1980 li yıllar,çocukluk-gençlik yıllarım dı ve zanaatkarlar için 'koluna altın bileziği taktı' denirdi...
Okumayı devam ettiremeyince sanırım bu söz aklıma takılmış olmalı ki oto kaportacısının yanında çıraklık yaparak altın bileziği kolumuza takmak için ilk adımı attık...90 lı yıllarda işler azalmaya ,otomobiller yenilenmeye başladıkça müşterilerimiz yeni araçları ile servislere gitmeye başladı...
Ben de,bir karar alarak oto egsoz işine geçtim.işlerim de iyi gidiyor du..ancaak ne zaman ki yaşlı araçlar trafikten kalkacak dendi ve de kalkmaya başladı işlerim yarı yarıya azaldı..ben de çevremde herkesin evinde bir kaç adet çek-yat koltuk var ama bunları tamir eden yok diyerek bu işe soyundum..tamir derken kumaşını,süngerini değiştirme işi yapmaya da başladım.
işlerim çok iyi gitmeye başlamıştı.bir gün malzemecimden toplu olarak vadeli kumaş aldım .işlerim iyi gidiyor ya,çalışır öderiz dedik.amaaa..tam ödemeler yaklaştı kii 1999 ağustos depremi oldu.bu doğal felaket aynı zaman da benim de sonum oldu..işler bıçak gibi kesildi..tam iki yıl toparlanmaya çalıştım ki 2001 ekonomik krizi oldu.haydi tekrar geri.hayatımda hep çalıştım.yan yollara sapmadım,dürüstlükten ayrılmadım .yıllardır kendime sorarım yanlışı nerede yaptım??aynı işyerimde bu iki işi hala sürdürüyorum .bir yıldır da eşimin yapmış olduğu 'sabundan çiçekler' i satmaya çalışıyorum.
kolumuzda altın bilezik çok ama cebimizde para yok.
yanlış nerede?