konuma geçecek olursam arkadaşlar ben yeni mezun bir arkadaşım enerjimi birini bağlanarak değil kendimi birilerine bağla**** kullanmak istiyorum. bundan dolayı derin bir araştırma sonucu 2 tane iş fikri oluştu kafamda:
birinci fikir koltuk değneği üretimine dayalı bir fikir yani sakat hastalara yönelik üretim işi olacak bunla iligili araştırmaları yaptım yaklaşık 80 bin tl maliyet ilk etapta bize yetiyor dükkan ve işçi sıkıntımız yok kendime ait 380m2 dükkanım var ustamda hazır sadece kalıpları alması ve üretime geçilmesi gerekiyor.
ikinci fikrim ise yedek parça işi bu biraz daha riskli ama getirisi fazla olan bir iş bunun içinde şöyle bir düşüncem var arkadaşlar dükkanımın yarısını satmayı düşünüyorum yani dükkanımın yarısını ortak alacağım arkadaşa satacağım.Böylece elimde hem benim hem alacak arkadaşın sermayesi olacak.dükkanımı 280bin tlden sayacağım ki değeri inanın daha fazladır. Siz 140bin tl vereceksiniz ve dükkana ortak olacaksınız ayrıca yedek parça işi için ayrıca bir sermaye koyacağız burdaki riskiniz aslına bakarsanız fazlada olmayacak çünkü dükkanım şu anda 1.500 bin tl kira getiriyor. batsak bile dükkanıma ortak olduğunuz için sizin kazancınız 750 tl olacak.İşi Yapamadık diyelim malları satar biraz zararla işin içinden çıkarız.Ki dükkanım sanayi bölgesinde olup 3 km çevresinde yedek parçacı bulunmamaktadır.
sevgili arkadaşlar detayları konuşmak isterseniz burdan yazışabiliriz.hangi işi yapmak istediğinizi belirtin yeterli.
Ama şunuda söyleyim önüme gelenlede yapıcam diye kaide yok gerçekten huzurlu biri olduğunuza inanıyorsanız bu işe girmek istiyorum.Kimseye emir verip kimsedende emir almak istemem.sonuçta ortak olacağız biri birinden işi daha iyi anlayabilir.Mühim olan iyi geçinebilmektir.
hep yenilik tam olduğun yerde doğru kurallarla.