Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İş Yapabilirim?

BaşlatanömerfTarih07/07/2010 14:01:04Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
şu anda özel sektörde orta derecede halkla ilişkiler depertmanında memurum. Çalıştığım firma için vazgeçilmez bir elaman değilim.Ziraat müh. okudum ama malum sektör dışında çalışmak zorunda kaldım.35 yaşındayım. 15 bin tl param var süt ürünleri ve peynir vb. satacağım küçük bir dükkan açabilir miyim. Veya şekerleme kuruyemiş simit center tarzı birşeyler olur mu düşünce ve önerilerinizi bekliyorum. selamlar..
ömer

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye167 yazı
sermayenin ölçülü olması biraz hareket alanını kısıtlıyor, şekerleme kuruyemiş simit center için sermayen maalesef yetersiz,kira-hava parası-dekor ohooo oo,
ilk etapta dükkan değilde,halkla ilişkiler bölümünde olduğuna göre : pazarlamaya başla,örneğin : pekmez,bal,reçel,beyaz peynir,kaşar,yada,ceviz,badem kuruyemiş,pestil,küme,incir bunlar gibi ürünleri önce çevrene olmadı pazar yerlerine ,sonrada işler ilerledikçe bir kangoo alıp arkasını bunlardan doldurup marketlere dükkanlara rahatlıkla satarsın,
eğer ben öyle dolaşıp satamam diyorsan , bu dünyada hareket etmeyenin ayağına öyle kolay hiçbirşey gelmez,atalarımız ne demiş..? "Gezen kurt,Oturan kurttan herzaman için çok daha fazla nimet bulur"
sakın satılmaz diye bir saplantıya kapılma,piyasada adam gibi bal yok,harnup pekmezi var ama tırışka,ceviz desen tat yok,ezine beyaz peyniri herzaman pazarı vardır,eski kaşar çok pahalı,
bu tip ürünleri ilk yerinden alırken iyi hesap edip ucuz alırsan,son kullanıcıyada piyasanın altında verirsen,vede zaten kaliteliyse,ister istemez satılır,istanbula sadece kuru ceketi ile gelip,
mercedesle dönenleri düşün,onlarda ilk başlarda ne savaşlar verdi,sokaklarda yattılar üşüdüler ,aç kaldılar,sıfırdan başladılar,ama hiçbir zaman çalışmayı gurur sorunu etmediler,gece gündüz çalışıp başardılar,nice zenginimizin hikayesi budur,hamallık yaptıklarını göğüslerini gere gere anlatırlar,özet olarak: kaliteli ve ucuz ürünler yerinden alınır,yine halka ucuz satılır..sana başarılar..........

herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
sevgili ercanerkan
fikirlerin için çok teşekkür ederim. sermayemin sınırlı olması gerçekten beni zorluyo. senin dediğin gibi pazarlamayı yapabileceğimi düşünmem lazım.Yani böyle küçücük bir dükkanda fazla kirası olmayacak vadeli mal alarak başlayabiliceğimi düşünmüştüm.Hayat şartları gerçekten zor. Ayakta kalabilmek için dişinle tırnağınla çalışmak gerekiyo. selamlar...
ömer

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye450 yazı

Ömerf,

Bilmiyorum aracınız varmı? 3-5 Bin Tl ye ilk etapta mitsubishi falan tarzı yada daha farklı bir seçenekde deneyebilirsiniz araç alıp,soğutucu taktırdıktan sonra elinizde olacak 2-3 bin tl gibi bir nakit ile Simit evlerine,pastahanelere,börekçilere küçük yerlere vs.vs.. işinizden kalan zamanlarda satış yapabilirsiniz.Tabi birde ya biriyle anlaşıp mallarınızı depolamanız yada depolayacak bir soğutucu ayarlamanız lazım.

Devir nakit devri,dükkana vadeli harcama yapıp malı peşin almak çok büyük güç verir şu piyasa şartlarında.Hafta sonu biraz dolaşıp bağlantılar kurup,izmire çevre köylerden falan mal getiren küçük mandıraların peynircilerin plasiyer tarzı kişileri bulursanız,ödeme nakit uygun olursa alırım derseniz iyi fiyata orta kalite yada orta üstü bir kalitede mal alabilirseniz akşamdan akşama yada haftanın belirli günlerinde uğra**** lordur kaşardır satış yapabilirsiniz.İlk adım için bence bayağı faydası olur size..

Böyle küçük pastahane yada börekçilerde kredi kartı falan olmaz,max 1 hafta vadeli mal alırlar.Hele hele malınız kaliteli fiyatınız uygun olursa sağlam 5-10 yer bulursanız paranızıda nakit alırsınız.1 tenekeden ne kadar kazandıklarını siz benden iyi bilirsiniz.

Eğer iyi kalitede bir malı iyi bir fiyatla nakit alma fırsatı yakalayabilirseniz marketlere bile satış yapabilirsiniz.Fatura isterler,Faturayı direk markete kestirirsiniz ama anlaşma yapmanız lazım yoksa market sizi devre dışı bırakır.

Bu şekilde baya baya para kazanan birkaç arkadaşm var,iyi para kazanıyorlar onlardan biliyorum.Onların bana söyledikleri biz nakit alıyoruz,nakit en fazlada bir hafta vadeli satıyoruz 2 hafta adam ödemezse bir daha mal vermiyoruz,yani ya peşin yada satmamayı yeğliyorler,işin püf noktası olarak söyledikleri,birkaç kez denemişler başa çıkamamışlar.

Ercanerkan ın söylediği gibi,bende hep onu söylerim gezen kurt aç kalmaz,dükkanı açmak malı koymak işden değil,ben iddia ediyorum Türkiye de 500 500 öderim de alamayacağın şey yok :)Ama iş satabilmekte..Dükkan dediğin zaman stopajdır,muhasebecidir,kdvdir,muhtasardır şudur budur derken al sana 1000-1500 tl sabit gider, para kazanmak zorlaşıyor.1500 tl kar edecek kadar para kazanacaksın daaaa,üstüne sana bişiler kalacak..Basit usulde,1500 tl lik iş yaparsın,1000 i eline kalır, 10 adım önde olduğun gibi masraflardan dolayı dükkana göre,iş yapamasan kiradır,elektriktir,muhasebecidir sermayeyi yemiyorsun içten içe..

İnşallah gönlünüze göre olur herşey,Allah yardımcınız olsun,kolay değil..

Sayg..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye17 yazı
hakan bey bursa da ne gibi işler önerirsiniz.Ben İzmiri değişik sebeplerden dolayı peh düşünemiyorum.Bursa uzaktan iyi bir kent gibi görünüyor. Eğer fikir verirseniz çok memnun olurum. selamlar..
ömer

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye450 yazı
Sayın Ömerf,

Bursa gerçekten yaşanılabilir bir yer.Ulaşım kolay,ucuz bir kent diyebiliriz kısmen..Özellikle çok güvenli,sakin temiz bir şehir...Biz 4 yıl kalıp gidecektik,12-13 yıldır bursa dayız ve yerleştik.15 dk da denize inebiliyor,15 dk da dağa çıkabiliyorsun..Yani yaşanılası bir yer..

Onun ötesinde bursa da şu iş yapılır,bu olur diyemiyorum ben :( malesef..Gördüğüm kadarı ile yenilikleri seven bir yapısı var.En büyük özelliğide çok gelişen bir şehir her anlamda.Bu gelişime yönelik,gelişen yerlerde yapılan ve bursa nın muhafazakar yapısına rağmen yeni şeyler tutuyor gibi geliyor bana bursa da.

Tabi en çokda sizin kişisel özellikleriniz ile ilgili ne iş yapabileceğiniz.

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans