İlk mesaj
Genel İlanlar
Marina Ürünleri, Yat, Vs Distribütörlüğü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorumF
Yeni Üye78 yazı
öncelikle tebrik ediyorum uzun süredir heves ettiğim bir sektör fakat yüksek yatırım maliyetleri yüzünden benim boyumu çok çok aşıyor fakat ben 1 yldır sektörü izliyorum zaten diğer taraftan hobim bu konu, ben 2 yıl kadar hollanda da yat imalatında ve gemi onarım işlerinde çalıştım, raspasından elektronik aksamına kadar tekneleri tanırım türkiyede bu konu piramidin en üst noktasında bunun sebebide malum ekonomik durumlar ve vergiler esas sebep tekne almak isteyipte vergisi yüzünden alamayan birçok insan tanyorum, fakat bu sektöre giriş için çok doğru zaman tekne fiyatları inanılmaz düşmüştü fakat tekrar yükselişte, ama kiralama faktörü ön plana çıktı mesela buna yüklenebilirsiniz tekne kiralama işi çokkarlı bu yaz, marina kirası, bakımı vergisi derken teknelerin maliyeti inalılmaz hele hele günde 50 lt mazot yakan bir tekneniz varsa :) zaten durum vahim yani bu zevk için çok zengin olmak lazım, yani hitab edeceğiniz kitle parası bol kesim ve kalite ön planda olacak..bu iş için en mantıklı yatçılığın geliştiği yerler yani izmir güney sahili, izmirden tutun da fethiye ye kadar bol koy var ve yunanistana gelen yabancı yatlar mutlaka uğrar, akdenize heves etmeyin akdeniz sahili turizimle ünlüdür ama antalya bölgesi ünlüdür orayada zengin turist gitmez, avrupalı , rus ,arap uçakla gelir uçakla gider, yatçılık gelişmedi yeterli marinada yok, izmirden başlayıp fethiyeye kadar giden sahilde son 3 yılda 4-5 marina açıldı, ve yenileri geliyor bildiğim kadarıyla.. yani bu bölgelere yoğunlaşabilirsiniz. mekan içinmekan istanbulda da olsa ...(çünkü yat sahipleri istanbulda) aksam ,malzeme vs izmir yada datça merkezli olmak zorundamesafeler 2-3 saat en fazla, yedek parçayı satmak yetmez montajını ve tamirinide yapmak gerek benim tahminlerime göre bu işi oturtmak tanıtmak 3 yıl alır cebinde 200 bin lirası olmayan ve teknik personeli bulamayacak tutamayacak olan girmesin...uzun vadede çok karlı bir iş maliyetleri aslında çok düşük ama müşteriyi bulmak ve güven verme süreci çok zor...çünkü sattığınız tekne yeri geliyor 1 milyon dolar ediyor...ve bu zevk işi 1 milyonu zevk için harcayan adama kusur kabul etmez...kusur buldumu bida gelmez...yada cayar gider..işte yabancı dil şart..acemiliği 2 yıl sürer kendine özgü jargonu kuralları olan bir iştir...şimdiden başarılar..denizclik işi ticaret değildir...çünkü şakası yoktur...para güvenden sonra gelir.
başarılar..saygılar...
fikir alışverişi için yazabilirsiniz...
ta.onbasioglu@gmail.com
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz