Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kayseri'de Ne İş Yapabilirim?

BaşlatanyumitasarimTarih27/06/2010 14:20:20Yorum11

İlk mesaj
Üye422 yazı
Marmara Üniversitesi moda tasarımı bölümünden mezunum.Yüksek lisansımı da Marmara Üniversitesi'nde tamamladım.Moda tasarımı konusunda İstanbul'da 3 yıldır çalışıyorum.Ancak ailevi sebeplerden ötürü Kayseri'ye taşınmam gerekiyor.Free lance çalışma için bir kaç araştırma yaptım ancak para ödemiyorlarmış genelde.Kayserili olan ya da iş fikri önerebilecek arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye163 yazı
Kayseride mobiya var ve mobiya kumaş tasarımlarına girebilirsin kendine bir work shop aç moda tasarım egitimini mobilya kumaş tasarımına egilmelisin ayrıca psikolojide renkler ve şekiller insan hayatını nasıl etkiler bu konuda kendini geliştirmen lazım ( özellikle renk psikolojisi ).
Örnek soru - Neden hollandanın ulusal rengi portakal rengidir ,neden italyanın ulusal rengi okyanus mavisidir ?
Bu soruların cevaplarını ben biliyorum ya sen ?

Bol şans.
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye137 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Purpose
Kayseride mobiya var ve mobiya kumaş tasarımlarına girebilirsin kendine bir work shop aç moda tasarım egitimini mobilya kumaş tasarımına egilmelisin ayrıca psikolojide renkler ve şekiller insan hayatını nasıl etkiler bu konuda kendini geliştirmen lazım ( özellikle renk psikolojisi ).
Örnek soru - Neden hollandanın ulusal rengi portakal rengidir ,neden italyanın ulusal rengi okyanus mavisidir ?
Bu soruların cevaplarını ben biliyorum ya sen ?

Bol şans.

şu renk olayını merak ettim hocam bir zahmet acıklarsanız bizde sayenizde bilgi sahibi oluruz ...saygılar..
Yoksa eş dost,şu ömür gam yoludur.
Bilki tekmilce ölüm,düş doludur.
Su ; zehirdir,kötü ettiyse seni,
İyi ettiyse zehir ; bilki Sudur ...!!!

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Ticaret
Üye153 yazı

malesef türkiyede kimse kendi uzmanlık alanı işlerini yapamıyor çok büyük bir kayıp ülke için aslında bu

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye422 yazı
Sayın Purpose;
İnanın aklıma gelmemişti bu fikir.İstikbal'e iş başvurusunda bulunacağım.Ama ben de diğer arkadaşlar gibi merak ettim renk olayını:))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye37 yazı
merhabalar
bir kayserili olarak ve istikbalde çalışmış biri olarak bir kaç tavsiyem olacak size
eğer bayansanız ve kariyer yapmak istiyorsanız istikbal kesinlikle düşünmemeniz gereken bir şirket bayanların önü en baştan tıkanmış durumdadır kesinlikle atama falan yapılmaz önemli yerlere getirilmez bütün holding içinde ya bir ya da 2 bayana rastlayabilirsiniz güzel yerlere gelmiş olan onlara da baksanız bekarlardır mutlaka
bunun haricinde bayan veya erkek farketmez hiç iş tecrübem yok biraz iş birikimim olsun diyorsanız istikbal kabul ederse şayet harika bir okula kabul edilmiş olursunuz düşünceniz bu yöndeyse eğer hiçbir yerde böyle güzel bir eğitim olanağıyla karşılaşmamış olursunuz deneyin derim biraz bilgi birikimnden sonra kariyer planınızı oluşturursunuz
kayseriyi tanımadığınızı farzederek benim size bir kaç fikir verip önerim olacak bir de.
kayseri mali olanakları gelişmiş ve lükse düşkün bir şehir bayanların büyük bir kısmı kapalıdır. ve sosyal faaliyetleri oldukça yoğundur bir yerde giydiklerini başka bir yerde sırtlarında göremezsiniz.butik tarzı klas bir yer açıp herkese özel tasarımlar yapabilirsiniz tesettüre özel tasarımlar da olabilir emin olun adınızı bir kere ourttunuz mu kayserili hanımlar arasında ben işte şu butikten giyiniyorum demek kadar statü meselesi başka bişey bulamazsınız ayrıca bir not olarak kayseride bu işi yapan yok bildiğim kadarıyla abiye ve gelinlik tasarımcıları var ama benim kastettiğim daha özel bir alan.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye422 yazı
Sayın Handeildir;
Aslına bakarsanız bahsettiğiniz seçenek benim için çok ideal.Ancak sadece 3 sene kalacağım Kayseri'de.Bahsettiğiniz işte 3 senenin sonunda asıl marka konumuna gelip iyi bir maddi gelir elde edebilirim.İngiltere ve Fransa'da bir çok firmayla çalıştım ve halen irtibatım var kendileriyle.Ancak dükkan açma konusuna yabancıyım.Yani maliyetleri konusunda bilgi sahibi değilim.Bu konuda bana yol gösterebilecek arkadaşlar tahmini fiyatlarla beni aydınlatırlarsa sevinirim.Kafamı kurcalayan 3 sene için bu kadar emek değer mi?Tabi aç kalmaktan iyidir:))

Yeni Üye37 yazı
3 sene kısa bir süre gerçekten ben bu bilgiyi bilmiyordum ama yine de bahsedeyim kayseride dükkan ve ev kiraları senelik peşin ve euro bazındadır malesef öğrencilik zamanımızda peşin olmasından çok çekmiştik güzel bir yerde bir dükkan açmanız gerektiğini düşünürsek eğer senelik peşin olarak para yatırmanız hem de daha hiç müşteriniz yokken çok fazla risk almak demek paranız yoksa ve dükkan kirasını peşin olarak verdiyseniz müşteri bulana kadar geçinecek paranızın da olması gerekir nerden baksanız riskli yani istikbale başvurdunuz mu bu arada o cephede bir gelişme var mı?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye38 yazı
bende istanbuldayım ve kayseride iş yapmak isteyen biriyim handeildir arkadaşımızın dediği çok doğru kayserinin büyük bölümü tesettürlü ve lüks e çok önem veriyorlar aynı zamanda sosyal aktivite olarakta yoğunlar kendi tasarımını yaptığın bir sadece tesettürlü bayanlara yönelik bi türban shop tarzı biyer olabilir mesela...
www.alkendine.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye38 yazı
ve şuda var kayseride gördüğüm kadarı ile yeni yapılan konutlar oldukça fazla bunlar için tasarlanmış küçük ev aletleri olabilir obje olarak yada yapı sektörü ile ilgili birşeylerde yapabilirsiniz...

eğer düşünürseniz ortaklaşa birşeyler yapmak isterim

saygılar,
www.alkendine.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı
ben dogma buyume kayseriliyim sosyolojık olarakta yapıları cok ıyı bıldıgımı dusunuyorum anlattıklarınız cogu sehır ıcın gecerlı gıbı gorunsede kayserıde dısardan gelıp bu sehrın yasama seklını anlatmayan (ıstedıgı kadar yaratıcı olsun:S) fıkırler pek tutmuyor varyemez olarak tanınan kayserılıler denıldıgı gıbı lukse duskundur ama bununda bır sekılde malıyetı dusuk seklını bulabılıyor sıze tavsıyem burda bır sure yasamadan ınsanlarını tanımadan en ıyı bıldıgınız ıste olsa yapmayın !
gereken yapılmalı

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye422 yazı
İlginize teşekkürler arkadaşlar.