Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Alibaba

BaşlatanMCSTarih29/06/2010 16:18:32Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Biz Amerika'da önemli bir markaya ihracat yapan bir tekstil firmasıyız. İhracatımızın yüzde 90' ını kesim dikim kadın giysileri oluşturuyor. Ben de daha firmaya yeni girdim sayılır ve en büyük görevlerimden bir tanesi de piyasa araştırması yapmak ve yurtdışında yeni müşteri bulmak.

Yurtdışında birçok markayı aradım ve görüştüm bazılarına örnek ürünlerimizi de gönderdik cevap bekliyoruz.

Patronumu e-ticaret ve B2B konularına önem vermeye ikna etmek istiyorum.
Alibaba' nın senelik GOLD üyeliği 5000 TL. 2500 TL' sini de Türkiye ihracatı geliştirme etüd merkezi karşılıyor.
Ancak ben burda bir risk alıyorum. Her ne kadar Alibaba'ya üye olmanın uzun vadede kesinlikle işimize yarayabileceğini düşünsem de yine de o 5000TL benim cebimden çıkmayacak.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Sizce bizim gibi bir firmanın ALİBABA' ya üye olması doğru mu ? Tekstil sektörü e-ticaret alanında canlandırılabilecek bir sektör mü?

Sadece kadın giyim değil, her türlü kesim dikim işini yapabiliyoruz ve üretim kapasitemiz çok yüksek. Cevaplarken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ederim.

Konuyla ilgili deneyimli arkadaşlar varsa onlar da zamanlarını ayırıp cevaplarlarsa çok mutlu olurum.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstabulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye3 yazı
Bence büyük bi firma için 2.500 TL büyük bi para değil ki risk almadan risksiz hiç bi işe girilmiyor ve zafer elde edilmeside tesadüf olur bence patronunuzu ikna edin ve dahada büyümek için risk almaya siz kendiniz öncülük edin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye153 yazı
slm merhaba alibaba büyük markaları bir araya toplamış bir sitedir oradan bırakın bölgeyi dünya oradan işlerini hallediyor bence
oradan işlerinizi güzel takip ederseniz çok güzel iş fırsatları yakalarsınız birde dış pazara açılmak için dış pazarı iyi bilen kişilerden
akıl alın oturun kalkın tek yerle çalışmayın derim çünki sipariş biterse stok ve iş yerinizle ortada kalırsınız onun için birçok kıtaya hitap edin SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye53 yazı

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ofise 4500TL kira veriliyor. 2500TL Alibaba ya verse ne olacak. 1 sene iş çıkmasa da 1 sene sonra çıksa yine avantajtır. Reklam ve risk olmadan iş olmuyor. Daha önce alibaba'ya tekstil alanında ilan vermiş birileri varsa ve cevap yazarsa çok memnun olacağım.
Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstabulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye7 yazı
Merhaba,

3 senelik alibaba kullanıcısıyım.
Deneyimlerimi paylaşmak istedim.
1. Eğer Çinden ithalat düşünüyorsanız bir anda birçok üretici bulmanız için en iyi sayfalardan biri.
2. Ama ihracat için aynısını söylemek mümkün deyil; adamlar ÇİN mallarının ihracatına öncelik verdikleri için, ne kadar çabalasanız da , anahtar kelimeler bazında arama yapıldığında ilk sayfalarda görüntülenemiyorsunuz. Ancak spesifik bir arama, mesala sadece Türkiy^'den olan üreticileri göster derseniz bir şansınız var. Genellikle gelen taleplerin çoğu "balon", yani sahte talepler, çinli imalatçılat fiyatlarınız ve ürünlerinizi öğrenmek için arıyorlar. Her ne kadar talep orijini farklı ülke olarak görünse de , çoğu çinlidir. Her seferinde gelen kutunuzda bir sürü spam la karşılaşıyorsunuz.

DOLAYISIYLA alibabanın türk ihracatçısı için doğru bir seçim olduğunu düşünmüyorum.

Umarım bu bilgiler işinize yarar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kamacansu
Merhaba,

1. Eğer Çinden ithalat düşünüyorsanız bir anda birçok üretici bulmanız için en iyi sayfalardan biri.
2. Ama ihracat için aynısını söylemek mümkün deyil; adamlar ÇİN mallarının ihracatına öncelik verdikleri için, ne kadar çabalasanız da , anahtar kelimeler bazında arama yapıldığında ilk sayfalarda görüntülenemiyorsunuz. Ancak spesifik bir arama, mesala sadece Türkiy^'den olan üreticileri göster derseniz bir şansınız var. Genellikle gelen taleplerin çoğu "balon", yani sahte talepler, çinli imalatçılat fiyatlarınız ve ürünlerinizi öğrenmek için arıyorlar. Her ne kadar talep orijini farklı ülke olarak görünse de , çoğu çinlidir. Her seferinde gelen kutunuzda bir sürü spam la karşılaşıyorsunuz.

DOLAYISIYLA alibabanın türk ihracatçısı için doğru bir seçim olduğunu düşünmüyorum.

Çok teşekkürler. Bu yorum iyi oldu. Yine de patron 3400 TL'yi verip o riski almak isterse ona hayır demeyeceğim. Ama ikna için çabalamaktan da vazgeçeceğim.
Bizim ihracatımız normal olarak batıya daha çok da Amerika'ya. Bu konuda iyi bir B2B sitesi arıyoruz ancak bulmakta zorlanıyorum. Sahte inquiry' lerden benim de haberim var. Bakalım aramaya devam edeceğim. Giyim konusunda yeni müşteri bulmak için yapılacak en iyi şey telefonu alıp işe koyulmak galiba. 2 tane de fuara gideceğiz, ama şu e-ticaretten tamamen yararlanamamak bana gerçekten dokunuyor.

Yeni Üye52 yazı
sayın mcs amerika ile ilgil şu sitelere göz atmanızı tavsiye ederim.ayrıca firmanızı www.müşavirlikler.gov.tr adrsinden ülke olarak amerikayı seçtiğinizde firma başvuru formunu doldurarak firmanızın reklamını müşavirlik aracılığıyla yapabilirsiniz.Daha fazla bilgi icin surekli guncellenen Ataselik Websitemizden de faydalanabilirsiniz. Sizlere daha iyi yardimci olabilmek icin asagida belirtilen firma basvuru formunu tamamlamanizi tavsiye ediyoruz. Zira bulundugumuz bolgeden urunlerinize yonelik talepleri ancak formu dolduran firmalara yonlendirebilecegimizi bildirmek istiyoruz. Firmanizi en dogru sekilde tanitabilmek icin asagidaki formu eksiksiz tamamlamaniz gerekmektedir. Tanitimin nasil yapildigini bu linkten takip edebilirsiniz.
Firma Basvuru Formu
Fırmanızı www.turkishtrade.org adlı web sitemizde tanıtmak ve ABD'de yerleşik ithalatcılardan ürünlerinize yönelik talepleri yönlendirebilmek için formu doldurmanız gerekmektedir.

Saygilarimizla.

American Turkish Trade Missions
Chicago - Los Angeles - New York - Washington DC
www.musavirlikler.gov.tr
www.turkishtrade.org
akin54tr

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye353 yazı
Merhaba.

bu yazıyı okuyunca bir türk girişimci olarak kırıldığımı belirtiyorum inanınkı anlamıyorumbu konikste onlarca webmaster arkadaş var onlarca çok kaliteli alibaba gibi b2b web siteleri var insanlar 3400 dolar alibab gibi birsiteye para vermeyi düşünüyorlar ama nedense bir türk firması olduğunda geçin 3400 doları 100 tl gibi komik bir rakamı bile vermiyorlar en basit örneği www.busaticareti.com b2b firmasıdır ve alibabanın aynısıdır ve ziyaretci sayımız günlük 3000-5000 arasında değişmektedir ve biz 3400 dolar gibi bir rakamı hayal bile edemiyoruz gelin bir ürünüzüzü kayıt edin ücret almıyoruz diyoruzda insanlar mırın kırın ediyor yazık hemde çok yazık.

gelelim size arkadaşım alibabaya o reklam parasını vereceğine git googlede reklam ver binlerce sitede reklamın cıksın alibaba türk girişimcileri için fos neden dersen Türk firmaları diğer arkadaşın dediği gibi öne çıkması imkansız adamalr Milliyetçilik yapıyorlar çin firmaları hep öndedir ama Türkler arkada ama sizler hala ısrarla gidin binlerce doları saçın verin çinlilere yahudilere

ben yine yeniliyorum www.bursaticareti.com sitesine ücretsiz kayıt imkanı vardır gold üye olmak isterseniz biz sadece 100 tl gibi yıllık komik rakam alıyoruz herneyse herkesin parası kendisine iyi akşamlar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Akın bey bilgilendirici mesaj için teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.
Murat bey iyi güzel hoş ama bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz. Alibaba'ya üye oluyoruz çünkü Alibaba dünyada birçok ülkede ilk 100 internet sitesi arasında. Ben de çok meraklı değilim Alibaba'ya üye olmaya, ama iş iştir. Bursaticaret sitesine kaç tane yabancı müşteri var? Alexa' da bırakın ilk 100.000 arasında olmayı, rank olarak 27,335,120 . gözüküyor. Şimdi ben ne diye bu siteye 100 dolar vereyim? Kimse size reklam yapmayın demiyor ama böyle çok kırıldım falan diyecekseniz arkadasında mantıklı bir sebep olsa iyi olur.

Üye353 yazı
Sayın Mcs ben kırılmakta haklıym neden derseniz öncelikle 100 dolar degıl 100 tl yıllık alıyoruz ve yabancılara değil türklere hizmet veriyoruz ve geçende çinli bir firma kayıt oldu ama dediğiniz gibi 100 dolar ödedi 100 tl değil ben burdaki web tasarımcılara eticaret sitesiyle uğraşanlara destek olunmadığı için kırılıyorum nekdar cevher arkadaşlar var burda ama destek olunmadığı içinde birşey yapamıyorlar bizler hep yabancı meraklısı olmuşustur aman avrupa aman yabancı marka hep yabancı şimdi bana söylermisiniz alibabaya üye olduğunuzda size katkı sağlayacağına inanıyormsunuz ben bir çok firma bılıyorum alibabaya üye olupta hüsrana uğrayan küfür eden bir çok firma var bakın ben size yazımda birşey yazdım alibabaya 3200 dolar verceğinize reklam kampanyası düzenleyin yabancı hit yapan sitelere banner reklamı verin hem daha ucuza gelır hemde daha çok etkisi olur a

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kamacansu
Merhaba,

Hay ağzınıza sağlık millet Alibaba,dan iş çıkar sanıyor çin malları sebebi ile hiçbirşey olmaz.Hangi anahtar kelimeyi arasan onlar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mobilya
Üye762 yazı
Alibaba bünyesinde Çin mallarının ne olduğunu anlayan Avrupalı da var,Amerikalı da var.Ayrıca tekstil dahil bir çok alanda sadece Türk malı almak isteyen Alibaba üyeleri de var.Çin piyasası artık dolandırıcılık ve taklit üründen ağır darbe yemiş durumda.Alibaba karşısına rakip olarak çıkma konusuna gelince...Bir kere çok sağlam bir sitenizin olması gerekiyor..Sağlam derken EBAY ve ALIBABA benzeri sitelerden bahsediyorum.Ayrıca bu işi şirket olarak yapmanız şart.Yapılamaz demiyorum ama yapmak için de belli bir seviyeyi yakalamak şart.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye149 yazı
Geçenlerde Çinli bi firma üye oldu :))) Cem Yılmaz 'ın halı dokuması gibi bunu yapan çocuk kör oldu, ameliyat masrafları dahil 5 bin TL.
AliBaba 'yı detaylıca bilenler zaten BursaTicaret'i küçümsemediğimi anlayacaklar ne demek istediğimi. Güzel söylemiş ilk yüzüncü sıra onlarca ülke binlerce firma / 27,335,120.. bir şehir, ölü hazır bir şablon tasarım, üç beş firma..

0 Satış Teklifleri
0 Alım Teklifleri
61 Ürün Katalogları
76 Firmalar

Ben neden takılıyorum günlük 3bin - 5bin hit alıyor demesine. Neyse malınız onu satmaya çalışın efendim, biri çıkıyor sağlık sitem var ayda 15bin TL giderim var diyor. Vay mübarek.
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye516 yazı
alibaba.com ile alakalı tüm aklınıza takılanları yanıtlamak isterim.

görevim;
alibaba.com Türkiye ihracat geliştirme uzmanı

tel: 0543 938 9096
mail: mustafa.sozen@bilginet.com.tr
Alibaba.com
İhracat Geliştirme Uzmanı
Mustafa SÖZEN
0543 938 9096

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat