Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Proje Tutar Mı?

BaşlatanahmtkorelTarih28/09/2010 10:56:40Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Arkadaşlar Merhaba,

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyorum.

İnternet ortamında birçok hizmete ve ürüne, kategorize edilmiş halde ulaşılabilen birçok site var.

Fakat otomotiv sektöründe faaliyet gösteren boyacı, kaportacı, tamirci vb. işleri kategorize edilmiş halde sunan herhangi bir site yok, böyle bir ihtiyaç sizce var mı?

Bir veri bankası oluşturulsa, belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra internet ortamında erişime sağlansa, talep görür mü?

Görüş ve önerilerinizi belirtebilir misiniz?

iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye450 yazı
Selamlar,

Bankada çalışırken sanayi sitelerinin tek tek adlarına açılmış web sitelerinin oldugunu görmüştük buradan müşteri buluyorduk.

Bu sitelerin sahibi genç girişimci arkadaş önce siteyi kurmuş,tüm herkesi tek tek dolaşarak kayıtlarını almış,sonrasında tabi bankacılar,müşteriler vs.ler aradan 1-2 yıl geçtikçe buralardan telefonlarını alarak ulaşmaya başlamışlar,yani kısmen iş bağlamaya site sayesinde başlamışlar..Bundan sonra çocuk tüm üyelere ücretli üyelik karşılığında firmanın kısa tanıtımını yapma,ürün fotoğrafı ekleme gibi geniş bir sayfa hakkı tanımış ve tüm sanayi sitesindeki dükkanların oldukça büyük bir kısmını üye yapmış..Tabi buradan biraz daha fazla iş gelmeye başlayınca neredeyse firmaların % 70 ine web sitesi hazırlamaya yani satmaya başlamış,neredeyse %80 ine servis hizmetinide o veriyormuş,birde birçok işletmenin pc vs ihtiyaçlarında toplama vs tarzında yine o hizmet veriyormuş ve iyide para kazanıyormuş..

Her sanayi bölgesi için bir site yaptıgından fazla bır yatırım malıyetıde yokmus..Adam bir taşla 5 kuşda değil kaz ördek vurmuş..Takdir etmiştim..

Görünce yazınızı aklımda canlandı paylaşmak istedim sayg..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye32 yazı
Çok güzel bir deneyim, benim yapmak istediğim local bir çözüm olmayıp, istanbul'la başlayıp tüm ülkeyi kapsayacak bir çözüm olacaktır. Ama böyle bir çalışma talep görür mü, emek sarfetmeye değer mi o konuda şüphelerim var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye149 yazı

İzmir 'de 1-2-3. sanayi sitelerinin kendi web siteleri var. Rize'de sanayi bölgesi için yapılan, tükkanların tek tek kaydedildiği hepsine birer kısa tanıtım sayfası yapıldığı bir web sitesi de biliyorum.
Her şehir için site açmanız, her firma için alt site açmanız.. Tasvir edemeyeceğimiz bir maliyeti olur. Hizmeti kısmen ücretsiz kısmen paralı tutacaksanız local olmanızı tavsiye ederim. Her şehirde güvenilir adam bulup çalışmak vb. bir tasarımcı olarak pek ışıklı göremedim.
Kaybedecek şeyiniz az olsa denemeye değer diyeceğim de hem maddi hem iş gücü olarak büyük külfet olur.
Heves kırmak gibi olmasın yine de bi yoklamak lazım :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye139 yazı
guzel fikir. denemeye değer. bence yapmanız gereken buraya kayıt olmanın serbest olması sahibinden.com gibi. ama kayıtın sonuclanmasında sizin onayınız olmalı. başka bir şehirde de olsa bir bağlantınızı oraya göndererek onaylatabilirsiniz. Alibaba.com daki uygulama boyle. onaylanmış yerlerin yanında işaretler var. oralarla iş yapanlar yorumlarını da yazmışlar. memnunuyiet yuzdesi gibi istatistikler var. araç sayısı gittikçe artıyor. insanların işine yarar. tamir ve bakımın dışında modifiye veya oto galeriler de girmek isteyebilir. devamında siz sitenin belli bolumlerine raklam almaya baslarsınız. girişi serbest yapmanız kendi kendine buyumesini saglar. kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar,

Burada beni düşündüren, bu konuda faaliyet gösteren ustalara ulaşmak;
istanbulda bu işi kısmen organize edebilirim, Burada problemim, faaliyet sahiplerinin siteye çekilip kendi bilgilerinin girişini yapmasını sağlamak için bir yöntem belirlemek, bunun içinde belirli bir olgunlağa ulaşması mı yoksa farklı bir yöntem mi benimsemek lazım.

Sanayi sitelerinin yönetimine ulaşıp iletişim bilgilerini talep etsem, yaklaşım ne şekilde olur. Bu konuda da fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmtkorel
Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar,

Burada beni düşündüren, bu konuda faaliyet gösteren ustalara ulaşmak;
istanbulda bu işi kısmen organize edebilirim, Burada problemim, faaliyet sahiplerinin siteye çekilip kendi bilgilerinin girişini yapmasını sağlamak için bir yöntem belirlemek, bunun içinde belirli bir olgunlağa ulaşması mı yoksa farklı bir yöntem mi benimsemek lazım.

Sanayi sitelerinin yönetimine ulaşıp iletişim bilgilerini talep etsem, yaklaşım ne şekilde olur. Bu konuda da fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

bilgileri kendilerinin girmesini beklersen bir 20 yıl sürer diye tahmin ediyorum, baska bir çözüm üretmeni tavsiye ederim (site hit olsa bile)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye195 yazı
Talep görmez.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Yeni Üye39 yazı
Fikir iyi. Nereden para kazanacağını iyi seçmen lazım. Üye girişinden mi, firma kaydından mı yoksa reklamdan mı? Eğer site üyeliğini parasız yaparsan ilgi yüksek olur. Site üzerinden yedek parça vs alış-veriş imkanı sağlarsan satıcıdan ufak bir komisyon alabilirsin. Alıcılar ve tamir için gelenler mutlaka yorum yazmalı ve bu yorumlar kategorize edilerek ya yıldız sayısı ya renk değişimi ya da başka bir logo tipi işaret kullanarak satıcıların ve tamircilerin iş performansını site ziyaretçilerine yansıtmalısın. O zaman siteni ziyaret eden alıcılar hangi satıcıya-tamirciye güvenle gidebileceğini bilir. Burada kritik konu ziyaretçileri yorum yazmaya ikna etmek, bu da ziyaretçilerin sitenin ciddiyetine inanmasıyla sağlanır ancak. Bu yüzden işleri baştan ciddi tutmalı, gelişigüzel işlem yapmamalısın. Bence tek bir sanayi sitesi ile başla. Tedarikçi ve tamircileri ücretsiz üye yap. Herbirine ayrı web-sitesi yapmakla uğraşma. 10 cümlede kendini tanıtmasını iste. Sanayi sitesinin adını tıklayınca firmalar liste halinde dökülsün. Herbirinin yanında 10 cümlelik tanıtım olsun. Tel no ve iletişim koyup koymamaya sen karar ver. Alış-verişler senin site üzerinden olursa daha iyi. Ama tüketicinin asıl bilmek istediği konu hangi tamircinin veya satıcının güvenilir olduğu ve fiyatları şişirmediği. Sen bu bilgiyi tüketiciye sağlayabilirsen siten ziyaretçi tarafından talep görür. Sonra başka bir sanayi sitesini bu şekilde yüklersin. Sonra bir başkasını. Yeteri kadar genişledikten sonra siteye ilk girişte ilçe seçenekleri çıkar. Mesela Beşiktaş, Ümraniye, Eminönü gibi. Üzerine tıklayıp açılınca da ilçe içindeki sanayi siteleri adreslerine göre liste halinde çıkar. Seçilen sanayi sitesinin esnafı da yukarda anlattığım gibi liste halinde yanında 10 cümlelik tanıtım yazısıyla ve senin siteden müşteri yorumlarına göre verilmiş olan yıldızlarıyla sıralanır. Sitene üye olan ziyaretçi, bu listeden tanıtım yazısına ve yıldızına göre iş yaptıracağı veya alış-veriş yapacağı esnafı seçer sonra da kendi yorumunu yazar. Böyle bir sitenin detayları için Sahibinden veya Alibaba sitelerine bakabilirsin. Daha hafif bir versiyon sana yeter. Bol şans.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Yeni Üye36 yazı
insanlar direkt olarak sanayiye gidiyor yada deneyimi olan insanları dinliyorlar..
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Üye195 yazı
Memorx'in söylediğine katılıyorum. E-Ticaret veya bu tarz projelerde elbetteki herşey satılabilir herşey mümkün ama müşteri eğilimlerinide gözardı etmemek gerekir. Bazı sektörlerde genelde "temas" gerekir. Bazı insanlar için sanayiye gitmek aynı zamanda bir hobidir yani.

Yeni Üye32 yazı
Deneyimler mutlaka önemlidir, fakat hedef kitlem sanayiye gitmeden araştırma yapıp, ona göre hizmet alan kesim;

örneğin piyasada hizmet veren birçok emlakçı var, fakat emlak ihtiyacı olan önce nette araştırma yapıyor, bu sonuca dayanarak projeyi sorguluyorum.

Üye195 yazı
Ben projeniz yararsız olur demiyorum. Internet'in en büyük gücü "bilgi"dir. "Bilgi" temin eden herşey muhakkak taleplileri tarafından ilgi çekecek, aranacaktır. Düşünmüş olduğunuz proje içinde muhakkak "böyle bir şey olsaydı" diyen kişilerde olacaktır. Ama benim söylemeye çalıştığım şey projeniz için harcayacağınız zaman/emek/ ve bütçeyi düşündüğüm zaman ve alabileceğiniz ilgi oranına göre kafamda hesapladığım zaman "başka projeler düşünseniz" şeklinde bir yargıya varıyorum. Benimki bir öneri sadece. Sonuçta fikirleri değerlendirip ona göre karar alacak olan sizsiniz.

Üye195 yazı
Şöyle düşünebilirsiniz;
Örneğin kalem satacaksınız 1 tane kalemden 1 tl kar ettiğinizi varsayalım. Akşama kadar 10 tane kalem satarsanız 10 tl kar edebilirsiniz. Siz 10 tane kalem satmak için akşama kadar belki çok yoğun emek harcayacaksınız.

Oysa aynı emeği bir başka 50 tl kar edebileceğiniz bir şey için gösterebilirdiniz.

Neticede emin olun 50 tl kazanacağınız işle Bir milyon dolar kazanacağınız iş arasında da harcayacağınız efor açısından aslında hiç bir fark yoktur. Aslında tam aksine bir milyon dolar kazanacağınız işte daha az yorulur 50 tl kazanacağınız işte daha çok yorulursunuz.

O yüzden hedefinizi daha geniş bir pazara, daha etkin bir projeye çevirmenizi öneririm. Yüksek hedefler gözünüzü korkutmasın. Yüksek hedeflere odaklananın ama şartlanmayın. Yüksek hedeflere odaklandığınızda o yüksek hedefinize varamazsanız bile hedefinize yakın bir noktaya varırsınız. Bunu bu şekilde düşünün.

Dar zamanda yazdım ama umarım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

Yeni Üye32 yazı
Görüşleriniz için teşekkür ederim.