Rahat para kazanmayı muhakkak herkes ister. Ama inanın gerçek mutluluk, çalışmanın kendisindedir. Önemli olan üzerinde çalışılan şeyin sizi ne derece mutlu edebildiğidir. Eğer yaptığınız işi keyif alarak yapıyorsanız zaten başarı kaçınılmaz olur hangi sektörde olursanız olun hangi hizmeti satıyorsanız satın.
Ben kişisel olarak Mayfer'in söylediklerine katılmıyorum. Bu düşünce sistemiyle büyük işadamlarımız filan sermayesi olan herkes bankaya para yatırsın ayda zaten milyon dolarlar kazanırlar sanırım. Bu şekildede fabrikaların kurulmasına gerek kalmaz , mağazalar, dükkanlar yani kimse bir şey açmasın kurmasın hepimiz bankaya yatıralım.
Piyasada işsizlik var deniyor. İşte yüksek sermayesi olan kişiler paralarını yastık altında tutmayıp ekonomiye aktaracaklar ki bu memlekette bir şeyler çözülebilsin.
Tabi herşey parayı ekonomiye aktarmayla olmuyor. Birçok şirket daha ilk dakikadan ölü doğuyor bu memlekette zaten. Çünkü adam kurduğu işin erbabı değil genelde foruma bakıyorum 20.000le ne yapabilirim 50.000le ne yapabilirim deniliyor. Yani adam ne yapacağını soruyor. Tabi soracak, bilenlerden öğrenecek ama hiç kimse elindeki mesleğini ilerletme derdinde değil. Genelde eğilim nedir adam duyuyor sağdan soldan internet kafeler para kazanıyor tamam açalım. Bir zaman sürüyle internet kafeler açıldı. Simit sarayları iş yapıyor tamam açalım. Ukrayna'ya tekstil iyi gidiyormuş tamam gidelim. Genelde hep duyduklarımıza göre iş yapıyoruz yani gerçekten erbabı olduğumuz meslekte iş yapılmıyor haliyle bu memlekette yatırımların %99'u boşa gidiyor. Bu ise çok büyük israftır.
O yüzden iş yapacak arkadaşlar tabiki evvela kendilerini düşünecekler ailelerini düşünecekler ama geriye kalan insanları yani ülkelerinide düşünmeliler. Çünkü birçok para bu şekilde ziyan oluyor. Yani doğru düzgün gidecek bir iş kurup 10 eleman alıp onların ekmek parası edinmelerine sebep olmak var tam tersi batırmak var. Olaylara birde bu açılardan bakılmalı. Ticaret, aynı zamanda diğer insanlar için bir hizmettir. Sen herşeyden evvel bir hizmet sunuyorsun onun ayağına gotürüyorsun o yüzden "ticaret yapınız" denilmiştir misal İslam'da. Çünkü Ticarete hizmet gözüyle bakılmıştır. Bunlar benim kanaatim tabiki. bu eksende de düşünmek gerekir diye düşünüyorum yani 250 koydum ayda 20mi mi alırım 50mi diye hızlı para kazanma mantığında düşünmemek gerekir. Eğer işinin uzmanıysan , erbabıysan ve gerçekten o işi severek yapıyorsan rüyalarına girecek kadar seviyorsan zaten öyle de böyle de başarılı olursun.