İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Mağaza Açmak İstiyorum Yardım Lütfen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorumE
Yeni Üye9 yazı
22/08/2010 : 05:36:39#1
Web sitesi
Alıntı
bahsettıgım dukkan pozcuda forum cıvarında guven sıtesının bır alt mahallesınde. eger dukkan arayısı ıcerısındeysenız mezıtlıde ıkı katlı bır magazayıda 350 tlye kıralıyorlar. bılgınız olsun.
E
Yeni Üye60 yazı
22/08/2010 : 06:01:05#2
Web sitesi
Alıntı
"Bir Elin Nesi Var , İki Elin Sesi Var ; El Ele Verelim Dünyada Ses Getirsin "
E
Yeni Üye9 yazı
22/08/2010 : 06:14:45#3
Web sitesi
Alıntı
düşünceleriniz için çok tesekkur ederım hepsını dıkkate alacagım fakat bu soyledıklerınız sanırım dukkan acıldıktan sonraki giderler dukkan acmak ıcın gereklı prosedurler ıcın 1000 2000 tl gıbı bı harcama yapabılecegımı soyledıler. bu bana bıraz tuzlu geldı onun ıcın ınternet uzerınden satıs daha cazıp su anda eger yanlıs dusunuyosam fıkrınızı tekrar almak ısterım.
tesekkurler
E
Yeni Üye60 yazı
22/08/2010 : 06:24:13#4
Web sitesi
Alıntı
S
Yeni Üye56 yazı
ARKADAŞLAR ŞU BAHSETTİĞİNİZ UYGUN FİYATLI KİRALIK DÜKKANLAR NERDE BEN AYLARDIR MUHİTİ İYİ OLUPTA UYGUN FİYATLI DÜKKAN ARAŞTIRDIM BULAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
E
Yeni Üye9 yazı
23/08/2010 : 04:23:26#6
Web sitesi
Alıntı
maliye işe başlama bildirgesi ,muhasebe alışı , esnaf sicil ,noter ücreti, vergi levhası ,bölge çalışma kayıdı , yazarkasa , iç tasarım ( cok buyuk bır dukkan acmasamda), askılıklar raflar , satacagım ürünün gideri bunlar başlangıç için birleşince birden cok tuzlu oluyor dıye bılıyorum.
sharktr ;google 100 milyon kiralık dükkan pozcu yazarsanız karşınıza çıkacaktır. ayrıca hürriyet ve milliyetin emlak sayfalarındanda bulabilirsiniz. ben iki dükkanıda oradan buldum. ayrıca sahibinden. com dan emlakcı olmadan dukkan bulabılırsınız
sharktr ;google 100 milyon kiralık dükkan pozcu yazarsanız karşınıza çıkacaktır. ayrıca hürriyet ve milliyetin emlak sayfalarındanda bulabilirsiniz. ben iki dükkanıda oradan buldum. ayrıca sahibinden. com dan emlakcı olmadan dukkan bulabılırsınız
E
Yeni Üye60 yazı
23/08/2010 : 11:55:46#7
Web sitesi
Alıntı
Dediğinizde haklısınız zaten yazımda İlk açılış masrafları hariç diye belirtmiştim ki bu gideri 1 defaya mahsus yapmaktasınız vergi açılış defter ve ithalatçılar için ticaret sicil kaydı , yazarkasa , fatura masrafları 1000 TL civarı olacaktır Dükkan ve ithal edeceğiniz ürünüde masrafa katıyorsanız:) işin içinden zaten çıkamazsınız sizin için uygun olan sınırlı sermayenizi online satışa kanalize edip yeterli sermayeye ulaşınca ithalat girişiminizi hayata geçirebilirsiniz .. Online Satış yapacaksanızda Acizane tavsiyem tanıdığınız vergi mükellefi bir tanıdığınız üzerinden faturalandırma işlemlerinizi yapmanız çünkü benzer açılış masaflarınız ve sonraki muhasabe -vergi ve bağkur (esnaflar için en yüklü giderlerdendir 300 TL civarı nede olsa önce sağlık:) giderleriniz olacağı için iş yapmadan dahi min. 500 TL gibi aylık bir gideriniz olacaktır ...
D
Üye816 yazı
23/08/2010 : 12:23:47#8
Web sitesi
Alıntı
valla kardeş açıkca yazayım senden esnaf olmaz başkaları gibi yap yaparsın sat satarsın tarzı pohpohlamaları bilmem..
100 liraya kiralık dükkanın hayrı olsaydı sahibine olurdu birde sen 1000-2000 lik giderden korkuyorsun pazarcılar bile bu devirde o parayı o pazarda çay simit vs.. diye çerez parası niyetine harcıyor..
ben açık açık böyle yap kazanırsın yazmıyorum çünkü sen kararlı bir tavrın yok..
not: söylediklerim için alınma ben dobra konuşurum valla hiç kafama yatmadı ticaret amntıgın elindekini de yersin gibime geliyor..
ticaret sitesine gelincede biri internetten alışver,iş yaptıgında öncelikle saglamlıgına ve adına bakar dünün sitelerinden kimse iş yapmaz
100 liraya kiralık dükkanın hayrı olsaydı sahibine olurdu birde sen 1000-2000 lik giderden korkuyorsun pazarcılar bile bu devirde o parayı o pazarda çay simit vs.. diye çerez parası niyetine harcıyor..
ben açık açık böyle yap kazanırsın yazmıyorum çünkü sen kararlı bir tavrın yok..
not: söylediklerim için alınma ben dobra konuşurum valla hiç kafama yatmadı ticaret amntıgın elindekini de yersin gibime geliyor..
ticaret sitesine gelincede biri internetten alışver,iş yaptıgında öncelikle saglamlıgına ve adına bakar dünün sitelerinden kimse iş yapmaz
dortler
E
Yeni Üye9 yazı
24/08/2010 : 21:37:31#9
Web sitesi
Alıntı
eticaretfırsatı;
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. söylediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum bende. eticaret satış sitesi hakkındada bilgilerinizi almak isterim. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
dortler21;
düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.dediğim gibi öğrenciyim ve çok iyi standartlar sağlayacak bir ailemde yok. bu işi parama para eklemek için değil paraya ihtiyacım olduğu için yani aileme yük olmadan ayakta durabilmek için yapıyorum. yani pazarcıların çay paralarıyla ben iki ay okuyabilirim. bu iş içinde aldığım bursları değerlendirmek istiyorum. evet 100 milyonluk bi dukkanın kımseye yararı olmayabilir ama bu banada yararı olmayacagı anlamına gelmıyor.bence iç dekorasyonla elle tutulur bır dukkan olabılır kı sız daha dukkanı gormeden hayır gelmez dıebılıyorsunuz. ogrencı olmamın avatajı burada on plana cıkıyor; okul cevrem ve arkadaslarım... badanacı, satıs ıcın eleman ve en onemlısı musterılerımın cogunlugu arkadaslarım olacagı ıcın dukkanın kırasının 100 mılyon olması bır onem teskıl etmıyor. ayrıca yavas yavas baslamayı dusunuyorum. acıkcası bır ay oncesıne kadar tıcaret hakkında hıc bırsey bılmıyordum su an sıze bır dukkan acmak ıcın neler gereklı? ithalat ve ihracat ,toptan satıs , ınternetten satıs vb konusunda ayrıntılı bılgıler verebılırım. anlatmaya calıstıgım yenı ogrenıyorum ve tabıkı kararlarım degısken olacaktır. bugun hıc bısey bılmedıgım bır konu hakkında verdıgım karar o ısın ıncelıklerını ogrendıgım zaman degısecektır.bence sız alınmayın ama boş bir yorum olmus bilgilendirmek için yapılan butun yorumlara acıgım ve can kulagıylada dınlerım ama sen yapamazsın gıbı bır yorumuda kabul etmıyorum. bu dunyada herkes herseyı yapabılır yeterkı ınansın dedıgınız gıbı koklu sıtelerden ınsanlar alısverıs yaparlar pekı o sıteler ılk kuruldugu zaman nasıl ıs yaptı? cvbını beklıyorum.. yorum nıtelıgınde olmayan yorumunuz ıcın genede tesekkur ederım.
by uzza ;
bu konu hakkında pek bır bılgım yoktu. ama arastıracagım. bunun ıcın yapmam gerekenlerı ogrenecegım. uyarınız ıcın cok tesekkur ederim. dıkkate alacagımdan emın olabılırsınız.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. söylediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum bende. eticaret satış sitesi hakkındada bilgilerinizi almak isterim. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
dortler21;
düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.dediğim gibi öğrenciyim ve çok iyi standartlar sağlayacak bir ailemde yok. bu işi parama para eklemek için değil paraya ihtiyacım olduğu için yani aileme yük olmadan ayakta durabilmek için yapıyorum. yani pazarcıların çay paralarıyla ben iki ay okuyabilirim. bu iş içinde aldığım bursları değerlendirmek istiyorum. evet 100 milyonluk bi dukkanın kımseye yararı olmayabilir ama bu banada yararı olmayacagı anlamına gelmıyor.bence iç dekorasyonla elle tutulur bır dukkan olabılır kı sız daha dukkanı gormeden hayır gelmez dıebılıyorsunuz. ogrencı olmamın avatajı burada on plana cıkıyor; okul cevrem ve arkadaslarım... badanacı, satıs ıcın eleman ve en onemlısı musterılerımın cogunlugu arkadaslarım olacagı ıcın dukkanın kırasının 100 mılyon olması bır onem teskıl etmıyor. ayrıca yavas yavas baslamayı dusunuyorum. acıkcası bır ay oncesıne kadar tıcaret hakkında hıc bırsey bılmıyordum su an sıze bır dukkan acmak ıcın neler gereklı? ithalat ve ihracat ,toptan satıs , ınternetten satıs vb konusunda ayrıntılı bılgıler verebılırım. anlatmaya calıstıgım yenı ogrenıyorum ve tabıkı kararlarım degısken olacaktır. bugun hıc bısey bılmedıgım bır konu hakkında verdıgım karar o ısın ıncelıklerını ogrendıgım zaman degısecektır.bence sız alınmayın ama boş bir yorum olmus bilgilendirmek için yapılan butun yorumlara acıgım ve can kulagıylada dınlerım ama sen yapamazsın gıbı bır yorumuda kabul etmıyorum. bu dunyada herkes herseyı yapabılır yeterkı ınansın dedıgınız gıbı koklu sıtelerden ınsanlar alısverıs yaparlar pekı o sıteler ılk kuruldugu zaman nasıl ıs yaptı? cvbını beklıyorum.. yorum nıtelıgınde olmayan yorumunuz ıcın genede tesekkur ederım.
by uzza ;
bu konu hakkında pek bır bılgım yoktu. ama arastıracagım. bunun ıcın yapmam gerekenlerı ogrenecegım. uyarınız ıcın cok tesekkur ederim. dıkkate alacagımdan emın olabılırsınız.
D
Üye816 yazı
25/08/2010 : 08:47:02#10
Web sitesi
Alıntı
ben önceki yazımda senden sert cevap beklerdim ama sen açıklayıcı bir cevap yazmışsın tşkler...
müşteriler in sana karşı kırıcı olabilir ama sen daima yapıcı olmak zorundasın bunuda sende görüyorum
arkadaşların ve cevre konusu na gelince bu senin için çok önemli bir faktör ve senin lehine olması iyi..
o arkadaşlarınında cevresinin sadece seninle sınırlı olmaması gerekirki başkalarınıda sana halka yapabilsin..
site konusuna gelince dostum bak bu işler tek kişilik işler değil maliyesi vs.. başını agrıtır ben işyerimiz için acacaktım maliyeti ni yazmıyorum ama küçük bir ekip le işleri yürütmek ve hepsininde deneyimli olması şart..
ben sana bir e-ticaret sitesi yapayım sen sat ben mal yollarım sen karını hesabına aktarırsın gibi sitelere güvenme kelin ilacı olsa başına sürerdi..
öncelikle kendi ayaklarının üzerinde dur yada ayakların olmasa protezlerinin üzerinde dur ama başkalarına yaslanma duvar bile nemden yıkılır..
ben bir haber sitesine reklam verecektim ahftalık 3000 lira istedi verecektim de çünlü eger kazanıyrosam veriririmde ama başkalarının aklıyla iş yapma raiting i olmayan site açacaksın elindeki 3-5 kuruşu ona vereceksin kaybedince hayata okkalı bir küfür savuracaksın bu olumsuz hava okuldaki başarınada yansır..
şimdiden başarılar
dortler
E
Yeni Üye9 yazı
25/08/2010 : 20:33:53#11
Web sitesi
Alıntı
yorumun için çok teşekkür ederim... evet soyledıklerın cok mantıklı ve bunları dıkkate alacagım.. sımdılık gıttıgıdıyor vb sıtelerden malın ragbetını ve kullanırlıgını olcmeye calısacagım yanı bır sıte ıcın dedıgın gıbı erken daha.. yorumun ıcın tekrar tesekkur ederım
S
Yeni Üye27 yazı
ezgi.gizem.
önce iş kuracağın yerin iş potansiyeline bakmalısın bence yüzde elli karla mal satarsan günlük cironda 500 lira olursa ayda 5 bin lira net karın olur ama iyi bir yer ise bence sen internetten değil de dükkandan mekandan satmaya çalış ha tutarsa iyi olur ama şöyle bir şey söyliyeyim arkadaşlaar marka dediler kredi ile 60 bin lira para çek bayilik al mesala little-big gibi adam gibi dükkanı yok ama sonuçta marka ssen benim dediğimi düşün
önce iş kuracağın yerin iş potansiyeline bakmalısın bence yüzde elli karla mal satarsan günlük cironda 500 lira olursa ayda 5 bin lira net karın olur ama iyi bir yer ise bence sen internetten değil de dükkandan mekandan satmaya çalış ha tutarsa iyi olur ama şöyle bir şey söyliyeyim arkadaşlaar marka dediler kredi ile 60 bin lira para çek bayilik al mesala little-big gibi adam gibi dükkanı yok ama sonuçta marka ssen benim dediğimi düşün
A
Yeni Üye15 yazı
ezgi hanım,
şu çizdiğiniz profile bakarak söylüyorum ki sakın bu işe 1 kuruş bile yatırmayın çok üzülürsünüz sonra. hele hele asla kredi, borç falan almayın sonra kartopu çığ olur, önünüzdeki yılları mahvedersiniz.
ortaya koyduğunuz iş planının çalışmayacağı çok bariz. ayrıca hiç bir tecrübeniz olmadığı da çok aşikar. bu işlerin içinde olan birisi olarak asla tavsiye etmem. bulgura giderken evdeki pirinçten olmayın.
size önerim, çok hareketli bir noktada küçük bir dükkan ve burada iyi seçilmiş bijuteri takı ürünleri satışıdır.
İstanbul'a belli sıklıklarda gider yeni ürün ararsınız arada da telefonla ürün ısmarlarsınız.
asıl önemlisi gözünüzü cebinde parası olan müşteriye çevirin. mersin de iyi para kazanan bir kesim var. bunları hedefleyin. eğer zengin müşterinin zevkini biliyor ve doğru ürün frekansını yakalayabilirseniz ben ce kazanırsınız. benimki dahil her fikri 40 kere ölçün bir kere biçin derim.işin iyi olması tek başına yetmez sizin de ona uygun olmanız ve sevdiğiniz bir iş olması gerekir.
kolay gelsin.
şu çizdiğiniz profile bakarak söylüyorum ki sakın bu işe 1 kuruş bile yatırmayın çok üzülürsünüz sonra. hele hele asla kredi, borç falan almayın sonra kartopu çığ olur, önünüzdeki yılları mahvedersiniz.
ortaya koyduğunuz iş planının çalışmayacağı çok bariz. ayrıca hiç bir tecrübeniz olmadığı da çok aşikar. bu işlerin içinde olan birisi olarak asla tavsiye etmem. bulgura giderken evdeki pirinçten olmayın.
size önerim, çok hareketli bir noktada küçük bir dükkan ve burada iyi seçilmiş bijuteri takı ürünleri satışıdır.
İstanbul'a belli sıklıklarda gider yeni ürün ararsınız arada da telefonla ürün ısmarlarsınız.
asıl önemlisi gözünüzü cebinde parası olan müşteriye çevirin. mersin de iyi para kazanan bir kesim var. bunları hedefleyin. eğer zengin müşterinin zevkini biliyor ve doğru ürün frekansını yakalayabilirseniz ben ce kazanırsınız. benimki dahil her fikri 40 kere ölçün bir kere biçin derim.işin iyi olması tek başına yetmez sizin de ona uygun olmanız ve sevdiğiniz bir iş olması gerekir.
kolay gelsin.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz