Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavuk Döner İşinde Lütfen Yardım.

BaşlatanerkanhizalTarih04/09/2010 18:07:04Yorum51

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Merhaba arkadaslar Bir tavuk dönerci dükkanı açmak istiyorum. kendime esnaflıkta olsun, sunum da olsun güveniyorum. Fakat biliyorum ki Tavuk döner yapmak bir sanat Kendime tek güvenmediğim şey lezzet eğer bu işin ustası varsa lütfen buraya tavugun nasıl terbiye edileceğini sosunun nasıl hazırlanacağını ve nasıl dizileceğini yazsın. Hazır dönerin lezzetsiz olduğunu duydum bu yüzden hazır almiycam. ustada çalıştırmak istemiyorum. döneri makinayla kesicem. sizlerden ricam terbiyenin nasıl yapıldığı . bilen arkadaşlarım varsa isterlerse de mail atabilirler.
erkan

Yerleşim Türkiye / KırklareliMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
51 yorum
Yeni Üye6 yazı
gir bir tavuk dönercinin yanında çalış hem nasıl olduğunu öğrenirsin hemde tecrube kazanırsın. yada bu işi kafana koymuşsan ilk etepda iyi bir usta bul onun bilgisinden ve tecrubesinden yararlan ve sosu nasıl yaptığını öğrenmiş olursun. bir iki ay içinde işi kaparsın.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
selam arkadas nerede yapmak istiyosun bu isi

Yerleşim Ukrayna / DonestkMeslek Ynsan kaynaklary
Üye109 yazı

ben sana fıkrım sudurkı banvit hazır döner kullanman.....hem kalıtelı hemde lezzetlı bız kendı ısyerımzıde banvıt kullanıyoruz sıkıntı yok....yok egwer ben dızecem dıyosan yag karabıber kırmızı bıber kekık tuz yogurt veya ayran .........
aykut gök

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
ecevit arkadasım ben bu işi trakyada yapacağım.
erkan

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
aykutgök arkadasım benimde tahmin ettiğim yoğuttu ama kekik çok lezzet vermiyo ben sürekli gezen bi insanım ve her yerde hemen hemen tavuk döner yiyerek lezzetlerini anlamaya çalışıyorum. trakyanın en iyi döneri edirnede ve ben bu dönerde nasıl bir sos kullanıldığını anlayamadım. verdiğin karışım için teşekkür ederim.
erkan

Üye109 yazı
kekık tavugum kokusunu alır...musterı yerken kokmaz..belkı sıcak sos kullanıyor olabılırler..oda bıber salcası olabılır acı ketcap olabılrı... bence kendı sosunu kendın bulma lazım bence......mesela ben kendı yaptım donerlere tarcın koyardım musterının cok hosuna gıderdı kokusu ama kımse kolay kolay bılemzdı ıcındekın ne oldunu
aykut gök

Yeni Üye4 yazı
profesyonel doner terbiyesini ogrenmek istiyorsan kemalkaya2000@hotmail.com adresime bana bir mail at, sana yardimci olacagim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
karabiber,
tuz,
zeytinyagi (kaliteli)
yogurt (ayran olmayacak)
kirmizi biber (aci olmayacak)
kekik atmayiniz. (atarsaniz bu lezzeti degistirir az atin)
cok az, domates salcasi,
3 kilo tavuga 1 kahve fincani Sprite (beyaz gazoz yani)
bu sekilde hesaplayip. terbiyeleyip 2 saat bekletip deneyiniz, agiz lezzetinize gore bazi baharatlari ekleyip cikarabilir.
gerekirse tavuklarin arasina havuc pure, patates pure, veya mikserden gecilmis biber ile sivayip derin dondurucuda $oklanarak veya iyice plastik folyo ile etin dagilmamasini saglayip eti dik konuma getirip folyoyu cikarabilirsiniz.

Iyi calismalar.

Yerleşim Belçika / AntwerpenMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
Herkeze çok teşekkür ederim.
erkan

Yeni Üye57 yazı
deyerli arkadaşım tavuk döneri takmak cok zor deyil amam tavugun gögsü kadar but kısmı cok önerli but yaglı oldugu için kurutmaz en az 3/1 but koyman lazımçünki döner atşin karşısın ka kurumasın döner kesme makinası bıcaktan daha ince ve güzel kesiyor döneri takması dersen döneri bir kac kez görmen lazım ezbere olmaz cünki o daire şeklinde hizam ister takar ve traş ederin zor deyil hazır döner pek para kazandırmaz cok fire veriyor içinde soya falan koyuyorlar ve kalan döner israf oluyor sen takarsan israf olmaz sosuna gelince takacagın dönere oratılı soganı rendele onun suyunu sıkarak bir kaba koy buna süt veye yogur senin için başta yogur daha iyi olur tavugun kaynasını yavaşlatır süte nazaran salca ve kekik amam püf noktası tavugun putu gügüs kuru olur döner kaldıkca kurur bol kazançlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye24 yazı
arkadaslar hazır döner koysak dükkana satmaz mi? burda en bilindik marka bereket döner daha önce denemedim ama saman tadı gibi diyenler var.Dİğer hazır dönerleri deneyen var mı ?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Üye109 yazı
bence banvıt ...ben polıs evınde banvıt kullanıyorum ıkı yıldır bı sıkayeyette olmadı
aykut gök

Üye1359 yazı
bereketi sevmedim banviti bilmem ama sos çok önemli ayrıca acı turşu biberi kavanozda müşteriye hazır bulundurun masada
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
merhabalar bende bu işe sıcak bakıyorum bende istanbulda yapmayı pılanlıyorum acaba dukkanın ıcını dosemek tezgahlar falan fılan nekadar tutuyor tam arastıran varmı sımdıden tsk ederım herkeze hayatta basarılar dılıyorummm...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
erhan arkadaşım bende tavuk döner yapmasını öğrenmeye çalışıyorum ve senin gibi tavuk döner dükkanı açmayı düşünüyorum ama ben bu işi yurt dışında uzak doğuda yapmayı düşünüyorum sana tavsiyem öğrendiğinde imkanın varsa uzak doğuyu gez ve orada açmayı düşün çünkü uzak doğunun yemek kültürü fazla yoktur ve oraya giden yabancı turistlerden neden buralarda sizin yemeklerinizden yok diye devamlı şikayet almıştım ve bir arkadaşım açtı iyide kazanmıştı ama rahatsızlığı sebebiyle devam ettiremedi......imkanın varsa düşünmeye değer derim.yapmaya çalıştığın işinde başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye8 yazı
herkeze teşekkür ederim. sosu sonunda az cok ögrendim. buralarda acı biber yerine içine acı sos konuyor. oda lezzetli ve kara lahana mükemmel lezzet vewriyor.
erkan

Yeni Üye5 yazı
merhaba ,sorunu ve verilen cevaplari okudum,ben de turk donerini yeni zelandada yapiyorum,size tecrubemi aktarmak istedim,iyi doner gercek turk doneridir ,acamice yapilan kuralsiz ve standart olmayan da sahawarma denilendir,turkiyede buna benzerler yapiliyor,tavuk doner iyi soslanmali ve taze servis
edilmeye calisilmalidir, sos icin tavsiyem,kirmizi paprika( toz bibertatli)cury bir hint baharatidir ve tavuga cok yakisir,az sogan,sarimsak turkiyede biber salcasi vardir kullanmak uygun olur,salamura etmek icin ise az miktar sirke kullanabilirsin,sut yada yogurt az bitkisel yag ile marine edilen tavuk 12 saat dinlenmelidir,tabiki tuz oranini ayarlamalisin,bunlar kiloya gore standart recetelenmis tir,bu benim tavsiyem, baska rakadaslarimizin da onerilerine acikim,paylasmak istiyenler ile donercilik uzerine goruse biliriz,takip eden herkeze basarilar dilerim
osmanefendi

Yerleşim Yeni Zelanda / BlenheimMeslek Gyda
Yeni Üye98 yazı
arkadaşım yorumları hemen hemen okudum terbiye konusunda gerekenler yazılmış dönerde önemli olan şey sürümdür 20 kğ döneri 10 saatte satmakla 3 saatte satmak arasındaki fark sadece zaman kaybı değil ayrıca kar kaybıdır önemli olan en kısa sürede kurutmadan satmaktır sana bir ilave baharat daha önereyim yöreseldir çoğu kimse bilmez ama kinzi denilen baharat tavukla ilgili bütün yemeklerde süper lezzet sağlar köri önerisi bnece döner için uygun değil ama tavuklu pilavda olabilir kolay gelsin.

BAŞARILAR DİLERİM

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
servis saatlerine gore doneri 2 sis takarsiniz iyi olur oglen ve aksam servisleri olarak deneyin iyi sonuc alabilirsiniz,fire ve lezzet kaybini onlemek icin iyi uygulanirsa basariniz daha iyi artar,selamlar ,
osmanefendi

Yeni Üye5 yazı
komiks arkadasim amacim arkadasa yardimci olmak cury dener veya senin dedigin gibi denemez ama kinzi(kisnis)bilinen adi ile coriender maydonoz cesitidir ve arap mutfaginda kullanilir falafal icin temel baharattir,sorunda burada arap sahawarmasi yapanlar kullanabilir,.selamlar...
osmanefendi

Yeni Üye98 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - osmanefendi
komiks arkadasim amacim arkadasa yardimci olmak cury dener veya senin dedigin gibi denemez ama kinzi(kisnis)bilinen adi ile coriender maydonoz cesitidir ve arap mutfaginda kullanilir falafal icin temel baharattir,sorunda burada arap sahawarmasi yapanlar kullanabilir,.selamlar...

sevgili osmanefendi kardeşim senin gibi bende kendi deneyimimi ve tavsiyelerimi yazdım (bahsettiğim kinzi çekilmiş tohumun kuru ve toz halidir) tabiki arkadaş zaman içinde bu tavsiyeleri deneyerek belli bir kıvam ve lezzet yakalayacaktır ancak bu da benim önerimdi zira lezzet konusunda standart tarifler ve ölçüler olamaz yöreseldir zaten böyle olmasa dünyada farklı mutfak kültürleri olmazdı tekdüze bir tad anlayışı oluşurdu ayrıca burada herkes birbirine yardım etmek konusunda en az sizin ve benim kadar hassasdır emin olun yani başka arkadaşlarımızın da değerli katkıları olacaktır dolayısıyla alınganlık göstermemize gerek yok tüm arkadaşlar zaten yardımcı olmak için görüşlerini yazmışlar yazmayada devam edeceklerdir belki sizin ve benimde öğreneceğimiz şeyler olacaktır saygılarımla esen kalın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye1359 yazı
canım çekti doğrusu önerilerden sonra :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye122 yazı
Dükkana koyulacak teçhizatların maliyetinden hiç bahsetmemişsiniz, onlar ne kadar tutuyor acaba ortalama?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye79 yazı
AÇIKTIRDINIZ BENİ
DÖNENCE

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Otomotiv
Yeni Üye85 yazı
Ben başka birşey önerecem... dikkate alırsınız almassınız sizin kararınız.

Ben ilk olarak Malatya'da görmüştüm ama turizm yöresinde de çok yerde varmış, daha sonra Malatya da ki Gaziantep'e de açmıştı hatta ikinci şubesini neyse..

Bu adamlar tavuk döneri odun ateşinde yapıyorlar, ekmeklerini özel olarak lavaş gibi ama lavaşdan daha kalın ve nitekim ufak, nasıl desem krep gibi birşey yani ekmeği, o ekmeğe tavuğu, patetes kızartması, turşu, domates, kıvırcık, soğan vb.. isteğe göre koyuyor, birde böyle salça gibi bir sosu vardı, ama mükemmel bir tad idi kesinlikle. O dönemde piyasada döner ekmek 75 kuruş iken, hatta en iyi yerde 1 lira iken burada 1,5 lira idi ama, nasıl desem belki günde 100 kilo tavuk satıyorlardır. Yani çok büyüktü döneri. Tabi benim ki meşakatli bir iş olabilir ama marka yolunda lezzet konusunda kesinlikle isim olacağı inancındayım.

Gene bir arkadaşımla, kendisi amerikada okuduğu için orada dönerin daha farklı olduğunu, burada da ona benzer yer açalım demişti ki o dönemde planımız 4 mekan birden kurmak ve istanbulun en iyi yerlerinde olacaktı ama 2009 krizi kırdı geçirdi ne yazıkki. Eğer bilenler varsa amerikada ki tavuk döner tarifinide bulabilirsin belki.

Benim anlatmaya çalıştığım ise, herkesin yaptığından farklı bir iş yapıp marka isim olmanız açısındandır. İyi çalışmalar.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye1359 yazı
mangal döner de var tabi
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye8 yazı
arkadaslar herkeze teşekkür ederim. ben bu işi hala düşünüyorum. yanlız bu işin kar marjı nedir. ve açarken kaça mal olacaktır. günde 600 ekmek satabilirsek 1.75 ten hesaplarsak kac para karımız olur. şimdiden tüm arkadaslara cok tesekkürler.
erkan

Yeni Üye8 yazı
istanbul'da bir kaç yerde açılmış olan PAŞA DÖNERini bi incele derim.%100 but döneri sloganı ile iyi iş çeviriyorlar.ben bir kaç kez denedim diğer dönerlerden bariz farklı.yarım ekmek haricinde bi de lavaşa kaşar rendeli tavuk döneri sarıyorlar ki muhteşem.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er