Exportsrvce,Forumda adini bile koymadan kayitlisin,sovyetlerin neresinde dogdun ?Kendini bir tanit bakalimda, yaziyi yazacagimiz zaman ,varsayimlarda bulunmayalim.bizim herseyimiz acik secik yazildigi gibi, Ben ukraynaya ayak basmadan ,sen ukraynanin neresinde geziyordun? 1990 senesinde , 3 ay bekleyerek ,ilk rusya vizesini aldigimizda ,konsoloslukta bize verdikleri, 3 yaprak kagida nerelerde kalacagimiz, tren ,ucak veya otobusle mi. yolculuk yapacagimiz yazili idi, Avusturya oturumum ve amerikanin suresiz vizesi varken, cin vizesini 1 ay beklemek zorunda kaldigimizda sasirdik.Ata topraklarina yolculuk yaparken(BATUMI _MOSKOVA_ALMAATA_URUMCI _CIN)bu guzargahi kullandik,4 arkadasdik,sana raslamadik, ama Atabake, rasladik,kutayarasladik, o kardesimizle is yaptik, kardes yaptik kendimize,oglumuzun adini koyduk, berkutay.Herhalde ,Yas olarak benden buyuk olmanlazim(MALUM HIC BIR BILGI YOK NE AD NE IS NE ADRESl) benim yasim 47 ve 18 senedirde evliyim,ukraynaya gittigimde,ruscayi iyi derecede konusup yaziyordum, rusca konusuyoruz ve ukrayna halkina benzemiyoruz.Bana verdigin isim disinda,belki birkac tane daha int bulursun,o kadar.Ukraynada is yapmadan,o bolge uzmani gibi konusmak cok kolay,sen degilmiydinukrayna cazip degil,oyleyse bu azeri kardesler,neden ukraynayi tercih ediyorlarda azerbeycani degil.Kardesim ,pazarcilarda insan kucumseme,ben takilmadim,onlarda azeri iyileride var kotuleride,Turk meselesine gelince,arkadasim,gecekondunun ustune,gokdelen insa edersen birgun o bina coker.Adam cikmis yola ,mandalina portakal,limon,tekstil satar para kazanir yasarim.Turkiyede bir sey yapmadan hasbel kader ukraynaya dusmus ,Okumaya gidenler anne babadan para isteyip okulun yolunu bile unutup yasama dalmislar,cikis yolu dil kursuna adam tasima ,kayseriden bir otobus dolusu abaza vatandas tasima bunlarda bizim insanimizin gercekleri.Ukraynaya cikisimiz tamamen musterilerimizin bati ukraynadaki talepleri dogrultusunda oldu,gittigimizde dili bildigimiz halde ,ofisteki farkli isler icin aldigimiz azeri (zaman hukuk okuyordu simdi mikro reyonun savcisi olarak calisiyor evlnip kagit almisti)7 adamimin icinde ne dagistanlidan zarar gordum nede ukraynalidan birazda bu kisisel oluyor butun azeri kardesler buna dahil degil.butun turklerde ukraynadaki dolandirici turklerle ayni degil.SAYGILAR