sezonu bencede balık sat.hayırlı işler
iş fikirleri

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Üye277 yazı
Tekraren bunun kanuni yolu falan olduğunu zannetmiyorum. Kaçak kuçak yapabilirsin ki senim bahsettiklerinde bu işi kaçak kuçuk yapıyordur zaten. İnanmazsan bunlardan bir alışveriş yapıp fiş iste. Bakalım verebilecekler mi?
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
cevaplar için ayrı yarı teşekkür ederim. bugün bir kaç kişi ile görüştüm dediğiniz gibi eğer büyük bir şikayet yok ise yada tabiri caizse olmadık bir yerde durmuyosan zabıta pek dokunmuyormuş . çok göze batarsan çek arabanı burdan diyorlarmış, ama ben istiyorum ki herşey konuna göre olsun ki kimse gık diyemesin... yinede ben dediğinizi yapıcam alıcam arabayı dolduracam arkayı mahallll e mahalle gezecem , gezecem ama bir fark oluşturmalı dimi , şimdi onlarca bu işi yapan var sayarsak ve be o onlarca arasında olmak istemem onlarcanın dışındaki kişi olmalıyım.. varmı şu kardeşinize akıl fikir verebilcek kişiler. şöle yap bir adım önde olursun diyecekler.
Yalan dünya...

Yeni Üye18 yazı
Kafanın rahat olmasını istiyosan,kimse sana sesini çıkarmasın istiyosan,aracınla köyleri dolaş,köylerde sat,zararlı çıkmazsın....

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ticaret
Üye167 yazı
merebe arkadaşalr baracuda isimli arkadaşın dediği doğru bu iş icin bence köyler en güzeli ama hala girmek iflas demek bence sermayen varsa sana mersin den yükleyip malı bulundun bölgede dopoya koyup günlük uygun fiyata satman baya karlı iş öyle istersen sana yardımcı olurum 0507 740 16 31 yunus balcı

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye16 yazı
sölediklerinizi tüm dikkatimle okuyup değerlendiriyorum. ilginizden yardım severliliğinizden dolayıda ayrıca teşekkür ederim
Yalan dünya...