Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Serbest Satış Yapmak?

BaşlatankasifTarih14/07/2010 11:59:57Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Merhaba,
Bebek kıyafetleri, çorap gibi ürünleri küçük dükkanlar veya tuhafiye gibi yerlere boş olduğum zamanlarda uğra**** satışını yapmak istiyorum. Bir nevi serbest plasiyer gibi satış yapmak niyetindeyim. Ancak bu tür yerlere fatura kesme durumunda kalır mıyım? Böyle bir iş yapmak için nasıl bir yol izlemem gerekir?

Ayrıca böyle bir sektör var mı? Yoksa bu tür yerler ürülerini kendisimi gidip alıyor?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye24 yazı
bende böyle bir iş y apmak istiyorum ama banada bir cevap vermedıler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye57 yazı
Sanırım bu sorunun cavabı yine bizde! Elimize bir katalog alıp sokağa çıkmak ve esnafları dolaşıp sonuçları görmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı

ben kalem satacagım ıste... ıddaa bayılerıne cafelere kahvelere kırtasıyelere ınsallah fatura ıstemezler

Üye127 yazı
fatura istemeleri yüksek ihtimal ama işini resmi açıdan dikkate almayanlar sizden mal alabilirler mesela çok fatura girişi vardır fakat adamın elinde mal yoktur böyle bi durumda ft. istemeden mal alabilirler,ama sizler malı nasıl ***üreceksiniz bide buna cvp verin yani arabayla mı kamyonla mı bisikletle mi? belli başlı durumlarda faturadan önce sevk irsaliyesi gerekir zabıta ya da maliye malı ***ürürken denk gelirse ceza yemeniz kaçınılmaz olur. 3 lira kazanacağım diye cepteki 10 liradan olmayın...
toptan fırsat ürünleri için katalog ve fiyat gönderiniz... dogansarac@windowslive.com

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye24 yazı
nasıl?

Yeni Üye57 yazı
Merhaba,
Benim düşüncem şuydu, kataloğ ile ürünleri tanıtıp, siparişleri aldıktan sonra ilgili firmaya gönderip kargo veya uygun şekilde firmadan ürünlerin direk alıcıya gönderilmesini sağlamak. Yani benim bir taşımacılık işim olmayacak, ben müşteriyi bulacağım, kataloğ üzerinden ürünleri tanıtıp siparişini alacağım bunları ilgli firmaya aktaracak ve karşılığında belli bir yüzde ile paramı alacağım, denemek gerek tabi.

Editör5590 yazı
Dükkanların tedarikci firmaları olur. Havale yaparlar malları kapılarına gelir. Birincisi sizden ürün almaları için bildiklerinden farklı bir ürün sunuyor olmanız gerek. İkincisi kendinizi aradan çıkarmamanız gerek. Malı kendine getirteceksin gidip elinle teslim edeceksin. Koli üzerindeki tedarikci bilgilerini yırtmayı ihmal etmeyeceksin. Aksi takdirde telefonu açar pazarlığını yapar ve malı direk sana kar ödemeden alır bir dükkan olarak.

Sizden fatura isteyeceklerdir çünkü malın çalıntı olmadığından emin olmak isterler. Aslında faturasız alabilirler ama sizi tanımıyor size ekstra bir güven duymuyorlarsa fatura derler....

Bu işin yapılabilmesi için çok özel mallar tedarik edebiliyor olmanız lazım. yani bir dükkancının bulamadığı vasıfta ve kalitede ve fiyatta bir mal sunar ve arkasını da getirebilirseniz tedarikcinizi deşifre etmeden olur bir iş.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye47 yazı
merhabalar akınselçuk arkadaşıma katılıyorum burda bende yıllardır bu tarz işi yapmayı düşünüyorum aslında bundan 20 yıl kadar önce denedikde tuhafiyelere yazma eşarp gibi ürünler satıyoduk üreticiden yüklü mal alıp beli bölgeleri dolaşarak pazarlıyoduk pekde profesyenelce yapamamıştık o yıllar hatta bi miktar batak verdiğimiz oldu veresiye veriyoz ürünü haftaya ya gittiğimizde mal sahibi olmuyo ya param yok diyo en sağlamı peşin satmak tabi. kanaatimce satacağınız ürünü kendiniz en uygun fiyata hatta yapabilirsen üretiminide kendiniz yapıp pazarlayabilmek tabi çeşit zenginliği ürün tercihleri yöreye görede değişkenlik gösterir bunuda göz önünde bulundurmalı ben şahsen ilk aşamada belli bir müşteri potanseiyeli yakalamadan fatura,maliye kaydı gibi gider çoğaltıcı (kaldiki başarılı olamayabilirsinde)kalemlerden uzak durmalı tabi onunda baya bi riskleri var tabi. bildiğim kadarıyla bu işi yapanlar var ama serbest bi piyasa tabi, piyasıyı iyi takip edip yeni ürünler bulup açıkcası ayağa giden mal mundardır mantığı var bizim insanımızda birazda o bakımdan satacağın malların al benisi olmalı tabiki fiyatı uygun olmalı beli bi müşteri potansiyelide yakalarsan niye olmasın belli periyotlarda mal sattığın müşteri esnaf daima kontak halinde olacaksın. olabilirliği yüksek bi iş riskleride var tabi ucu açık bi tiçaret şekli bence neden olmasın inşallah muvaffak olursun.
cederetex

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye57 yazı
Haklısınız tabi, bizimde amacımız ticarete bir ucundan girebilmek, yoksa vakit ve tecrübe olsa tabi ki böyle dolambaçlı yollarla uğraşmak yerine direk küçük bir işletme açıp şansımı denemek istiyorum ama tecrübe edinmedende insan bir şeyler yapmaya cesaret edemiyor.

Yeni Üye29 yazı
arkadaşlar mal aldığınız yer fatur akeser ve s,z faturanın kdvsini mal aldığınız yere ödeyebilirsiniz... sizde faturalı satış yapmış olursunuz...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
Üye1091 yazı
BİRER PAKET NUMUNE ALIRSINIZ DENERSİNİZ , EN AZINDAN OLUP OLMIYACAĞINI GÖRÜRSÜNÜZ.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye147 yazı
giyim sektörü numunesiz olmaz. tabi numune ile sipariş sonrası teslim edeceğiniz malın kalitesi aynı olmalı..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf