Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Uzakyol Ill. Kaptan Fikirlerinizi Bekliyor !!

Başlatancaptainblack67Tarih18/08/2010 17:26:09Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Herkese merhaba,

Ben Uzakyol çalışan gemilerde lll.Kaptanlık yapmaktayım.
Her 5 ay da bir 2 veya 3 aylığına Türkiye'ye izine geliyorum..Bu yaptığım izinlerde tamamen boş olduğum için bir süre sonra canım sıkılmaya başlıyor ve kendime uğrasacak mesgale arıyorum.Geleceğim için de yararlı olması amacıyla bu vakitlerde ticaretle uğraşmak istiyorum
Sizce bu 2-3 aylık zaman zarflarında ticaretle uğraşılabilir mi?Al-sat veya spotculuk yapmanın imkanı var mı?Ben denizdeyken kurulu düzenimi devam ettirecek kimsem olmadığı için uzun soluklu bir iş de kovalayamıyorum.
Yaklasık 50bintl birikmişim ve gemide çalıstığım her ay için aldığım 7500tl maasım var.
Bana yardımcı olup akıl verirseniz memnun olurum.
Selametle..

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Denizci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye13 yazı
mesajlarınızı beklemekteyim :)

Yeni Üye13 yazı
yok mu fikri olan :S

Üye140 yazı

değerli arkadaşım
başlığın yanlış 100.000 tl ile ne iş yapabilirim diye yaz onlarca fikir ğelsin malesef burada bu şekilde yorum alabilirsin.
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye13 yazı
yorumlar için tesekkurler.

fikri olan yok mu ?

Üye233 yazı
Hakan bey,Uzun yillar yurt disinda yasadigim icin, sizi oldukca iyi anliyorum.Belirli bir birikimin var ve bunu degerlendirmek istiyorsun.Cunku Gelen parayi bir sekilde dagitmadan yatirima cevirmek istiyorsun.<cevrendeki herkes senden para yardimi ister> Benim sana tavsiyem kardesin varsa ,otobus alman ve onun calismasini takip isini kardesine vermen. Yurtdisindan gelince hesaplari kontrol etmek ve otobusle ilgilenmek sana yeter diye dusunuyorum.Duzenli gelirini avataja cevirip, vadeli otobus alip (2007-2008]model daha sonra ,satip eline yuklu para toplu para gecer .Oparayida ozamanki sartlarda degerlendirirsin.SLM

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
yorumun için teşekkürler newyork.

ilk mesajımda da belirtiğim üzere emekli anne-babam hariç kimsem yok.bu sebeple uzun soluklu işleri kovalayamıyorum.

bu yuzden ilgilendiğim Türkiye'de olduğum vakitlerde al-sat veya spotculuk işiyle uğraşmak.bi ihtimal gümrük kuralları içinde gemiden dönerken satmak için eşya da getireblirim

Yorum yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yeni Üye95 yazı
Gemiyle gittiğin ülkelerden ucuz eşya alıp satmayı deneyebilirsin. Gümrüksüz getirme imkanın varsa kazncın daha fazla olur.
Birde newyoek, otobüs yazmış ama bence nakliye işi daha iyi. Bir kamyon alıp bir şirkete kiraya verebilirsin. Aylık olarak kazancını bilirsin.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
her 5 ayda 1 kere ve ortalama 2 aylik iznin oldugunu hesap edersek biryilin 10 ayi disarda ve 2 ayi Turkiyede oluyorsun demektir.
yani diger 2 aylik izinin de bir sonraki yilin 12 aylik zaman diliminin icine giriyor demek

YILDA 2 AYLIK IZNIN VAR 50.000 TL sermaye ve ayda 7500 TL. maas gelirini TURKIYE'DE NASIL DEGERLENDIRIRSIN

Uluslararasi yolculuk yaptigin icin parani Urun alip satmakta kullanma ( 2 aylik surede satamadigin mal elinde kalabilir ) 5 aylik deniz yolculugu sonrasinda satamadigin Urunun piyasa degeri duser, varolan pazar degisebilir

bunun yerine yine parasal degeri olan ALTIN gibi kiymetli ederleri alip sat, heryerde ALTIN altindir ve parasal karsiligi var, Tekstil gibi beden
olcusu uyumu veya kalite gibi derdi yoktur, Gida gibi akmaz, kokmaz, elinde kalsada parasal degeri vardir ki Kalmaz her turlu isini gorur...

Istanbuldaki Altincilarla anlas paranin bir kismini Uluslararasi satacabilecegin modellere yatir,

yolculuk yaptigin ulkelerde kiyi sehirlerinde Kuyumculara satabilirsin...Turkiyede pazar aramak yerine yolculuk yaptigin ulkelerde pazar olustur,
2 aylik surede bol bol vaktin var, piyasada ucuz ALTIN PESINDE KOS

bol kazanclar

Stadt Schwäbisch Hall
Am Markt 6 74523
Tel.: +49 7 91/ 751 202
Fax: +49 7 91/ 751 466

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye13 yazı
magan & ecder yorumlarınız için teşekkürler.

ecder bir şirkete kamyon kiraladığım zaman bana maliyeti ve aylık getirisi hakkında bilgi verebilir misin?

magan söylediğin mantıklı gözüküyor yalnız mal beyanında bulunacağım altın rusya&ukrayna&afrika veya hindistan gibi ülkelerde başıma bela olabilir o yuzden biraz sakat bir iş.

yorumlarınızı bekliyorum.tesekkurler

Yeni Üye13 yazı
konu oldukça günceldir :)

Yeni Üye13 yazı
yaratıcı fikirlerinizi beklemekteyim

Yeni Üye78 yazı
kopru ustu kic ustu efendi kaptan hala yanastiramadinmi dusuncelerini limana

Yerleşim Meslek Denizci
Üye277 yazı
Otomobil alıp bunları rent a car a verirsin. Aylık güzel kazancın olur.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
öncelikle yorumlarınız için tesekkurler.

rent a car işi biraz sakat gibi geliyor bana ne dersiniz? aracın değer kaybı da oldukça yüksek olur.

yorumlarınızı bekliyorum..

Yeni Üye38 yazı
kaptan kardeş sen paranı binbir zahmetle kazanıyorsun.Elinde birikmiş paranıda yatırıma dönüştürmek istemen doğal.Ancak ticaretle haşir neşir olmamış insanların hele bu devirde anlayıp bilmediği işlere girmesi çok tehlikeli.Helede sen senede üç ay ancak memleketindesin.Bu da elini bağlar.Dolayısıyle al sat gibi işler yapamazsın.Ancak şunu yapabilirsin.Boş zamanlarında parana uygun küçük arsalar veya daireler ararsın düşürüp alabilirsin.Zamanla değer kazanır müşteri bulunca satarsın.Zarar etme riskin son derece az.Sakın iş heyecanıyla can sıkıntısından bilmediğin işlere girme bence.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Yöneticilik
Yeni Üye13 yazı
Gemici kardeşim sana hak vermemek elde değil gerçekten.

başka fikirlere de açığım.

Yeni Üye58 yazı
Hocam paranla degerli birseyler al..Turkiye'ye geldigin o zaman icerisinde de ailenle vakit harca,dinlen..
Dunyaya bir daha gelmeyecegiz nasilsa..Para para para nereye kadar..Tamam ihtiyac ama sagligimizi bozacak gibi duruyor bir yerden sonra..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Yeni Üye34 yazı
kaptan 67 ben zonguldak tayim paran sana bu kadar dertmi oldu uzuldum
yuz yuze goruselim cok dusunmezsin yok sumu karli yok bumu karli demezsin artik
ticaret

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
bence en iyisi . francihe almak . babanızı kasaya koyup. veya güveneceğiniz kişiyi. iş yeri açmak. gıda olabilir. pizza veya burger tarzı

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yleti?im
Üye120 yazı
benım tavsıyem geldıgın sezonlarda hangı tarım urunu varsa onları uretuceden alıp fabrıklara satabılırsın misal çeltik 50 bın lırya alırsan onu kırdırp pirinç haline getırısen pirinci de cok rhat satarsın rhatlık la 1 ayda 75 bınlara yaparsın parayı

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye98 yazı
gecen marta kadar gemıde olan muhendısım
yas olarakta sende buyugum tahmınım
sana nacıcızane fıkrım ınsanların yogun oldugu yerden dukkan almaya calıs
elındekı parayla onerdıgım tarz dukkan alamazsın ama kredıyle alırsın
su an kazandıgın parayla cok rahat kredı odersın
ızıne geldıgındede ızın yap bıraz ve bıraz da ılerıde gemıyı bıraktıgında ne ıs yaparsın onun alt yapısını hazırla
Allah selamet versın
2571379

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye55 yazı
bir tekel bayiisine girip bütün ithal içkilerin (vodka, wiski, rom, tekila...) fiyatlarını öğrenebilir gittiğin ülkelerde bu ürünleri çok daha ucuza alabilirsin malum türkiyede vergiler çok yüksek dolayısıyla alkol ürünleri çok pahalı bu ürünleri geldiğin tatillerde satabilirsin tabii ki göze batmadan

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye137 yazı
gayrimenkul gerisi boş bence

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
bildiğin işten şaşma efendi kaptan. ben 11 yıllık kaptanım. maçanıza güveniyorsanız zeyport yada çanakkaleye acente motoru sokun.her türlü kazanırsınız. burada 2 önemli nokta var . birincisi sıkı bir torpil(tercihen büyükşehir belediyeden) ikincisi güvenilir bir ortak(mesketaş ın olmalı).200 bin liralık tekne ile hiç kazanmadığınız hafta net 3000 lira yaparsınız.şimsi sen diyorsun ki madem bu kadar iyi fikrin var , neden kendin yapmıyorsun? cevap basit. yeterli torpilim yok. şimdididen hayırlı işler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Denizci
Yeni Üye2 yazı
herkese merhaba bende nacizane bir fikrimi paylaşmak istiyorum,

bende uzakyol 3.kaptanım bende boslukları doldurmak ıstıyorum denizi bıraktıgımdada karada işim hazır olsun dıye düşüncelere girdim neler yapabilirim diye şuan karar verdiğim gıda sektöründen bayılık almak mesela sımıt sarayı gibi belkı o bayılıgı alacak kadar param olmayabılır bılır fakat kendı patentımı olusturup masrafımı sermayemı mınımuma ındırebılırım sanırım.

eğer farklı fikirler varsa bende değerlendirebilirim yazan arkadaslara şimdiden teşekkürler, pruvanız neta olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Denizci
Üye173 yazı
kaptan45-88 simit sarayına bayilik bedeli ödeyecegıne mılyarlarca süper bi dükkan tut ona vercegın parayla dekorasyonuna da para harca emınım franchıse bedelınden yarıya kadar düşüğünü yapabılırsın sonra koy başına ustanı al sana simit sarayı bayilik ücreti verip paranı heba etme..............konuyu açan kaptan arkadasımız sonuçta yabancı ülkelerle irtibattasın gide gele tanıdıkların eşin dostun olmuştur e kaptan olarak az cok dil de vardır ilk önce bi şirket kurma türkiyeden paket kuru meyve ne bılıyım toz şeker yani bunlar türetilebilir dene sonra baktın tutuyo devam ettir bı ıhracat sırketı kur tamam işte boş kaldıgında 2 .3 ay burdan malları almaya gelirsin sonra yurtdısına pazarlarsın ya da bi arkadasımız demıs otobus dolmus taksı en karlısı sonuç olarak hem para kapısı hem degerı düşmez
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci