Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dalış Okulu Açmak İstiyorum

Başlatanizzet32Tarih14/07/2010 10:05:41Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Merhabalar;
Ben uzun süre Antalya,Marmaris,Fethiye vs. gibi turizim merkezlerinde dalış eğitmenliği ve operasyon bölümlerinde çalıştım. yaklaşık 4 senedir bu spora ve mesleğe sezonluk olmasından dolayı son verdim. ama içimde kalan bir hayal oldu dalış okulu sahibi olmak bir senedir bu konu üzerine araştırmalar yaptım ve sonuçlarını sizlerle paylaşarak fikirlerinizi almak istedim.

ilk başta bu işe ekipman olarak 40.000€ kadar bir demirbaş yatırımı yapılacak (bu nu gözden çıkardım zaten)

anlaşma aşamasına geldiğim 4 adet super lux otel var. şu anda halen bu otellerde çalışan arkadaşlarım günde min 5 max 9 müşteri çıkartıp dalışa ***ürüyorlar benim kendi araştırmalarıma göre elde ettiğim sezonluk gelir ve gider hesaplaası şöyle;

4 otel 3 müşteriden günde 12 müşteri yapar bu da sezonda (5 ay) 1800 müşteri demek (min) şu anda antalya otellerde dalış fiyatı herşey dahil 100€ (tranfer eğitim 40dk dalış içecekler ekipman fotograf ve dalış filmi) bu da sezonda 180.000€ yapar. ki sadece 5 ay olarak hesaplıyorum.
gelelim giderlere
transfer ücretleri (aylık) 3000€
işçi sigorta (aylık) 1800€
elektrik su vs (aylık) 1500€
otel kiraları (aylık) 4000€
Toplam: 10.300€
5 aylık gider 51.500€ yapar
10.000€ extra muhtelif gider olsa 61.500€ toplam sezonda gideriniz olur

ve sonuç 180.000€-61500€=118.500€ sezonluk net kazanç

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye277 yazı
Eğer rakamlar dediğin gibi olursa zengin oldun demektir. Ama "Evdeki hesap çarşıya uymaz." diye bir atasözümüz var ki, ister istemez insanı düşündürüyor.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye47 yazı
Öncelikle işin finansal tarafını bir kenara bırakırsak, hayal ettiğiniz ve mutlu oldugunuz işi yapacak olmak dahi bu işe girmek için yeterli bir neden bence.
İşin Para kısmına gelirsek. Marmaris ve Fethiye'deydim gecen hafta.Dalış teknelerinin gunluğu ortalama 50-60 TL idi.( Ekipman vs. dahil ). 100€ gercekten yuksek bir rakam. Sezonun belki en iyi gittiği yılların en yogun doneminde rakamlar bir dönem buralara kadar cıkıyordur fakat öncelikle tüm sezon boyunca bu fiyata satış yapabileceğinize emin olun derim.
Diğer konu, maliyet kalemleri içinde tekne ile ilgili maliyetleri göremedim.Transfer dediğiniz bu ise,sanki az gibi geldi.
Dogru hesap-dogru zaman - dogru iş. bunları bir araya getirdiğinizde hersey istediğiniz gibi olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye508 yazı

Bu sezon fethiyeye tatile gittiğimde yaklaşık 25 kişi bir tekneye bindik ve dalışa gittik, gerçekten inanılmaz keyif aldığım bir aktiviteydi, herşey dahil bir sistem olduğu için kişi başına ne kadar ücret alınıyor bilmiyorum ama bence emek harcanırsa güzel bir iş, olayın en güzel tarafı sizin zaten dalış eğitmeni olmanız, ÖNEMLE HATIRLATMAK İSTEDİĞİM BİR KONU İSE, iyi bir dalış eğitmeni olmak ile iyi bir dalış okulu işletmek birbirinden çok farklı İŞLER özellikle bu konuya dikkat etmenizi tavsiye etmenizi isterim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye23 yazı
sayın akropoles dedikleriniz kısmen doğru söz açılmışken şunu belirteyim bütün turistik bölgelerde yabancı müşteri ve yerli müşteriye ayrı fiyat uygulanıyor tabi bu da biraz çalıştığınız ortam ve müşterinin kalitesine göre değişiyor. 60 lira yada elli liraya dalışa gitmişsiniz 15 er dakikadan 2 dalış toplam 30 dakika dalmışsınızdır. artısı tekneyle tam gün gezmeniz olmuştur. şu anda yabancı acentelerin dalış satış ücreti 45€ bunun içinde dvd ve fotolar dahil değil. benim sistemimde tekne yok müşteri dalış okuluna gelip kıyıdan dalıyor ve kendini inanılmaz bir doğa cümbüşünün içinde buluyor zaten ilk dalıcının yada discover yapan bir kişinin max inebileceği 7m de min 40 dk. daha doğrusu tüpü bitene kadar vakit geçiriyor şu anda herşey dahil sistemde gelen müşteriye 120€ satış yapılıyor. otellerin isminide verebilirim Royal Wings, Limak Lara, Titanic ve mardan palace şu anda bu otellerde satış yapılmakta ve 20 kişi ortalamadalar ben bunu 12 kişi olarak tuttum.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul