Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ukraynada Calismak İsteyenler

Başlatanukraina kemalTarih16/09/2010 23:27:46Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye73 yazı
sevgili arkadaslarim hepinize sevgi ve saygilarla sozlerime baslamak istiyorum,
dostlar kuculen turkiye pazarinda is yapmak gercektende cok guc, bende imkanlarimin kisitli olmasindan dolayi ukrayna gibi ucuz bir ulkeyi tercih ettim, ilk geldigim zaman bende cok zorluklar cektim dil bilmemek kadar kotu bir sey yokmus bunun icinde hizla ruscayi ogrendim burada en buyuk zarar kendi insanimizdan geliyor yabancidan degil,cok insan gelip gitti cogu son sansini kullanmak icin gelmisti, bugune kadar son sansini iy degerlendiren insani goremedim genelde ucak parasini bile borc alarak gitti cogu buradan,sizlere tavsiyem uraynada is yapmak isin mutlaka caba sarfedin ama ozellikle kimsenin sizi kandirmasina musade etmeyin yada cok uyanik olun,
birileri sizi kandirip elinizdek malinizi aldiktan sonra kendi kendinize dovunmenize gerek yok bu saatten sonra,olan olmustur artik, ama iste bu amadan sonra soyleyecegim sey onemli, burada en onemli eksikliginiz dil sorunu olacak dil sorununuz yoksa kendi kendinize yardimci olabilirsiniz, burada calismak icin polise rusvet verirseniz herhangi bir pazarda calimak icin bir sikintiniz olmaz.burada ev kiralari o kadar pahali degil en fazla 300 dolara 2 odali guzel bir ev tutabilirsiniz, evler burada esyali kiraya verilmektedir esyasiz ev yok, sicak ve soguk su 24 saat merkezi sistemden gelmektedir, kalorifer kez ayni kisin disarisi kac derecesyse sogukluk icerisine de o kadar sicaklik verilmektedir, ev kiralarken size odemeniz gereken fatura sadece elektrik faturasidir ve varsa kablolu kanal parasi ayda 4 dolar, kapiciniz varsa ayda 7 dolar kapici parasi baskada bir sey odemenize gerek yok, kalorifer parasi ve sicak ve soguk su parasi ev sahibi tarafindan odenmektedir, ukraynanin her tarafinda kural boyledir degismez,
pazarda calistiginiz zaman polise verceginiz aylik para 30- 40 dolar arasindadir onun disinda baska bir sey odeminize gerek yok, burada mafya yok mafya polistir, her adamin pesine bir pois takacak kadar polis vardir burada, ama polise verdiginiz para size bir cok alanda polisin yardimini sunmaktadir, aidatinizi yani 40 dolari verdikten sonra sizi gelip kimse rahatsiz etmez, bir sikinti oldugunda para vediginiz polis gelip sikintizi cozer, bunlari anlatmamdaki amac insanimizin cogu bunlari bilmiyor, buradaki ilanlara baktigimda genelde gelin calisalim tanisalim, ama insanlara her hangi detayli bilgi sunulmamaktadir. bende bu eksikligi gordugum icin sizleri bu konularda aydinlatmak istedim,
degerli dostlar, burada yapacaginiz turistik veya is amacli gezilerinizde, ucretli tercumanlik yapilir, konaklama icin gunluk ev kiralanir cunku oteller pahali evlere gore, arti olarak merak ettiginiz konularda bilmek istediginiz konularda sizlere aydinlatici bilgiler sunulur, ogrenmek istediginiz her seyi sikilmadan, sorabilirsiniz, sorulariniza cevap vermek benim icin buyuk bir mutluluktur,

hepinize saygi ve sevgilerimle iyi calismalar dilerim

kemal ukrayna
blue wings danismanlik hizmetleri.

Yerleşim Ukrayna / HarkovMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye73 yazı
kemall bey merhabalar
siz ne işle meşkulsünüz
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye299 yazı
kardesim Allah razi olsun. bu bilgiler sayesinde bir cok kisinin istifade edeceni saniyorum. benim oralara gelmeye niyetim yok ama sizin bu aydinlatici bilgilerinizi okuyunca dayanamadim yazdim tesekur ederim

Yerleşim Türkiye / MznisaMeslek Gyda
Yeni Üye89 yazı

ben mermer işi yapıyorum bana mermer işi ayarlaya bilirmisin tabiiki yüzdeni alırsın ilgilenirsen yaz ekinezgi2007@hotmail.com
22081975

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er
Üye329 yazı
kemal bey üşenmeden yazmıs
hiç alakam olmamasına rağmen benimde gidesim geldi

yazınız için teşekkürler
herkes faydalanacaktır

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye1 yazı
Kemal bey,
Ukraynada canlı büyük ve küçükbaş hayvan Kg fiyatları hakkında bilgi edinebilirmisiniz? Bu işle ilgili ortaklarım Kuzey Irak için Gürcistandan Uçak kargo ile hayvan getirip toptan satıyorlar. Aynı işi Ukraynadanda hayvan temin ederek yapabiliriz.
Sizin bu konuda çalışmanız veya yardımıznız olurmu?
Dr.Yük.Müh.Sadettin Ergin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
iyi günler kemal bey mesajınız için teşekkür ederim ebn ukraynaya gelmek ve orada kendime bir hayat kurmak istiyorum bunun için ban yardıme derseniz sevinirim maila dresim mstafageduk@gmail.com umarım hala formda dırsın ve abna yazarsın tabi bende senin yüzdeni unutmam mesajınızı bekliyorum

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Turizm
Yeni Üye29 yazı
Kemal bey, aydınlatıcı yazınız için çok teşekkür ederim. İlgilenen arkadaşlara faydalı olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye762 yazı
Hayal peşinde koşmayın.Ukraynaya gelince...bir işe yarasaydı bu gün oradan mesaj yazanlar belli bir konuma gelmiş olurdu.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
Problem şu ki ; Ukraynalılar çalışmak için buraya geliyorlar. Maaşları çok düşük. Doktor çıkmış bir ablanın yıllık maaşı bizim doktorun bir aylık maaşına tekabül ediyor. Onlarda doktorluk yapmak yerine doktorculuk oynuyorlar. Ukraynaya gezmeye gidilir ama para kazanmaya bizim ülke daha ideal.

Düşük gelir, zayıf piyasa döngüsü demek. En alttaki vatandaşının cebinde harcayacak bir kaç kuruş fazlası olmayan bir ülkede halk bazında ticaret yapmak zor olmalı mantıken.

En azından üç beş milyonluk bir inşaat şirketiyseniz Ukrayna büyümek için iyi bir piyasa olabilir. Büyük bir mühendislik firması iseniz makine pazarından bir ihale kapabilirsiniz. Tatil yapmak için de harika bir yer olabilir. İthalat yapmak içinde bazen avantajlı malları var. Ama küçük çaplı ticaretler için maaşlı işe girmek için gitmek hiç uygun değil.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
Evet kemal beyin anlattıklarını onaylıyorum kesinlikle kievde 1 yıl yaşamış olarak. Dedigi gibi burdan giden türkler dil bilmeden iş yapmaya kalkışıyorlar ve yanlarında çevirmen aldıkları türkler tarafından kazıklanıyor vs. böyle bir sürü olaya şahit oldum.. Ukrayna için buradaki sermayeniz ciddi paralar olabilir fakat orada kazandıgınızla burada zor yatırım yaparsınız.. Ancak orada yaşayan halka degilde turistlere karşı bir iş kurarsanız ciddi meblalar kazanabilirsiniz.. Kievi bildigim için örnek veriyorum ciddi sayıda turist geliyordu. Halkta zaten para yok gelebilende zengindir

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye258 yazı
slm kemal bey valla sizin yasadiginiz sehir cok guzelmis.6 yildir burda yasamam ragmen 4 dolar kablo tv super valla.bizimki 10 dolar.bizim burdaki polisler insafsiz.aylik 40 dolarla birakmiyorlar.2 odali ev yok burda aylik kirasi 300 dolara.6 yildir kapicisi olan bir bina gormedim ukraynada.:)))

Yerleşim Ukrayna / SevastopolMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
Kievde vardı sevastapolu bilmiorum.. Kievde binalarda kapıcılar mevcut arkadaşım. Ama ev konusunda evler pahalı benim kaldıgım ev 1+1 800 dolardı (eşyalı)

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye233 yazı
Bu forumda ,editorumuzun yazdigi ,Turkiyede ticaret daha mantikli sozune ,dil bilmiyorsaniz,belli bir ticari bilginiz ve kapitaliniz yoksa turkiyenin daha uygun olduguna ,ukraynada is yapan birisi olarak, katiliyorum.Doktorculuk oynamaya gelince ,maalesef dunyanin en eski meslegini yapmayan millet gormedim, buna ulkemiz de dahil,bunuda yaklasik 62 ulke gormus ,yasamis ,is yapmis bir insan olarak soyluyorum.Bu forumda,bazi arkadaslar, konulara is olsun diye, oylece yazilar yaziyorlar,o ulkeye gitmemis insanlar,ulke hakkinda, uzman olarak ,yanlis ,eksik,bazande ilginctir, dogru seyler soyluyorlar..1994 senesi ,haziran ayinda ,lvov sehrinde resmi olarak, evlenmis biri olarak ( hala evli birisi } ukrayna gercegini ,herkesten fazla bildigime inaniyorum.Ukraynayi, aklina koymus arkadaslara sorum su ,Kardesim dil bilmiyorsan,kapitalin yoksa ,ukraynanin ticari sistemini bilmiyorsan ,hangi tip firma kuracaksin?yoksa pazarcilikmi yapacaksin ?ulkeye giris vizen turistmi,isadami vizesimi olacak?firma ortagin vs vs sorularimiz uzadikca uzayacak, haydi arkadas ,benim orda tanidiklarim var ,bize yardim ederler, Veya doktorculuk oynayan bir abla ilemi ,onun sozune guveniptemi is yapmaya gidililecek?Turkiyede, is boylemi yapiliyor?Yabanci ulkede basarili olmak icin ,o ulke dilini konusman lazim,ticari bakimdan kapitalin olacak ,yapacagin isi biliyor olacaksin.Ticaret, dunyamizda okadar kolay degil,herkesin herseyden haberi var,Ukrayna diger ulkelere nazaran daha da zor, okadar kolay ulke degil(rusvet polis politikaci ucgeni).ruzgar bir sagdan, bir soldan eser,yuzde yuz emin oldugun, islerde basarili olamayabilirsin.Halkin %10-20 cok iyi gerisi fakirdir.Ulke insani, bizim 1970de avrupaya goc etmemiz gibi, ulke disina cikmislardir ,ulkede goc yabanci ulke hayranligi( Avrupa ,America,Canada,) vardir,Yaklasik rakam olarak 5 -8 milyon vatandasinin yurtdisinda calisanbir ulke olarak, bana 1980 lerin Turkiyemizi hatirlatan ukrayna da ,imalat veya ithalat agirlikli calisanlar icin ,cazibesini yitirmemistir.Herkese ,hedeflerine ulasmak icin, guclu cabalar sarfetmeleri ve basarmalari dileklerimle.Saygilar

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye762 yazı
Ticari açıdan Ukraynanın bir cazibesi yok.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye24 yazı
Ukraynada cok uzun suredir ticaret yapan ve yasayan biri olarak tum arkadaslara tavsiyem , Ukraynaya is yapabilmek amaciyla gelen Turk kardeslerimize yardimci olmak, ticari tavsiyede bulunmak veya lisan ve kanuni islemler konusunda yardimci olmak bahanesiyle dolandiran , carpan ve somuren Ukraynada yerlesik Turklere karsi cok ama cok dikkatli olmalarini tavsiye ediyorum. Bu insanlar Turkleri yolmayi meslek haline getirmislerdir. Cok muthis reklamlarini yapar yeni gelenlerin guvenini saglayip ne oldugunu anlamadan carparlar.Aman dikkat!!!

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Üye233 yazı
Ticari acidan cazibesi olmayan ukraynadan ,demir,komur,agac,aliminyum,bakir,plastik hammaddesi(pp,pe)aycicek ,yemler,sezonluk yas deri,ceviz vs vs ulkemize geliyor.Bu tip mallari getirebilen ,Turkiyede para kazananlar oldukca fazla,Buyuk firmalar gemi bazinda, fabrika kontratlari ile,ufak isletmeler daha ziyade tir larla islerini goruyorlar.Yabanci bir ulkede diliniz yoksa,paraniz biraz varsa ,pasaportta oturumun yoksa,nasil is yapabilirsiniz.Ticari acidan cazibe derken,aklimiza koymusuz, bir tir alalim,kendi tirimizla getirelim, maliyetimiz dussun diye arastiriyoruz,Turkiyede renault premium 420 tir dorse ile bize maliyeti 60-65 000 $ ayni tirin maliyeti , ukraynada 25-30000 $ .Dis ticaret isi ,okulda okudugun, dis ticaret dersleri gibi islemiyor,bunu derslerden ogrendiklerini ,insan psikolojisi,takim ruhu, ozveri ile yogurman ve onu hayata gecirmen zamanini aliyor.Ukraynada olan arkadaslarin ,cogu mevzuatlari takip bile edemezler ,kanunlar okadar hizli isler anlayamazsiniz,su an gumrukler oldukca yavas calisiyo,r yeni yonetmelikler, falan filan .Turkiyeye gidecek cevizler gumruklerde bekliyor, bugun itibari ile 12 gun.Bircok arkadas, yumurta bile satmadan ,dis ticarete basliyor.Biz Turklerin ve turkiyeli vatandaslarin en buyuk ozelligi,bizim dusmana ihtiyacimiz yok, biz bize kendimizi yeriz.Yahudilerdeki gibi ,birlesip ,buyuk bir guc olmak yerine, bireysel cikislarla basariya ulasmaya calisiriz, ondada basari orani cok dusuktur.Uzun lafin kisasi ,kendinize yatirim yapin,amac ukrayna ise ,dili ogrenin,bir planiniz olsun( A,B,C ) , paranizi iyi degerlendirin.Ukraynada 10000_20000$ inanin para degildir.Gercekleri gorun, calisiyorum zamanim yok, yoksa daha neler yazmam lazim ama neyse . Herkese basriya ulasmak icin, guclu cabalar sarfetmeleri ve hayallerine ulasmalari dileklerimle.Saygilar

Üye233 yazı
Ukrayna eskisi gibi ucuz degil;ticaret zor,bar acmak ,restaurant acmak,dukkan acmak , bunlar para ,kiralar sehirlere gore degisiyor, bazi yerlerdeki kiralar ,amerikadan bile pahali.Cok tecrubesi olmayanlar ,dil bilmeyenler,bana gore macera arayip paralarini ukrayna veya rus cumhuriyetlerinde heba etmesinler.Ukraynada is yapiyorum diyen adamlar zaten ortak kimseyi almazlar.Biz bu forumda dedikki ternopil lvov sehirlerinde ortak ariyoruz para koyacagim dedim.Arayanlar ,konustuklarimiz daha ellerindeki projeleri (15000-25000$)hayata gecirmemis insanlardi.Biz kendi isimizi kendimiz kurduk, zaman harcadik ,para harcadik simdi meyvelarini toplamaya baslarken neden ortak alayim,tecrubelerimi paylasirken ,art niyetim olmadan, arkadaslara dogrusunu yazmaya calisip, yanlis yapmamalarini ve zarar gormemelerini isterimSonuctaTurkuz ,ben isterimki ,cok fazla Turk olsun(durust,is yapan)herkesin herkese ihtiyaci olur.Bir toplum olusur.Amerikada bu boyle, avrupada bu boyle, neden ukrayna boyle olmasin,yoksa cokmu iyimserim.Saygilar

Yeni Üye39 yazı
polis rüşvet yiyo(birde para diye peşine takılıyormuş) sen iyi ülke diye anlatıyorsun ben ne diyim sana kendi yazdığını bi oku önce , :D :D o zaman bu ülkede kanun yokki paran yoksa ne yapacan? binbir türlü oyunun döndüğü belli... geçim kaynağı kadın pazarlamak olan tüm ülkelerden uzak durun... ukrayna , moldova , ozbekistan kazakistan turkmenistan vs vs vs
tecrübeyle sabittir.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
Üye233 yazı
Sevgili Hexedemical arkadasım yazınızın bir kısmını musadenle değiştirip,yurt dısına is yapmaya değilde sadece eğlence için gidip, ondan sonra parayı düşürüp ,kendisiyle dürüst olma büyüklüğünü gösteremeyip, değişik bahaneler üretecek kadar ,abaza olan arkadaşların yurtdışına çıkmaları ,hem kendilerine,hemde hasbel kader oralarda yaşayan, çoluk cocuğa karışmış olanları ,manevi ve maddi zarara sürüklerler.
Dil yoksa ,Ukrayna'nı unutun.Kendiniz isin basında olmazsanız,başarıyı unutun,Para parayı kazandırır lafı Ukrayna için değildirSaygilar

Yeni Üye77 yazı
EXPORTSRVCE vede NEWYORK rumuzlu ARKADASLAR COK DOGRU VRDE GERCEKCİ TESBİTLERDE BULUNMUSLAR HERKESİN FAYDALANMASINI TEMENNİ EDERİM SAYGILAR.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Bir türk vatandaşının ukraynada çalışmak istemesi ve iş için ukraynaya gitmesi bana çok mantıklı gelmiyor. Ukraynaya gezmek eğlenmek tatil yapmak için gidilebilir. Ben her yıl gidiyorum güzel ve uygun fiyatlı bir ülke. Mc Donalds ın en pahalı menüsü 26 Girivna = 6 lira civarı. Biranın en pahalısı 9 Girivna = 2 lira civarı. Metro ile semtler arası ulaşım 2 Girivna = 50 kuruş civarı.

Bir ukrayna vatandaşının çalışmak için türkiyeye gelmesine yerleşmesine hak veririm de Türk ün ukraynada ne işi var bizim ülkemiz çalışmak ve kazanmak için ukraynaya göre çok daha iyi durumda. Sanayi sektörü tarım sektörü turizm sektörü tekstil vs vs. Ülkemizde para kazanılabilecek alan çok fazla.
Bensiz bir hayat düşünemiyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye413 yazı
Arkadaşlar,
100 bin TL lik bir yatırımcı arıyorum
100 Bin TL ye 6 Ayda 100 Bin TL öneriyorum
iş 1 ayda sisteme oturacak
6 ayın sonunda ister 200 bin tl yi alır çekilirsiniz yada sermaye olarak koyduğunuz 100 bin tl nizi geri çeker sistemin ortağı olur düzenli olarak kar payınızı alırsınız...
ilgilenenler seslensin lütfen..
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
merhaba ismim ilker, adana'da yaşıyorum. nişanlım kievde ve kievde yaşamak istiyorum. 34 yaşındayım ziraat mühendisiyim. orta derecede ingilizce ve rusça biliyorum. kiev'de iş arıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. iletişim için e-mail adresim: starrodin@hotmail.com
saygılar..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
merhaba ukrayna da okudum 6 ncı yılım ukraynayı cogu ınsan yanlış bılır elbette kı ıs var ,cok mu kazanırsın ?belkı trılyoner olamazsın zaten sıfırdan da olan olmadı ya kendı aylıgı ıle (2500) para birimi onemli degıl. ama en azından huzur var mutluluk var bır pahalı kafe ye sadece bakanların oglu degıl de bır fakıkırınde gırebılmesı cok guzel seydır , kımsenın kımseye kotu veya asagılayıcı gozle bakmaması ne kadar guzel bırsey , turkıye de son durum ortada kucuk bı ıkı yerın olur ıkı uc tane daıre alırsın 1000 15 000 dolardan tek odalı verırsın kıraya aylık ekmek parası acarsın kuuck bı yer calısırısın en azından mutlusun , burda para varsa ıs guzel yapılır ogrencı ısını yapmak ıstıyorum ılgılenen varsa yazsın lutfen , veya burda bı cıftlık kurulur et satılır ıklım guzel burda beraber yapabılırz .ve de gezmek ısteyen varsa bana yazsın ılgılenırım havalımanında karsılarım otel ayarlarım veya daıre
+38095 002 83 06
daniyel

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Sayın, Ukrayna Kemal Bey,

Burada herkese açık olarak yayınlamış bulunduğunuz yazınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Arada bir Ukrayna'ya gidip geliyorum. Oralarda kendim bir iş yapabilmek gibi bir şansım yok. Ancak oralarda muhasebeci olarak çalışabileceğim bir muhasebeci veya finanscı arayan bir Türk firmasında çalışmak istiyorum. Bu konu ile ilgili bana ne gibi bir yardımınız dokunabilir veya ne önerebilirsiniz? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Göztereceğiniz alakanıza şimdiden çok teşekkür ederim.
MEHMET DURSUN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe