Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bende Fikir Çok Ama Yapacak Kimse Yokki :(

BaşlatankardanaTarih12/08/2007 21:21:51Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
Merhabalar ,

Ben 24 yaşında bir üniversite öğrencisiyim okuduğum bölümün gerçekten benim için olmadığını anladığım da daha 1. sınıftaydım ve o günden sonra ben ne yapmak istiyorum diye sordum kendime ve yeni arayışlara girdim bir yandan da okulumu okuyorum tabiki, Bu güne kadar bir çok fikrim oldu bunlardan %90 nı çok ilginç geldi etrafımdakilere ancak sonuç olarak yapamadım :(

Şimdi internette bir websitsi üzerinden bir online oyunun üyeliklerini satıyorum
Bu oyundaki potansiyel okadar fazlaki eğer hesap yapılsa insanın uykusu kaçıyor ancak şuanki durumumuzda ve sermayesizliğimizden dolayı ne reklam yapabiliyoruz ne promosyon vs. ancak şu halimizde bile günlük en az 10 satışımız oluyor

Benim bu satışlarla ilgili çok parlak ve ilginç bir fikrim var ancak dediğim gibi sermaye yok okadar ve sadece uykusuz kalıyorum okadar.

İnternet işi olduğu için pek kişmse yanaşmak istemiyor.

bundan 2 ay önce bir holding sahibiyle bir görüşme ayarlaya bildik.
Bu durumu anlattık ne olur ne olmaz konuştuk ve adam hiç düşünmeden şu teklifi yaptı:

Bu satışlar için bize bir lmt. sti. kuracak ve bir ofis hazırlatacak 5 eleman verecek emrimize ve ilk etapda tüm giderler ona ait olacak..
bizden istediği ise %70 hisse :( düşündük bu emeğin karşılığı bu olacaksa biz enayi durumuna düşürüleceksek ne o adam kazansın ne biz dedik ve geri çekildik...

neyse fazla uzadı varmı internet ortamına yatırım yapabilecek arkadaşlar abiler ablalar ben adana ve ankarada görüşebilirim.

Ayrıca görüşlerinizde önemli lütfen görüşlerinizide yazarmısınız bu durum hakkında teşekkür ediyorum
netteklif.net << Yeni :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye38 yazı
Aslında Satışlar internet ortamının yanında başka bir yolla daha olacak Özellikle istanbul için oluşturulacak bir projem var

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye38 yazı
Evet istanbuldaysanız görüşme olabilir ama biraz çevre lazım bu iş için görüşelim isterseniz size özel mesaj attım

Yeni Üye4 yazı

Türkiyede kimse online oyunlar için para ödemez ya da ödenen oyunlar birkaç tanedir (WoW,Everquest,Diablo) ki bunlarda çok sınırlı bi kesime hitab eder. O internet cafelerde dolup taşıp oynanılan oyunlar (bu aralar Knight Online) tamamen ücretsizdir. Benim görüşüm şu şekilde oyunlar için ekonomik harcama yapabilecek kesim özellikle internetten harcama yapabilecek kesim belli bi yaşın üstünde kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmış olmalı bu bireylerinde hayattan beklentileri farklı oldukları için (online oyunun sanal getirilerinden daha fazla şeyler) bu oyunlar onlar için vakit kaybıdır ve hiç bulaşılmaması gerekir. Oyun oynamanın ingilizce deki tabirleri arasında da "killing time" yani "zaman öldürmek" vardır. Evet zamanını para vererek öldürmek isteyen kesimde anca bağımlılar olabilir bu da özellikle türkiye de çok az. Yani sadece oyunlara sadece zihinsel rahatlama amacıyla oynansa da Türkiye de oyun kültürü die bişi yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye38 yazı
deathwing bu işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz :) Şuan benim bahsettiğim oyun Türkiyede 4 milyon kişi tarafından oynanıyor. yani Oyun kültürü yokmu olmuş oluyor :)

Yeni Üye4 yazı
deathwing bu işin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz :) Şuan benim bahsettiğim oyun Türkiyede 4 milyon kişi tarafından oynanıyor. yani Oyun kültürü yokmu olmuş oluyor :) -Dardana
Türkiyede 4 miyon kişimi oynuyor vay be canım türkiyem de her 15 kişiden biri bu oyunu oynuyomuş. Neymiş bu oyun bak merak ettim. Bu yukarıda bahsettiğiniz bağımlı kişiler evet sadece onlar para öder ve sınırlı bi kesim bu bir hastalık aslında japonlar ismini "hakikomari" koymuş oyun bağımlılarına verilen isim benim bahsetmek istediğim oyun kültürü bu değil zaten. Senin çevrendeki insaların bolca online oyun oynaması (özellikle öğrenciysen) bi anlam ifade etmez ben de öğrenciyim üniversite öğrencisi gördüğüm kadarını sölüyorum tabii ki de ben Türkiye İstatistik Kurumu değilim. ama bişeyden eminim türkiyede 4 milyon kişi online oyun oynamaz(4 milyon tane üyelik olabilir belki daha da fazla çoğu ücretsizdir) hele hele 4 milyon kişi para verip online oyun hiç oynamaz . Bu senaryon Türkiye 'de işlemez malesef. Sen de günde 10 satış yapamassın. Birde burda biraz daha şeffaf olsan daha güzel olcak mesala şu an satış yaptığın web sitesinin ismini hangi oyunu pazarladığını sölesen o zaman daha kesin şeyler söyliyebiliriz.

Yeni Üye15 yazı
Ah siz gençler ah sizi hiç anlamıyorum. Bence sana kim bu teklif yaptıysa git özür dile varsa sansın işe koyul. Böyle bir konuda bir iş adamından teklif almışsın yatırım sözü almışsın vede sana %30 vermiş ki bana göre çok bile vermiş. ve 24 yasındasın öğrencisin bu teklif iyi teklif. Ben su anda uluslar arası bir şirkette genel kordinatorluk yapıyorum ve buranın sahibi yabancılar ama adamlar inanılmaz iş yapıyorlar. bizim turk mantıgıyla hep hareket etmemiz sonucunda hiç bir adım atamadan aynı yerde kalıyoruz. Sen bu vasıflarda adamdan yatırım sözü almışsın adam 4/1 ortak yapmış düşünüyorsun. Fikrin olmuş paran olmamış büyütememişsin ne anlamı var. sen 3 yılda %100 hisseyle gelemeyecegin seyi %30 hisseyle 4 ayda gelirsin. önemli olan senin toplamdaki gelirin. kara ortak oldun gibi zarada %30 ortaksın. Ama senin zararlık durumunda yok. Onun için bence biraz buyuk dusun paylas paylas. Sana bir örnek vercek parayla ilgili yasadım.Emin ol bu avrupalılar gelirler 1 milyon dolar yatırırlar hiç düşünmeden ama gelecek yada uzun vadede kar görmesinler 1 dolar bile yatırmazlar. Adam bu imkanları sunuyorsa hiç düşünme. O buyuklukte bir yonetici zaten degerini verir sana kazık atmayı dusunceni sanmıyorum.basarilar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
ben burada verilen bilgilerin doğruluğundan şüpheciyim o yüzden yazıyorum. Arkadaş inandırıcı veriler sunmuyor zaten bu tekliflerden de şüphelendim. Sen burda işine sermaye arıyorsun "bir sitem var" "bir oyun pazarlıyorum" "günde en az 10 tane" "emrime 5 eleman vericeklerdi" gibi cümleler kurmak yerine biraz kaynak belirtsen inandırıcı birşeyler ortaya koysan bu yazın anlamlı bir hale gelir. Bizde tartışırız. Ben şu an için söylediklerine göre yorum yaptım. O sadece oyun oynayan çok kişi var şeklinde cevap yazıyor ve ben de buna kesinlikle inanmıyorum . Burda herkes gelin bi iş yapalım süper fikrim var bu böyledir şu şöyledir diye ahkam keserse burasının köy kahvesinden farkı kalmaz herkez kendini dinler. Sonuçta hiçbiyere varılmaz

Yeni Üye38 yazı
deathwing arkadaşım ben burda çok garip adamlarda gördüm ama genel çogunluk hep paylaşımdan yana ve bazı akıllı zannedenlerde burdan alalım yapalım gibi bi mantıkta ha yapabilirlerm,i ahyır ama ben fikrimin laşkalaşmasını istemem ayrıca bahsettiğim oyun pcked arkadaşımın bahsettiği Knight Online dır. Oyun İngilizce çıkmıştır ve Şuan + olarak Türkçe versiyon çıkartılmıştır. Bi düşünelim neden acaba ? Çünkü oyunu oynayan kişilerin % 90 Türk. Ben burda masal anlatmıyorum herkes bi başlık açmış ve bende derdimi anlatmaya çalıştım. İnanmak istemiyosanız cevap vermez yazıları okumazsınız olur biter.

Ayrıca "5 eleman vereceklerdi" sözünü öğunmek için değil içim yandığı için yazdım yani pişmanlığımdan keşke dediğim için. Benim projem büyük eğer gerçekleştirebilirsem inşallah bana inanan kişiler çıkarsa karşıma burda tekrar yazacağım sonumun ne olduğunu

http://www.knightonlineworld.com/ şu adrese gir bak Site dili ne acaba Bu oyunun ana sitesi.

Ben şuanki sitemi hemen yazmak istemedim neden bunda art niyet aranıyor anlamıyorum.

