Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hayatımın Projesi - Fikirleriniz Önemli!

BaşlatanhuseyyilTarih30/09/2010 15:08:03Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Merhaba, öncelikle böyle bir sitenin varlığını fark ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Son dönemlerde, sürekli yapmak istediğim şeyleri birileri ile konuşmaya çalışıyorum ama maalesef kimse ciddiye almıyor. Çünkü, bırakın benim cesaretimi, kendilerinde bu cesareti göremiyorlar. Neyse, ben hayalimi açıklayayım;

2 dönüm arazim var, Çanakkale taraflarında. Burada hayvan beslenilir mi bilmiyorum ama eğer olmazsa, Tekirdağ Edirne arası bir yerde 10 dönümlük bir arazide alabilirim. Kesimlik büyük baş hayvan beslemek istiyorum. 6 aylıkken alıp 13 aylıkken kestireceğim(en hızlı büyüdüğü zamanlar 6-12 ayları arasında oluyormuş) Hayvanlar için büyük bir yeşil alan oluşturup yem maliyetini azaltmak-meyve sebze hali ile anlaşıp hayvanlara buradan ucuz yemler bulabilmek.

Bu kestirdiğim hayvanların etlerini ise bir kasap dükkanı kurarak birinci elden ben satmak istiyorum. Asıl işin püf noktası burada. Biraz hayalimdeki kasap-şarküteri'nden bahsedeyim; Diktörtgen bir dükkan, yaklaşık 75m2 alanı var. Daha büyük te olabilir. İlk girdiğinde, ahşap bir zemine ayak basıyorsun. Yerler parke. Solda pasta dolapları gibi butik dolaplar var ve içerisinde düzgün kesilmiş, kuzu ve dana etleri sergileniyor. Önde 2 mt. uzunluğunda bir tezgah var ve ön tarafı komple camlı ve içerisinde dilimlenmiş etler vs. var. Standart bir kasap tezgahı gibi düşünmeyin. Tezgahın arkasında bir kömür ızgarası. Üstünde büyük bir havalandırma. Evet arkadaşlar, Dükkan İstanbul tarzı, SteakHouse tarzı bir yer. Ortada bir tane 15 kişilik büyük bir dikdörtgen oval masa. Etrafında tabureler var ve bütün insanlar burada yanyana etlerden yiyorlar. Etlerin şekilleri, antrikor biftek, t-bone steak, köfte tarzında. Çok pahalı değil ama. Neyse, isteyen et alıyor, isteyen orada yiyor. Diğer dükkanlardan ayıran bir özellik, yan tarafında şarküteri-kitaplık tarzı bir köşe. Evet, yanlış duymadınız; birbirlerine bakan koltuklar düşünün. Deri kanepeler düşünün, bir tarafında raflar ve kitap-dergiler. Yan tarafta kahve-çay köşesi(etleri yedikten sonra türk kahvesini dergi oku**** burada dinleniyorsun). Bir tarafta şarküterilik ürünler, özel peynirler, füme etler vs.

Bu dükkanda satılacak et ürünlerinin tamamı kendi çiftliğimdeki hayvanlardan temin edilecek. Peynir vs. ise standart sütaş peynirleri fln gibi olmayacak. Yani, çoğu şeyi birinci elden tüketiciye kendim sunacağım ve arada komisyoncu derdim olmayacak.

Karkas etin kilosu şu anda sanırım 18 tl. Ancak kasaptaki etin kilosu 25-30 tl. Etin bana maliyeti 10-13 tl olacak. Bu aşamada eksiklerim ve masraflarım illaki çok görülebilir.

Sizce bu hayal, gerçekleşmesi çok zor bir hayal midir? Çok mu şeyi aynı anda istiyorum.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye450 yazı
Selamlar,

Zor bir hayal değil tabiki ancak,malesef her yerde olduğu gibi büyük marketlerle rekabet etmekle uğraşacağınıza kendinizi üzeceğinize o yatırımla birkaç dana fazladan alıp bakın ne kendinizi üzüüüün nede fazladan efor sarfedin derim ben..

2 dönüm arazi köy sınırları içerisindemi ?En uzak eve yakınlığı ne kadar uzaklıkta..Çanakkalede dönümü 500 tlden bile arazi bulunur..Bir ineğin kaba yemini ürtmek için 5 dönüm tarla gerekir.

Artık gıdalar besi hayvanı için pek tavsiye edilmez..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye144 yazı
Merhabalar,

unutmayın herkes hayalleri olduğu sürece yaşar,yaşamınıza anlam katacak fark yaratacak hayalleriniz olmazsa
monoton ve stabil bir yaşam bekliyor sizi,

Öncelikle fikriniz çok güzel,ancak 2.aşamada düşündüğünüz restaurant için eğer arazinizin olduğu yeri düşünüyorsanız orası için çok lüks bir yatırım olur,hiç değilse çanakkale merkez olabilir,

Diğer tüm herşey için bence süper bir girişim olur,belki ileride araziyi genişletip çanakkalede birkaç orjinal çiftliği olan Saanen keçilerini de düşünebilirsiniz ,keçi peyniri ve keçi sütü geleceğin ürünleri olacak,
Organik etler ve et süt ürünleri ile yapılacak her şey doğru planlı ve organize olduğu sürece bir başarı hikayesi yazmaya adaydır,
Size kolay gelsin,
Başarılar,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı

Merhabalar,
Güzel bir hayal...............
bende ç.kaleliyim fakat iş icabı istanbulda yaşıyorum.
Benim buna benzer bir hayalim var fakat başında duramayacağım için sürekli erteliyorum.
benim hayalime gelince;
ç.kalede izmir yolu üzerinde yola sıfır 8 dönüm arazimiz var.
burada küçük bir saanen keçi çiftliği kurmak istiyorum
35-50 kadar keçi alıp sütünü sağıp , organik keçi peyniri yapıp istanbulda pazarlamak istiyorum.
yem sorununu(maliyetini) 5 yıllık yapay mera olarak çözme düşüncem var.
fakat malesef başında her zaman bulunamayacağım için sürekli ertelemek durumundayım.

eğer sana garip gelmeyecekse ortak bir iş yapalım derim ben.
aramızdaki güven sorununuda hayvanları ve ürünleri sigorta ettirerek çözebiliriz.

gurol

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye44 yazı
Cemalerd, düşüncelerime destek olduğun için çok teşekkür ediyorum. Kasap-Şarküteri dükkanını Çanakkale'de düşünmüyorum. İstanbul'da; Gayrettepe-Esentepe-Acıbadem-Ataköy seçeneklerinden birinde olabilir. Bu sistem, Anadolu'da veyahut elit olmayan bir semtte pek tutmayabilir. Tabi bunları iyi analiz yapmak lazım. Keçi sütü fikri bir süredir duyduğum ve insanların ihtiyaç olarak hissettiği bir alan. Bu ayrı bir yatırım gerektirir gerçi.

Girişimci75, desteğin ve teklifin için sana da çok teşekkür ediyorum. Bu işi düşündüğüm bir arkadaşım zaten var. Tek başıma zaten böyle bir işe kalkışmak istemem. Bizim tek ihtiyacımız, bir ziraat mühendisinden yardım almak. Bu işte tecrübe sahibi olanlardan yol yordam öğrenmek...

Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye8 yazı
sayın hüseyin bey,
düşünmekte olduğunuz proje bana da ışık tutabilir,Ancak sizden ricam,ki bu konuyu mutlaka araştırıp maliyet hesabı çıkarmışsınızdır,1 adet büyükbaş hayvan başına maliyeti nedir?(gerekli arazinin var olduğunu varsayarsak).
Ayrıca devlet desteği ne ölçüde vardır?
Bunları paylaşırsanız çok sevinirim.İlginize şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye44 yazı
Sayın Horizon, henüz işin içine girmediğim için sadece duyduklarım ve okuduklarım ile donanımlıyım. Bu işi yapmadan, birşeyler kazanmadan tecrübe etmek imkansız. Ne ile karşılaşabileceğimi çıkarsam önüme o bile bana yetebilir.

Araştırmalarım devam ediyor ancak henüz net-kesin bilgiler elde etmiş değilim. Tek bir konuya karar verdim, 2 dönümlük arazi küçük gelecek. Bu nedenle, Tekirdağ'dan yaklaşık 10 dönümlük bir arazi alacağız. Bu araziye, şimdiden yonca ve benzeri hayvanın beslenmesi için yemlik şeyler ekeceğiz. Yani öncelikle, yem konusundaki maliyeti indirmemiz gerekiyor.

Devlet, çiftlik kurarken gereken malzemelerin bir kısmının %50 sini direk karşılıyor. Bu ürün listesini çok rahat bulabilirsin. Bunun dışında, 1 sene geri ödemesiz faizsiz teşvik kredisi söylemleri var ama henüz net bir bilgi edinmedim.

Dediğim gibi, şu anlık Arge kısmındayım. Sanırım, araştırmam gereken çok süre olacak. Aslında gönül isterki, yurtdışında bu işi profesyonel yapan birilerinin yanında kalmak. İşin inceliklerini ve detaylarını burada doğrusu ile bilmek. Bkz; Emre Mermer, Dükkan İstanbul'u açmadan önce Hollanda'da, Amerika'da çiftliklerde çalışmıştır. Gerçi o direk Kuru Dinlendirme işine girdi ancak yinede bu işi layıkıyla yapmak için iyi araştırmak gerekiyor.

Benim savunduğum bir tez var; Bir işi-yemeği-resmi, severek heyecanlanarak ve hilesiz yaparsan o mutlaka güzel bir şekil yada tat kazanır.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye70 yazı
Hayvancılığın hertürlüsü para kazandırıyor şu zamanda ki geleceği dahada parlak diyorlar.Ben kasap işinden felan anlamam ama şunu söyliye bilirim.Dayımların 1000 başlık süt çiftliği var ve yem için 3000 dönümden fazla arazi ekip biçiyolar.Yemi dışardan alırsan kar oranın oldukça düşücektir bence.çok anladıgım bi iş değil sadece bildiklerimi paylaşmak istedim yanlış yönlendirmiş olmam umarım.başarılar

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye44 yazı
Merhaba Fahri, bahsettiğin rakamları duyunca dudağım uçukladı! her hayvana 3 dönüm arazi ekmek benim için hayal :) Ancak, yemin büyük kısmını dışarıdan alırsak gelirin çok düşeceğini basit hesaplar ile görmek mümkün. Fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye39 yazı
Hüseyin bey, hayvanlara GDO'lu olup olmadığı belli olmayan mısır-soya kaynaklı yemleri vermeyecekseniz, kendi ekip biçtiğiniz yonca vs ile silaj yapıp yedirecekseniz ve yedirdiğiniz hububat da kendi yetiştirdiğiniz ürün olursa veya tohumu GDO'suz olduğunu bildiğiniz bir tarlanın olursa (ticari tohum ile yetiştirilen hububattan sakının), hayvanlarınıza fazla süt versin diye rekombinant sığır büyüme hormonu iğnesi yaptırmayacaksanız ve hayvanlarınızın ömrü boyunca ne yiyip içtiğini ve aşılarını-ilaçlarını kayıt altına alıp belgeleyebilirseniz, işte o zaman etleriniz altın değerinde olur. Bırakın Türkiye'yi, Dünya'da bu kadar temiz (genetik açıdan) et bulmak mesele. Genellikle yurt dışından gelen hazır hayvan yemleri GDO içeren mahsullerden yapılıyor. Sessiz sedasız hem hayvanlarımıza hem de yurttaşlarımıza bunları yediriyorlar. Siz eğer bu bakımdan temiz et elde edebilirseniz en azından bebek ve çocuk yetiştiren ailelerden etlerinize büyük talep olur. Artık toplumun tek ayak üstünde duran sağlığını kendi imkanları ile koruması mümkün değil. Çünkü bilmiyor insanlar ne yediğini ve söyleyen de yok. Yakın gelecekte sağlıklı besine ulaşmak ve güvenmek en önemli konu hale gelecek. Size önerim genetik materyelle bulaşmamış temiz hayvanlar yetiştirmeniz ve bunu mümkünse belgeleyerek sattığınız yerde ilan etmenizdir. İşte o zaman istediğinize satabilirsiniz etinizi hatta fiyatını da yükselterek...
Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye102 yazı
Merhabalar.

Bencede fikriniz çok güzel.Özellikle satış yapacağınız kasap/restoran dükkanınızı mutlaka elit bir yerde açmalısınız.Açtıktan ve işi iyice oturttuktan sonra tanınmış bazı gurmeleri mekanınıza davet edip güzelce ağırlayın derim.Örneğin Vedat Milor (her ne kadar gurmeliğini ve tarzını sevmesemde) müthiş bir reklam yapabilir size,benden söylemesi.

Ha unutmadan; bildiğim kadarıyla en kaliteli biftek kesilmeden önce 6 ay sadece mısır ile beslenen hayvandan çıkar.(yanlışım varsa bilgili arkadaşlar düzeltsin lütfen) bunada ayrı önem gösterin derim.

Umarım hayalinizi başarıyla uygulamaya koyarsınızda bizde birgün gelir mekanınızda arkadaşlarımızla birşeyler yiyip-içebiliriz. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye44 yazı
Sayın kutatku, bahsettiğiniz özelliklerde et yetiştirmek çok ama çok zor. Bu yetiştirilen etler de organik et olarak geçer zaten. Benim organik sayfamda bu etlerden sergiliyoruz ama olumlu eleştiriler almıyoruz. bize kilosu 50 tl den satın deniliyor, sonrada ziyaretçiler 50 tl ye et olur mu diye sitem ediyorlar. Açıkçası bahsettiğiniz doğal ürünler tabiki hayalimiz, ama ne kadar o tarafa sürükleniriz bilemiyorum. İnşallah dilediğiniz tüm olumlu seçenekler bizi bulur.
Saygılar
Hüseyin Yıldız

Yeni Üye44 yazı
Değerli Uffie, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. İnanın, bu işler görüldüğü kadar kolay olmuyormuş. Dükkan konusunda gurme mekanı olacak kadar iddaalı olmasa da, hani istenileni veren bir mekanım olmasını isterdim. Ben bir lezzet düşkünüyüm, evimde bir sürü şeyler deniyorum ve hatta yemek sayfam bile var. Ben lezzet vermenin, o lezzeti istemekten geçtiğini düşünenlerdenim. Bazı zamanlar bu lezzet düşkünlüğüm aşırıya kaçsa da :) kolesterolü takip ederek bir sorun yaşamama ya çalışıyoruz.

Bu arada, mısır konusunda çok iyi bir hatırlatma yaptınız. Bakarsınız, gün gelir siz ve diğer değerli dostları buradan davet etmek te nasip olur..
Saygılar
Hüseyin Yıldız