Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kozmetik Sektörü Hakkında Bilginizi İstiyorum

BaşlatantalippTarih13/08/2007 09:20:41Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye86 yazı
Herkese merhaba.

Ben sizlerden kozmetik sektörü hakkındaki görüşlerinizi istiyorum. Aklımda, eşime küçük bir kozmetik mağazası açma fikri var.

Sizce bu sektörün olumlu ve olumsuz yönleri, gelecekteki rolü nedir?

Herkesin fikrini bekliyorum.
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye36 yazı
Merhaba Talip bey ;
kozmetik sektörü günümüz insanları için neredeyse yeme-içme kadar zorunlu bir hale geldiği için,bu işin sürekli bir döngüsü olabileceğini düşünüyorum.Gelecekte ki görüntüsü ise benim gözümde daha da artacağı yönündedir.
Size birde şöyle bir örnek vereyim :mobilya mağazası işletmeciliği yapan bir arkadaşım vardı,geçen sene mobilyayı bırakıp dükkanı kozmetiğe çevirdi ve hayli memnun bir durumda işletiyor şimdi.
Her işte olduğu gibi özellikle bu iştede bol çeşitlilik önemli bir husus,onuda belirtmek istedim.

Başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye86 yazı
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Araştırmalarım hep olumlu yönde. Kısa zamanda iş yerini açacağım.
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Kişisel Gelişim Editörü98 yazı

Kozmetik sektörü artarak gelişecektir, hatta abartılı şekilde gelişecek diye düşünüyorum. İleride alışveriş merkezlerine ayak üstü botox yerleri yaparsalar şaşırmam.

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=4106 buradaki “Türkiye’de Güzellik 2 Kat Hızlı Büyüyor” başlıklı yazı güzel

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Halkla ili?kiler
Üye1359 yazı
Botoksun zararları ortaya çıkmaya başladı. Hatta ölümler bile başladı bu yüzden.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
merhaba kozmetık çok kazançlı bır sektor bende tum çeşitleri var fiyatları da çok uygun irtibata gecebılırız hasancan_24@hotmail.com
hasancan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye61 yazı
arkadaşlar 2007 de açılan bir konu neden hortlar ?
korkma kayserili var ... :))

Yerleşim Türkiye / AdyMeslek Ö?retmen
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar ben kozmetik dükkanı açmak istiyorum ve sizden satış konusunda fikir almak istiyorum..lütfen yardımcı olursanız çok memnun olurum.Bilen kişilerden cevaplarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye1 yazı
merhaba ben üniversite öğrencisiyim kozmetik mağazası açmakla ilgili bir tez ödevim var sizlere bir kaç soru sorsam bu mağazayı açmakla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz. lütfen çok ihtiyacım var bilgilerinize...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye464 yazı
Merhaba Başka Bir Konudada Benzer Yorumu Yapmıştım Yine Yapıcam.
Kozmetik,Bayan Giyim,Takı,Toka,Çanta Gibi İşlerde Herzaman Kar Vardır.
Kozmetik Pazarı Şuan Dünyanın En Önemli Pazarlarından Birisidir.Azr Talep İlkesine Göre Hareket Edicek Olursak.
Eşiniz Yani Kardeşimiz Kozmetik İşine Girmek İstiyorsa İçinde Başaracağına Dair İnancı Varsa %1000 Başarılı Olur Olmaması İmkansız.
Sizin İçin Önemli Olan Toptancılarla İyi İletişim Kurmak Yeni Ürünler İnceleyip Arastırmak Ve Güzel Bir Yerde Acmak.
Bunlar Biraz Zordur Ama Olur Olmaz Diye Birşey Yok.
Güzelde Kar Yapacağınıza İnanıyorum.Birazda Fazla Kart Basıp Reklam Yaptıkmı Tamam Zaten Yerinizin İsmi Birkez Kulaklarda Duyuldumu Tamamdır Gerisi Yavaş Yavaş Gelir...
Size Ve Bütün Girişimci Kardeşlerime Şimdiden Başarılar..
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Üye223 yazı
Merhaba,

Bu sektörde çalışmış biri olarak kart basıp reklam yapmakla bu sektörde para kazanılmaz öncelikle bunu söylemek isterim.

Herkesin ortak yorumu olan sektörün geliştiği ve daha çok gelişeceği doğrudur.Fakat bunu sadece biz değil dünyadaki en büyük şirketlerde çok iyi biliyor.Buna paralel olarak değişik markalar yatırım yapıyor (watsons) yada bizden zincir mağzalar çıkıyor (Gratis).Bu tip yeni yabancı yada yerli zincir mağazalar çıkınca ufak esnaf diyebileceğimiz parfümerilere çok ekmek kalmıyor.Buna birde insanların avm çılgınlığı ve markayı marka olmuş bir mağazadan alma (sevil,tekin acar) isteği eklenince olay daha vahim hale geliyor.

Bu işi yapıp sadece evin mtfak masrafı çıksın derseniz girin.Ama ailemi geçindirmem ve kenarada para koymam gerekir derseniz çok zor.

Öncelikle bu sektörün içinden gelmeniz ve işi iyi bilmeniz gerekir.Benim eşim kozmetikten çok iyi anlar ağzıda laf yapar iyi satış olur mantığı çok yanlıştır.Bu sektörde para alırken kazanılır spot piyasası çok olduğundan önce iyi fiyata mal alacaksınız.sonrasında piyasada az maaşa çalışacak uzmanlıktan çıkma çok bayan eleman bulabilirsiniz.

Bu işi yapıp iyi kazananların çoğuda toptan yada spot yapar.Bunuda gözden kaçırmamak gerekir.

Yakın zamanda bende bu sektörde mağaza anlamında yatırım yapmayı düşünüyorum.Hatta yalnız değilim bu sektörü benden daha iyi bilen ağabeyimle beraber fakat ikimizin çevremizin bu sektörde geniş olmasına ve bilmemize rağmen en ince ayrıntısına kadar hesaplıyoruz.Bi daha,bi daha,bi daha düşünüyoruz.

Herkesin ince eleyip sık dokumasını bi daha gerekirse bi daha düşünmesini.gazetelerde yada nette olan araştırmalar sonucunda çıkan ''sektör yüzde şukadar büyüdü gelecek sene şu kadar beklenti var'' gibi safsatalara inanmamalarını tavsiye ederim.

Bilinki bu tip araştırmalar sizin,bizim gibi bu işe 20-30 bin tl yatıracak küçük esnafı değil.P&G,Nivea,Loreal gibi şirketleri baz alır ve araştırır.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul