Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ukrayna İş Fırsatları

BaşlatanmordekayTarih07/08/2010 07:49:58Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
DEĞERLİ DOSTLAR,

1yıldır Ukrayna nın Donetsk şehrinde yaşıyorum. Geldiğimden beri buradaki iş olanaklarını inceliyorum. Burayı Türkiyenin 10-15 sene öncesi gibi düşünün.

Fast food gıda konusu burada çok yeni bir sektör ve bir çok Arap, Azeri orjinli insanlar bu sektörde, Ukraynada, adına "şavurma" dedikleri, bizim tavuk dönerine benzer bir ürünü satıyorlar. Yalnız yapılış ve sunumunda çok başarısızdırlar.

Büyük sermaye gerektiren bir sektörde değil. Bu konuda açık gördüğüm bir kaç projem var. Bir anda zengin olmak değil ama sağlam adımlarla büyüyerek iş Ukraynada iş yapmayı düşünen arkadaşlar ile bağlantıya geçebiliriz. İlgilenen olursa, mail adresim smryna71@hotmail.com

Saygılar sunarım.

mordekay

Yerleşim Ukrayna / DonetskMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Yeni Üye89 yazı
ii günler bende ukraynada mermer seramik işi ve inşaat işlerim yapmak istiyorum nasıl olur işler nasıol
22081975

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı
lejjyon ben Ukraynadayim dushunelim...
hem fikirlik iyidir bir yazishalim
hihi94@hotmail.com
veya
38 063 892 96 96
Mirza

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Esnaf
Yeni Üye73 yazı

Merhaba Mordekay

Dediğin işle mesela döner sektörüyle ilgili fizibilite yaptınmı?
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
Gerekli olan her araştırmayı yaptım gıda sektörüyle alakalı.
mordekay

Yerleşim Ukrayna / DonetskMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
İç çamaşırı imalatı yapan ve yurtdışına açılmak istiyen imalatçılar varsa. Ben Ukraynada yardımcı olabilirim. Süper bir sektör. strign, tanga,tayt imalatçıları benle bağlantıya geçebilir.
smryna71@hotmail.com
mordekay

Yerleşim Ukrayna / DonetskMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
slm arkadaslar elimde 5000 sise JB whisky cikis yeri belcika ilgilenen olursa bana ulasabilir hepsi belgelidir ama fiyatlari cok uygun tsk

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - batuhan001
slm arkadaslar elimde 5000 sise JB whisky cikis yeri belcika ilgilenen olursa bana ulasabilir hepsi belgelidir ama fiyatlari cok uygun tsk

Yerleşim Ukrayna / CherkasyMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - batuhan001

hangi ülkeden yazıyorsunuz. ürünleriniz türkiyedemi.? teşekkürler.

Yerleşim Ukrayna / CherkasyMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
selam arkadaslar hepinize iyi gunler hayirli isler olsun ama acik net konusuyum ukrainada bu saatten sonra ticaret cok zorlasti .nasil olacak bu sizin anlattidiniz isler ben anlamiyorum hebinize saygilar

Yerleşim Ukrayna / CernovtsiMeslek Ticaret
Üye762 yazı
herkes Ukraynadan bahsediyor ama bu güne kadar Ukraynaya yerleşmiş ve düzenli bir ticaret kurmuş bir kişiye bile rastlamadık.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
bızım zeytınyag fabrıkamız var orda yanı ukranyada dusnuyrouz sızce nasıl olur
KİBELA GIDA

Yerleşim Türkiye / Antalya
Üye233 yazı
Ukrayna ,hakikaten zor bir ulke ulke, nufusunun ancak %10 cok iyi yasiyor,orta sinif yok gibi.Ukrayna bizim 1993 ten sonraki halimiz ,eger ukraynada is yaparim , diyorsaniz dil bilmeniz lazim.Avrupa ile is yapmak kolay, mutlaka ortak dil bulunur,ticarette rusvet alanen yoktur,ukraynada rusvetsiz isiniz olmaz.Ukraynayi, hala cok ucuz bir ulke ,hem is yapar ,hemde iyi yasarim ,gozuyle goren arkadaslar maalesef basarisiz olmuslardir.Ukraynaya ,5000$ tekstil veya herhangi bir mal goturup ,satip para kazanirim ,diyenlerin sonu husran olur.Ukrayna ile ilgili anlatacak cok hikayelerimiz var .Istanbul universitesinde .rusca dilini ogrenerek ,1990 yilinda ,ukrayna gittim.Lviv sehrinde 1994 yilinda kurdugumuz turesky- ukraynsky mejninarodnaya company ltd ile ticarete baslamis ve 1995 yilinda, resmi olarak ,zakarpatya bolgesinde (LVIV,TERNOPIL.IVANAFRANKOSKY.)evlenen ilk Turk olarak ,benim icin ,ukrayna hala eski cazibesini yitirmemistir.Belli bir kapitali olan ,dil problemi olmayan,iyi etud calismalari yaparak,iyi bir ekip kurabilen,arkadaslar basari olurlar.(partner,muhasebe,calisanlar).Dili konusabilen Parasi olan ,belli bir ticari bilgisi olan , arkadaslar icin ukrayna hala caziptir.www.ukraynakereste.at.ua,ersu orman urunleri ltd,okaytrade ua,ersu ukrayna firmalariyla faaliyetteyiz,Herkesin hayallerine ulasmasi icin, guclu cabalar sarfetmesi ,2012 yilinin, herkese, hayirli ,ugurlu , hayellerin gerceklestigi, bir yil olmasi dileklerimle.IYI CALISMALAR

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
merhaba is yapma konusunda gorusebiliriz

Yerleşim Ukrayna / DoneskMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Ukrayna'da düzgün iş sahibi biri göremedik demişsiniz. Ben 5 senedir Ukrayna da yaşayan ve burada çalılışan biriyim. Ukrayna'da 1 i Web dizayn, 1i emlak ofisi, 1 i hukuk bürosu olmak üzere 3 şirketim var. Kayın vailedem Emlakçı, kendisinin işerini şirketimizle birleştirdik. Kayın pederim Avukat onun da işlerini kendi işlerimizle birleştirdik. Burada elimden geldiğince Türk arkadaşlara işleri konusunda yardımcı olmaktayım. Ailemin Ukrayna'da bağlantıları çok güçlü olmasına rağmen ben bile her sektöre giremiyorum ne yazık ki. Bir kere unutulmaması gereken konu Ukrayna'da hiç bir şeyin garantisi yok. Bu gün gider şarma denilen döner işine girersiniz. 3 ay 5 ay para kazandım dersiniz, bir dünya para döküp rüşvet ödersiniz ama bir gün hop diye RAIDER diye adlandırılan yüzleri kara maskeli devlete çelışan ancak hiç bir şekilde nüfus edilemeyen gurup gelir, tüm paranızı alır, dükkanınızı kapatır, insaflı günleri ise Türkiye ye göndermek üzere hava alanına ***ürürler. Sıkıntı sadece RAIDERs değil, bir taraftan devlet e bitmek tükenmek bilmeyen ödemelerle uğraşırken bir yandan da yerel mafya ile uğraşmak zorunda kalırsınız... Evet Ukrayna da bu işi yapanlar var. Azeriler ağırlıklı ancak Azeriler devletin ve şehrin her kısmında söz ve güç sahibi... Kimse bir yerden yol almadan bir şey yapmaz. Kaldı ki onların bile sıkıntı yaşadıkları alanlar var.. Yine de karamsar bir tablo oluşturmaya gerek yok. Gerekli kişilerle ve kurumlarla bağlantınızı sıkı tutar ve kazancınızın bir kısmını bu kısımlara aktarmayı göze alırsanız sıkıntı yaşamazsınız.Sıkıntı yaşasınız da fazla olmaz.. Ama dediğim gibi elinizdeki avucunuzdaki tüm parayı yığıp iş yapmayı düşünürseniz sonu hüsran olma ihtimali yüksektir. Ayrıca şarma işine gelirsek ; artık popüleritesini yitirmiş bir iş alanı. Ukrayna'da yol üstündeki ya da alışveriş merkezleri ya da restoranlarda ateşte pişirmek yasak.Elektrikli ısıtıcılarla döner yapılıyor. Dolayısı ile arkadaşın dediği gibi lezzetsiz oluyorlar. Elektrikli ısıtıcıda dönerin tadını asla alamazsınız. Ukrayna da ciddi iş yapmak istiyorsanız gözden kaçan ve yenilikçi işlere bakanız gerekiyor. iç çamaşırı- döner bunlar zaten haddiden fazla yapılan işler. Ukrayna zihinlerde olduğu gibi hiç bir şey bilmeyen yapamayan bir ülke değil, sadece şartlara göre hareket ediyorlar. Bizden fazla kuralcılar ve mafyayı tanıdıkları için her adımlarında çekimserler haklı olarak... Konu hakkında detaylı konuşmak isteyen, fikir almak isteyen olursa bana mail atabilir : buraninalti@hotmail.com
Burada karamsar bir tablo oluşturmuş gibi görünebilirim ancak Ukrayna gerçekten bir çok iş dalında iş yapılabilecek bakir bir ülke. Sadece kuralları bilmek ve ona göre hareket etmek gerek. Hesapsızca bir umutla hangi ülkeye yatırım yaparsanız tabii ki kaybetme ihtimaliniz yüksektir.

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Emlakçy
Yeni Üye24 yazı
Degerli kardesim satoshi, cok rica ediyorum su Azerileri gozunuzde buyutmeyin. %90 i capulcu pazarci tayfasidir. Ancak agizlari laf yapar bir icraat beceremezler zaten burada Ukrayna da adam yerine konmazlar. Tek buyuk becerileri caylak Turk kardeslerimizi soyup sogana cevirmektir. Kalan % 10 kismi ise zaten is gucle mesgul oldugundan yuzunuze bakmazlar.

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Yeni Üye20 yazı
Degerli kardesim dedigin cok dogru aynen katliyorum timsah kardesler kimle is yaparsaniz yapni Azerilerden uzak durun ocaginiza incir agacini dikerler farkina varasiniz burgun bakmisinizki azer kaybolmus simidi ukraynaya gelince gercekten is yapak istiyen arkdaslara tavsem sudur buyuk elciligimizle irtibata gecin gorusun konusun ondan sora is yapin cok bos insanimiz var orda sadece kari sevdasina gitmisler orya geneder bizim turk milletin en buyuk sorunu uckuru ve isi bir birine katmislar oyuz den bir yerde gelmiyorlar dunyanin en guzel karilari ukraynda isi kimi dusunur nerde sabah orda aksam ondan sora ya ben batim ya ben yadim ekonimiside su ada cok gotu cuku rusya bagli gazin vanasina bagli ukrananin yuzde %30 rusyada calisiyorlar evine ekmek goturiyorlar buyuk sehirlede is yapilir odesa kiyev sivastopil.hayirli isler bol kazaclar.

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskvaMeslek Yleti?im
Üye233 yazı
Ukrayna hayali ile yanip tutusan arkadaslara tavsiyem,dili ogrenmeye calisin veya ogrenin.Dil bilmiyorsaniz,biraz kitap okuyup , kulturunu ,orf ,adet, geleneklerini bilmek icin, caba sarfetmeyip,ukraynayi ,Turkiyeye gelen hayat kadinlarinin, yasadigi bir ulke gibi gorurseniz, ise baslamadan zarardasiniz.Azeri meselesinde, Ukrtextille ayni fikirdeyim.Dil bilmemin cok buyuk faydasini gordum,kimseye muhtac olmadim.SAYGILAR

Yeni Üye50 yazı
oturun oturdugunuz yerde dostlar tas yerınde agırdır illa ukrayna da ticaret yapacagım diyorsanız kesinlikle istihdama ve makina ekipmana dayalı isler kesinlikle ve kesinlikle yapmayınız aldım sattım isleri belki yapabilirseniz yapın birkac aldım sattım şsi yaptıktan sonrada bizlerın ne demek istedigimizi anlarsınız herkese saygılar sunarım
olcay78

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
Murat mert kardes ukranya buyuk elciligi ticaret ateseligine yonlendiriyor ordada kimse telefone cevap vermiyor istedigin kadar ara önemli degil.Ukranya turk is adamlari dernegi var telefon edip fikir almak istedik tamam her konuda yardimci oluruz isimiz bu dediler bir daha telefonlarimiza bakmadilar biz kendi isimizi kendimiz cözdük.

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Üye762 yazı
Azeriler Turkiyede bile oldukca buyuk iktisadi imkanlara sahipken Ukraynada nasil %90 oranda capulcu oldu?Sovyetlerin genelinde her ticaretin altindan agirlikli olarak Azeriler cikiyor.

Üye233 yazı
Exportsrvce, hic ukraynada bir ticari faaliyette bulundunuzmu?Bulunmadiginizi , yukaridaki yazinizdan anliyorum.Ukraynada orta olcekli isletme veya buyuk isletmelerin cogunlugu devlet kontrolunde veya herhangi bir politikacinin ailesinin kontrolundedir.Ukraynada yabanci isletmelerin sayisi cok fazla degildir.(UFAK OLCEKLI ISLETMELERI KASTETMIYORUM}. Ukraynada ,azeriler yabanci pozisyonundalar,evlenip, coluk cocuga karissalar bile ,ukraynaca konusmazlarsa ,zapatny ukraynada yabancidirlar{Bati ukrayna}Ukraynada bulunan azerilerin %90 pazarcilardir.Butun pazarlarda onlar vardir ve bizim buyuk is adamlarimiz, onlardan yardim isterler, dil konusunda ,is konusunda, onlarin bilmedigi yapmadigi is yoktur.Pasaportlari olmayan.Turkler gibi ,kacak yasayanlar bile oldukca fazladir. Is adamlarimiz, onlara inanip ,mallarini birakir ve ustune bir bardak su icerler.Ukraynada kactane buyuk firma sahibi azeri isadami?Meyve,sebze halindi azeriler vardir, ama senin dedigin gibi,ukraynada buyuk iktisadi imkanlara sahip bir azeriye rastlamadim.Karakter olarak ,memleketin iyisi kotusu olmaz ,INSANIN IYISI VE KOTUSU OLUR DERIM herzaman ,milliyetci bir aileden,reis bir babadan olan ve Turklerin, bir catida ,bir vatanda yasamasi gereken, millet gormeme ragmen ,ama azeri konusunda yasadiklarim,gorduklerim ve duyduklarimdan sonra beni maalesef ,bu fikirlerimin degismesini sagladi.Saygilar

Üye762 yazı
newyork

sen daha Ukraynaya ayak basmadan ben oralarda geziyordum.sovyetler dogumlu oldugum icin bolgeyi de dili de ticarette kimin veya neyin ne oldugunu da buradaki herkesten daha iyi biliyorum.Abdinov Artur Tezehan oglundan baslasak Ukraynadan Azerbaycandan gelme ve Azerbaycan dogumlu oldukca onemli isadamlari var.sen Ukraynadaki Azeri pazarcilara takilip kalmissin ama bir de Ukraynadaki dolandirici Turklere bak bakalim sayisi ne kadar?sadece yurtdisi egitim adi altinda Turkiyede onune geleni dolandiran 100 den fazla danisman var.

Yeni Üye20 yazı
Katiliyorum.Herseyden once baskalarini elestirmeden kendinizi elestirmelisiniz.Cogu zaman tc uyruklu olmak avantaj gibi gorunsede sovyet cumhuriyetlerinde tc uyruklu olan hizli para kazanma pesine dusmus orfunu gelenegini unutmus dolandiricilik sahtekerlik yapan insan orani namuslu durust insana gore 5 kat daha fazla diyebilirim. Arkadaslar zaman kotu her yerde is sikintisi var bu bir gercek. Dikkatli olmak hicbirsey yapmamak degildir. Ben size isteginiz ulke hakkinda kotu bilgiler verebilir fikirleriniz goruslerinizi tezinizi curutebilirim. Biraz pozitif olun nerde ne is yapacak olursa olun her isin her yerin avantajlarida dez avantajlarida vardir. Ticarette risk olmazsa adi ticaret olmaz. Dunya glaoballesiyor insanlar kuculuyor. Birlesin risk alin inanin dua edin ve cabalayin. Allah herkeze gonlune gore versin. Herkez kendi fikrini soyluyor.Kimse kimseyi karalamasin.Saygilar.
t.m.v.s

Yerleşim Ukrayna / ZaporojeMeslek Ythalat / Yhracat
Üye233 yazı
Exportsrvce,Forumda adini bile koymadan kayitlisin,sovyetlerin neresinde dogdun ?Kendini bir tanit bakalimda, yaziyi yazacagimiz zaman ,varsayimlarda bulunmayalim.bizim herseyimiz acik secik yazildigi gibi, Ben ukraynaya ayak basmadan ,sen ukraynanin neresinde geziyordun? 1990 senesinde , 3 ay bekleyerek ,ilk rusya vizesini aldigimizda ,konsoloslukta bize verdikleri, 3 yaprak kagida nerelerde kalacagimiz, tren ,ucak veya otobusle mi. yolculuk yapacagimiz yazili idi, Avusturya oturumum ve amerikanin suresiz vizesi varken, cin vizesini 1 ay beklemek zorunda kaldigimizda sasirdik.Ata topraklarina yolculuk yaparken(BATUMI _MOSKOVA_ALMAATA_URUMCI _CIN)bu guzargahi kullandik,4 arkadasdik,sana raslamadik, ama Atabake, rasladik,kutayarasladik, o kardesimizle is yaptik, kardes yaptik kendimize,oglumuzun adini koyduk, berkutay.Herhalde ,Yas olarak benden buyuk olmanlazim(MALUM HIC BIR BILGI YOK NE AD NE IS NE ADRESl) benim yasim 47 ve 18 senedirde evliyim,ukraynaya gittigimde,ruscayi iyi derecede konusup yaziyordum, rusca konusuyoruz ve ukrayna halkina benzemiyoruz.Bana verdigin isim disinda,belki birkac tane daha int bulursun,o kadar.Ukraynada is yapmadan,o bolge uzmani gibi konusmak cok kolay,sen degilmiydinukrayna cazip degil,oyleyse bu azeri kardesler,neden ukraynayi tercih ediyorlarda azerbeycani degil.Kardesim ,pazarcilarda insan kucumseme,ben takilmadim,onlarda azeri iyileride var kotuleride,Turk meselesine gelince,arkadasim,gecekondunun ustune,gokdelen insa edersen birgun o bina coker.Adam cikmis yola ,mandalina portakal,limon,tekstil satar para kazanir yasarim.Turkiyede bir sey yapmadan hasbel kader ukraynaya dusmus ,Okumaya gidenler anne babadan para isteyip okulun yolunu bile unutup yasama dalmislar,cikis yolu dil kursuna adam tasima ,kayseriden bir otobus dolusu abaza vatandas tasima bunlarda bizim insanimizin gercekleri.Ukraynaya cikisimiz tamamen musterilerimizin bati ukraynadaki talepleri dogrultusunda oldu,gittigimizde dili bildigimiz halde ,ofisteki farkli isler icin aldigimiz azeri (zaman hukuk okuyordu simdi mikro reyonun savcisi olarak calisiyor evlnip kagit almisti)7 adamimin icinde ne dagistanlidan zarar gordum nede ukraynalidan birazda bu kisisel oluyor butun azeri kardesler buna dahil degil.butun turklerde ukraynadaki dolandirici turklerle ayni degil.SAYGILAR

Yeni Üye24 yazı
Parani , malini azerlere teslim etmeyeceksin. Krali gelse yinede guvenmeyeceksin. Azerlerden dili yanmayan icin konusmasi kolay. Bunu tavsiye bilip dinleyen karli cikar yok ben illaki tecrube edecegim diyen olursa da kolay gelsin kendilerine.
Saygilarimla

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Üye233 yazı
Bu formda, ukraynadaki uckagitci , Turklerin adlarini desifre ederseniz, cok memnun olur,bizde kendimizi, ona gore ayarlar, zarar gormeyiz, ayni zaman da, Turkiyeden ukraynayi dusunenlerede cok buyuk yardiminiz olur.

Yeni Üye2 yazı
değerli arkadaşım istanbuldan ukraynaya yada ordan buraya bavul ticareti mumkunmu acaba sermayem 5000 dolar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye110 yazı
arkadaş lar ukraynada yaklaşık 2 yıl ticaret yaptım şu an rusya da tekstil işi yapıyorum.aslında ben daha önceleri insanları memleketine göre yargılamazdım ama maalesef hakikat şu ki;
azeriler kadar .... bir millet yoktur. eğer gün içinde çalıp çırpmazlarsa gece kendi ceplerindeki paranın yerini değiştirirler. tecrübeme dayanarak sizleri uyarırım azerilere selam bile vermeyin kaldıkı iş yapmak !!

Yerleşim Rusya Federasyonu / BelgorodMeslek Tekstil
Üye233 yazı
Metin arkadasim,bavul ticareti biteli 10 sene oldu.Bosuna girme parana yazik.Ukraynada 5000$ para degildir.Azeri konusundaki yorumum benimde belli,tabiiki butun azeri kardeslerim boyle degil .Azeri kardeslerde ukraynada , gurbette olduklarindan herhalde ,bizim Turkler gibi ,onlarda paranin pesindeler:)SAYGILAR

Yeni Üye1 yazı
Merhaba. Ben Izmirde yasiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ögrenciyim. Ayrica Ukrayna-Kiev Politeknik Universitesinde Bilgisayar Mühendislinde 3 sene okudum. Lakin bitiremedim. Acik söylemek gerekirse acil olarak Ukrayna'ya gidip burada çalismak istiyorum. Dil olarak unutsam da Rusça, ve iyi derecede İngilizce biliyorum, biraz da Almanca. 1985 doğumluyum. Su anki hedefim Ukrayna'da yaşamak ve bulacagım iş konusunda tecrübe edinmek, ileride temelli olarak yaşamak istiyorum. Lütfen bana iş konusunda yardımcı olabilecek, veya iş ögretebilecek arkadaşlarım/ağabeylerim varsa mesajlarinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Y?siz