Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Büyük Şişme Oyun Parkı İşi

BaşlatantarikefraTarih24/09/2010 09:01:21Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhabalar;
Ben lunaparklarda yada büyük forum gibi alışveriş merkezlerinde,festivallerde,yazlık yerlerde çalıştırmak üzere büyük boyutlarda(12-8-6 metre ölçüleri gibi)şişme oyun parkı alıp çalıştırmak istiyorum.Çocukların çok ilgisini çeken bu oyuncaklar için kişi başına çocuğun yarım saat durması karşısında 5-10 tl civarında para alınıyor ve oyuncak rahatlıkla 30-40 çocuğu aynı anda barındırabiliyor.Bana kar marjı mantıklı geldi.Yurt içinde bu oyuncakları satan firmalar var fakat çok pahalı satıyorlar ve büyük bir kısmı çinden imalat yapıyor.Çindeki firmalar ile irtibata geçtim.Çok daha ucuza geliyor,gemi ile gönderiyorlar.Fakat sorun gümrükten alırken neler ile karşılaşacağım(Yurt dışı alış veriş yapan bir firma üzerinden getireceğim.) ve bu iş gerçekten mantıklımı?Şişme oyuncak fiyatı 4-5 bin tl ye(kargo dahil) mal oluyor kar etme durumum sizce varmıdır?Açıkçası iş tutar mı?
şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye51 yazı
güzel fikir bende düşündüm bu işi ama sadece park ı almak yetmiyor yer kirası vergisi cart ı curt unuda hesaba katman gerekli özellikle yer kirası alacagın parkın 2 katı olabilir yanı bu işi yapmak için temiz 25 30 bin gerekli ve yeri kiralamak için ryhsata ihtiyacın var
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye12 yazı

Birkaç lunapark ile görüştüm genelde jeton usulu çalışılıyor.Anlaşmaya göre yaptığın jeton satışının %40 ını lunapark sahibine veriyormuşsun ve bunun karşılığı olarak yer kirası ve harcadığın elektrik parasına karışmıyormuşsun.Bana mantıklı geldi.Hali hazırda müşterisi olan bir mekanda hasılatının %40 ını vererek yer kirası ve elektrik gibi sorunlarla karşılaşmadan hazır müşteri ile çalışmak.
tarikgoral

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye167 yazı
parkı kuracağınız yerin kirasına çok dikkat edin..fazla kar dükkanı kapatmanıza neden olabilir. (kirası fazla ama işlek olmayan bir alısveriş merkezi gibi..)

çalısan olarak en az bir veya 2-3 kişi çalıstırmanız gerekicektir.
birisi dısarıda bilgisayar basında.. diğeri içeride çokuklarla ilgilenecek.. diğeride duruma göre içeride yada dısarıda duracaktır.
bu arada tüyo olarak vereyim.. içeride mümkün mertebe bir cocuk bulundurun.. tek cocuk tek basına oynamak istemez.. onu gören başka cocukta içeri girmek isteyecektir..
cok cocuk olursa cok cocuk gelir.. :)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,

Ben bu şişme oyuncak parkı işini epeyice araştırmıştım ama türkiyedeki şişme oyuncak fiyatları çok pahalı olduğu için vazgeçtim. Acaba bu 4-5 bin tl ye bana mal olacak dediğiniz şişme oyuncağın ebatları ve kapasiteleri nedir öğrenebilirmiyim. Eğer 40 kişilik oyuncaklardansa ben de isterim. Hatta işletmesi haricinde bu ürünü getirip internetten falan da pazarlayabilirsiniz çünkü türkiyedeki fiyatlar çok yüksek. ( Tabi ben ilk müşteriniz olacağım için bana az bir kar la satarsınız diye düşünüyorum.:) )

Eğer doğru yerde yapılır ve başında da siz bulunursanız para kazanmamanız için hiç bir sebep yok. Çünkü eğer çocuk anne,baba bunda oynamak istiyorum diye tuttururlarsa o çocukları engellemek imkansız. Ayrıca oynaması çok zevkli görünüyor sadece fotoğraflarını görünce bile insanın içine girip zıplayıp hoplayası geliyor.

Şimdiden Allah kolaylık versin yolunuzu açık etsin. Ayrıca tekrardan hatırlatayım ebatları yazarsanız memnun olurum.
Yeni Mezun

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
en:12m boy:8m yükseklik:5 metre ebatları bunlar.Hafta sonu gümrük müşaviri ile konuşup belgeler hakkında bilgi alacağım.Buradan sizlerle gümrük ile ilgili istekleri, gelecek vergi artışını ve bu oyuncaklar için gerekli sağlık belgeleri hakkında gerekli olanları yazacağım...
tarikgoral

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye639 yazı
SLM
BU İŞ İÇİN RİSK ALMAYA DEĞER KESİNLİKLE ARKADAŞLAR.
ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN PARKINA KOYACAĞINIZA OKULLARIN YAKININDA OLAN BELEDİYEYE AİT VEYA ŞAHSA AİT BİR YERE KOYUP KİRA USULÜ ÇALIŞABİLİRSİNİZ.
EVET YORUCU BİR İŞ AMA HİÇ OLMAZSA İŞİN SAHİBİ SİZSİNİZ.
İŞİN BAŞINA DA KESİNLİKLE KENDİNİZ VEYA AİLE İÇİNDEN BİRİ OLMASI LAZIM Kİ TOPLANAN PARADA SIKINTI OLMASIN.
GERÇEKTEN BİR MİKTAR PARASI OLANA BU İŞ KARLI YATIRIM SAĞLAR
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek