Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

E-ticaret İçin Google Adsense, Adwords . .

BaşlatanonurkoniksTarih30/09/2010 13:37:45Yorum18

İlk mesaj
Üye310 yazı
Merhabalar.
Bir e-ticaret sitesi kurma aşamasındayım fakat burada en önemli noktanın sitenin çok tıklanan bir site olması gerektiğinin de farkındayım. Ve bu adsense, adwords hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. Sitenin bilinir olması için bunlar çok maliyetli şeyler midir, nasıl çalışır, ortalama nasıl bir maliyet ortaya çıkar. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirm. Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye149 yazı
Adsense: Google tarafından sitenizde yayınladığınız ve sitenize gelen ziyaretçiler tarafından tıklandıkça size para kazandıran reklam sistemi.

Adwords: Firma sahiplerinin siteleriyle alakalı olan kelimelerde üst sıralarda çıkmak için Google 'a para ödeyerek sahip oldukları paketin ismi.

Sizin ihtiyacınız olan şey adwords. Öncelikle sitenizde ne satacaksınız ? Misal : Kategori sağlık ürünleri > Alt kategoriler > cinsel sağlık ürünleri - kilo aldırıcı - zayıflatıcı - yara merhemleri vs vs.

Bu kelimelerde çıkmak için Google 'dan Adwords paketi satın alıyorsunuz. Yanılmıyorsam minimum 100 $ ödeme yapıyorsunuz. Seçtiğiniz kelimelerde Google 'da ilk sıralara sponsorlu reklam olarak çıkıyorsunuz. Ve sitenize her tıklama yapıldığında 100 $dan aşağı inmeye başlıyor. Böylece sitenize epey müşteri çekebiliyorsunuz.

Adwords 'e nasıl sahip olacaksınız? Bilişim üzerine iş yapan kurumsal firmalar ufak komisyonlar karşılığında bu işi yapıyor. Bilgisayar teknik bilginiz iyiyse kendinizde başarabilirsiniz bu işi.

Kaydet.com mesela bi hafta evvele kadar 100 TL 'lik indirim kuponu dağıtıyordu. vb.

Bundan hariç sitenizin yapılandırılması iyi olursa ve SEO adı verilen ( Search Engine Opt. - Arama Motorları Uyumu ) çalışmalar başlığı altında bir çok yolu olan şey siteniz üzerinde uygulanırsa yine yavaş yavaş büyük paralar ödemeden kendiniz Google 'da üst sıralara gelebilirsiniz.

Sorunuz olursa sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye310 yazı
Teşekkürler gençdenizli, faydalı bilgiler gerçekten. Yanlış anlamadıysam bu ilk 100$ lık ödeme kontör almak gibi birşey. Tıklandıkça bakiye azalacak sonra tekrar ödeme yapmam gerekecek. Peki SEO'yu da biraz açabilir misiniz? Ne gibi uygulamalar yapılacak sitede üst sıralarda gözükmek için?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye329 yazı

100 TL google adwork indirim çekim var .ihtiyacı olana satabilirim
gecen yılda vardı kullanmadım
aklınızda bulunsun

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
Merhaba,
Yaşım genç olmasına rağmen uzun yıllardır web tasarım sektörünün içindeyim. Dilim döndüğünce anlatmak isterim.

Google AdWords ve Google Adsense farklı şeyler.. Google Adwords ile belirli bir miktar para yatırdığınız sistem, Google arama motorunda yatırdığınız ücrete bağlı olarak değişerek reklamınızı yayınlar. Bilinçli kullanıldığı zaman harikalar yaratabileceği gibi bilinçsiz kullanıldığında ise parayı çöpe atmakla eşdeğerdir. Kullanıcın hangi kelimeleri aradığı, hatta hangi saatte arama yaptığı gibi ince noktaların tespit edilmesi gerekir.

Daha önce bir arkadaş için yazmıştım. E-ticaret sitesi tek başına ele alınacak değil, her şeyin planlı programlı yürüdüğü bir şekilde hareket edilmesi gereken bir proje.. SEO ise yazılım ve tasarımda bazı tekniklerle arama motorlarında üst sıralarda yer almayı hedeflemek anlamına geliyor. Türkçesi arama motoru optimizasyonu.. Biraz teknik gelebilir ama farklı sitelerden alınan linkler, link yapısı, hız, kodların geçerliliği gibi bir çok konuyu içeriyor.

E-ticaret sitenizi açtıktan sonra sosyal medya araçlarını etkin kullanmalı, müşteri desteği sunmalı, basın bültenleri ve farklı şekillerle sürekli olarak müşteri ile iletişimde kalmalısınız. Ancak o şekilde başarıya ulaşabilirsiniz.

Yardımcı olabileceğim bir konu olursa özel mesaj ya da imzamda yer alan linkteki mail adresinden ulaşabilirsiniz.

İyi akşamlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye310 yazı
Teşekkürler bilgiler için.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
Rica ederim, internetle ilgili her konuda özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Seve seve yanıtlamaya çalışırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye27 yazı
adwords reklam kampanyasını bireysel mi yürütmek daha avantajlı yada bu işi yapanlarlamı yürütmek daha avantajlıdır. teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BahçelievlerMeslek Elektrik / Elektronik
Üye195 yazı
@onurkoniks,
google adsense, adwords neden sorduğunuzu anlayamadım yani e-ticaret sitenizi tanıtmak amacıyla reklam hizmeti almak mı istiyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Üye195 yazı
@onurkoniks ve @elektrikmalzemem,

ben bu sektörde bulunduğum için kişisel önerimi paylaşacağım. Google adsense, adwords ben kişisel olarak kullanmam. Kişisel olarak bunları etkin mecralar olarak görmüyorum. Tabi benimle aynı düşüncede olmayan arkadaşlar çıkacaktır. Ne Google'nin reklam servisini ne Facebook'un reklam servisini ne de benzeri reklam servislerini kişisel olarak etkin bulmuyorum. Eğer siz ciddi bir noktaya varacaksanız daha başka türlü reklam çalışmaları var maliyetsiz ya da maliyeti düşük onları yaparsınız.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Üye149 yazı
Elektrikmalzemem 'in sorusu bu işi tek başıma mı yapayım yoksa firmalara mı danışayım olmuş, siz bireysel firmaysanız uğraşmayın demişsiniz. Ya da ben öyle anladım.
@elektrikmalzemem
Hocam eğer öğrenmeye, araştırmaya açıksanız firmalara para yedirmenize lüzum yok, bireysel çalışarak başarılı olabilirsiniz. Neden olmasın? Ama bu işi yapan bilgisayar firmalarına başvurursanız sizin için belli ücretler karşılığında bu işi profesyönelce yapacaklardır. Sektörünüz bu işe yakınsa kendiniz yapmayı deneyin, öğrenin. Yok değilse işi ehline bırakın. Bu işi öğreten kurslar, kaynaklar yüzlerce.

@onurkoniks
100 TL indirimim var satıyım vs. diyenlere de kanmayın. Zaten adwords 'e kaydolduğunuzda size iyi bir mebla deneme kuponu hediye ediyorlar. Kredi kartınızla 7 TL çektirerek bunu aktif edip kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ücretsiz kupon dağıtan siteler, firmalarda mevcut. Mesela reklam olmasın bilgi amaçlı yazıyorum kaydet.com adlı Google ile anlaşmalı bir firma 1 ay içinde Google Adwordse katılanlara 100 TL 'lik ücretsiz kupon veriyodu.

SEO ( Search Engine Optimization - Arama Motorları Optimizasyonu )
Bir kategori altında çok başlık var ancak gemius arkadaşın bahsettiği gibi sizinle aşağı yukarı
* aynı işi yapan veya populer sitelerde reklamınızın yapılması ya da sitenizin bir şekilde yayınlanması,
* sitenizin link şekli ( mesela bir haber koyunca www.siteniz.com/haber.php?id=95 değil de www.siteniz.com/araba-kazasi-15-yarali bu şekilde olduğunda google 'da aramalarda daha yükselme durumu söz konusu
* sitenizin yüklenme hızı, performansı vb.
düzenli ve başarılı çalışmalar ardından siteniz belli süre sonra gözle görülür derecede aranan kelimelerde yükselecektir.

Bunu yapmayıp para verip sahip olma durumuna adwords deniyor. :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye68 yazı
1 yıldan fazladır bu konularla ilgileniyorum, sırf daha iyi öğrenmek için oldukça detaylı bir Web Tasarım Eğitimi alıyorum, daha sonra da Adwords Qualified eğitimi almayı planlıyorum, hala da acemiyim ama kendi bilgim kadarıyla düşüncelerimi paylaşacağım...

Eğer bir internet sitesi aracılığıyla tanıtım yapacaksanız hoşumuza gitsin gitmesin SEO çok önemlidir. Her gün milyonlarca site internet evrenine katılıyor ve arama motorları sürekli yeniden güncelleniyor, bu siteleri değerlendiriyor ve sıralıyorlar. Sizi kim biliyor, nasıl, nerden bilecekler? Google Dünyanın en çok kullanılan arama motorudur ve her gün ziyaret edilen internet siteleri arasında 1.sıradadır. Reklam servisleri de öyle ve en faydalı reklam dağılımını Google yapmaktadır, tabi sizin yönlendirdiğiniz şekilde, en iyi araba bile kötü kullanıldığı şekilde kaza yapar misali... Ama SEO sadece Google da değildir yine de bu, büyük kısmını teşkil etmesini değiştirmez. Hatta SEO bazen, yapmayı planladığınız projeye göre, daha seçeceğiniz site ismiyle bile başlayabilir...

Gemius'un söylediklerine de katılıyorum, bir de site kurulurken yapılan çalışmalar var, bunlar daha çok profesyonel site yaparken sitenin kodlanması, "meta tag"ler ve tasarımın yerleşimi ile ilgili...

Sitenizi kurduğunuz zaman göreceksiniz, sağa sola bahsettiğinizde bir iki ziyaret edip uğrayanlar dışında ziyaretçisi olmayacaktır, insanları nasıl haberdar edeceksiniz? Reklam, tanıtım, halkla ilişkiler vs... Bunun da en etkilisi Adwords, bugün bunu e-ticareti profesyonel olarak yapan çok kişi kabul etmiş durumda... Tabi doğru kelimelere doğru rakamlarla oynarsanız... Sonra bütünleyici SEO çalışmalarına geçersiniz...

Eğer SEO'ya vaktiniz varsa tabi... Birçok arkadaş yorum yapmış ama burada zamandan kimse bahsetmemiş, SEO öğrenmek birkaç günde olacak bir şey değil, eğitimin yanında biraz da internet sitelerini yaparken, yönetirken deneyimlerinizle öğreneceğiniz bir şey... Piyasada bir sürü SEO sitesi var ama ben hala onları okuyup zengin olanını görmedim ya da Google Kazançları fenomeniyle... Sizin zamanınız ne kadar değerli? Saatiniz kaça geliyor? Eğer SEO öğrenmek için çok vaktim var, ben zaten gece gündüz internetle ilgileniyorum bu sektördeyim diyorsanız, evet kendiniz öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. Ama siz e-ticaretten bahsetmişsiniz, ürünleriniz var ve bunları satmak istiyorsunuz, sadece internette zaman geçirmiyorsunuz bu durumda sizin saatinizin değerinden daha düşük rakamlarda maaliyeti olacak bir iş devrine ihtiyacınız vardır. Her şeyi kendi başınıza yapmaya kalkarsanız, bir yerden sonra fire vermeye başlamanız kaçınılmaz...

Geçen gün sitelerimden birine reklam veren bir vitrifiye tasarımcısı ve üreticisiyle uzun uzun konuştuk. Gündüzleri işle geceleri e-ticaret için SEO ile ilgilenmeye çalıştığını, kafasının dolduğunu, öğrenecek şeylerin bitmediğini ve bıktığını, bunun onun konusu olmadığını, bir Adwords şirketi ve bir SEO uzmanıyla anlaşacağını, artık hiç zamanının kalmadığından bahsetti. Bu adam neden bu kadar SEO peşinde koşturuyor? Çünkü geri dönüş alıyor... Neden iş devretmeye karar verdi? Çünkü o kadar zamanda 3ün 5inden olduğunu farketmeye başladı. Saatiniz ne kadar?

Adwords reklamları için "geniş zamanlarım var, kolay öğrenirim" diyorsanız, deneme yanılma yöntemiyle kendiniz reklamlarınızı yönetebilirsiniz. Eğer tersi durum söz konusuysa Google Adwords Qualified sertifikalı bireysel çalışanlarla ya da bu Google Adwords Qualified Company ünvanına sahip şirketlerle çalışın, bunlar Google'ın yaptığı sınavlar ve uygulamalar sonrası değerlendirdiği ve sertifikaladığı bireyler ve kurumlardır. Bazıları ayrıca SEO hizmeti de verebilir, bazıları da vermez. Adwors uzmanı Adwords reklamlarının uzmanıdır, bu her zaman diğer alanlarda SEO uzmanı da olabilir demek değildir. Bu durumda ayrı bir SEO uzmanıyla görüşebilirsiniz ama onu doğru seçmek bile biz uzmanlık gerektiriyor bu piyasada maalesef, çünkü herkes kendini SEO uzmanı ilan etmeye başladı, bu yüzden mutlaka yönettikleri sitelerle ilgili referans talep etmenizi ve referansları tüm niteliklerini inceleyerek kontrol etmenizi tavsiye ederim...

Maaliyetlerse satacağınız ürüne, sektöre ve aynı sektör ve ürünlerdeki diğer reklamverenlere ve hatta kurlara, haftaiçi-haftasonuna, gün içi saatlere göre değişkenlik gösterir, her sektörün tık başı gösterim maaliyetleri farklıdır, Adwords belirttiğiniz kelimelere göre size tık başına bir maaliyet aralığı sunar, onu seçip seçmemek de size kalmıştır ve ne kadar çok reklam verirseniz, reklam tıklanmalarınız da ona göre artar... Yine ekliyorum; doğru kelimeleri, reklam metnini veya banner'ı, doğru hedef kitleyi, rakam aralıklarını, saatleri, konumlandırmaları seçtiyseniz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye292 yazı
Yanı arkadasların dedıgı şu balık olma balık tut seo dıger bır anlamı
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye84 yazı
alicarikci'nin dediğine katılıyorum google adwords'e reklam verdim 150 TL lik, 1 hafta en iyi kelimerle en üstte çıkıyordum, fakat malesef hiç satış yapamadım sadece bir kaç kişi fiyat listesi istedi...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
Sizi fikirlerimi aktarayım :

1- E-ticaret dünyası, internette reklama turizm ve inşaat & gayrimenkul ile en çok para harcayan sektördür.
2- Yeni bir e-ticaret sitesi için; ( yeni site = 3 aydan önceki site ) yapılacak en iyi tanıtım ; 3 aydan sonra; SEO amaçlı tanıtım, backlink çalışmalarıdır.
( Amaç; öncelikle sitenizin arama motorları tarafından hatrı sayılır bir ilgi ve değer görmesini sağlamaktır. Şunu gönül rahatlığıyla söylerim; yarın Sabancı Holding bir e-ticaret platformu kursun, Google onu 3-4 ay sonra aramalarda ön planlara çıkmaya başlar. Tabi Sabancı Holding öncelikli olarak SEO'ya önem vermiyorsa. )
3- E-ticaret reklamı için; 4 aydan itibaren adnetwork ( Arkadaşların bahsettiği tüm Adwords, Adnet, Adhood tarzı dijital reklam mecraları) yatırımı yapılmalı. Sebebi; sitenizin öncelikli olarak bir internet nimeti olan Google tarafından sevildiğinde emin olunmasıdır.)
4- E-ticaret sitesi reklamını haybeye yapamayın! Nasıl yani ? Sattığınız ürün ne, kimleri ilgilendiriyor ? Önce bir kendinize sorun, ve ürününüzle ilgilenecek kişilerin toplandığı platformlarda reklam vermeye özen gösterin. ( Bayanlara yönelik ürünler mi ? Kozmetik, Bebek vs... - Hemen bir Bayan Forumu yöneticisiyle iletişime geçin. )
5- Google Adwords'e umut bağlamayın. Çünkü; Google Adwords, PPC ( Pay Per Click - Tıklama Başı Ödeme ) uygulayan bir adnetwork türevidir. Yani sadece ziyaretçi çekerek site reklamı yapar. Ona bakarsanız ; Google aramalarında sponsor reklamları - normal aramalarda çıkan sonuçlara nazaran daha az ilgi görürler. Bunu ben değil, bizzat Google söylüyor :) )
6- Tek ürün mü satacaksınız ? Şunu deneyin ! - PPA ( Pay Per Action - Aksiyon Başı Ödeme ). Yani satış başı ödeme. 100 liraya ürün satıyorsunuz, ağ sahibine 10 TL verin - publisher ( yayıncı ) ya 20 TL! 30 TL'lik bir gideriniz olur. 70 TL'ye ürün satarsınız. Ama buraya dikkat ; sadece sattıkça ödersiniz 30 TL! Yani satmadan kimseye bir kuruş dahi ödeme yok.
7- E-ticaret sistemleri ( Hali Hazırdakiler ); şuan gerçekten dünya standartlarına nazaran ülkemizde daha pahalı. 6 aylık ve yıllık kiralar ödenmekte. Bakın; o kadar çok opsiyonel özelliği olan sistemlere ihtiyacınız yok orta çaplı yada büyük bir firm değilseniz. Kapıda Ödeme - Banka Havale / EFT yöntemiyle ödeme alarak ( Sanal Pos hariç ), basit bir sistemle de ihtiyaçlarınızı giderir. Yılda maksimum sistem + sunucu 550-700 TL arası ödeme yapar ve ticarete başlarsınız. ( Ucuza kaçın demiyorum, her yıl para ödemeyin 1500-2000$ civarında. )

ve,

Son olarak ;

8 - Sağlam bir tedarikçiniz, ürün araştıracak azminiz, sermayenizde her ihtimale karşı biraz birikmişiniz yok ise; bu işe kalkışmayın :)

Bol kazançlar dilerim dostum.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye306 yazı
arkadaşlar bilgilendirmeye çalışmış ama çok karışık hale gelmiş bilgiler. bundan dolayı kısa ve öz size anlatayım. tüm ilgili kişilerin ihtiyacını görsün..

adworks reklamları e ticaret sitesi için olmazsa olmazdır.. size mağazanıza müşteri getirir.. şuna benzer. normalde bir mağazanız olsun.. oraya arkadaşını getiren öneren kişilere komisyon verdiğinizi düşünün... ne de olsa mağazanıza gelen kişiden kazanacaksınız değil mi ?

adworks de bu mantıkta..

diyelim bebek arabası satıyorsunuz..

bende alıcıyım. internetten araştırma yapıyorum %80 lik kesim gibi.
bebek araması diye googleda aradım. hatta en uygun olarak ararım sanırım.

karşıma arama sonuçları sayfası geldi..

sayfanın %50sinden fazlası reklam verenlerle doludur.. organik yani seo dediğimiz bu kelimelerin geçtiği siteler gelir karşımıza ama biz ilk 3 teki %55 lik kesim olarak genelde onlara gireriz. ve reklam alanındakiler dir bunlar.

şimdi soru google beni yani alıcıyı senin sitene...
bebek arabalarının listelendiği sayfaya getirdiğinde..
ben ürünleri inceleyip aradığımı bulursam kesin alacaksam...
ne kadar komisyon verirsin...

düşünceseniz bi 1 satış yapsanız google diyelim 50 kuruş verdiniz size getirisini düşünün...

10 kişide biri alışveriş yapsa 5 lira ödemiş olup belki 200, 300 lira kar elde edeceksiniz...
ve adworks avantajı size direk alıcı getirmesidir. telefon arayan birini kalkıp bebek arabası sayfanıza getirip paranızı boşa harcamaz...

kısaca adworks reklamı olmazsa olmazdır. google 'a vereceğiniz parayı siz belirlersiniz..
ister 10 kuruş dersiniz isterseniz 1 lira sıralamanız buna göre belirlenir...

ve bu iş için danışman firmalardan kesinlikle yardım alın..
danışmanlık ücreti ödersiniz ama sizin paranızı iyi kullanırlar ve size bedava gelir hizmet bedelleri..

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
Merhaba,

Kendize özel bir e-posta gönderim sistemi düşünür müsünüz ?
Piyasada kredili verilen hizmetleri duymuşsunuzdur.
Fakat, size sunulan hizmet; tamamen size ait bir sistem olacak.

Kısaca özellikleri :

* Sınırsız Liste Ekleme
* Sınırsız e-posta gönderimi
* 50 üzerinde hazır e-posta şablonu
* Listelerden çıkış yapılabilinirlik. ( İzinli Mailing Alt Yapısı )
* Tıklama, Okunma, Listeden Çıkma, Aktif Olmayan Maillerin Süzümü vs.. gibi üstün ve detaylı özellikler.

Fiyatlandırma :

Tek sefere mahsus sistem kurulumu + 1 aylık vps kirası = 400 TL.
Sonraki heray kendinize özel vps kirası = 150 TL

Sitemiz : http://www.fmailsender.com

Not: Ayrıca, email dataları için www.fmailing.net 'i ziyaret edebilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im