Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kalkınma Ajansları

BaşlatanDursun SefertaşTarih29/05/2010 12:52:04Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
Merhaba Arkadaşlar,kalkınma ajansları Ağustos ayı itibariyle projelerinizi inceleyecek,yapılması mümkün projelerin yatırım bedelinin % 50 sini hibe olarak verecek.Dileyenler arama motorlarından araştırarak daha fazla bilgi edinebilirler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye546 yazı
Dursun bey

Ben pek oluruna inanmiyorum bu islerin, gazete-dergi-web sitesi vs vs vs her seyi yazarlar ama emin olunuz eger ankara da dayiniz yoksa bu tesvik-hibe-dusuk faizli kredilerden yararlanmaniz pek mumkun olmaz. insanlar kendi sermayelerini referans alirlarsa cok daha dogru olur gibime geliyor. Elinizde dogru isler dahi olsa devlet tarafindan desteklenecegine inanmayin, ozellikle de su ortamda.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye133 yazı
khanofthesky kardeşim negatif düşünme. Türkiye'de öncelikli kurulan iki ajans ( İzmir ve Çukurova ) için projeler kabul edildi. Biz de proje sunduk, dayımız olmadığı halde projemiz kabul edildi. Yatırımımızın %40'lık kısmını karşılandı. Bunun dışında KOSGEB kredilerinden ve geri ödemesiz desteklerden de faydalandık. İhracatçı birliklerinin de desteklerinden faydalandık. Bürokrasinin fazla olduğunu kabul ediyorum tabi ama bu tür şeylerle uğraşmayan arkadaşlar negatif ifadelerle diğer arkadaşlarında şevkini kırmasınlar lütfen.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı

Sayın Khanofthesky,

Haklısınız böyle düşünmekte. Fakat bu teşvik veya destek işleri artık tamamen halka eline inmiş durumda. Halka inmek deyimini pek sevmesem de olayı tam olarak ifade ediyor. Halen bir çok teşvikten şirketlerin veya şahışların kolayca yararlanması zor. Adı var ama önü kullanıma yeterince açık değil. Hiç telafuz edilmeyen bir çok zorlukları var. Pratik değiller.

Ancak AB bağlantılı destekler mentalitesi itibariyle en alttaki insanı hedefliyor. İşin özünde en alttaki insanın bir şeyler yapmasını istiyor. Bölgesini tanıyan aklında işe yarar bir fikir olan ve bunu uygulamaya dökebilecek insanların çıkmasını istiyor. Bu yüzden gerek başvurusu ve gerekse uygulanma biçimi işlevsel hazırlanmış.

Bu desteklerdeki en önemli nokta belli bir büroya belli bir kullanma klavuzu ile başvuruyor olunmaması. Aslında kaynağı tek. Fakat piyasaya çıkış şekli bir çok yan kolllara bölünmüş durumda. Arayıp bulunması en doğru yerden giriş yapılması gerekiyor. Bunu keşfedecek olan başvurmak isteyenin kendisi.

Devletin kendi halkı için yaptığı çalışmalar ile AB tabanlı destekler farklı şeyler. Bu ikisinin birbiryle iç içe geçtiği durumlar da var. Ayrıca bir de bu iki farklı destek şeklini insanlara sunan kurumlar ve şahışlar var. Kalkınma ajansları AB desteklerini bölgesel bazda insanlara sunan organizasyonlar. Bizim ülkemiz bazı bölgelere bölünmüş ve buralara kalkınma ajansları kurulmuş. Bu arada insanlardan proje temin edip kendi işine bakan şahışlar da var.

En güzeli kalkınmak isteyen veya bölgesinde bir kalkınma ortaya çıkarmak isteyenin kendisinin organizasyonunu kendi başına kotarmasıdır.

Başbakanlık sayfalarından ulaşılabilir bilgiler bunlar.

İşin özü fark yaratacak kişiyi ortaya çıkarmak olduğundan bu yeteneğe haiz olmayan kişilerin kolayca bulup organizasyonunu yapması bal tutup parmağını yalaması biraz zor. Zaten ortada kişilere ve işlerine direk destek sözkonusu değil. Bir organizasyon veya bir iş geliştirme dosyası ortaya çıkacak ve bunlar adım adım finanse edilip ortaya konup destek tarafından peyderpey denetlenip onaylanacak.

Örneğin bir bölgede işsizliğe çözüm olacak bir proje ortaya konması, bir bölgedeki kadınlara kalkınma sağlayacak bir proje ortaya konması veya bir kişinin uygun bulunan bir üretim işini ortaya koyması gerek. Bunu sayfa sayfa nasıl yapacağını anlatması gerek. Anlatılanların mantıklı ve makul olması gerek.

Şimdi örneğin Karadeniz bölgesinden bir kadının aklına çevresindeki kadınları kalkındıracak bir fikir aklına gelir ve uygulanabilir bir proje şeklinde bunu ortaya koyabilirse desteği alır. Cebine bir para alamaz. Fikrini uygulamak veya uygulatmak için belli kurallar çerçevesinde bir destek alır. Bu parayla fikrini denetlenerek uygular. Bu kadının sıradan bir ev hanımı olması önünde bir engel değildir.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alisikel
khanofthesky kardeşim negatif düşünme. Türkiye'de öncelikli kurulan iki ajans ( İzmir ve Çukurova ) için projeler kabul edildi. Biz de proje sunduk, dayımız olmadığı halde projemiz kabul edildi. Yatırımımızın %40'lık kısmını karşılandı. Bunun dışında KOSGEB kredilerinden ve geri ödemesiz desteklerden de faydalandık. İhracatçı birliklerinin de desteklerinden faydalandık. Bürokrasinin fazla olduğunu kabul ediyorum tabi ama bu tür şeylerle uğraşmayan arkadaşlar negatif ifadelerle diğer arkadaşlarında şevkini kırmasınlar lütfen.

Degerli alisikel

Oncelikle sizi tebrik ediyorum, devletin sagladigi imkanlardan sonuna kadar yararlanmaniz hakikaten takdire sayan, neredeyse hemen hemen butun devlet kurumlarinin sagladiklarini almissiniz, bu hem sizin hem firmaniz acisindan guzel, guzel de bir kac ayda ne degismis olabilir simdi ben de o nu dusunmekteyim. KOSGEB e ben de kisisel bir basvurum olmustu daha dogrusu bilgi alma amacli gitmistim, ne nasil yapilabilir ki biz de issizlige-toplumsal kaosa cozum olarak bizim projemiz desteklensin diye ama o zaman ( daha birkac ay oldu ) paraniz varsa kendiniz yapin, yoksa avucunuzu yalayin dendi bize. Ustelik de fevkalade bir isin ki tamamen uluslararasi calisacak bir modelin ,turkiye nin ihtiyaci olan bir modelin uygulamasi konusundaydi bu, herhangi bir seyin olmayacagi yonundeydi.

Ve fakat siz ardi ardina asagi yukari ( birkac kurumu sanirim yazarken atlamissiniz ama onlari da muhtemeln zorlamissinizdir ) butun kurumlardan teveccuh gordugunuzu soylediginizde sasirdim simdi. Eger sadece benim projeme karsi giciklik olustu da o ndan vermediler desem hayir degil , bizimle basvuran herkese de ayni cevabi verdiler , oysa ki benim hayran kaldigim uretim projeleri bile vardi bunlarin icinde. Neler degismis de ulkemde de benim haberim yok ustelik sadece birkac ayda dememim bekliyorsaniz yaniliyorsunuz, soylemeyecegim kusura bakmayin. Uc bes kisi sevinecek diye de kendi bildiklerimi-fikirlerimi soylemekten de geri kalmam. Isteyen yarindan itibaren istedigi kurum-kurulusa gitsin basvursun, zaten benim-sizin yazdiklarimiz kimseyi de menfi olarak etkilemez merak etmeyin,herkes kendi bildigini okur-okuyacak.

Sayin akinselcuk.

Farki farkedebilmek icin illa ki alim olmaya gerek yok, pek cok isim yada uygulama adi altinda buna benzer tesvik-kredi-uygulama-destekleme bu ulkede onyillardir yapiliyor ama ben bir kisi bile gormedim baslangic olarak biraz kendimden biraz devletten aldigim destek ( gaz ) le isimi buyuttum-hamdolsun diyeni. Butun girisimler iyi niyetlerle baslamis olabilir, bunu bilemeyiz ama su sozunuz hakikaten akla yatkin " En güzeli kalkınmak isteyen veya bölgesinde bir kalkınma ortaya çıkarmak isteyenin kendisinin organizasyonunu kendi başına kotarmasıdır '' bu ozlu olmus ama sanirim kisisel olarak bazi seyleri dogru yapmaktan bahsettiniz gibi algiladim ben. Bence de dogru olan bu,

ELDEN GELEN OGUN OLMAZ, O DA VAKTINDE BULUNMAZ
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sevgili arkadaslar

Hani cok izlenen dizilerin ilk kisminda '' kimse ile, hicbir kurum-kurulusla alakasi yoktur, olaylar ve kisiler tamamen hayal mahsuludur vs vs vs '' yazar da ama siz izledikce gunumuzun bir ozelestirisi oldugunu- degerlendirmesi oldugunu- bazilarinin memleket meselelerine ayrica parmak basmak istemis oldugunu anlarsiniz ya, iste oyle bir seydir bu.

Once kendisini sonra bolgesini sonra ulkesini kalkindirmak isteyen adam ne benim ne o nun ne bunun dediklerini dinler, gider kredi ozsermaye vs vs vs kendi isini kurar yoluna-isine bakar. Buna da o sekilde baksin.
Nakipoğlu

Üye133 yazı
Projeniz konusunda destek verip vermediklerini yani kapsamlarına girip girmediğine bakmamız gerek. Ama üretim yapan bir firmaysanız (Kapasite raporu ve tescilli marka çok önemli) çok çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz. Yazılım desteği, danışmanlık desteği, katalog-broşür-cd desteği, nitelikli eleman desteği, fuarlara katılım desteği, kalite belgelendirmede sağlanan destekler bizim aldıklarımızdan. Yakın bir zaman zarfında üretimin dışında kalan diğer sektörlere de destek verileceğini biliyoruz. Belki sizin projeniz yeni dönemde destek sağlanbilecek türdendir. İnşallah projenizde muvaffak olursunuz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye546 yazı
Tesekkur ediyorum iyi dilekleriniz icin, insallah herkes niyetine gore muvaffak olur bu girisimin neticesinde. O donem dedim ya anlattik uzun uzun ama en basta hicbirsey saglayamiyoruz deselerdi bize hic nefesimizi bosa harcamazdik, ama demek ki artik bazi seyler degisiyor, zamana uyuyor. Hindistan in 20 sene once yaptigini bizim devletimiz simdi yapiyor, zararin neresinden donulurse kardir derler ya, simdi babadan-dededen zengin olanlar haric guzel isler yapmaya niyetli-istekli-azimli, elinde-kafasinda fikri-projesi olanlar simdi istikrarsiz kalmayacaklar o belli oldu diyebiliriz herhalde.

Tekrar herkese muvaffakiyetler diliyorum, insallah ulke icin hayirlisi olur.
Nakipoğlu

Yeni Üye44 yazı
KONİKS FORMUNDAKİ ARKADAŞLAR
KOSGEB KREDİSİ ALMAK İSTEYEN KÜÇÜK YATIRIMCILAR (ATÖLYE BAZINDA ÇALIŞANLAR)
ANADOLU YAKASI FİRMALARI KREDİ TALEPLERİNİZİ İŞLEMLERİNİZİ TAKİP EDER KOSGEB'E SUNARIZ.
E-MAİL zerlan@superonline.com'dan iletişim kurabiliriz.

Bünyamin Arslan
zerlan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim