Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yiwu'da Dunyanin En Buyuk Fuarina Davetiye

BaşlatankhanoftheskyTarih16/08/2010 15:21:21Yorum4

İlk mesaj
Üye546 yazı
Arkadaslar herkese kolayliklar diliyorum.

Uzunca bir suredir bekledigim evrak birkac gun once elime ulasti. 21-25 ekim de yapilacak olan dunyanin en buyuk fuarina katilmam icin organizayon tertip komitesi tarafindan duzenlenen evraklar onemli bir guclugu asmam konusunda bana gonderildi. Biliyorsunuz son donemde israil ile olan mavi marmara baskini sonrasi Cin devleti ozellikle turk vatandaslarina sincan ozerk bolgesi hassasiyetlrei sebebiyle vize konusunda gercekten de cin iskencesi uyguluyordu. En azindan simdiden sonra vize konusunda davetiyem olmasi sebebiyle gucluk cikarmayacaklari kanisindayim.

Benim esas merak ettigim bundan sonraki asamalar. Ilk kez kendim olarak ustelikde cin e fuara katilmak istiyorum, yeme-icme-konaklama harici konularda bir takim eksikliklerim var. Dunyanin baska bir yerine gitsem pek zorluk cekmem ama burasi cin olunca haliyle kafamda tanimlamasi zor guclukler beliriyor. Yaradana siginip gitmek mi yoksa profesyonellerle beraber daha sistematik olacagina inandigim sekilde mi gitmeliyim diye dusunuyorum.

Fuar konusunda kisa bir calisma yaparsiniz sizde ne demek istedigimi anlayabilirsiniz, fuar gercekten de muazzam buyuklukte ve soylenene gore herbir stantta 3 dakikalik dur-kalk larla bile tamamini gezmek yaklasik 1 seneyi aliyormus diyorlar. Ulkeye genel bir baktiginizda da bunun oyle pek abartili oldugunu sanmiyorum ben acikcasi.

Ben ithalatci statusuyle katilacagim fuara malumunuz oldugu uzere, her urunun prototipi muhtemelen ilk kez burada sergilenecek, ben ilk etapta sadece gozlem amaciyla bulunacagim orada,dikkatimi ceken baskalarinin da dikkatini cekecegine inandigim seylerle alakali once ilk bilgileri toplayip sonradan geriye donuk calisma yaparak arastirma-planlama-koordinasyon yapma asamasina gecmek istiyorum. Sonra gumruklerle alakali prosedurlerin tasnifi-tahkiki, gerekli belgelerin sorusturulmasi, odeme dengelerinin ne yapilacagi vs gibi konularda gucum ile alakali duzenlemelerin yapilmasi ve belki de en sonda da test satislarinin yapilmasi asamalari benim ilk olarak yapacaklarim olacak.

Bilmiyorum yukarida saydiklarim sadece dusuncelerim, cok afaki kalabilir ya da fazla hayalperestce bir yaklasim olabilir ama distributorluk yada yetkili saticilik da sonradan yapilacaklar listeme ekledigim konular arasinda.

Simdi genel bir toparlama olmasi acisindan calistigi sirket vasitasiyla yada sahsi olarak buna benzer girisimlerde bulunmus arkadaslar var ise tecrubelerinden istifade etmek isterim. Sadece konu basligi acma dusuncesiyle bu kadar yazabiliyorum. teveccuh olursa bunu karsilikli istisare seklinde surdurebiliriz.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye16 yazı
çini iyi bilmiyorsan yanıda güveneceğin biri olmalı çin ticari olarak güvensiz bir yer herşeyini saplam yap

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Yöneticilik
Yeni Üye58 yazı
Merhaba,

Yaklasik 1 yildir Pekin'de yasiyorum.
Sizin de dediginiz gibi burasi gercekten farkli bir dünya. Yani insan geldiginde gercekten saskin oluyor. Cunku etrafinizde taniyabileceginiz ne bir alfabe var ne de insanlarla anlasabileceginiz ortak bir dil var. Bu karmasiklik insani yoruyor fazlasiyla.

Eger yalniz basiniza gelecekseniz, size tavsiyem yol haritanizi iyi belirlemek olacaktir.Cunku birakin havaalanini, metroda bile kaybolup yolu bulamayabilirsiniz.:) Bu yuzden nokta adresleri tespit edip, cince olarakta ciktisini almaniz gerekecektir. Ayrica ucak,tren vs biletlerini zamaninda halledin, Turkiye gibi gider 2 dk da ofisten alirim gibi bir dusunceniz olmasin. Insan kalabaligi var ve bilet bulamayabilir, birkac gun bekleyebilirsiniz bilet alabilmek icin. Zaman kaybi ve para kaybi olacaktir.

Ulasim haricinde konaklamaya gecelim, fuar olacagi icin o sehirde otellerin fiyatlari eminim cok yukselecektir, dediginiz gibi buyuk bir fuar olacagindan gelen insan cok olacak ve otellerde yer kalmayacak. Eger boyle bir durum olursa, Yiwu sehrine yakin sehirleri arastirir, gunu birlik gider gelirsiniz.
Örnek: Mesela guangzhou fuarlari yani Canton fuarlari oldugunda eger planlama yapilmamissa oralarda konaklamak cok zor ve pahalidir, insanlar fuara, hizli tren ile 30-40 dk mesafedeki bir sehire gidip konaklayabiliyorlar.

Yukardakilerin haricinde zaten gezersiniz fuari, istediginiz firmalarla iletisim kurar, numune urunler isteyebilirsiniz. Planlamasini yaptiktan sonra siparisinizi verirsiniz.

Cin ile ilgili birkac yazi yazmistim blog'umda.. Okursaniz belki gelmeden önce faydasi olur.

www.cancincon.com/blog/

Sormak istediginiz birsey olursa, elimden geldigince yardimci olurum..

Kolay gelsin..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Üye546 yazı

Cin elbette ticareten guvenilir kategoriden fersah fersah uzak bir yer ama ben de sanirim esegimi saglam kaziga baglayan gruptanim en basta. Dil problemi yasayacagimi az cok biliyorum, o nlar ingilizce bilmiyor ben cince bilmiyorum bu sebeple de dediginiz gibi cincelerin de yazili oldugu adres pusulalarini mutlaka tutmam gerekecek yanimda. Fuar alaninda bu sikintilar bir miktarda olsa halledilebilecek duzeylerde olacagi kanisindayim cunku dunyanin her yerinden insan gelecek ve o nlari fevc fevc kitle kitle yonlendirmek icin uluslararasi isaretler ve yazilar ve sansliysam belki ingilzce bilen rehberler karsilayacak.

Sabahtan aksama kadar sorun cozulur bu sekilde ama aksamdan sabaha da bir sekilde cozum bulmaya calisacagim. Cin i goreyim-gezeyim-taniyayim olayinda degilim, ilk hedef is , sonra nasip olursa gezmek-gormek icin sonradan gelinebilir.

Onerileriniz icin tesekkur ederim sizlere
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
Merhaba,Çin'de kapı kolları ve vs. metal ürünler satmak istiyoruz bu konuda değerli bilgilerini paylaşamk isteyenleri bekliyoruz, irtibat: Nazmi Bey GSM:0554-2465227 nazmi68@live.de www.pimador.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama