Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sokakta Sıcak Çay

BaşlatanispanyolTarih04/10/2010 11:23:59Yorum12

İlk mesaj
Üye329 yazı
arkadaşlar
sokakta sıcak çay satışı nasıl olur
ıhlamur kurburnu adaçayı
olmadı nescafe / cappicino da ekleriz

maliyeti 20 kuruş olsa 50 kurusa satsak bardak basına 30 kurus kar
saatte 30 bardak satsak 30bardakx30kuruş=9TL
8 saatte böyle iş yapsak ki soğuk kış günleri başladı 8x9=72TL

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşım bence olur denemekten zarar gelmez.Günün her saatinde olabileceği gibi misal kimi kamu kuruluşlarının önünde, banka kuyruları gibi milletimiz sıra beklemekte olduğu her yerde iş yaparsın.E çok şükür bizim milletinde kuyrukta dikilme derdi bitmeyeceğine göre...
Şimdi sabah benim servis beklediğim yerde simit satan bir eleman var.Elinde sepet dikilir.İçimden bir gün dedim ki gidiyim şu adamı uyarıyım.Ulen sabahın köründe bekliyon burada millette kıyamet zaten otobüs durağı, servis bekleyenler dolu simit satıyon al eline bir termos sıcak su sallama çay bide plastik bardak 50 kuruş simitse 75krş 1 tl'ye çay.

Şimdi kesin birileri çıakar derki adam senden neden çay alıp içsin cafede içer.Şimdi servis otobüs bekleyenlerin aracı nezaman gelir bilinmez araç geldiği gibi biner o nedenle aracı kaçırmamak için duraktadikilir.Verirsin eline çayı işi bitince bırakır çayını gider.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye19 yazı

zabıta görünce kaçmak gerekir mi ?

Bide ucuz yollu ama eli yüzü düzgün bardak lazım bence, ince olacak ama naylon asla olmicak.

ha bide çay demleme mi olucak?

termosta demleme mesela... yada sallama + sıcak su ?

Alternatif ne olabilir çaya ?

Sıcak süt ?

Harita, sahanın kendisi değildir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye73 yazı
ben sana olur derim.
nedenmi?
ben ukraynada yasiyorum burada sistem nasil isliyor anlatayim istersen
caycilar derme catma el arabalarina en az 4 tane 3 lt lik termos koyuyor, plastik car bardaklari 1 kerelik , bulasik derdinde yok
5 yada 6 marka degisik sallama paket caylar, jacops ve nestle kavanoz da kahve , kusburnu ve yesil cay ada cay ve degisik meyve caylari yaninda cesit olrak sunuluyor, bunu yaninda kapicino, ve degisik kahve ve icecek cesitleride arzu eden icin hazir var.
bunun taninda siz tabi kakako, salep,oralet, kivi gibi icecekleride eklerseniz buyuk bir ceside ulasmis olursunuz,yaninada gofret kek ve baska ulker tarzi tatli ve tuzlu seyler eklerseniz sanirim gune 72 degil daha buyuk bir rakama ulasirsiniz.
yalniz belediyeden kacmak gerekmez ise,
denemende fayda var. guzel bir sey,
blue wings danismanlik hizmetleri.

Yerleşim Ukrayna / HarkovMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı
Merhabalar

Fikriniz çok güzel bence değerlendirebilirsiniz. Bu işi izin alarak resmi bir şekilde de yapabilirsiniz. O zaman kimseden kaçmanıza gerek olmaz. Hatta güzel bir tasarımla oluşturacağınız seyyar araç ve konseptle franchising bile verebilirsiniz. AVM standı, Otobüs durakları, Yaya yoğunluğunun olduğu caddeler, Semt pazarları vs... vs...

Ancak ürün çeşitliliği iyi bir seviyede olması lazım. Sıcak içecek adına yok yok... olması lazım. Çay çeşitleri, kahve çeşitleri, salep,kakao, oraletler vs.. vs.. Kimsenin özellikle bu soğuk havalarda sıcacık içeceklere hayır diyeceğini zannetmiyorum ve son olarak bende denemenizde fayda var diyorum.
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Üye329 yazı
sabah 7 gece 24.00 arası satış yapsam (1 kişi başa çıkamaz vardiya koyarız =) )
3'er litrelik 6 demlik termos 6 sıcak su termosu toplam 12 termos 1 küçük tüp (taşıma kolay olsun diye) 1 su ısıtıcı (Demlik) ve 4 tekerlekli taşınabilir bir stand (stand 120cm*60 cm)
ve küpşeker, köpük bardak, plastik kaşık yasal izin belgesi =))

bunlar demlenecek çaylar
1-siyah çay
2-ıhlamur çayı
3-kuşburnu çayı
4-ada çayı
5-yeşil çay
6-nane - limon

bunlar sallama/paket çaylar
neskafe, papatya çayı, böğürtlen çayı, elma çayı, tarçınlı erik çayı, tarçınlı-karanfilli yeşil çay, ve form çay

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Üye149 yazı
Daha ortada fol yok yumurta yokken franchising muhabbeti geçiyor. Fikir çok güzel. İzmir otogarında doğulu kardeşlerimiz uzun zamandır bu işi yapıyorlar ve gayet başarılılar.

>Oturmuşsunuz ya da ayaktasınız otobüsünüz kalkacak saate, telefona bakıyorsunuz, derken arkanızdan birisi "tut tut tut" diye elinize hızlıca bir bardak tutuşturuyor. Ne oluyo demeden termostan sıcak çayıda döküveriyo içine.
Almıyomda diyemiyosun çünkü civardaki çiğdemci, boyacı, simitci örgütlenmiş durumda :))
Kaç para? 2 TL abi.
Günde 30 bardak satsa...
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye35 yazı
hiç başında durmaya gerek yok bence bi tane otomat yaptırsan çay+kahve veren. Paranı alır keyfine bakarsın :))

Üye329 yazı
bende dahil bir çok kişi otomattan almaz bence
tamam haklısın ama satışlar en az 3 kat azalır
öylece duran bir makinaya kim giderki
fark edilmez bile =))

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye35 yazı
Otomat işi zaten ek gelir olarak düşünülmeli ya da cep harçlığı olur gerçek gibi olmaz ama iyi bir yere koyarsa gerçekten iyi satar :))