Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bir Ülkenin Kaderi

BaşlatanOriaresTarih12/08/2010 17:12:00Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye86 yazı
Bulgaristan'in Varna sehrine en son gittigimde gördugum manzara beni dehsete dusurdu...

muazzam yapilasma olmus, sonrasi tabiki kriz

600 - 700 bin kisinin yasadigi bir sehire 10 tane devasa alisverismerkezi dikmek, sayisiz hipermarket insaa etmek o milletin ocagina incir agaci dikmek demektir.
zaten kose basi kumarhane, restoran, cafe, bar, telefon operatorleri, bilmem ne magazalari...
tuketmek icin bildigin aklin hayalin ne aliyorsa var...
turist sayisi az,

peki kim icin yapılıyor bunlar

karapara boyle mi heba edilir...
yatirimcisi karada olsa beyazda olsa yönlendirmesini bilmeyen, ulkesinin cikarlarina kullanamayan Devlete Devlet demem ki ben.

o kadar alisverismerkezi, market zincirleri yaptiracagina iki tane fabrika yaptir be kardesim...millet calissin kazansin ondan sonra tuketsin...

bunlar issiz milleti tuketime alistirip hirsizliga, kalpazanliga zorluyor...

millet ac, arkadas bildigin ac iste, kim kimi tutarsa yutuyor...sonra gormemisin oglu gibi kırık dökuk yollarda luks araclarla geziyor, alt yapisi olmayan yerlerde villalarda luks evlerde oturmak icin birbirini ezip geciyorlar

bizim Turk arkadaslar isadamiyim diye geziyolar orada onlarin durumuda ayni fark yok
burda batiran oraya gitmis...tencere kapagini bulmus yani analayacaginiz...

tek dayanabilmelerinin sebebi ulkenin hayat sartlari buraya gore ucuz ...

tabi oradaki halka yetmiyor bu...ozellestirme milletin agzina etmis...

Ulkenin bir kısmı sınır ticareti ve kacakcılıktan geciniyor...bir kısmı avrupa ulkelerinde legal calisarak
bir kismi illegal yolunu bularak ulkesine para yolluyor... Ulkenin bir bolumu yabanci yatirim sirketlerinin, insaat sirketlerinin, turizm operatorleri ve hotellerin personeli...diger bir bolumude ciftci ve koylulerden olusuyor... yan gelip yatanlarin icki sisesinin dibine vuranlarin sayisida az degil...

manzara bu arkadaslar...

ne yazikki Avrupalinin kucagina terk etmisiz bir komsu ulkeyi...

yillarca baski altinda kalmis, kapatılmıs, benligi resetlenmis, milliyetcilik duygulariyla Devlete kafa tutmus, yerinden yurdundan olmus,Turkiye'ye siginmis ve umdugunu bulamayan ve husranla karsılasan bir kısmı, ofkeyle, topraklarini evini yurdunu, ocagını bir hic ugruna terketmis duygusuyla geri donmus, dondugunde yıkılmıs bir rejimin küllerinde kendini sasirmis, nereye donecegini bilmeyen soydaslarimiza, bir millete, o degerli kardeslerimize, hayatı ögretmeden, tecrube sahibi yapmadan
bu kadar kolay emanet etmemeliydik sermayelerimizi,

Turk mafyasinin ulkeyi elinde tuttugu zamanlar
elimizdeki gucu kullanmalıydık
engel tanımamalıydık, sartları biz koymalıydık, teskilatlanmalıydık...

o Turk partisi yokmu orda ah ah...
onlar o komunistlerin pesinden gitmemeliydiler...Kendi halkina ve kendi kanindan olanlara ihanet etmemeliydiler...

bizler o ulkeyi cennet yapabilirdik...

Dünya sandığın kadar küçük değil,fakat gözünde fazla büyütme...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye51 yazı
arkadaşım güzel demişsinde benim arkadaşlarım var övünürler kendileriyle nerelisin diyene avrupalıyım demesini çok iyi bilirler bu avrupalılaşmayı çok seviyorlar avrupalılaşmanın sonucuda bu peki buna türkiye ne yapmalıydı bizmi onlara yardım etmeliydik onlarmı bizden yardım istemeliydi
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye48 yazı
çook doğru diyorsunuz avrupada yaşayıp herşeyi bilip buraya geldıklerınde türk mılleti çook övünür önemli olan övünmek değil oo yaşam tarzını burda da araştırıp bulabilmek ..
Doğru kişi, doğru hizmet/ürün ve hız yüksek kar getirir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye86 yazı

Ayyildiz34 kardesim, mesele Avrupalilasmak degil, mesele komsu ulkelerin dinamiklerini elimizde tutabilmek...Bu Ulkelerle Dis Ticaret hacmimiz ne kadar biliyormusun, neredeyse ic piyasaya esit...
mesela Bulgaristandan Orman urunleri ithal ediyoruz... tam bir kurt kapani bu iş orada, Turk partisinin adamlari eski komunislerle bölüşüyorlardi bu ranti,
fakat gel simdi gor durumu, hepsi sallantida yeni hukumet ellerinden aliyor tum piyasayi ve gorturup Alman, Ingiliz sirketlerinine teslim edecekler goreceksiniz... sonra bizim ureticilerimize istedikleri fiyattan gecirecekler...
dune kadar Ormanlari peşkeş cekiyorlardi...uyaniklari aradan cikarabilseydik, O topraklarin sahibi olurduk...Orman urunlerini cakal Alman sirketlerinden almak yerine, kendimiz isletip yine Ulkemize getirirdik

Orman urunleri, Kimyasal urunler, Tahil urunleri, Demir, Celik, Bakir urunleri, ve sayamadigim hammaddeler

cunku Bulgaristandan, Romanyadan, Ukraynadan almaya mecburuz bu urunleri

bari kendimiz uretelim oralarda...

adamlar topraklarini satiyorlar, Ormanlarini 49 yilligina vakif usulu isletmeye veriyorlar... gelin diyorlar alin diyorlar yapin diyorlar...
Turk partisinin gecen secimlerde komunistlerle birlikte yenilgiye ugramasini haberlerden duydugumda hem uzuldum ama bir okadarda sevinmistim...
diger devletlere bakacak olursaniz, soydaslarimizin Koalisyon olabilecek Hukumet kurabilecek bir duruma ulasmis olmalari buyuk bir olay boyle bir olusumun revize edilmesi son derece uzucu...
fakat ote yandan Turk partisinin bizlerin degilde Komunistlerin yaninda yeralmalari ve secimlerde birlikte kolkola düşmeleri beni son derece sevindirdi acikcasi

ama bir kac yil sonra bu Avrupali somurgeciler ellerine gecirdiginde piyasayi...ne istedigimiz fiyata hammadde bulabilecegiz nede mal bulabilecegiz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Editör5590 yazı
Sayın Oriares,

Türk bir firma Bulgaristanda bir şirket kurup Türkiye deki üretimini Bulgaristandaki firmaya, satıp oradan da Kuzey Avrupa ülkelerine satış yapsa, Bulgaristandaki firma sizce rahat rahat çalışabilir mi ? Ne dersiniz ?

Türk firma Bulgaristandaki firması sebebiyle Avrupada serbest dolaşım alır ve Avrupa ülkelerinde daha az rekabet görür düşüncesi doğru mudur ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye86 yazı
Akinselcuk, Bu Ulkelerin Avrupa birligine girecekleri taa 90'li yillardan beri biliniyordu...Kopenhagin 15 - 20 yil onceki karariydi 2010'a kadar AB'ye alacaklardi...

o donem Bulgaristan ve diger Ulkeler Vize uygulamiyorlardi...rahat rahat girip cikabiliyordun...özellestirmeden cogumuz faydalandik...orda kalip iş yapanlarimiz cok oldu...geriye donenlerimizde daha cok...

ister Orada üret Turkiye'ye getir, ister Avrupa Ulkelerine sat...

orada benim gördügüm şu... Sömürgeciler bedavaya kapatiyor...bunu engellemek gerek

Turk Bulgar Sanayi ve Ticaret Odasi Başkani Zeki Bayrami tebrik ediyorum...Yonetimi ele aldi ve guzel işler yapacaklarina inaniyorum onumuzdeki donemde,

Ekim ayinda Gida ve Tarim alaninda Turk yatirimcilarini Bulgaristana goturecekler ve Uretim kosullari yaratacaklar...

iste bekledigim buydu...

Yeni Üye86 yazı

Ekim ayindaki organizasyonla ilgili bana gelen yaziyi paylasiyorum, belki birilerinizin isine yarar...

www.sgp.gen.tr
İstanbul, Ağustos 2010

Değerli Dostlarımız,

15-16-17 Ekim 2010 tarihlerinde Bulgaristan seyahati yapılacaktır. Amaç Türk işadamlarımıza, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası işbirligi ile Bulgaristan'daki yatırım imkanlarını göstermek, üretim koşullarını oluşturmak, Bulgar İş adamlarıyla ortak projelere imza atmasını sağlayabilmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmektir.

Mümkün olduğunca düşük maliyetle sizlere sunacağımız bu organizasyon için çalışmalarımız sürdürülmekte, buna bağlı olarak program oluşturulmaktadır.

Bu yazı bir bilgilendirme olup, program kesinleştiğinde bütün detaylarla birlikte organizasyon sizlerin beğenisine sunulacaktır.
Saygılarımızla…

Öner ILGAZ
Organizasyon Komitesi Başkanı
GSM : 0532 4940686
E-Posta: onertrz@gmail.com

Dünya sandığın kadar küçük değil,fakat gözünde fazla büyütme...

Yeni Üye8 yazı
Bulgaristan'nin 2007 yilinda AB' ye uye olmasi ile birlikte gozde ulkelerden biri oldu diyebiliriz evet
Kuskusuz buna bizim gibi bankacilarin etkisi buyuk, Bulgaristana yatirim yapan bu sirketlerin coguna kredileri bizim gibi Avrupadaki diger kuruluslar tahsis etti, geri odemesiz krediler sayesinde Bulgaristan yatirim cenneti oldu diyebiliriz.
Stadt Schwäbisch Hall
Am Markt 6 74523
Tel.: +49 7 91/ 751 202
Fax: +49 7 91/ 751 466

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye8 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Oriares

Ekim ayindaki organizasyonla ilgili bana gelen yaziyi paylasiyorum, belki birilerinizin isine yarar...

www.sgp.gen.tr
İstanbul, Ağustos 2010

Değerli Dostlarımız,

15-16-17 Ekim 2010 tarihlerinde Bulgaristan seyahati yapılacaktır. Amaç Türk işadamlarımıza, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası işbirligi ile Bulgaristan'daki yatırım imkanlarını göstermek, üretim koşullarını oluşturmak, Bulgar İş adamlarıyla ortak projelere imza atmasını sağlayabilmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmektir.

Mümkün olduğunca düşük maliyetle sizlere sunacağımız bu organizasyon için çalışmalarımız sürdürülmekte, buna bağlı olarak program oluşturulmaktadır.

Bu yazı bir bilgilendirme olup, program kesinleştiğinde bütün detaylarla birlikte organizasyon sizlerin beğenisine sunulacaktır.
Saygılarımızla…

Öner ILGAZ
Organizasyon Komitesi Başkanı
GSM : 0532 4940686
E-Posta: onertrz@gmail.com

Oriares kardes ben aradim bu duyuruda yazan Oner beyi, sagolsun cok ilgilendi, benim amcamlar da organik tarim isi ile ilgileniyorlar, onlari istanbuldan bu turla bulgaristana gonderecegim, zaten Ticaret odasi organize ediyormus guven sorunuda yok, insallah yaparlar birseyler
bulgaristan guzel yer,

paylastigin icin tesekkur

Stadt Schwäbisch Hall
Am Markt 6 74523
Tel.: +49 7 91/ 751 202
Fax: +49 7 91/ 751 466

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Bankacylyk-Finans