5- 6 yıl önce olabilirdi belki. Fakat şimdi bence çok iyi bir fikir değil. Birincisi projeksiyonu interneti ve bilgisayarı olmayan okul pek fazla kalmadı. Olmayanlar vardır hala ama onlara da hızla gelir. Üstelik çoğu kez okullar bu projeksiyon cihazlarına bedava sahip olabiliyor. Devlet ve bağışcılar bunun için okullara sürekli para veriyor.
Çok ucuza mal edeceğiniz 5-10 projesiyonu yakaladığınızı düşündüğünüz pazara kiraya verebilirsiniz ama çok uzun sürmeyeceği kanaatindeyim. Projeksiyonla haşır neşir olan öğretmen ve müdür tez zamanda elindeki imkanın farkına varıp devletten bunun parasını isteyecek ve okulun tüm sınıflarına bedava projeksiyon bağlatacaktır.
Ayrıca son iki yıldır piyasaya çıkan ledli projeksiyonlar var. Çok küçükler , batarya ile çalışabiliyorlar , çok fazla fonksiyoneller ve epey de ucuzlar. Örneğin 300 liralık avuca sığabilen bir led projeksiyon , seyyar perde ve bir batarya ile elektriğin bile olmadığı yerde güneş perdesi olmayan bir sınıfta rahatlıkla gösteri yapılabiliyor, ders verilebiliyor.
10 yıl kadar önce projeksiyon sistemi kiraya veren bir işletme vardı Konya da hatta başka illere bile gidiyor kurulum yapıyorlardı. Piyasaları hızla söndü çünkü yeni ve daha ucuz cihazlar ardı ardına piyasaya çıktı. Projeksiyon herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir ürün halini aldı. Günümüzde çantaya sığan lamba ömrü sınırsız modeller eskisinin onda biri fiyatlarla piyasada artık.
Şevkinizi kırmak istemezdim ama benim bildiğim piyasa böyle.
Benim sınıfımda LG nin ledli bir projeksiyonu var. Şimdi tavana bir de sabit lambalı projeksiyon takılıyor. Üstelik çok zengin bir okul da değil. Mal müdürlüğü bu işlere hiç zorlamadan sürekli ödeme yapıyor.
Saygılar...