Ayrıca http://www.k2network.net/index.php şu adreste Asya kıtasına bi bak bakalım kaç kişi oynuyor oyunu. Neyse ben Bişeyleri kanıtlamak için açmadım konuyu zaten ama sanki burda palavra atıyomuşum gibi bi duruma da girmek istemem

Hepinize iyi günler

Yeni Üye38 yazı
Ha unutmadan bana inanan kişiler zaten benimle iş yapıyor şuan sitemde Akbank sanal pos kullanıyorum oda bir şirket aracılığıyla hisse vererek yaptık onlar neden inandı ve hala bizimle çalışıyorlar acaba

Kusura bakmayın konu dağıldı ama lütfen insanları yalancı durumuna düşürmeden önce bi araştırma yapın ondan sonra görüşlerinizi belirtin

Yeni Üye4 yazı
Kimse senin söylediklerine bir kanıt göstermeden inanmaz. İnanmak istemeyen inanmasın diyorsun ama burda inanların da inanmayanların neden inanmadıklarını bilmesi lazım. Seninle tartışmanın yanında bu konuşmalarımın amacı başka insanlarla da düşüncelerimi paylaşmaktır. Knight Online oyununun vermiş olduğun yapımcı şirketinde 4 milyon insanın türkiye de değil tüm asya ve avustralya da (yani iki kıtada bunların içinde rusya ve 2 milyarlık çin var) (http://www.k2network.net/index.php saydasındaki minik dünya haritasının üstüne gelerek bakabilirsiniz) oynayan toplam kişi belirtiliyor üstelik bu sadece Knight Online için değil şirketin geliştirdiği 4 online oyun için toplam rakam ki bunların arasında gayet fazla sayıda taraftarı olan Mu Online da yer alıyor. Bide buraya 5 tane hesap açan küçük veletleri de ekle. 2005-2006 yılları arasında intarnet kafe işletiyorduk. İzmir Karşıyaka Çarşısında ekonomik gelir olarak ortalamanın üstündedir burda yaşayan insanlar. Cafeye Knight online oynamaya gelen sürüyle kişi vardı ama istisnasız herbiri 10-18 yaşları arasındaydı yani okula gitmekden başka işi olmayan çocuklar. 1 yıl içinde online oyun için para ödeyen sadece bir çocuğa rastldım o da 20 yaşlarında bağımlı bir kişiydi günde 10 saat hareket etmeden bilgisayarın başındaydı (biz ona bazen su ve yemek *ötürüyorduk çünkü gerçekten kopuyordu dünyadan) ki o da hesabını bi arkadaşıyla ortak almıştı.WoW oyuncusuydu kendisi. Şimdi bu küçük çocuklar büyüdü artık diyebilirsiniz ama ben yaşla bu oyunların oynanmasını ters orantılı olarak görüyorum 20 yaşına gelmiş bir kişinin sorumlulukları o çocuklarınkiyle aynı değildir ve online bir oyuna uzun zaman ayırmanın zararlarını kısa sürede daha kolay teşrik edebilir. pcked bahsettiği türkçe versiyonun eksikleri konusunda bir bilgim yok. İşallah çok para kazanırsın bizi de utandırırsın ne diyim o zaman yolun açık olsun.

Yeni Üye38 yazı
kardeşlerim şoyle soyleyeyim kısaca karlı bi iş diyorum ben içine girdim satışını yaptım halen yapıyorum ve kısaca eğer bu iş size uygunsa görüşelim ben teferruatlı zaten anlatırım uygun olabilecek arkadaşlara yorumlarınız için teşekkürler

ayrıca bu oyun il il ve istanbul için semt semt oynama farklılığı gösteriyor şuan aylık cirosu 50.000 ytl olan izmirde satış noktaları var

Birazcık nette gezinirseniz karşınıza çıkacaktır.

Yeni Üye38 yazı
Tekrar merhaba şuan bu satışların reel ortamda yapılması için bir proje hazırladım ve gelir gider hesabı yaptım gerçekten çok karlı piyasa araştırması yaptım istanbul için ordaki oyuncularla görüştüm okadar büyük bir piyasası varki ne yapacağımı şaşırdım iş adamlarına sesleniyorum lütfen göz ardı etmeyin yüzyüze görüşme yapıldığında tüm ayrıntıları açıklayacağım .

Hazırladığım Gelir gider ve kar tablosuna göre aylık min. 10.000 ytl net kar bırakacak bir proje hazır ve yapılmayı bekliyor gerekli olan tek şey 30.000 ytl. bu miktar karşılanırsa herşeyi ortaya koyuyorum ve herturlü kefilim bu işe.
Ve işte benim ciddiyetim gerçekten görüşmek isteyen ve gerçekten yaparım diyen biriyle görüşmek istiyorum. Bi bakalım diyecekseniz hiç olmasın ben kalkıp yanınıza sadece bu işi anlatmak için gelemem.

Ayrıca bir dipnot düşeyim satışlar internet ortamında olmayacak yani interneti bilmenize gerek yok. Satışlar tamamen reel ortamda olacak.

İlgilenecek arkadaşlar özel mesaj bırakabilirler yada msn mail adresim :
dunyarin@hotmail.com

Ayrıca şu konuyu anlat demeyin mail de anlatamam banada hak verin ben buradan gerekli bilgileri sizi tatmin edecek kadar vermeye çalışacağım.

Herkese iyi günler...

Yeni Üye3 yazı
arkadaslar bu işe ortak olmaya gerek yok.oyunu 1 ay oynayın,ondan sonra sızde benım gıbı bu oyundan en az 1.500 ytl kazanın..pre satışı,gb satısı,char satışı derken bu oyun herkesın hayatına girecek

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye38 yazı
kutayacar arkadaşım sadece kısa vadeli düşünmüşsün sanırım

Üye243 yazı
aradan 1 yıl geçmiş, son durum ne?

bu online oyun işi nasıl? veya başka çok karlı internet projesi ? 100 milyara kadar angel investor olabilirim ama tabii, çok iyi ikna edilmem şart.

saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye141 yazı
Yılmaz Bey Görüşebilirmiyiz...
Msn Adresim : descartes@sohbetizm.net Bekliyorum.
İnsanların Yaptığı Sahte Paraların Sayısı Kadar , Paranında Sahte Yaptığı İnsanlar Vardır..!!

Yerleşim Türkiye / Ankara Ve DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye116 yazı
Oyunlardan anlamam ama şu sıralar Metin 2 diye bir oyun da revaçta sanırım.
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye141 yazı
O Türk Oyunu Murat ve Geliri Sıfır Onun İçin Tavsiye Etmem.
İnsanların Yaptığı Sahte Paraların Sayısı Kadar , Paranında Sahte Yaptığı İnsanlar Vardır..!!

Üye116 yazı
Yok, oyunlardan zaten bi tek piştiyi bilirim. Arkadaş için dedim.

Yeni Üye38 yazı
Murat Türk yapımı değil çin yapımıdır ancak Türkiyede bu tür oyunlara merakın yüksek olması ingilizce ile birlikte Türkçe versiyonun da çıkmasına zemin hazırlamıştır.
Online oyun pazarı şuan çok karışık çünkü Türkiye'deki potansiyelin çok olmasından dolayı her firma nerdeyse bir oyun çıkardı ve o büyük oyuncu potansiyeli küçük parçalara ayrıldı. Önceden sadece Kngiht online WOW ve bikaç küçük oyun vardı ama bugün onlarca sayabiliriz. Bu durum pazarın dağılmasına neden oldu...

Üye243 yazı
yani şu an bu sektör öldü mü?

para kazandırmaz mı?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye141 yazı
Kazandırır Yılmaz ßey Kazandırır.

Üye116 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kardana
Murat Türk yapımı değil çin yapımıdır ancak Türkiyede bu tür oyunlara merakın yüksek olması ingilizce ile birlikte Türkçe versiyonun da çıkmasına zemin hazırlamıştır.
Online oyun pazarı şuan çok karışık çünkü Türkiye'deki potansiyelin çok olmasından dolayı her firma nerdeyse bir oyun çıkardı ve o büyük oyuncu potansiyeli küçük parçalara ayrıldı. Önceden sadece Kngiht online WOW ve bikaç küçük oyun vardı ama bugün onlarca sayabiliriz. Bu durum pazarın dağılmasına neden oldu...

O da mı Çi malı

Üye515 yazı
bende ilk basta int üzerinden silk gold falan satmayı düşünmüştüm ancak rakip cok kar oranları cok düştü bide türkiyede ana bayisi olursan iyi kaznaırsın knight silkroad falan onların bayisi cok artık internet cafelerde bile satılıyo bu sene sunonline diye bir oyun cıkacaktı koreli firma sponsor bulamadı avp serverları için o gelse türkiyenin 1 numaralı online oyunu olur oyun müzikleri ödül bile aldı grafikler süper eger o gelırse onun ana bayişliğini kaparsan iyi para kazanırsın knıgt gibi dandik görüntüsü olan oyun oynandıgına göre bu ülkede o hayli hayli oynanır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye260 yazı
arkadaslar aradan 4 ay gecmis..
suan online yapilebilecek is durumu varmi?

Nakit problemi yok!

mesajlarinizi bekliyorum..

saygilar

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
Online olarak derken,

Geniş kapsamlıda olabilir.

Bende düşünüyorum.

E Ticaret düşünüyorsanız görüşebiliriz..

Saygılar.
mete

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye1359 yazı
güncel
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er