Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Ticaret İçin 435$ Toshiba Diz Üstü ?

BaşlatanredirectTarih11/08/2010 22:40:04Yorum26

İlk mesaj
Arkadaşlar bi arkadaşla tanıştık bu arkadaş bana çinden istediğim ürünü varsa ucuza tedarik edebileceğini söyledi. Peki dedim bir kaç marka dizüstü söyledim mesela Türkiyede 1400 tl civarında olan bir Toshiba marka dizüstüne bana herşey dahil 435 $ tedarik edebileceğini söyledi. Hemde Türkiyede istediğim yere teslim. Bende şaşırdım tabi haliyle millet 1 tane fazla telefonla gümrükden geçemez bu arkadaş her istediğimde istediğim kadar elektronik malzemeyi bana gönderecek. Neyse dedim böyle böyle problem olmazmı gümrük falan? Dediki ben getirmicem firma çindeki şirket sana göndericek böylelikle sorun olmıyacakmış. Western union la ödeme yaparsakda tedirgin olmamıza gerek yokmuş. Tabi benim firmamın ne ithalat izni var ne ihracat. Birde en son bunlar sana hediye gelecekmiş gibi gelecek dedi ( 5 adet dizüstü hediye ? ) Ben parayı yollucam baştan sonra onlar ta çinden ürünleri kargolıycak. Neyse herşey olabilir olmaz demedim. Ama tabi kendimce biraz absürük bulduğum için bu işi onaylamadım. Şimdi soruyorum bu işleri bilenlere bu yukarda anlattıklarım mümkünmüdür ?
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
sakın ama sakın SAKINNNNN malı görmeden para verme..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Klasik Çin li dolandırıcı ağzı....Kesinlikle ama kesinlikle ödeme yapma...Bak gözünü boyar inanırsın umutlanırsın falan aman dikkat...Kesinlikle   diyorum başka bişey demiyorum...Türkiye deki gümrük işlemlerini senin yerine kimse halledemez..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis

bu işleri afrikalılar özellikle de jamaikalılar iyi biliyor. çinliler de varolan ticaret potansiyelini sömürmek için geliştirdiler demek ki. ingilizlerin bir lafı var " bir şey gerçek olmayacak kadar iyi görünüyorsa muhtemelen gerçek değildir .

burakra@gmail.com
çok mesajdan sa iyi mesaj..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
1. şifasarayı haklı, paypal sor < sakın ihmal etme
2. hemperi haklı, evet yurtdışından ödeme yapmadan ürün göndermezler ama, paranın bi kısmını önceden, bi kısmınıda sonradan öde < Paranın hepsini önceden isterlerse %99 dolandırıcıdır.
3. Çinden internet üzerinden tanıdığım bi arkadaş banada teklif etmişdi, kabul ettim, ürünlerdede bi sorun yaşamadım. Ayrıca ürün hediye olarak işaretlenmişdi galiba bu ürünlerde bir sorun yaşanmamasına yardım ediyor.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
ben bu şahsı merak ettim site içerisindenmi
serkan

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Serbest meslek
yıl başları ve bayramlara 1 ay kala hediye olarak işaretlenen mallar ne olursa olsun gümrükden rahatlıkla geçer okadarki xray cihazından geçmese bomba getirtebilirsiniz
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Uzun yıllardır çinden ürün getirir satarım burdan, bende zamanında çinlinin birine 400 tl karşılığı usd(kaç dolardı hatırlamıyorum) para kaptırdım, western union la göndermiştim ve param uçtu gitti

Gümrükten en fazla 3 tane ürünü aynı anda alabilirsin, oda rica minnet, eşe dosta getirdim diye alırsın

Alırsın da vergisini çatır çatır ödersin, %20 gümrük vergisi vardır, hem memur senin ordan 435$ a aldığına bakmaz, girer internette bakar burda 1000 dolarsa onun üzerinden vergi çıkarır sana, yani sen ucuz ürün almak isterken 200 dolar vergi ödersin, faturası ve garantisi de olmayacağı için burda o ürünün senin laptopun satarken 2.el muamelesi görür, yani hiç birşey kazanamazsın bu işten.

Arkadaşlar haklı, kesinlikle paypal harici ödeme yapma, gerekirse komisyonunu cebinden ödemeyi teklif et ama paypal kullan sadece, sonuçta paypalla paranı geri alabilme olanağın var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayyildiz34
yıl başları ve bayramlara 1 ay kala hediye olarak işaretlenen mallar ne olursa olsun gümrükden rahatlıkla geçer okadarki xray cihazından geçmese bomba getirtebilirsiniz

o kanun kalktı güvenipte olmadık şeyler geçirmeye çalışmayın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Evet arkadaşlar yaptığınız yorumlar için çok saolun. Bir arkadaş sormuş siteden mi diiye evet siteden. Bu kadar kolay olması beni burda konu açmaya itti.
redirect

site içindense kim olduğunu öğrenebilir miyim mesaj yoluyla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Arkadasin kastettigi ithalatci benim arkadaslar. Yaziyi simdi goruyorum.

Bazi arkadaslar dogru soylemis burda, bazilari ise bilmedikleri seyleri yasmis:
PayPal - dolandiricilikta zarar goren kisiye yardim ediyor. W.U benim o firmayla calistigim bir odeme yoluydu bi problem yasamamistim. Tamam, sorun paypalsa kabulediyoruz. Baska bir firmayla da calisabilirim arkadas icin. Zaten firmanin ne elemaniyim nede ortagi, komisyon karsiligi calisiyorum, istedigim firmayla da calisabilirim, benim icin sorun degil.

Bazi arkdaslar yazmis. Urunun tamamini onceden isterse dolandiricidir. Ben zaten redirect arkdasa bu teklifi yapmistim (bi kismi gondermeden once, geri kismi gondermeden sonra)

Bu islerle ugrasan birilerinden sorarsaniz "hediye" usulunu size anlatir.

Ayrica turk gumrugundeki memurlar gibisi hicbir yerde yok. Onlarin vergi almasi TAMAMEN yasa disi. Vergi alip almamalari artik insaflarina kalmis sizin gumrukde. Buna da hic bir firma sorumluluk kabul etmez.
Azeri_girisimci

Tum firma ve sirketlerin, ureticilerin Azerbaycanda temsilciligini (bayilik) yapabilirim:
eldar-94@box.az

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Ticaret
Sn hemperi, ne yapsin arkadas, ithalatta kapida odememi ? Bi yaziyi dugru durust oku sonra yorum yap

Sn netdigital,
"Gümrükten en fazla 3 tane ürünü aynı anda alabilirsin, oda rica minnet, eşe dosta getirdim diye alırsın"
Yaziyi sona kadar oku, urunler zaten "es, dost adina" gelecek, yani hediye olarak isaretlenecek.

"girer internette bakar burda 1000 dolarsa onun üzerinden vergi çıkarır sana,"
Yaw bu tur komik hikayeleri nerden duyuyorsunuz, memur girip internette fiyata falan bakacak, ve internetteki fiyata gore vergi kesecek ))

" faturası ve garantisi de olmayacağı için burda o ürünün senin laptopun satarken 2.el muamelesi görür,"
Garantisinin olmadigini kim soyledi ?
Azeri_girisimci

Tum firma ve sirketlerin, ureticilerin Azerbaycanda temsilciligini (bayilik) yapabilirim:
eldar-94@box.az

Azeri_girishimci arkadaş ben şahsen siteden oldğunu söyledim ama isim vermeyi düşünmüyordum. Sen kendin çıkmış açıklamışsın. Evet durum bundan ibaret arkadaşlar.
redirect

Eğer bu işler bu kadar kolay olsaydı,Çindeki yüzlerce Türk böyle yapardı,gerçi geçiren geçiriyor ama.çok zor bir iştir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Sn redirect, ben saklanacak bisey yapmiyorum, burda nevarki ? Daha once gorseydim daha once bildirirdim.

Sn ibo035, herhalde ilk ithalatim degil. Isin nasil oldugunu biliyorum.
Azeri_girisimci

eldar-94@box.az

bende istedigim şeyleri geçirtebildigim için geçiren geçiriyor dedim.size karşı bir kastım yok yanlış anlaşılmasın...

gel ben sana çin malı toshıba marka bilgisayar 350$ getireyim ıraktan ne diyorsun herşey bana ait istedigin kadar getireyim arkadaşım nurettin unat
irt 0535 245 11 03 00964 750 735 52 75 NUR-UNAT LMTD.ŞTİ.TURKET

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Gyda
bence sen bu arkadaşla ticaret yap ama karşılıklı birbirinize teminat olarak akreditif açın öyle yap 2 tarafta dürüstse sorun yaşamazsınız ama aranızdan biri ticari bir yanlış yaparsada birbirinize açtığınız akreditifler teminat mektubu gibidir işleme koyarsınız
sorunsuz tek yöntem bu

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Yöneticilik
O zaman kendi neden getirmiyor buradaki ışığı kendisi göremiyor mu ?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
sn, canercaner,

Bilmiyorum acaba yazima daha once yorum yapib simdi farkli yorum icin yeniden mi kayit oldunuz. Cunku 1 yaziniz var, oda bu yazi Herneyse... Yazilarimin asagisinda nerede oldugum yaziyor. Azerbaycan/Baku.. Ayrica ben satish yapmiyorum, ithalat yapiyorum. Lutfen bilmediginiz seyleri biliyormush gibi davranip yazmayiniz !
Azeri_girisimci

eldar-94@box.az

azeri@

ben yerinizi sormadım, sizi kirletecek bir itamdada bulunmadım. siz üstünüze alınmışsınız.

350$ a toshiba laptopu türkiyeye sokarım diyen YALAN SÖYLER bu 1+1 basittir.

siz dediğiniz gibi bakudesiniz biz türkiyedeyiz. vergilerden bir habersiniz anlaşılan. özel tüketim vergisinin %275 olduğunu biliyor muydunuz?

Bir çin atasözü şöyle der "aşırı düşeş yoktur hele standart mallarda aşırı düşeş hiç yoktur" :)

Yerleşim Türkiye
Sn Canercaner,
"350$ a toshiba laptopu türkiyeye sokarım diyen YALAN SÖYLER"
- Chin diye bi devlet duydunuzmu hic ? o kelimenizden sonra sadece bunu merak ediyorum.
Azeri_girisimci

eldar-94@box.az

sanırım çin demeye çalışıyorsunuz.

sizinle didişmeye çalışmıyorum olaya herkes gibi gerçekçi bakıyorum.

eğerki siz türkiyeye 350$ a toshiba laptop sokabileceğinizi düşünüyorsanız. Girişimciliği bırakın iş aramaya başlayın. Zarar eder batar gidersiniz.

iyi günler

Fikrinize saygi duyuyorum, tesekkurler
Azeri_girisimci

eldar-94@box.az

Arkadaşlar selamlar herkese ilk yazım buraya olacak.Uzun zamandır aklıma geldikçe takip ederim buraları, başlığı görünce üye olmak istedim.:) Öncelikle bir mal alacaksanız yurtdışından, her halükarda o malın vergiye tabi tutulabileceğini kabul edeceksiniz.

Burada 1500 dolarlık malı çinden 1 yıllık international garantisiyle 500 dolara alıyorsanız. Ve gümrük memuru size 200 dolar vergi çıkartıyorsa bilin ki yine kardasınız.

Ayrıca elektronik ürünlerde biraz araştırma yaparsanız, 30 40 dolar daha fazla vereyim derseniz.Bu süreleri otomatikman 2 veya daha fazla yıla çıkartırsınız.

Bir Hp marka mal aldığınızda HP bunun garanti hizmetini dünyanın her yerinde vermek zorundadır. Tabi orijinal HP ise. Bunu nasıl anlarsınız. Satıcıya göndereceği malın fabrika üretim kodunu sorun.O bilir :) Sonra Hp'ye mail atın ya da sorgu sayfası varsa ona girin. Bu mal üretilmiş mi kodu doğru mudur diye sorun?
Türkiye'de bu tip konularda sorun yaşayan kişiler, kanuni haklarını hiç bilmedikleri için, okumaya da zahmet göstermedikleri için bu tip yanlış anlamalar, güvensizlikler yaşıyor olabilirler normaldir.

Bugün Teknosa HP'den bir ürün alırken mal ABD'de yapılmıyor ABD'den de gelmiyor zaten. Çin mallarına olan güvensizlik neden hakim onu da söylemek gerekli. Çünkü orada yaşayan Çin'den mal getiren arkadaşların buna baba şirketlerimiz de dahil çoğu 1 yılda nasıl trilyoner olurumun derdinde oldular bugüne kadar.0.10 cent'e aldıkları oyuncakları 3 dolardan piyasalara sürdüler. Bakın bu inanılmaz bir kardır. 32 gb'lık usb'ler getirdiler 1 dolardan. 9 10 dolarlara satışlarını yaptılar. Sonra gerçek ortaya çıktı. :) 1 dolarlık 32 gb kapasiteli usb flash bellek alamazsın. Çin'den de alamazsın. Biraz kafan çalışıyorsa alamayacağını zaten bilirsin.

Azeri arkadaşı tanımıyorum.Ya da diğer çin den ucuz mal getiriyorum diyen arkadaşları da. Ancak söyleyebileceğim; Kutusu açılmış bir HP. Yani Fabrika çıkışlı ve 2.ele düşmesi sağlanan hiç dokunulmamış sadece paketi açılmış bir HP ürünün, konfigrasyonlarını bilmesem de Fiyatı minimum 500-700 dolar arasında olmalıdır.Değilse sorun vardır.

Ama bazı arkadaşlar 120 dolarlık 2.el ürünü 1 dolarlık orjinal paketine sokup üstüne GIFT damgasını basıp 300 dolar kar etmeyi düşünüyorsa onu bilemem. Kimse kusura bakmasın lütfen Azeri arkadaşı da sadece örnek olarak veriyorum bu başlıkta olduğu için. Diğer Çin^den ticaret yapan çoğu müslüman erbabın yaptığı şeyler bunlar. Yok yapmadım diyen varsa kusura bakmasın ne azeri arkadaş ne de diğerleri üstlerine alınmasınlar. Ben yaşadıklarımı duyduklarımı gördüklerimi söylemeye çalışıyorum sadece.

Herneyse, Eminim istediğin konfügrasyonu hiçbir garanti sunmadan. Yani gümrük vergini öde, 1 yıllık international garanti tamam içinde diyerek aynı şekilde. sana 150 dolara da bulurum. 5 dakika mı da almaz.:) Ha yarın birgün fanı çalışmadığı için sen farkında olmadan anakartı yanarsa Çinlilere de bana da küfretme ama..:) Azeri arkadaşın çektiği fiyat normal fiyattır gayet ucuza bulmuş ancak dediğim gibi ben de sana aynı malı 150 dolara alıp 495 dolara satabilirim. Yani bu durumda güven olgusu ortaya çıkar. :) Azeri arkadaşa güveniyorsan bence hiç düşünme al.

Çin'den genelde sorunlu olarak gelen ürünlerin çoğu, adet bazlı çok satılabilecek ürünlerdir.(Elektronik aksam anlamında) Misal olarak USB'lerdir, kulaklıklardır, 0.20 cent'e aldığın 32 gb'lık USB flash disk'i gümrükten vergisini de ödeyerek geçirirsin. Bir bakarsın 30 tanesi 32 GB'dır. Diğer 968 tanesi 32 GB görünümlü 1 GB'lık USB'lerdir. Yani elektronikte oyun çok fazladır. 1000 tane notebook alacak paran varsa kesinlikle sana bozuk mal göndermezler. En basitinden ama 1 tane 3 tane alayım dersen..kimbilir?

Şirket olmayıp kendizi koruyabileceğiniz herhangi bir kontratınız olmadığı için hiçbir hak iddia edemezsiniz.Paypal güzel bir çözüm olmakla birlikte.Ödediğiniz gümrük vergisi kimsenin umrunda olmaz. :)

Çin dünyaya ucuz iş gücüyle mal üreten lokomotiftir. Çin'den mal almak, bozuk mal almak demek değildir. İlk önce bu anlayışı yerleştirmek lazım herkes adına. Ama 3000 euro'luk Apple Macbook Pro'yu sana 600 Euro'ya getiririm diyen Gittigidiyorda pazarlayan arkadaşlara da bi dakka kardeşim demeyi öğrenmeniz lazım.

Yani güvensizliğiniz ya da güveniniz Çin'e ya da Çin mallarına değil. Onu size sağlayabileceğini söyleyen insanlara olsun. Ben de iş yapıyorum, hiçbir ürünümde sıkıntı çekmedim bugüne kadar. Zira yabancılarla çalışıyorum. Türklerle değil. Zaten hiçkimse Türklerle iş yapmak istemiyor. Ha Jamaika'lılarla kafamız uyuşuyor gerçi onu da söylemek gerek :) Nerede **lık, dolandırıcılık, kısa yoldan zengin olma yolu var, bir bizde bir de onlarda.

Bakın size TR fiyatı 3000 euro olan bir bilgisayarı ben ancak dürüst olarak 1400-1600 euro arasında satarım.Ettiğim karda çektiğim çileye değmez. Vergisi de size aittir. Ve en az 1000 euro karla alırsınız o malı.Yani Tr den almak isterseniz diyorum. Hangi çeşit ürün olursa olsun TR vergi planlaması üzerine konulan satış fiyatının yarısına o malı alabilirsiniz. 7 de birine alamazsınız. 6 da birine de alamazsınız.3'te birine belki? malın çeşidine göre değişir. Yani demek istediğim Çin'den de alamazsınız. Paketi açılmış olsa da alamazsınız.:)

Benim Türk girişimcilerim kusura bakmasınlar ben bile kendileriyle çalışmıyorum...Cebinde seyahat için parası olan 2 dış ticaret kursuna 4 ay giden herkes başımıza ithalat ihracat mezunu kesilince sizlerin de dünya ekonomisi hakkında edindiğiniz yanlış izlenimler haliyle normal.

Tekrar söylüyorum. Çin malı çürük mal değildir. Bugün ABD'de kapınızdaki store'larda satılan tüm elektronik aksamlar Çin'de Tayvan'da hatta Vietnam'da üretilir. Ama Çin kendi pazarında bol bol ÇÜRÜK mal da satışa sunar. Size mal satacak kişilerin nasıl bir ticari ahlaka sahip oldukları önemlidir.

Onu da sunan çeşitli dökümantasyonlar mevcuttur. Size aracılık eden kişinin şirketini ve adresini isteyin. Aranızda kontratınızı yapın. Ondan sonra bir sorun çıktığında Türk mahkemelerince yargılanacağını bilsinler. Komisyonculuk bir meslektir arkadaşlar. Komisyoncular vergilerini devlete öderler. Dış ticaret erbapları vergi ödeyen insanlardır. Danışman firmalar mevcuttur. Alacağınız 1 parça üründe dahi elinizde kontratınız olmadan sözleşmeniz olmadan hiçbir malı hatır gönüle almamanızı önemle belirtiyorum.

Buradaki komisyoncu arkadaşların varsa internet siteleri, şirket bilgileri ve referanslarının olduğu bir belge bence her yapacakları işte koymalıdırlar müşterilerine sunmak zorundadılar.

Ha yaparlar mı? Koyarlar mı eh ben bilmem :)

Sevgiyle.