Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Web Tasarım +yazılımz+ Gilgisayar Mağazası Firması

Başlatankayalar5716Tarih15/07/2010 14:21:50Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Merhab arkadaşlar başlıkdada göründüğü gibi ben ilerde böyle bir işe girmek istiyorum yani firma açacağım kendime kendi mesleğim zaten bilgisayar programcılığı

ben 3 işi bir arada yapmak istiyorum başlıkdada yazıyor zaten iyi bir yerde açtığımızada çok iyi kazanacağımı düşünüyorum elbet bunun için sermaye lazım.

bu işle uğraşan yada bilgisi olan arkadaşlardan sermaye ve iş ile ilgili sıkıntılar yada dezavantajlar bekliyorum.

Tabiki ben bu işi yaparken yanımda 4 5 eleman olacak yanımda çalıştıracağım.Tabi söylediklerim askerden sonra
KAYALAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye54 yazı
Arkadaşım Bilgisayar programıcısı olabilirsin fakat sanırım sektörün tozunu yutmamışsın...

Bilgisayar sektörü öyle karışık bi sektör ki bu dediğin 3 işi aynı anda yapman bence çok saçma olur, bu oto sektörü değilki, kaporta, elektirik ve boya aynı yerde olsun...

Programcı isen eğer sana önerim programcılıkta yardır işini...

Yok mal satıcam diyosan istabuldan ucuz mallar bul satış artı teknik servis işi yap, fakat bunları takip ederken program yazamazsın, malum program yazmak çok ama çok sakin bi kfa ister... keza web tasarımda aynı söylediklerim içerisine giriyor...

iyi düşün derim, işin batar demem ama kafan çoook yorulur... tek bi branşta gir tüm gücünü ona ver ;)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye167 yazı
merhaba,
webtasarım + yazılım ikisi birden olarabilir.
ancak sadece bilgisayar magazasıda olabilir. ama magaza işi cok iyi birşey yapmadıgın sürece tutacagından emin olamam.neden derseniz,tüm markaların bayilikleri zaten verilmiş.arcelik beko vs. vs bunları satamassınız.kendi bayilerinde satısları yapılıyor.casperın kendi bayisi var..zaten diğer markalarda marketlerede yada tekno marketlerde satılıyor.o yönden,çok güzel biyer acmadıktan sonra,satış yapman cok zor.Ayrıca yüklü bir sermaye gerekir.bunu en azından 100 bin tl nin altında düşünme.

web tasarım + yazılım işini yapabilirsin.ancak şöyle bir hesap cıkarayım sana.firma masrafları,yer kira,makina,lisans işlemleri.. vs. vs hiç birini işin içine katmıyorum.sigorta hariç. en az 4-5 eleman calıstırmalısın. bunlarında 1500 tl ile 3500tl arasında maaşları vardır.yani tüm giderleri çıktım. sen hariç en az 8-9 bin lira aylık maasları tutmakta.bunlara sigorta+ diğer saydıgım ve saymadıgım tutarlarıda ekle.
maaş olarak net bir değeri yoktur,ama iş gören eleman için bu fiyatlar uygun olur.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı

web tasarım ve yazılım işine tek başına girme derim öncelikle nedeni bu işler zaman emici işlerdir bana göre bir ekip çalışması yoksa kendini müşteri peşinde koşarken bulacaksın ( iş alma , iş bilgileri , iş kritikleri , işin parası )

bence öncelikli tavsiyem bir satış mağzasını iyi bir partner ile beraber hayata geçir ve para kazanacak şekle gelsin sonrasında işleri delege ederek diğer becerili olduğun işten başla**** genişle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye37 yazı
Dostum tecrubeli olan birisi olrak soleyim. Programci olarak kendi kurumsal firmani acman kolay ama piyasada tuttunman imkansiza yakin. Bence asp.net ogren sen kendin bir firmaya girmeye bak. Bu alanda tecrubesiz tek basina bir adami hemen yutarlar. Karnini ancak doyurursun. Bu sektor eskisi gibi deyil. Bilgine.

Yerleşim Yngiltere / LondonMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye10 yazı
Bu kadar geniş bi yelpaze şahsi fikrim size gelir getirmekten öte çok zaman sıkıntısı yaşatacaktır.Ayrıca yanında 5-6 eleman çalıştırma masraflarında olacak hepsini sen yapamazsın sonuçta.Tek birine yönelmenizi tavsiye ediyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Halkla ili?kiler
Üye300 yazı
Yazilimci olarak bir yazilim evinde calisiyorum, 10 kisiyiz, aylik sirket gideri kira,maaslar ve diger harcamalar ortalama 50.000tl. Bence tek kisinin kalkisacagi is degil.Kimi ay bu 50.000+tl sabit gideri cikaramayip, cepten yemen gerekecek buna ne kadar dayanabilecegini iyi dusun bence.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek