2 dönüm arazim var, Çanakkale taraflarında. Burada hayvan beslenilir mi bilmiyorum ama eğer olmazsa, Tekirdağ Edirne arası bir yerde 10 dönümlük bir arazide alabilirim. Kesimlik büyük baş hayvan beslemek istiyorum. 6 aylıkken alıp 13 aylıkken kestireceğim(en hızlı büyüdüğü zamanlar 6-12 ayları arasında oluyormuş) Hayvanlar için büyük bir yeşil alan oluşturup yem maliyetini azaltmak-meyve sebze hali ile anlaşıp hayvanlara buradan ucuz yemler bulabilmek.
Bu kestirdiğim hayvanların etlerini ise bir kasap dükkanı kurarak birinci elden ben satmak istiyorum. Asıl işin püf noktası burada. Biraz hayalimdeki kasap-şarküteri'nden bahsedeyim; Diktörtgen bir dükkan, yaklaşık 75m2 alanı var. Daha büyük te olabilir. İlk girdiğinde, ahşap bir zemine ayak basıyorsun. Yerler parke. Solda pasta dolapları gibi butik dolaplar var ve içerisinde düzgün kesilmiş, kuzu ve dana etleri sergileniyor. Önde 2 mt. uzunluğunda bir tezgah var ve ön tarafı komple camlı ve içerisinde dilimlenmiş etler vs. var. Standart bir kasap tezgahı gibi düşünmeyin. Tezgahın arkasında bir kömür ızgarası. Üstünde büyük bir havalandırma. Evet arkadaşlar, Dükkan İstanbul tarzı, SteakHouse tarzı bir yer. Ortada bir tane 15 kişilik büyük bir dikdörtgen oval masa. Etrafında tabureler var ve bütün insanlar burada yanyana etlerden yiyorlar. Etlerin şekilleri, antrikor biftek, t-bone steak, köfte tarzında. Çok pahalı değil ama. Neyse, isteyen et alıyor, isteyen orada yiyor. Diğer dükkanlardan ayıran bir özellik, yan tarafında şarküteri-kitaplık tarzı bir köşe. Evet, yanlış duymadınız; birbirlerine bakan koltuklar düşünün. Deri kanepeler düşünün, bir tarafında raflar ve kitap-dergiler. Yan tarafta kahve-çay köşesi(etleri yedikten sonra türk kahvesini dergi oku**** burada dinleniyorsun). Bir tarafta şarküterilik ürünler, özel peynirler, füme etler vs.
Bu dükkanda satılacak et ürünlerinin tamamı kendi çiftliğimdeki hayvanlardan temin edilecek. Peynir vs. ise standart sütaş peynirleri fln gibi olmayacak. Yani, çoğu şeyi birinci elden tüketiciye kendim sunacağım ve arada komisyoncu derdim olmayacak.
Karkas etin kilosu şu anda sanırım 18 tl. Ancak kasaptaki etin kilosu 25-30 tl. Etin bana maliyeti 10-13 tl olacak. Bu aşamada eksiklerim ve masraflarım illaki çok görülebilir.
Sizce bu hayal, gerçekleşmesi çok zor bir hayal midir? Çok mu şeyi aynı anda istiyorum.
Saygılar
Hüseyin Yıldız
Hüseyin Yıldız