Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İnternetten Nasıl Satış Yapabilirim?

BaşlatanmehmetustamTarih04/07/2010 10:04:11Yorum24

İlk mesaj
Üye643 yazı
Dükkandaki malların bir kısmını internette denemek istiyorum.
(Dükkanda bekleyeceklerine, hareket olsun )
Yeni bir E-ticaret sitesi açmadan, piyasadaki mevcut sahibi...com gibi sitelere resimli ilan vererek satacağım.
Reklam yapmak ve paketleyip göndermek çok zor olmasa gerek.
Beni düşündüren sattığımız malın bedelini nasıl alacağız, müşteriler ödemeleri nasıl yapıyorlar, bu işi yapanlar nasıl başarılı oluyorlar, bu işi en az zararla nasıl öğreniriz. İnternetten en güvenilir mal satma sistemi hangisidir...
Bu konulardaki paylaşımlarınızı bekliyorum,
Herkese hayırlı işler, bol kazançlar
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Üye149 yazı
Belirli e-ticaret sitelerinde örn. gittigidiyor.com 'da malı almak isteyen kişi önce ücretini ödüyor, arkasından siz paketleyip gönderiyorsunuz. Müşteri bakıyor ve eğer doğru ürünü gönderdiyseniz onaylıyor ve para sizin hesabınıza geçiyor. Böylece sorunsuzca alan memnun satan memnun. Bundan hariç kargoların kapıda ödeme seçenekleri var kargo firmalarıyla görüşmelisiniz. Alıcı ürün eline geçince bakıyor ve parayı ödüyor. Böylece yine zararsızca satmış oluyorsunuz.
Daha iyi seçenek olamaz zaten. Kendinize e-ticaret sitesi açarsınız ürünlerinizi yüklersiniz almak isteyenlerde sipariş verir kapıda öder.
gittigidiyor.com 'da satışlarda bir yerden sonra kdv vb pürüzler olduğunu duydum onu soruşturmalısınız, öbür türlü kimse sizden bir şey sormaz.
Hayırlı satışlar..
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye167 yazı
merhaba,
gittigidiyordan ortalama 1-4 tl arasında ürünlerinizin yayınlanması için bir para ödersiniz..en fazla 10 gun sanırım ilan kalıyor.satılmassa kapanıyor.satılırsa buna ek olarak satıs fiyatınızın %10 unu kesip kendileri alıyor. yani siz 100 tl ye bir ürün satacaksınız. ilk önce 1-4 tl ödeyip(vitrin özelliği filan var daha pahalı olabiliyor) ilanınızı aktif kale getiriyorsunuz.satılırsa buna ek %10 unu siteye veriyorsunuz. 100 tl den size kalan 85 küsür lira..oluyor..

Sahibinden com var.orasını tam bilemiyorum ama ilan acma ücreti almıyorlar.yani ürününüz satılırsa kesinti oluyor.ancak bu ne kadar bilemiyorum.siteye girip bakabilrsiniz.

ne satıyorsunuz bilemiyorum ama detay verirseniz daha iyi bir yolu da bulunabilir.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye26 yazı

gitti gidiyordan ürünlerinizi yayınlayabilirsiniz.her açıdan çok ciddi,disiplinli güvenilir bir yer.önce üye olun oraya.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Mühendis
Üye643 yazı
Kargolarla anlaşıp, müşteri malı alırken kapıda ödeme yapılan uygulamalar nasıl, bu şekilde çalışanlar daha güvenlimidir?

Üye167 yazı
maliyeti en azından ilan parası vermeyerek azatmak için sahibinden.com u tercih edebilirsiniz.

kapıda ödeme sistemi kredi kartı kullanmayan yada tekk sefer için internette bulaştırmak istemeyen kişiler için genelde uygundur.

normalde sizin ürünlerinizi internetten sattıgınız yerin bu sistemi kullanıp kullanmamasının pek sakıncası olacagını sanmıyorum.

TBUDT
kötü bir sistem sadece pttninki güvenilir

demiş ama neye dayanarak söylemiş anlayamadım.

bu sistemde ptt yada diğer bu hizmeti veren kargo firmalarıyla anlasıyorsunuz.
siz ürünü gönderiyorsunuz ve parasını kapıda alıyorlar.ve ücretini hesabınıza yatırıyorlar.tabi bununda ayrıca bir bedeli var.

Üye643 yazı
ilk etapta sahibinden.comdan ücretsiz resimli ilanlar verip tanıtmak, isteyene gerekirse msnden ayrıntılı bilgi vermek, kargo dahil fiyat teklifi sunmak ve kapıda ödemeyle malı vermek. nasıl fikir?
Kredi kartıyla ön ödeme yaparak mal sipariş etmek, almak, satmak daha hızlı ve çağdaş bir sistem olabilir belkide fakat benim gibi bu yolu güvenli bulmayanlarda vardır :))

Üye167 yazı
sayın mehmetustam,
evet sahibindencomda ilan verip isteyene adet ile satmak tabiki de olur.hem belki bunların satısını yapan birisi toptan almak içinde size ulaşabilir.
orada isteyen olursa kendi kredi kartı ile sipariş verir ve siz kargolarsınız..parasıda sizin hesabınıza aktarılır.
bu arada kredi kartı en güvenli ödeme şekillerinden birisidir.risk oranı normal kartların ödemesinden daha az diye biliyorum.başlı başına büyük sitelerde günen konusunda şüpheniz olmasın.
bu yüzden yazdım yukarıda kapıda ödeme sistemini:)
ancak kendinize bir hesap actırın ve içine para koymayın..sadece internette kullanmak için olsun.eğer para yatarsa çekersiniz.siz ödeme yapacaksanız ona göre para koyarsınız.limitinizde minimum olsun.

Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - manta400
öncelikle ne satıyorsunuz internette yapılan satışlarda faturayı mutlaka kesmelisiniz vergi mükellefi olduğunuz için maliye ile ciddi derecede derde girer
ilan parası 1-4 tl +kdv+gg komisyonu+karınız +rakipleriniz =boşverin gitsin

siz gg sistemini söylemissiniz.
sahibinden comda ilan ücreti bulunmuyor.
ayrıca kendi ürünlerini satacakmıs.neden faturası sorun olsun ki? normal faturasını kesmeleri yeterli.
Ayrıca ben bi günlük ilanla toptan mal sattıgımı bilirim.
hemde hiç bir masraf yada komisyon ödemeden!.
mallar dükkanda kalcağına elimi sallamadan toptan ürün sattım..
en azından denesin.

Yeni Üye93 yazı
Merhaba mehmetustam
e- ticaret sitesi sitemediğinizi başında belirttiniz ama. Ben yine de size görüşlerimi aktarmak istiyorum.Şimdiden kargosu o mu olsun bumu olsun. ödemesi nasıl olsun gibi konular kafanızı kurcalamaya başlamış bile. Üç değişik paket seçeneklerimizi incelemenizi öneririm.

Ben size desem ki güzel bir sanal mağazanız olsun kargosuyla uğraşmayın,sanal poslarından faydalanın, hatta sattığınız ürünleri de şu an sayısı 400 adet olan sanal mağazalara entegre edelim ve 400 tane satış noktanız olsun,vergisiyle faturası ve iade sistemi bizim sorumluluğumuzda desem İlgilenirseniz.
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=38731&utm_source=ArkadasinaGonder&utm_medium=email bu linkden ilgili konu başlığını inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla;

Fatma Usta Demirdelen

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye413 yazı
Kapıda ödeme sisteminde PTT daha iyidir. 3 tl keser. Diğer kargolarla anlaşma yapmak zorundasınız, ama ptt anlaşma yapmadan kapıda ödemeyi kullanabilirsiniz.

PTT diğer kargolara göre çok ama çok daha uygun. Bugün bir kardo gönderdim, 2 kilo 5.5 t aldı. Hemen ardından yurtiçi ile kargo gönderdim. 1 kilo bile yoktu. Sırf utu diye 18.5 tl aldı.

Daha bir çok örnek mevcut bende.

Yine gg ile çalışmaktansa sahibinden.com ile çalışmak çok ama çok daha karşı. gg ile her ilana para veriyorsunuz. 10 gün yayımda kalıyor. Satılırsa % 10 kesiyor. Satılmazsa sanırım bir 10 gün daha izin veriyor. o kadar. Yok yazı kalın oldui para, yok ömce çıkacak para vs...

Sahibinden.com da ise ilana para vermiyorsun. 2 aylık süre ile ilanı veriyorsun. 2 ay sonra istersen süreyi 2 ay daha uzatıyrsun. Ve sadece satılırsa %7 veriyorsun. Ben onu da vermek istemiyorum derseniz ilgili kısmı seçerseniz kendiniz direk müşteriye satabiliyorsunuz..

www.ithalurun.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye643 yazı
Sahibinden.com, g.g ve hepsi burada ya önceden üyeliğim var, fakat mal alıp satmışlığım yok. Bu işe lk başlayan amatörler için sahibinden coma resimli ilan vermek daha kolay ve ücretsiz gibi geldi bana, ilk satış denememi burada yapacağım. Kargolarla da görüşececeğim. YA NASİP

Üye413 yazı
İkisinde de satış yapmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim Sahibinden.com dan şaşmayın. gg ile uzun zamandır satış yapmayı bıraktım, sahibinden.com u öğrendikten sonra.

Kolay gelsin, hayırlı satışlar.
www.ithalurun.com

Üye187 yazı
Yurtiçi Ups gibi firmalar kapıda ödeme yapıyor. Ama ya 30-45 gün tahsi,lata bırakıyorlar yada yüksek komisyon alıyorlar.
Oysa PTT ertesi gün hesabına geçiriyor ve kargo ücretinin üstünme sadece 1 1,5tl ekliyor. Bu yüzden PTT dedim.
GG de satacağınız mala çok dikkat etmelisiniz. O kadar sakat ki sizin maldan satan adam veya yakını gıcıklığına sizden 5-6 ma alır arka arkaya ve arka arkaya olumsuz yorum verir. Ticaretiniz biter. Çünkü 1 günde 3 olumsuz yorumüyeliklten atılma sebebidir.
Zaten 50 işlemde 10 olumsuz yorum olsa kimse güvenipte mal almaz
GG sisteminde sizn malınıza onay vermiş insana olumsuz yorum yapma hakkına sahip değilsiniz
Sabit ilan veya indirim günlerinde ilan listelerseniz yenileme hakkına inanmayın. O tam bir kandırmaca veya giderilemeyen hatalar zinciridir
İnternet üzeri satışlarda fatura yanında muhakkak SEVK İSRALİYESİ olmalı
Kendi sitenizi açarsanız anında satmayı unutun. Belirli bir zaman geçmeli üzerinden
Ben 1.ci sitemi açtığımda 8000e yakın nevaria hemalhemsat gg gibi yerlerden müşterim olmasına rağmen 1,5 ay mal satamadım
Reklamda olmalı
Fiyatu büyük ürünler ise kesinlikle taksit olmalı
Kargo anlaşma yapmanız lazım. Heleki küçük miktarlı ürünlerde. Adama 2TL bez satıyorsun. Kargo çıkıyor karşısına 7TL
Vazgeçer ve içinden herşeyide söyler.
Reklamlarda google reklamlarını başta tercih etmeyiniz. Çünkü google reklam larının çoğu reklam örümceklerinin gönderdiğidir ::):)
Hatta bazı siteler şöylle yazarlar"lütfen bizi desteklemek için google reklamlarına tıklayınız" üyeleri tıklart kapatır. Siteni bile görmez.
Bunun için güzel grafiklerle haber7 mynet donanımhaber gibi yerler kullanılmalı

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye643 yazı
yurtiçi kargoyla görüştüm kapıda ödemeli mal teslimini kabul etmiyor(büyük şirketlerle bu konuda özel anlaşmalar yapılıyormuş)
en düşük kargo ücreti eve teslim şehir içi = 3.50 TL
şehir dışı= 5.50 TL
pttkargo kapıda ödemeli sistemi kabul ediyormu acaba?

Üye187 yazı
Yukarıda verdim cevabını galiba. Ptt kargo kapıda ödemeli olarak kabul eder. Bunun için Ptt Hesap numranız olmalı.
Normal gönderi ücreti 4tl ise, kapıda ödemeli gönderdiğinde 5 veya 5,5tl alır.
Bu arada ptt ile %50 ye yakın anlaşmada yapabilirsiniz.
Ptt nin avantajları şunlar
Kaybolan malın tamamını müşterine öder(diğerleri kdvsiz kısmını ödüyor)
Sana kargo ücretininin 6 katını öder(Bazıları hiç ödemiyor)
Ambalajı bedava verir(Yurtiçi kargoda kutu ücretleri 3tl den başlar)
Hemen hemen her ilçede her ksabada şubesi var
Dez avantajları ise şunlar:
Bazen çok gecikir. Hele istanbul gibi büyük yerlerde
Telefon açıp muhatap olacağın birisi yoktur
Ptt kargo takip fişlerini muhasebenden gider olarak göstermessin. Fatura kesmez barkod keser

Yeni Üye30 yazı
Hocam, düşündüğünüz yöntemle ben çok ürün satıyorum. Şöyle özetleyeyim:

sahibi...com ile satış düşünüyorsanız ilan açma ücreti kesmiyorlar. İlan süresi 2 ay, bitince tekar yine ücret ödemeden güncelleme ile yayına alabiliyorsunuz. 2 türlü ilan var, birisi normal ilan, bunda sizin tel. bilginiz yazar. Sizi genellikle ararlar. Bu arama olayında siz derseniz ki,

"hacım sen ürünün parasını şu hesap numarama yatır; ben de ona göre kargolayayım..!" bu yöntemle çok az satış yaparsınız. İşte sadece ilan olayıyla güvenli satış yapmanız için PTT KARGO'nun kapıdan ödeme sistemini alıcıya güvenle öneriyorsunuz. Alıcının itimadını kazanıyorsunuz. Bu yöntemi de arkadaşlar zaten anlatmışlar. Eksik kalan kısımlarını da ben özetleyeyim. Evvela PTT'den posta çeki hesabı açmanız lazım. Belirtilen ücretten "kapıdan ödeme hizmeti bedelini" kesildikten sonra ürün bedeli hesabınıza yatar. Kesinti ücreti 100 TL'lik mallarda 1,5 TL, 100-250 arası için 2,5 TL, 250-500 arası için 3,5 TL...... şeklindedir. Genellikle bu kapıdan ödeme bedelini de sattığınız ürüne eklersiniz, neticede müşteri için çok güzel bir kolaylıktır. Ayrıca müşterinin siparişini kargoya verdikten sonra kargo takip numarasını da müşteriye bildiriyorsunuz. PTT'nin internet sayfasından girip kargosunun durumunu görebiliyor. Neticede bunlar teferruat, ama itimat ve güven sağlayan unsurlar.

PTT kargo'nun ucuz olması avantaj. Ama ürünün kargo bedelini karşı taraf ödeyecekse müşteriyle anlaşın; o bedeli siz ödeyin, fiyata kapıdan ödeme bedeliyle birlikte yansıtın. Yoksa karşı taraf ödesin derseniz bile ptt sizden kapora olarak kargo bedelini alıyor. (ya ulaşmaz da geri dönerse diye) Karşı taraf ürünü teslim alıp kargo ücretini ödeyince de oradaki ptt 10-20 gün içinde sizin gönderim yaptığınız şubeye faks çekiyor, o faks gelince de siz gidip ödediğiniz kargo kaporasını alıyorsunuz. Bu sistemi by pass etmeniz için kargo bedelini siz verin, müşteriye bildirin, fiyata ekleyin. Faksla falan uğraşmayın-uğraştırmayın...

Bu sitenin gg'a göre avantajı, üye olmadan da oradaki fiyatları, ürünleri görür, satıcının telinden kontakt kurulur. Siz bu yöntemle satarsanız site sizden bi para istemiyor. Bir de GeT ile güvenli e ticaret yöntemi var. Aynen gg'daki gibi. Bu yöntemle satış için siteye aktif bir banka hesabınızı ilgili alana girmelisiniz. Site yaptığınız satışlardan sadece %7 komisyon alır. Alıcı ödemeyi onaylayınca komisyonunu keser, paranızı hesabınıza yatırır.

Hangi yöntemle satarsanız satın, gönderdiğiniz ürünlerin faturasını kesin. Belli bir satış sayısından sonra maliye sizi çay içmeye çağırıyormuş. Neticede site sizden aldığı komisyonun vergisini maliyeye ödemekte. Maliye 2009'dan beri artık sene bu sitelerden kullanıcılarının satış dökümlerini istemekteymiş. Orada alıcılar-satıcı-satılan ürün-ürün bedeli hepsi önünüze konulacak. Faturalandırmışsanız sorun yok, yoksa büyük cezalar ödersiniz.

Bilginize....
http://www.malatyatecde.net

Malatya'nın Mahalli Kültürü

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Yeni Üye30 yazı
Şunu da belirteyim; burada bazıları size hemen e-ticaret sitesi önerebilirler. Kesinlikle gerek yok. O siteyi açın, ayda bir sipariş gelirse iyi ilk başlarda. Akabinde sahibinden ve gg gibi sitelere ilan verin, bakın haftada kaç kişi aramaya başlıyor. Neticede tanınmış bir AVM gibiler ve müşteri giriş-çıkışı aylık milyonlarla ifade edilmekte. Sizin açacağınız site kenar mahallede bakkal gibi kalır. 3-5 kişi uğrar, uğramaz. Google'de sitenizi bayağı zaman sonra tanır ama aynı anahtar kelimde gg ve sahibindendeki ilan sayfaları en üstlerde çıkarken siteniz gör kaçıncı sayfada çıkar.

Bu böyledir. Siz pratik ve hızlı olanı seçin. Gerekirse bu sitelerde sanal dükkan kiralayın. Böyle satış yapıp para kazananlar çok var. Teknolojiyi en kullanışlı yerinden kullanın.

Üye643 yazı
Arkadaşlar ilgilerinize ve bilgilerinize çok teşekkür ederim.Sayenizde bu işlerin inceliklerini öğreniyorum.
Güç de olsa geçte olsa bu işleride başaracağız inşallah.
iş ve işlem sırası
1-ptt kargoya hesap, kapıda ödeme anlaş.
2-sahibinden.coma ücretsiz ilan(kargosu içinde, get'siz satış)
3-işin özü: Herkesin ihtiyacı olan, her eve lazım olan, kaliteli, ilginç, ucuz bir ürün satmak...

Yeni Üye30 yazı
Mehmet Bey,

- PTT'de gidip posta çeki hesabınızı açtırın.
- Ptt kargo ile anlaşmanıza gerek yoktur. Kargoyu verirken belirtmeniz yeterlidir. Görevli size yardımcı olur.
- Sahibinden.com'da çacağınız GeT siz ilanda "PTT Kargo ile kapıdan ödeme" şeklinde ilanınızda mutlaka belirtiniz.Bunun için size örnek bir ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-egitim-sozluk-gorsel-egitim-setleri-daylight-ingilizce-gorsel-egitim-seti-ekstralar/detay

Üye413 yazı
Yeni bir site keşfettim. Gold un sitesi. Komisyon %5 alıyor. İlan vermek, dükkan açmak her şey ücretisiz.

www.sanalpazar.com

sahibinden.com ile birlikte bunu da deneyin bence.
www.ithalurun.com

Üye187 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tercan44
Mehmet Bey,

- Ptt kargo ile anlaşmanıza gerek yoktur. Kargoyu verirken belirtmeniz yeterlidir. Görevli size yardımcı olur.

Hocam öyle demeyin. Normal ptt ücreti 4TL den başlar. PTT göndetilerde ücreti gönderici öder.
Siz ptt ile anlaşmadığınızda ortalama gönderi için 6 TL ödediğinizi vasayalım. Haliyle bunu ürünün içine yansıtacaksınız.
6 TL ye satacağınız ürünü PTT Kargo Dahil deyip 12 TL ye satacaksınız.
Oysa ptt kargo ile anlaştığınızda bu 6 TL yi 3,5 TL ye kadar indirtebilme olanağına sahipsiniz.
Pekala aynı ürünü 12 TL yerine
9,5 TL ye satsanız daha fazla ilgi olmaz mı
.....
Diğer kardeşim sanalpazar hemalhemsat nevaria bittibitiyoo bunlar felan hikaye.
Siz ücretsiz diye ilan yayınlarsınız. Her taraf ilan dolar ama alıcı yok.
Ben hepsini denedim.
Onlarda 10 ürün satıncaya kadar gittigidiyorda 100 ürün satarsınız. Yazık değilmi onca emeğe ve zamana.

Yeni Üye30 yazı
"TBUDT" arkadaşın yaklaşımı o açıdan doğru. Bu arada bir bilgi vereyim, bir sürü satış sitesi var, acaba bunlardan hangisinin ziyaretçi tarfiği daha fazla, hangisi daha çok ziyaret ediliyor? Bunu nasıl anlarsınız?

Şöyle anlayın diye bu soruyu sordum; açıklayayım:

www.alexa.com adresinde ilgili yere kıyas etmek istediğiniz sitelerin tam adresini tek tek yazıp sonuçlarına bakınız. Burada çıkan sayısal değer daha küçükse o site daha fazla ziyaretçi alır. Orada göreceğiniz sayısal değer o sitenin dünya sitelerinde en fazla ziyaret edilen sitelerdeki sıralamasını verir. Örnek olarak söylersem ilk 3 içinde youtube, facebook, google muhakkak vardır. Oradan baktığınızda sahibinden.com ile gittigidiyor.com'un ziyaretçi tarfiğinin birbirine yakın olduğunu, sahibinden.com'un daha serbestçi ilan politikaları ile mertebesinin daha üst sıralarda olduğunu görürsünüz. Diğer sanalpazar hemalhemsat nevaria bittibitiyoo bunları da kıyaslayın, bazılarının çok gerilerde olduğunu görüp balon olduklarını idrak edeceksiniz.