Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayan İçin Bir İş

BaşlatanPelinnTarih22/08/2007 08:05:24Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Herkese Merhaba. Ben Pelin. Kayseriden yazıyorum. Herkes gibi birilerinin yanında çalışmaktan sıkıldım. Kendime ait küçük bir iş yeri açmayı düşünüyorum.

Aklımdaki iş yeri KOZMETİK üzerine. Bu iş için ne kadar para gerekir. Elimde 10.000.00 ytl param var ama yeterli olur mu? Bu işte kar oranı nedir? Cesaretim var ama kira,vergi, diğer giderler bu işte karşılanır mı?

Ya da başka ne iş yapabilirim? Bana kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim. Gerçekten çok sıkıldım. Herkese iyi günler.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yazar997 yazı
Merhaba hoşgeldin,

Kozmetik ve güzellik sektörüyle ilgili daha önce bazı konuşmalar geçmişti, başlangıç için aşağıdakileri okuman faydalı olur.

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3488
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=4106
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=4280
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3170
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3999

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye103 yazı
merabalar ;

Öncelikle cesaretinden dolayı kutluyorum ; Fakat hernekadar Ticaret hoş gorunsede şimdiden umarım alacağın riskleri ve sıkıntıları tahmin etmeni umuyorum ; Bu konuda azda olsa tecrubelerime dayanarak ; Kayseri için yapacağın iş ve hitap edeceğin kitle ve buna bağlı olarak gerçekten bişeyler yapmak istiyosan hizmet sunacağın yerin birbirleriyle sonderece uyumlu olması kaçınılmaz.. Ben olsam Kozmetik yerine Kayseri İçin Süs eşyası , takı boncuk vs gibi elindeki paraya daha uygun olacağını duşunuyorum;Çünkü İnsanlar kendi takılarını yapmaktan belki de bu işten para kazanmaktan hoşlanıyolar... Başarılar dilerim ..
Süleyman DÜNDAR

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

slm arkadaşım bence küçük bir kafe açabilirsin ya da küçük bir dükkanda tavuk döner satabilirsin
esen

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye2 yazı
Nedense boncuk tarzı şeyler hoşuma gitmiyor. Benim yapacağım iş hem zevkli hem de yoğun olacak ki, zamanım geçsin. Kozmetik hep ilgimi çekmiştir. Ama tam olarak içeriğini öğrenemedim. Kar oranı, sermayemin yeterliliği, geçimimi sağlaması??? Bunlar hala muamma. Bunlar hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.

Kafe işinde fazla kar yok gibi geliyor. Tavuk dönerci de burada çok var.

Herkese teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye8 yazı
Merhabalar.Ben Bir danışman olarak yorumumu eklemek istiyorum.İlk önce sana hak vererek fikrine saygımı gösteriyorum.Tabi ki bir bayan da kendi iş yerini açmak ve yönetmek ister.Tamam 10.000 YTL paran var.Bayanların ypacağı işler:kozmetik.çeyiz,bujiteri... gibi.Aslında biraz düşünüp şöyle bir etrafını keşfetsen.Pozitiflerini ve negatiflerini değerelendirerek başlasan açacağın işi bulmuş olursun.Biliyorsun ki ticaret demek risk demek.Bu riske girmek te biraz sorumluluk ister.(Bayansın diye demiyorum.Erkekler içi de geçerlidir)Bu sorumluluğu taşıyabilecek misin?Çünkü önüne bazen engeller gelecek.Bu engelleri de aşmak senin görevindir.Bu görevi 5 yıldan berli yapıyorum.Şöyle etrafıma baktığımda bayanlar erkeklerden daha fazla sorumluluk alarak bu işin içinden pozitif bir şekilde çıkıyorlar.Bence dediğim gibi biraz etrafını keşfet ve değerlendirerek işini aç.Eğer sana bu sözlerimle biraz da olsa yararlı olabildiysem ne mutlu bana.Ne zaman istersen bana konularda sorabilirsin.

ahmet_akgoz_@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Pelinn
Herkese Merhaba. Ben Pelin. Kayseriden yazıyorum. Herkes gibi birilerinin yanında çalışmaktan sıkıldım. Kendime ait küçük bir iş yeri açmayı düşünüyorum.

Aklımdaki iş yeri KOZMETİK üzerine. Bu iş için ne kadar para gerekir. Elimde 10.000.00 ytl param var ama yeterli olur mu? Bu işte kar oranı nedir? Cesaretim var ama kira,vergi, diğer giderler bu işte karşılanır mı?

Ya da başka ne iş yapabilirim? Bana kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim. Gerçekten çok sıkıldım. Herkese iyi günler.

Merhaba Arkadaşlar.Ben istanbulda ithalat/imalat 'çı firmayım.4 yıldır stand işi yapıyoruz.

İSİM KOLYE
Heppinizin mutlaka eşine kardeşine annesine aldığı isminin yazdığı kolye..
Ürünlerimiz pirinç üzeri 22 ayar altın kaplamadır.kararma solma olmaz.2 yıl iade ve değişim garantilidir.

stand ta 720 çeşit isim vardır.zincir dahil adet 5 tl den satıyoruz.stand 3600 tl.
şuan Türkiyede 160 noktada standlarımız vardır.Her bir stand ortalama işyeri ve konumuna göre 300-1000 tl arası net kar bırakmaktadır.
Biz mevcut müşterilerimize ancak bakabiliyoruz.kapasitemizin üstüne çıkamıyoruz.

Eğer standları alıp kendiniz istediğiniz yere bırakırsanız her hafta satılan ürünlerin siparişi size gelir.Adet başı 1 tl para kazanırsınız.
Mesele sadece stand bırakmak.ondan sonra oturun onlar satsın siz keyfini çıkarın.

İŞ TAM OLARAK ŞÖYLE.

Bizden 2 stand almanız gerekirki adet başı 1 tl kazanmanız için.5 tl satış fiyatınızdır.bizde 5 tl ye satıyoruz.
2 stand almanız durumunda 2900 tl x 2 = 5800 tl.

2 stand alıdınız 5800 tl.
Türkiye nin veya bulundğunuz ilde bijuteri hediyelik eşya gümüşçü veya dinlenme tesislerine giderek standı isterseniz peşin,isterseniz 10-15 gün denemesi için bıraktınız.
160 standın hiçbiri bugüne kadar abi satılmıyor standı al demedi.siz 10-15 gün ücret almadan bırakınki nekadar çok sürümü var para kazanıyor görsün esnaf.
ondan sonra bırakın o peşinizden gelir.

bir satıcı 10 stand bırakırsa ayda enaz 3000-ila 10.000 tl arası para kazanacaktır.
Kendinize birgün belirlersiniz.tüm stand noktaları o gün size whatsaptan siparişlerini gönderir.sadece 1-2 saatte kargolarını gönderir.
Diğer 6.5 gün istediğiniz işi yine yapabilirsiniz.
---------------------------YADA-------
Siz sadece standı satın.ne devamı ile ne sipariş takibi ile uğraşmayın.her sattığınız stand için 1000 TL ÜCRET VERELİM.

HANGİSİ SİZE UYARSA.

şuan bu şekil çalışan 2 toptancım var.sadece ankaradaki toptancım 25 stand ve her isimden 50 şer adet.yani 35000 isim.150.000 TL MAL ALDI.1 AYDA SATTI.
şuan oturmuş ayda 10-12000 tl arası para kazanıyor hiçbirşey yapmadan.

BU İŞİ CİDDİ OLARAK YAPACAK ARKADAŞLAR,NE ARABAYA GEREK VAR.NEDE BAŞKA BİŞEYE.
Sadece isim çeşitlerinden 5-10 tane elinizde olacak.firmalara gidip ürünleri gösterip satıcının tamam standı getir demesi kadar kolay bi iştir.

ÖYLE Bİ İŞKİ,ADAM SİZİ DİNLİYOR VE MALI ALMAK İSTİYOR.sebebi ise;hem bu malı hiç satmamamış hiçbiryerde yok.
hemde hergün mutlaka o esnafa 3-5 kişi İSİM KOLYE varmı diye sormaktadır.
Türkiyede bizden başka toptancısıda yoktur.
Çünkü elimizde 720 çeşit 1000 er adet.yani 720.000 İSİM VARDIR.hiçbir baba yiğit 1-2 trilyon bu işe yatıramaz.
biz 4 kişi yatırdık.çünkü 22 yıldır bu sektördeyiz.

EVET ARKADAŞLAR... CİDDİ İLGİLENEN ARKADAŞLAR MESAJ ATABİLİR.

saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye47 yazı
ben izmir den kozmetık konusunda sana yardımcı olurum korkma gır derım özellıkle pazar yerlerınde yer bulabılırsen sana çok ucuza her türlü mal ayarlayabılırım kar oranı çok yüksektır kozmetık sektörü

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er