Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Dış Ticaret Şirketi Kurmak İstiyoruz

BaşlatantayfunserTarih09/06/2010 00:55:13Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar.
Arkadaşlarımla dış ticaret üzerine bir şirket kurmak istiyoruz,aslında daha çok arkadaşlarımın ısrarı bu yönde, çünkü benim uzmanlık alanım nakliyat sektörü dış ticaret nakliyat işleri haricinde çok da içli dışlı olduğum bir alan değil.

İş kurmak istediğim ortaklarımdan biri 4 yıldır dış ticaret üzerine bir firma çalışıyor hatrı sayılır derecede müşteri portföy'ü var diğeri ise muhasebeci irili ufaklı sanayi kuruluşlarında iş deneyimleri var halen faal olarakda çalışmaya devam ediyorlar.

İş kurmak istediğim arkadaşlarımdan biri yıllardır bu sektör de çalıştığı halde burdan tavsiye almam biraz abes gibi görünebilir ama 2001 krizinde aile şirketimizi kapatmak zorunda kaldığımızdan beri yoğurdu üfleyerek yiyorum maalesef.

Arkadaşlarımın niyetleri hareketli yaz sezonunu kaçırmamak önümüz sonbahar ve kış olduğu için fazla bir şey yapamamakdan korkuyorlar ama ben işi derinine artı ve eksilerini gördükden sonra başlamak amacım.

Bu işte dolandırıcılık vs. durumlar,riskler biraz daha fazla ama iş kurmak istediğim ortaklarım müşterilerine güvenci tam.

Şirketi kurmadan da bir kaç teklif getirdi karsı taraf istediği mala karşılık %30 peşin geri kalanı teslimat tamamlandıkdan sonra ödenmek kaydıyla vs teklif ama bana hala bu alanı çok tehlikeli sular olarak görüyorum.

Bu alanda deneyim yaşamış yada hala faal olarak çalışan arkadaşlar tavsiyeleriniz var mı?

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye88 yazı
benim işim değil ama arkadaşlarına güvenin tamsa olabilir derim başarılar

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Üye277 yazı
Kardeş ben seni bu işte çok tereddütlü gördüm. Eğer bu kadar tereddüt ediyorsan bu iş seni gıcıklandıracaktır. Bence sen nakit paranın döndüğü bir iş üzerine yönel. En azından kafan rahat olur.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı

@munen
İş yapacağım arkadaşlarım açısından teredütüm yok ama dış ticaretin risk sektörü biraz daha fazla olduğu için kararsızım.Araştırmalarımda büyük ölçekli firmaların zaten kendi departmanları var orta ölçekli firmalarla çalışarak bu işi yapanlar genelde afrika ve ırak,suriye,kafkaslara yönelmiş hemen hemen hepsi buralarda,buralarda bazı kuramlar oturmamış,işleyişler farklı.Buralardan çok iyi iş yapanlarda bir çoğununda ticaret dısındaki bağlantılarının sağlam olduğunu gördüm,ırakta piyasasında batanlar biraz fazla gibi,bir kaç günlük araştırmamızda bunları gördük

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye153 yazı
slm dış ticarette çalışacağınız ülkeler çok önemli ırak gibi yere girerseniz batarsınız tabiki paranız kalsa gidip alabilirmisiniz hiç :=) onun için büyük şirketlerle irtibata geçin görüşün alibaba.com girip dış ticarette biraz fikir alın hem dış ticarette %30 alınır gerisi mal tesliminde olur bu her yerde böyledir ihracaat yapacaksanız tabiki ön anlaşmanızda önemlidir şunu söyleyim size ticaretin 10 da 9 zu cesarettir bu yoksa girmeğin 10 da 1 olan sermayeniz gitmesin sonra SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye342 yazı
selam beenim turkıyede 1 gurcistanda 1 moldovyada 1 ve kısmet olursa ayın 17 sınden sonrada bulgarıstanda 1 fıuırmam sayısız partnerlerim var yazın dikkatimi çekti bu iş tek kişi işi dil organizasyon ve iş paylasımı dogru olursa ve karsılıklı güven gerısı gelır ama sakın size tavsiyem benim yaptım gibi ne oldufgu nasıl oldunu bilmedin tyeterınce tanımadın kişilerle iş yapma ben bunu yaptım bin pişman oldum burda arasıra ilan veriyor can söylemez i tek sözune yanıma alıp kurussuz fırma hıssedarı yaptımama benımmoldovyada oldum zaman arkadas bey olmuş ve malumunuz 2 senem emegım bosa gıddı dikkatli ol tanımadın kişi yada kişilerle ortaklık yapıpta agrımıyan basını agrıtma derım
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye16 yazı
Ödemeyi akreditif, vesaik mukabili vs. ödeme şekilleriyle garanti altına alabilirsiniz.
Benim çalışma şeklim belki sizede uyar, en basit yöntem. Ödemenin %30 unu sipariş alımında(işi garantiye alıyorum), kalan kısmı ise nakliyeciye teslimattan önce alıyorum.(mal hazır olmadan 1 hafta önce ödeme isteyin).
sizin yazınızdaki kalan miktar teslimattan sonra ifadesindeki "teslimat" burada "nakliyeciye teslim" olarak yapılıyor, ama ödemeyi önce alıyorsunuz.
Diğer arkadaşlarınızın tecrübeli olduklarını söylemişsiniz, bu konulara hakimdirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat