Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Sizden Taktik Bekliyorum

BaşlatandebberTarih04/07/2010 02:24:48Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye96 yazı
herkese selam size biraz kendi durumumdan bahsetmek istiyorum insan ve konut kalabalığı olan cadde üzerinde biyerde temizlik ve kozmetik dükkanım var açık deterjan ve kapalı ürünlerin tümü mevcut cevremde büyük marketlerde çok ama fiyatları benden bayağı yukarıda ben müşteri çekmek adına ürünleri uyguna veriyorum işyerimi açalı iki ay oldu 1 inci ayda 3000 2 inci ayda 3700 tl lik satış yapmışım şükür gelenim gidenim var ama ben ucuzken neden hala markete yönelenler var anlamıyorum bu iş de tecrübesi olan yada olmayan siz sevgili dostlar insanların beni farketmesi için daha iyi iş yapabilmem için ne gibi taktik uygulamalıyım
Crasy

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye17 yazı
Merhaba.
ben henüz üniversite öğrencisiyim.öyle deneyimlerim yok ama nacizane fikrim belki insanlar sizin ve fiyatlarınızı bilmiyordur.üstüne kocaman "indirim".. gibi şeyler yazıp broşurler bastırıp apartmanlara dağıtabilirsiniz. hatta fiyatları hafif yukarı cekip broşurumuzle gelene deterjan alana şampuan bedava..tarzında kücük kampanyalarınız dikkat cekebilir.insanlarımız bedava kısmını cok seviyor inanıyorum ki broşurlerinizede sahip cıkacaklardır. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye78 yazı
insanları büyük marketlere çekmek yeni bir şey değildir, amerikan temelli bir sistemdir, İnsanlarıın bilinç altını programlarlar fiyatlar nekadar yüksek olursa olsun aynı malı daha ucuza başka yerden almayı tercih etmezler. Bu konuda internette binlerce yöntem ve hatta akademik tez bile bulabilitsin kısaca özetliyeyim.

insanların çeşitli zaafiyetleri ve önyargıları vardır, bunlarda zincir marketlerin en çok sevdiği şeylerdir.

1- Reklamı bol kaliteli ve üst düzey olma hayali... Bu tüm markalar tarafndan kullanılır. o marka yada o market kaliteli temasını reklamlarla , yazılarla,
elemanlarınn kıyafetleriyle sistematik olarak işler, raflar muazzam düzgündür ve temizdir, hatta bilirsin bunun için personel görevlidir "raf düzeltici" çünkü
simetrisi düzgün ve altın oran kullanılan yapılar şekiller aralıklar veya kıvrımlar insanın algılama reddini devredışı brakır , bu esnadan sonra o insana her fikri
kabul ettirebilirsiniz.

2- çok fazla çeşit oluşu, çok fazla çeşik bilinç altında zenginlik ve bolluk hissi verir, sanki o kadar şey insanın kendininmiş ama o , içlerinden birini tercih
ederek , tercih ettiği mala lütuf göstermiştir, bu da zenginlik ve bolluk merakıdır hangi insan buna direnç gösterebilir bunun adıda "özgürlük duygusudur"

>> halbuki sen dükkanında en ucuz mala yönlendiriyorsun sana göre o mal en ucuzu ve en kaliteliden de daha iyi, evt! bu doğru! ama sen müşterinin
seçme hakkını engellemiyormusun! ona bu daha iyi ve ucuz derken! baskı altına alıyorsun müşterini, sen iyi niyetlisin ama, parayı veren müşteri!

3- Diğer önemli bir konuda mekan, dikkat et mekanlar aşırı ışıklı, yerler parlak duvarlar genelde beyaz ve pankartlarda mesxajlar, gülen güzel yüzler
taşır, semizlik duygusunu ön plana taşır,

şimdi düşün, bir yer var. Çok temiz, çok bolluk var, özgür bir yer, ve içerisi serin , kışın sıcak, ama biraz pahallı, bu aradaki fiyat farkını insanlar bilerek öder.
bundan emin ol. Buna kazıklandık demezler, hizmet aldım der. Bu böyledir. Beğensekte beğenmesekte....

senin ne yapabileceğine gelince... sen onların silahlarıyla yarışamazsın kimse yarışamadı bugüne kadar,

fakat kendi silahlarını geliştirebilirsin, mesela öncelikle malzemeyi bidondan çuvalda tutma, bunları gizle, raf yap raflarda küçük küçük 100 lerce paket olsun arkadakiler boş olsada olur, dekor amaçlı zaten... yani işin özü müşteri geldiğinde alacağı maliın yerini bilsin, sen verme şu raftan alabilirsiniz diye yönlendir.
tekrar geldiğinde oraya bakacaktır böylelikle...

bunları en iyi sen gözlemleyebilirsin bana göre yaşadığın çevre eğilimleri nelerdir, neye özen gösterirler iyi gözlem iyi satış demektir...

ben bu konuda uzman değilim ahkam kesmiş oldum ama...bunları sadece bir alışveriş yapan sıradan bir vatandaş düşüncesi diye kabul et..amacım fikrimi söylemekti sadece belki sana ışık tutar diye..bu konularda daha tecrübeli ve uzman arkadaşlar vardır mutlaka onların fikirlerini tabiki daha ciddiye al...

saygılar başılar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye31 yazı

gelen müşterileri memnun edin yeter güler yüz birazda tatlıdil ucuz fiyat satışı artırır ama tatlıdilin etkisi müşteriyi bağlama ve müşteri sayısını artırmada fiyattan daha etkilidir sonuç için müşterilerinizi kayıt altına almaya çalışın su istasyonlarındaki gibi cep telefonlarıbügün 50tly her yöne badava hale geldi duyurularınızı iletmeniz dahada basitleşdi acizane benden bu kadar gel
iştirmek sana ait kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
açık deterjan satışı tasak gelecegi yok...............

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye355 yazı
flomilk arkadaşımız durumu gayet güzel açıklamış bende bu bilgilerden bayağı bir şey öğrendim diyebilirim
açık deterjancılar bana göre oldukca pis görünen yerlerdir yanlış anlamayın ancak bidonların çirkinliği ve üzerindeki deterjan kalıntıları bende böyle bir düşünce yaratıyor.
ben yapıcak olsam deterjanlar için silindir şeklinde pleksiglastan 50-100 litrelik büyük tanklar yaptırırım her çeşit detrejan için bir adet bu tanklarıa ergonomik bir seviyede musluklar takarım 200 400 800 gr lik özel plastik bidonlar yaptırırım yada hazır alırım gelen müşteriler rengarenk tanklardan beğendikleri deterjan yada şampuanı kendileri biryerlere bulaştırmadan alırlar size sadece bu tankları beslemek kalıyor müşteri bu tanklara bakarak içinde yabancı madde tortu vb şeyler olmadığından emin olur
inanın bu tanklar dükkanınızda bayağı bir alanı boşaltıcaktır boş olan bu yerlerede doğal sabun kolonya lavanta kokuları küçük hediyelik şampuan yada sabunlar dekoratiş hoş kokulu sabun mum ne varsa sergilerim ve bu ürünleri kendim yaptıracağım yada üreticilerden aldığım stantlara koyarım ve en önemlisi temizlik temizlik ürünü satıyorum madem bende tertemiz olmalıyım eczacı gibi giyinirim çalışanlarımıda öyle yaparım gelenmüşterilere güleryüz hoşbeş muhabbet ve ileriye yönelik sürekli araştırma geliştirme açık deterjanlar zinciri için bir marka olup frechise vermek için kolları sıvarım
kısaca sizin farkınız butik mağza anlayışıyla hizmet vermek ve müşterinin gönlünde taht kurmak olmalıdır

başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat