Biz Amerika'da önemli bir markaya ihracat yapan bir tekstil firmasıyız. İhracatımızın yüzde 90' ını kesim dikim kadın giysileri oluşturuyor. Ben de daha firmaya yeni girdim sayılır ve en büyük görevlerimden bir tanesi de piyasa araştırması yapmak ve yurtdışında yeni müşteri bulmak.
Yurtdışında birçok markayı aradım ve görüştüm bazılarına örnek ürünlerimizi de gönderdik cevap bekliyoruz.
Patronumu e-ticaret ve B2B konularına önem vermeye ikna etmek istiyorum.
Alibaba' nın senelik GOLD üyeliği 5000 TL. 2500 TL' sini de Türkiye ihracatı geliştirme etüd merkezi karşılıyor.
Ancak ben burda bir risk alıyorum. Her ne kadar Alibaba'ya üye olmanın uzun vadede kesinlikle işimize yarayabileceğini düşünsem de yine de o 5000TL benim cebimden çıkmayacak.
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Sizce bizim gibi bir firmanın ALİBABA' ya üye olması doğru mu ? Tekstil sektörü e-ticaret alanında canlandırılabilecek bir sektör mü?
Sadece kadın giyim değil, her türlü kesim dikim işini yapabiliyoruz ve üretim kapasitemiz çok yüksek. Cevaplarken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ederim.
Konuyla ilgili deneyimli arkadaşlar varsa onlar da zamanlarını ayırıp cevaplarlarsa çok mutlu olurum.
Teşekkürler.