Ana içeriğe geç

İş Tecrübeleri

Bir Ögrenci Hikayesi. . . .

Başlatansmt147Tarih13/08/2010 18:51:50Yorum34

İlk mesaj
Üye295 yazı
Merhaba İsmim Mehmet İstanbul 1991 dogumluyum ben Ticari Hayatım ilk okul 7.sınfıta başladı ozamanlar bir pvc bayinde çalışıyordum
Bizim iş yerimizde fabrikadan gelen artı fazla kapı ve pencere kolları malzemeleri müşterilere bedavaya veriliyordu.

Bir gün patronuma usta dedim bırak bunları ben ***üriyim bana lazım komşulara falan satarım neyse aldım baya bi malzeme
***ürdüm eve komşularada haber verdim onlar başkalarına tabi herkezin bişeyi kırık ya kapı kolu ya pencere kolu
elimdekikleri çok makul bir fiyatla taktım aldıgım malı 2 hafatda erittim gündüz akşam 8 e kadar çalışıyordum
akşamlarıda komşuların camlarını elimden geldigince tamir ediyordum malımı erittim şimdinin parasyla elimde 125 lira vardı ki
bu benim 1.5 haftalık maaşımdı :-) sonra liseye başladım liseye başladıgımda endüstri meslek lisesiydi ve ben metal
teknolojileri bölümmüne başladım iyide kaynak ve metal işleri yapmaya başladım hafta sonları okula gidip okulun kırık döküklerini tamir ediyordum
paramıda hemen veriyorlardı hafta içi okuldan sonrada anketörlük yapıyorum yaklaşık günlügük kazancım 75- 90 lira arasında degişiyodu
tabi lise hayatı deli dolu birazda harcamlarım oluyodu ama çogunu biriktirdim , bunalrın dışında sahilde su sattım akşamları ve tüm bunalra ailem karşıydı
babamla çok aram açıldı babam derici deri kürk mont falan yapıyorlar kendi atölyesi magazısı falan neyse artık oyüzden bunalra karşı ihtiyacın yok
şöyle böyle ama ben hiç vazgeçmedim yakaldıgım hiç bi işi bırakmadım kendi mi web tasarım konusunda geliştirdim İstanbulda
yüzlerce firmanın web tasarımını yaptım bunun yanında evimin karşısında dügün salonu vardı gittim sahibiyle konuştum
ordada garsonluk yapmaya başladım dügün başına 50 lira veriyo haftada 7-8 dügün oluyo neyse hep böyle kovaladım anlıcanız
hiç boş vaktim olmadı yılalrca kazandım harcama yapmadım koniks sagolsun burdada toptancı abilerimden mal aldım sattım
pazarladım ve sonunda bu sene İstanbul Ünv. İltişim Fakültesi Tv-Radyo bölmüüne başaldım tüm çalışma tempoma ragmen kazandım
Yıllarca biriktirdigim para ile kendime araba aldım ve bu gün elimde 45.000 tl var bu parayla şimdi bir yatırım yapmak istiyorum
kafamda Türkiyede hiç uygulanmamış bir proje var kendi mi işletme ve liderlik , yöneticilik üzerine çok geliştirdim bu sürectede
piyasada liderlik , yöneticilik işletme kitabı bırakmadım kısacası :-) D&R de ekonomi kitabı kalmadı :D Biraz Daha
Çalışıp Sermayeme 10.000 lira daha koydugumda bu projeyi gerçekleştiricem , Yıllardan beri hedefimdi ve şanslıyım ki Türkiyede bu işi kimse
yapmıyor hala aklına gelmedi kimsenin yada cesaret edemedi çok yakın bir zamanda olucak inş.

Hikayem böylöe 12 yaşından bu yana çalışmış bir ögrenci hikayesi assında ilk iflasımıda 14 yaşımda yaşadım ben satmak için aldıgım meyve suları
elimde patladı ve hepsini içmek zorunda kalmıştım :-)

Hepinize İyi Çalışmalar Dilerim....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smt147
ögrenci hikayesi assında ilk iflasımıda 14 yaşımda yaşadım ben satmak için aldıgım meyve suları
elimde patladı ve hepsini içmek zorunda kalmıştım :-)

keşke meyve sularını
tüm koniks sakinleri hep beraber içseydik ,
zor olmadımı o kadar çok meyve suyu içmek ?
mücadelen için seni tebrik ederim ,
ama henüz hedefe ulaşmak için
kat edilmesi gereken oldukça uzun bir yol var ,
eskiden ( 70 li yıllarda ) bu hikayelerle zengin olan birçok işadamı
işte anlattığın bu kanallardan geldiler ,
ama artık çok zor ,
herşey rafineleşti + tekelleşti marka oldu ,
meyve suyu markaları belli :"tekel"olmuşlar ,
marketler en ücra mahalle köşelerinde hiç kimsenin satamayacağı fiyatlarda satış rekorları kırıyorlar ,
biz mekapla büyüdük ,
şimdi mike ler ,aidaslar ,
reklamın yoksa
dünyanın en kaliteli ürününü üretsen bile nafile ,
hiç satma olasılığın yok maalesef - uzun lafın kısası : dışarıya kıymık bile sızdırmıyorlar ,
ancak olsa olsa ,
facebokun sahibi zuckenberg gibi bir iş tutturursan belki -
herşeyi ele geçirip satıyorlar ,
insanın en temel insanca ihtiyaçlarını bile ,
ilaçları , suyu , bunun dışında nerdeyse
oksijeni bile
marka yapıp satacaklar , çok acımasızlar ,
hulusi kentmen gibi :
babacan , sevimli , iyi yürekli halkın içinden çıkmış , tontoş patronlar yok artık ,
ama yinede mücadeleye devam etmeli ,
sana başarılar..
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
işallah hedefine ulaşırsın....

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Kamu sektörü
Üye295 yazı

Hepisini bi anda içemedim 4-5 ay sürdü :D reklam önemli dediginiz gibi helede benim projemde ilk yıl sadece masrafa çalışıca m ıtahmin ediyorum bunu göze alıyorum reklama agırlık vermek zorundasınız günümüz piyası şartlarında istanbulda ki sanayi bölgelerindeki özellikle maltepe bayrampaşa bölgesini çok iyi bilirim o kadar firma varki kalite üreten ama reklam yok satış yok çok az karlar yetiyor diyor adamlar bir dönem elimde ajanda firmaları gezdim web sitesi yapalım kurumsallaşmakta önemli bir adım die ordan firmaları iyi biliyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smt147
bir dönem elimde ajanda firmaları gezdim web sitesi yapalım

Zaten AB uyum yasaları uyarınca her ticari kuruluş kendi web-Sitesini Yaptırtmak zorunda olacak ,
Site dediysem , Öyle joomla ile yapılan piyasa işi değil ,
Adam akıllı ciddi , profosyonel Site tasarımı işi çok önem kazanacak ,
öylesine , tanıdığı birisine yaptırdığı sayfada sorun çıkınca ,daha sonra, sorunu aktaracak çözecek muhatap bulamamaktan yakınan bir sürü tanıdığım var ,
bazan bende bu işi düşündüğüm olmuyor değil..

Üye295 yazı
Web Sitesini Hazırlayıp Şablon olarak çıkardıktan sonra kodlama vs..vs.. yaptık bitti müşteriye sunduk eksikleri söyledi tamamlandı degiştirildi neyse sonra müşterinin yaşadıgı sorun web sitesini güncelleyecek yada degişikler yapacak insan bulamaması çogu firma altında ki naylon ekipler var site tasarlanır çıkar vs..iş bittikten sonra ortalıkta kimse yok :-)

Üye295 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - TBUDT
Meta ticaretin metayla alakası varmöı

Yok Bi alakası Me - ( Mehmet ) Ta ( Taygun )

Yeni Üye54 yazı
Kardeşim meyve suların için afiyet bal şeker olsun, onları elde edemediğin boş vakitlerinin hatırına içmiş sayarsın... Okudum gerçekten çok güzel, seni çok tebrik ediyorum inşallah herşeyin gönlünce olması dileğimdir...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye46 yazı
Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell 1899 yılında "Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek herşey icat edildi." demiş.. başarılar dilerim... ufkun açık olsun.. dilerim ufku açık ve iyi niyetli insanlarla çalışırsın ..

meraklısına küçük bir not : yeni çıkacak türk ticaret kanunundaki web sitesi zorunluluğu sadece halka açık şirketler içindir. onlarında açıklaması deklare etmesi gereken halka açık bilgilerini internette yayınlama zorunluluğudur.reklamdı tanıtım dı kurumsallıktı öyle bir zorunluluk yok. herşeyi olduğu gibi onu da kitabımıza uydururuz , birşeyi zorunluluk için yapınca kime ne faydası olacağını yorumunuza bırakıyorum..

burakra@gmail.com
çok mesajdan sa iyi mesaj..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - burakra
yeni çıkacak türk ticaret kanunundaki web sitesi zorunluluğu sadece halka açık şirketler içindir. onlarında açıklaması deklare etmesi gereken halka açık bilgilerini internette yayınlama zorunluluğudur...

Halka açık olması derken , şirketin ,hisse senetleri aracılığı ile ortaklık verme aşamasındaki durummu kast ediliyor..?
yoksa yasal statü gereği , şirketler zaten açık olmak zorundadır ,
saygılar...

Üye295 yazı
Teşekkür Ederim , Ben Yeni Bişey İcat Etmicem hali hazırda olan bişeyi farklı bir bakış açısıyla devam ettiricem bu fikri bundan yıllar önce Vatan bilgisyarda gezerken bulmuştum.... Projemi hayata Geçirdigim Gün ki o günü Allahtan Kaza bela gelmesse 2013 Yılında Tam Nisanın 20. Günü Hayata Geçirmiş Olucam bakın bu kadar net bir tarih veriyorum ki o güne dek , kendi mi o güne yetiştirmek için hem fiziki hem sosyal olarak canla başla çalışıyım okuduğum yöneticilik , liderlik vs.. kitaplarından bunu ögrendim çoğu kitap bunu vurgulamış.

Saygılar...İyi Çalışmalar...

Yeni Üye17 yazı
okuduğun kitaplar amacınız için kendinizi içinde net tarih içeren cümlelerle motive edin mi diyor orasını anlayamadım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye48 yazı
hikayeni okudum arkadaşım çook güzelmişde bu satıcağın ürünü vatan computerde gördüysen pekiya bunun satışının devam ettiğini yada etmediğini biliyormusun teknoloji ürünüyse kesin ve kesin türkiyede vardır . bu ürününde olması senin içini engeller başarılar ..
Doğru kişi, doğru hizmet/ürün ve hız yüksek kar getirir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye295 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Mehmet Eken
hikayeni okudum arkadaşım çook güzelmişde bu satıcağın ürünü vatan computerde gördüysen pekiya bunun satışının devam ettiğini yada etmediğini biliyormusun teknoloji ürünüyse kesin ve kesin türkiyede vardır . bu ürününde olması senin içini engeller başarılar ..

Benim Projem Bi Ürün Degil , Hizmet.....

Yeni Üye3 yazı
düşüncen aynı ben yaşım 7 hayat okul ve iş arasında başlardı biterdi ve babam 3 kez iflas etti hayatın darbeleri beni daha çok tecrube sahibi yaptı ..dogru olan kazanırdı bizde cok çalışıp kazandık.şükür .sizlerinde arkasına bakmadan çalışmasını isterim insanın hedefi olması lazım okun gidecegi hedef gibi ..hedefi olmiyan arkadaşlar tanıdım .ama kazanmak hırslı olupta kazanmak çok güzel bende gıda işi yapıyordum o işte tutturamadık kendimiz 1 yıldır takı toka kırtasiye ürünlri satıyoruz .zevk le çalışıyorum ...kendimiz in yaptıgı takı tokları satıyoruz ..ekmeden yiyemessin bizimde cokkk ekmemiz lazım balık suyu çok az içermiş diye bir söz duydum suyun biteceginden korkarmış bizlerde balık kadar olmamız lazım sizlere hayatta başarılar aman ha adımlarını cok narin atın ...çünkü o yoldan geçtik tşk ederim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye170 yazı
hocam bir yazinizda 21 yasindayim diye yazmissiniz . bu yazida ise o zamanlar 1991 dogumluyum yazmissiniz?
bu yazilar alintimi yoksa yalanmi ?
olay nedir ??

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye295 yazı
Olayı Açıklayım Arkdaşım bu Profil Benim Bu Yazıda Benim , Öbür Dostluk Hikayesi Başlığı Altında ki yazı benim pazarlama vasıtasıyla tanıştığım bir şahsın başından geçen olaylar anlattı bana bende dedim ki böyle bir site var paylaşalım olur dedi oturdu yazdı bi kaç gün sonra şirketinde birlikte sizlerle paylaştık o başlıgın altında yapılan yorumlar bizzat kendisi tarafından yapılmıştır.

Olay bundan ibaret , daha önce açıklama yapamdığım sizleri şüphede bıraktığım için Özür dilerim..İyi Çalışamlar...

Editör5590 yazı
Bir zamanlar bir dükkanı kapatıp dolaptaki gazozları da 3 ay boyunca kendim içmek zorunda kalmıştım. Yıllar evvel. Ama bu başlıktaki hikayeyi başka bir yerde daha okumuştum. Başka bir başlıkta sana daha yeni cevap yazdım ki samimi bulmadığım hiç bir yazıya düzgün bir cevap yazma adetim yoktur.

Smt147 ne yapıyorsun ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye295 yazı
Bu Yazıyı Başka Yerde okumanız İmkansız Diyemem Akinselcuk bey burdan alınıp başka yerlerde paylaşılmış olabilir , ben bu yazıyı sadece konikste paylaşmak amaçlı yazdım , kopya edilip başka siteler üzrinden yayınlandıysa hikayem bi şekilde ortam malı edildiyse bu şuç benim mi ?

bu Yazı Sadece hikaye sahibi yani Benim Tarafımdan H.Mehmet KAYA tarafından Koniks.Com da Paylaşılmıştır. Konu bu kdar açık.

Diğer Başlıkta ki yazıya gelince daha öncede söylediğim gibi o hikayede tanıdığım bir şahsın hikayesidir , birlikte sadece koniks için paylaşıldı altında yapılan yorumlar ve cevaplar bizzat yene şahsın kendisi tarafından yapılmıştır.

İlginize Teşekkürler.

Üye170 yazı
Kucuk bir ayrinti daha isim kismi seferay di simdi mehmet oldu ? ?

Üye170 yazı
Aciklama bekliyoruz ? ? ? ? ?? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Üye295 yazı
Madem bu kadar çok merak ediyorsun sana isimle ilgili açıklama yapıyım ;

İsimim Hacı Mehmet KAYA , bu yazıyı yazdığım tarihte ismimi degiştirmek için mahkeme vs.. işlemleri ile ilgileniyordum ancak bekledigim gibi gitmedi ve ismimi degiştiremedim yani Seferay MEhmet KAYA yapamdım o yüzden burdada degiştirdim , Hepsi bu ne kdarda veryansıncısınız Ahmet Bey. Hayatta dikkat edilicek ve uğraşılıcak daha önemli olaylar var.

Diğer Başlıkta ki yazıya gelince daha öncede söylediğim gibi o hikayede tanıdığım bir şahsın hikayesidir , birlikte sadece koniks için paylaşıldı altında yapılan yorumlar ve cevaplar bizzat yine şahsın kendisi tarafından yapılmıştır.

Olay Bu KAdar Açıkken Beni neden bir kaç aydır ? cevap cevap diye sıkıştırıyorsunuz anlam veremdim.

Umarım Rahatlamışsınızdır.
İyi Çalışmalar....

Üye170 yazı
Yalani gordumde bu kadari degil,
Tanimiyoruz ya atin bakalim yalani gitsin...

Üye295 yazı
ya ben sizi inandırmak zorundamıyım , ister inanın ister inanmayın olay bundan ibaret lütfen artık her tarafta açıkla açıkla diye 5 yaşındaki çocuk gibi gezmeyin , ayrıca ilginize teşekkürler.

İyi Çalışmalar...

Üye120 yazı
isim değisteremedin dıye ukte mı kaldı ıcınde burda değistırdn resmi daire mi burası isim değistiryn kı resmı yollara basvurmsken soy ısım tamam degıstrılır ama ısım degıstırmek sacma

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Saty? / Pazarlama
Üye170 yazı
Diyorum ya arkadaslar, adam bulmus yaziyi bir yerden gelmis burda satiyodu herkese. Ayni yazinin biraz farklisini bende gordum okudum baska yerde ayni sekilde, admin akinselcuk ta gormus okumus, bu tesaduf olamaz,
Istedigimiz kimseyi kucuk dusurmek degil, Sadece sahibi olmayanlar tarafindan bilginin paylasilmasi ve hava atilmasi.

Üye295 yazı
yorum yazmıyorum , kimse inanmak zorunda degil....

Yeni Üye16 yazı
ctrl+c = ctrl+v durumuysa hiç hoş değil
Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Yerleşim Bulgaristan / SofyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı
Sitenizde de 18 Şubat 1992 doğumlu olduğunuz yazıyor.Bu yazı size yada başkasına ait demiyorum.Ancak dikkatimi çekti söylemek istedim.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Üye196 yazı
Naptın usta ya..:SSSS

su satarak 45 binlik araba almış :SSSSSSS

rent a car olmasın hocam ??
Bana balık tutmayı öğrtin..!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im