Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şampuan Üretimi Yapmak İstiyorum

Başlatanhakan4545Tarih25/05/2010 10:45:37Yorum43

İlk mesaj
Üye116 yazı
su an elımde 100,000 tl gıbı bı sermayem var ve sampuan uretımı yapmak ıstıyorum.buyuk sayılcak fırmalardan ton bazında sampuan alıp kendı kutu ve markamla pıyasaya gırmeyı dusunuyorum.ortalama kalıtelı bı sampuanın malıyetı 1,52 lıra.ılk basta 3 adet araba alıp yada kıralayıp ege bolgesınde toptancılara vermeyı dusunuyorum.reklam calısmalarınıda ılk basta sadece kolilerın ıcıne 1 er tane afiş ko**** bakkal camlarına yapısacak sekılde yapıcam.uzerınede 5,99tl yerıne tanıtım ıcın 3,99 yazıcam ve ıkı kapak getırene 1 adette hedıye seklınde olucak yanı musterı 2 tane aldımı yanında 1 hedıye boylece 3 defa mal satmıs olucam bı kısıyekı pıyasada marka bılınırlıgı artıcak kişi her dusa gırdıgınde markamı gorucek.3 sıse sampuanı 8 tl ye almıs olucak musterı.bana malıyetı 4,56 olucak ben toptancılara 6 tl satmayı dusunuyorum yanı sısesını 2 tl vermıs olucam.burada onemlı olan ara toptancılar onlarada 10,000 tl mal alana 4 gun antalyada tatıl vermeyı dusunuyorum.bana malıyetı erken rezarvasyon yaparsak ıkı kısı ortalama 360 lıra ama boylelıkle ara toptancılarda elındekı malı satmak ıcın her markete urun vermeye calısacak.sizce olurmu yada olmaz mı eksıklerım nelerdır lutfen yardım
cesur

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye515 yazı
Son kullanıcı hiç bir yerde reklamı yayınlanmayan bu şampuanı 5,99 yerine 3,99 a neden alacak peki.
Kendini kullanıcı müşteri yerine koy.

Televizyonlarda renkli popüler pahalı isimlerle milyon dolarlık reklamları gösterilen
her gittiğimiz AVM de markette kozmetikçide en ön saflarda gözümüze sokulan ünlü marka şampuanları almayacak
sizin şampuanı alacak.
Peki ya neden ?
2 tane alana 3.bedava olduğu için mi?

Ben size İzmit'te fiyatı 75 kuruş olan 400ml şampuanlardan bir kamyon göndereyim. Kalitesini görünce şaşırırsınız.
Kullanın kesinlikle memnun kalırsınız. Aynı marka belki 10 çeşidi var. Değişik aromalısı parfümlüsü spa etkisi vs.
Ama fiyatı 75 kuruş. Neden ?
Reklam yok. Müşteri bilmiyor ne olduğunu ve almıyor haliyle.
Piyasadaki ünlü marka şampuanlar da emin olun 75 kuruş gibi fiyatlara satılabilirler.
Ama neden fiyatları 3-4-5-6-7-8-9 TL gibi fiyatlara satılıyor?
Reklamların parası üzerine koyuluyor ve fiyat 5,99 oluyor.

100.000 TL nize yazık olmasın. O arayla manisa 'dan bir tır mesir macunu yükleyin. Ambalajlarında Manisanın Mesiri gibi bir marka yazın.
Getirin İzmit'te toptancılara verin. Kazandığınız paranın bir kısmıyla İzmit pişmaniyesi alın. Aynı tırla Manisaya ***ürüp yine toptancılara satın.
Çok daha az riskle iyi para kazanırsınız emin olun.
NOT: Yöresellikleriyle meşhur ürünler için reklam yapmaya gerek olmaz. Çünkü Manisanın macununu İzmit in pişmaniyesini zaten herkes bilir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye116 yazı
yorumunuz için cok tesekur ederım ilk baslarda tv olmaya bılır belkı ama buyuk radyolarda reklam muhakkak olucak zaten reklam olmadan bısey olmaz haklısınız ılerleyen zamanlarda tv dede reklam yapıcam
cesur

Üye155 yazı

erokas gerçekten doğru konuşmuş, reklamı olmayan bir ürünü kimse alıp kullanmaz. ürünü satan reklamdır.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye277 yazı
Yahudiler malum ticarette çok başarılıdırlar ve ünlü bir sözleri vardır:

"Kazandığım 100 liranın 99 lirasını reklama veririm."
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye63 yazı
arkadaş mesir macunu ile çok güzel örnek vermiş. bu ürünler çeşitlendirilebilir. dolmalık asma yaprağı, mesir macunu gibi. bence bahsettiğiniz sermayenin 10 da biriyle ufaktan bu şekilde bir işe girin. yeni başladığınız alt yapısı oturmamış bir iş için piyasaya 3 tane araba salarsanız 1 sene sonra para bitmiş bir o kadar da krediye girmiş olursunuz.. pazarlamacı üzerinde sürekli gezen bir aracın sizin olması durumunda maliyeti 4 bin lirayı bulur.( maaş dahil) her işte olduğu gibi bu işte de vade sözkonusu. kimyasal kar oranları yüksek olduğu için de vade 4 aydan başlar piyasada..(markalı ürünlerde)

ayrıca karaca porselen in kanal d star atv gibi bir kaç kanal ile toplu olarak yaptığı 3 aylık reklam anlaşmasının bedeli 4 milyon dolar. türkçesi 6 trilyon.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Otomotiv
Yeni Üye78 yazı
arkadaşım
Merhaba Şampuan işi için hevesini kırmak istemem ama çok zor ve kar marji çok düşük bir iş
benim arkadaşım yeni tehsisini kapattı günlük 100.000 adet üretim kapasitesi vardı ve sadece ihraçatçıydı
şuan reklamsız ve marka olmadan bedava deseniz satmanız çok zor
bence yanlış bir tercih .ama illa üretici olucam diyorsanız sampuan fabrikasının tüm makinalrını arkadaşım satıyor
yıldız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye182 yazı
dostum sen bir defa sampuan üretmyi biliyormsun formuller varmıı bunun için 100 binyetmez en az 3 kazan krom almlısın 85 devir dönen paslan maz kromdan bir dolum makinası en kötüsü 25 bin euro etiket bastıracaksın koli üretim izni marka tescil vs vs sen bu tesisi dört dörtlük kurman için 200 bin harcamalısın
artı 3 arac diyorsun bugun en kötü iş görecek arac 15 bin 3ü 45 bin eder ee geriye kaldı 55 bin 3 kazan 1 tonluk alsan kromdan en kötü 7 bin oda 21 bin eder geriye kaldı 34 bin bunla dolummakinaımı alacaksın karton kolimi yaptıracaksın sling makinasımı alacaksın hangisini yapacaksın paranı kayıp edersin sakın bu paraya baslama artı bu sampuan insanlar güvenip almaz bugun birçok ulusal olupta satılmayan rafarda bekleyen bir cok sampuan var dostum ben giresundayım üretim yapıorum deterjan üretiyorum illaki üretecem diyorsan gel beraber yapalım imalatı buyutelim sen sampuanı boşver üretilecek okadar cok sye varki kimya üzeri,nde 0454 225 86 56tlf bu bulent sarı ara görüşelim
sonnokta

Yerleşim Türkiye / Giresun
Yeni Üye11 yazı
Üretim yapmak her zaman güzel bir iştir. Ama ne zaman? Sahip olduğun firmanın kuruluş ve işletme maliyeti düşükse hele bir de hammadde uygun fiyatlıysa üstüne bir de piyasası olan bi ürünse yeme de yanında yat. Dur bir dakika böyle bir işletme var mı? Sanırım yok. Varsa da zaten bir çok kişi böyle bir işletmeye sahiptir ve rekabet almış başını gitmiştir. Velhasılı kelâm bahsettiğiniz sektör işletme olarak pahalo bir sektör. Üretim işi burada bu kadarlık bir sermaye ile yatar. Diğerine gelince şampuanı alıp şişelemekten bahsedersek arkadaşların da dediği gibi marka ve reklam işleri devreye giriyor. ve bunlar sıfırdan doğmuş bir marka için elinizdeki sermayeden de fazla olacaktır. Ayrıca ürününüzün satmaması durumunda bu büyük şampuan üreticisinden aldığınız şampuan da elinizde kalır ki büyük zararlar edersiniz. Yok pahasına birilerine satamaz iseniz kaldırıp çöpe dökme imkanı bile bulunmadığından zararın dibine vurduracaktır sizi.

Haa tüm bu yazdıklarım çok karamsar gelebilir. Hayır. Bunlar gerçekler. Diğer yanından bakarsak diyebilirsiniz ki e bu şampuan yapıp satanlar nasıl yapıyorlar. Sizi temin ederim ki elinizdeki sermayenin 20 katı ile piyasaya gelin sizin ürününüz de onlarla aynı rafta sergilensin.

Bir akıl da ben verecek olsam derim ki gidin o şampuan üreticisine ve deyin ki 90bin liralık senin ürününden alacağım. diğer 10bin lirayı da nakliye ve depoya harcayın. Alacağınız iskonto ile zaten elinizdeki malı toptancıya bile satabilirsiniz. Ki diğer satabileceğiniz mecralardan ne kadar kâr elde edebileceğinizi siz düşünün.

Gerçi bu büyük üreticilerin toptancıları ile arasına giremezsiniz ama gayette marketlere toptancı bir firma olarak uygun fiyatlı marka bilinirliği olan bu ürünü kolaylıkla satabilirsiniz.

Saygılarımla. Herkese hayırlı bereketli kazançlar.
Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus ki adam sansınlar...

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye116 yazı
yorumlarınız ıcın cok tesekur ederım.allah herkese yasayacaklarını degılde yasamak ıstedıklerını yasatsın inşallah.herkese bol kazanclı gunler dilerim
cesur

Üye816 yazı
valla arkadaşlar hepiniz iyi anlatmışsınz bu sayede ilgi alanım olmadığı gibi bende bilgilendim..,

bende birşey söyleyebilirmiyim ben şampuan kullanan biriyim ve marka kullanırım çünkü saç konusu gerçekten de hijyen açısından çok önemlidir. piyasada onlarca marka var eger kafa derimde alerji yaparsa hakkımı savunur gerekirse mahkemeye başvururum sizin olsa nereye başvurayım
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye77 yazı
Erokas bahsettiğiniz şampuan markası nedir merak ettim,dediğiniz gibiyse kullanmaya değer diye düşünüyorum.Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
Yeni Üye19 yazı
Arkadaşım ben izmirdenim, Almanyadan kimyasal hammadde getiriyorum, ayrıca deterjan şampuan gibi konuları üretme satma lisansım var, ama karlı iş olmadığından bu hakkımı kullanmıyorum, denemek istersen beraber birbirimizin imkanlarını kullanarak paslaşabiliriz.. riskini azaltmış olursun..
markasız şampuan vb. ürünleri yalvara yalvara ikna edebiliyorsun, ağzı çok iyi laf yapan bir pazarlamacıya ihtiyacın var..
telefonum 0506 6158027

Yerleşim ALMANYA / MünchenMeslek Kimyager
Üye515 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bteknik
Erokas bahsettiğiniz şampuan markası nedir merak ettim,dediğiniz gibiyse kullanmaya değer diye düşünüyorum.Kolay gelsin.

bteknik , EML nin karşısındaki CEYYIL da satılıyor
adını unuttum şimdi.
400ml si 0.75 lira.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye95 yazı
Ben bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim ve sadece tüketici olarak yorumda bulunmak istiyorum..Şampuan ilaç gibi ciddi bir maddedir,bir kaç ay önce İzmire giderken eşim marketten market ismiyle satılan bir şampuan almış,saçlarım diken gibi oldu,tarayamadım asla..O şampuanı şimdi elde yıkayacağım hassas çamaşırlar için kullanıyorum:))))..Şampuan kullanıcıları ben dahil hep kendi markalarını kullanır,eşimin ayrı,kızımın ayrı benimki ayrıdır...Maddi olanaksızlıklar yüzünden bi çok şeyden kıstık ama şampuanlar değişmedi...

Ama ille bu işe hevesliyseniz,benim memleketimde (çorum)kil vardır,saçları inanılmaz yumuşatır,gelen giden olsa isteyeceğim,hem doğal hem bedava:))..Cild bakımındada kullanılıyo bu kil..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
sampuan kaliteli olursa tutar reklam şart ama reklamcılık deyince akla ilk televizyon geliyor baska türlü de reklamcılık olur aslında bende bu işi düşünüyorum ama farklı bir konsepte 5 çeşit şampuan 5 çeşit duj jeli sabunlar kremler vs evet masraflı ama karlıda ve tutarsa sermayenin 50 misli degerinde marka ve isim hakkınolur ciddi düsünenlerle konusmak istiyorum
HAYAL KURMAKDAN KORKMA

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye139 yazı
SAYIN DOSTLARIM,
ELIDOR ,PANTEN, HACSAKIR , HEAD AND SHOLDER MARKALARININ KALITESINDE SAMUAN YAPMAK MUMKUN OLABILIR MI ?
FORMULU VE URETIM TEKNOLIJISI HAKKINDA BILGISI OLAN VARMI?
IRAN DA YUKARIDAKI MARKALARIN CAKMASINI YAPIP SATIYORLAR.
FAKAT KALITE COK DUSUK.
AYNI ORIJINAL KALITEYI YAKALAYABILECEK VEYA YAKLASABILECEK BIRILERINI ARIYORLAR.
BILGISI OLAN LAR VARSA GORUSMEK ISTERIM.
SAYGILAR
HUSEYIN MAZLUM

Yerleşim Yran / TehranMeslek Ticaret
Yeni Üye43 yazı
birde büyük firmalardan yüksek miktarlarda alıcam kendim kücük ambalajlara dolduracağım diyosun bunu yapabilmen için,alacagın büyük firma ile aranda resmi olarak tarım ilmüdürlüğünden ve bakanlık onaylı FASON anlaşması yapman lazım,bu süreçler sancılı ve karışık geçer,kafana göre alıp bu ürünleri paketleyip yada doldurup satamassın bunun için önce firma kurman lazım yer göstermen lazım vs vs...,bence başka bi iş yap sevgili kardeşim bildiğin bir işi yap.saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Üye116 yazı
tamam tamam vazgectim yapmıyorum baksanıza ne kadar sancılı bi iş!!!
cesur

Yeni Üye9 yazı
Selamlar, ben kimya sektöründe yöneticilik yapıyorum.İsterseniz size farklı bir fikir verebilirim.Hem üretim maliyeti çok düşük hemde kâr marjı oldukça yüksek olan yeni bir sistem.
RSearch

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Yöneticilik
Yeni Üye18 yazı
şampuan üretmek yerine onun plastik kabını üret daha cok kazanırsın 100 bin lira bu iş için yeter li araştır plastik enjeksiyon makinalarını üretmek istiyosan karşına yahudileri alma

Yerleşim Türkiye / Karaman
Yeni Üye79 yazı
sakın deneme 1 ay öncesine kadar bende yapacaktım sıvı bılasık,sıvı el v.s. ama onun bile boku cıkmış degişik ürün yapabilirsen mesala camasır icin sıvı deterjan olabilir
istanbul

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye167 yazı
reklam olmadan bu iş çok zor , fizibilite iyi yapılmalı , bu iş için bu sermaye yeterli değil gibi...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye187 yazı
Yenibir firmanın üretime giripte anında başarılı olması milli piyango gibidir.
Yeni bir firma başarılı olmak için reklamın yanısıra çok ilginç reklam yapmalıdır. Ve ayrıca marka çalışması habersel araştırmasal yayınlara destek vermesi testörlere test ettirmesi ve referans kullanması gerekir.
ayrıca bunları yaparken geçen zamanda ise zamana dayanabilecek sermaye yapısı olması lazım.
Ama eski firma iseniz ve yavaş yavaş büyümek istiyorsanız bu iş daha kalıcı ve garantili olur.
Sindire sindire büyümek lazım. Merdivenleri ağır ağır çıkmak lazım. O zaman büyüksermaya yapınız olmasada bir zaman sonra bakmışsınız ki büyükler arasındasınız zaten

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye62 yazı
Bir sürü kişi anlamlı anlamsız bir dunya yazı yazmış kafasına göre. Bakanlık onaylı Fason Sözleşmesi nedir anlayamadım açıkçası. 9 tane kozmetik firmasına danışmanlık yapıyorum ilk kez duyuyorum. olaya birde şu açıdan bakmak gerek şu anda çok buyuk olan pek çok marka küçükten başladı. Yapın arkadaşlar üretimde yapın fasonda doldurtun satışda yapın korkmayın. Kuyumcular çarşısında 1000 tane kuyumcu var ama hepsi iş yapıyo. Bu sektor herkese yeter. Yeterki profosyonel yaklaşın olaylara. Adam yatırım yapacak herkes yok ole yok bole diyo bide bilip bilmeden konusuyor herkes. Devletin bi dunya desteği var KOSGEBİ, AB si hiç bunlardan bahseden yok. yok şöyle zor yok boyle zor. herkesin kimya bilmesine gerek yok sadece doğru desteği doğru sekilde nerden alacağını bilsin. Bırakın üretim yapacak olan yapsın. bir üretici 5 kişi çalıştırsa 30 kişiye ekmek yedirir bırakın yapsın yapmak isteyen. işini profosyonel yapsın bir adım öne geçsin. Yapan adam satan adam çok mu iyi yapıyo yada çok mu iyi biliyor sanki.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
herkese iyi günler, bu şampuan konusunda bazı arkadaşların fikirlerine baş vuruda bulunmak istiyorum. Küçük bir atölyede özel şampuan üretmek istiyorum. böyle ufak bir tesisin kurulmasını şema olarak anlatıp kullanılan ekipmanların adlarını ve fiatlarını yazarsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
yalova

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye1 yazı
meraba. şampaun üretiminde kullanılan makinalar nelerdir. beni acilen bilgilendirirmisiniz lütfen. acil cevap beklioyrum.
busra

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,
Bilinen markalar kalitesinde bir şampuan üretmek için öncelikle kullanılan ara ürünleri kalitesinden emin olduğunuz firmalardan temin etmeniz gerekir. Şampuan ve benzeri ürünlerin formülasyonları %70 gibi bir oranda birbirine benzerdir. Dediğim gibi bu kısımda kullanılan muadil ürünlerin kalitesi değişir. Diğer kısım firmalara ait püf noktalarıdır. Ne kadar şampuan yapımının 100 farklı yolu olmasa da püf noktalar kaliteyi doğrudan etkiler.
Şampuan üretim formülasyonları üzerine çalışmalarım ve hazır formülasyonlarım bulunuyor. Bu işe üretici olarak girmek istiyorum fakat üretim makinaları, yeri ve hukuki mevzuat hakkında destek almam şart. Bu konularla ilgilenebilecek, ortak arayan veya üretim yapıp formülasyona ihtiyaç duyanlar iletişime geçebilirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Üye236 yazı
Merhaba. Sizinle benzer düşünceye sahip, alanında uzman bir arkadaşım, uzun süren araştırmalar sonucunda, organik üretim yapmak için kolları sıvamıştı ve başlamıştı. İlk etapta sermaye yetersizliği nedeniyle, ambalajlarına çok özenmedi. Ama yine de çevresinde etkili olmayı başardı. Fakat, ambalajlarının değiştirilerek, reklamla birlikte dağıtıma hazırlık çalışmaları devam etmekte. İlk deneme olmasına rağmen gene de fena iş çıkarmadılar. İlk ürünlerinin bir resmini buldum, buradan bakabilirsiniz.

http://i1125.photobucket.com/albums/l595/fatihgidaisparta/Kisisel%20Bakim%20Seti/KiiselBakmSeti.jpg

Şu an ne aşamada olduğu hakkında fazla bilgim yok, ancak görüş almak için, kendisi ile görüşmek yararlı olabilir. İletişim kurmanızda yardımcı olabilirim. Herkese hayırlı işler diliyorum.

"Ürünleri ile kısa açıklamasıda şöyle : Şampuan (400ml), sıvı el sabunu (400ml), şaç kremi (400ml), el,yüz ve vücut losyonu/kremi (150ml), duş jeli spa (400ml) şeklinde pakette ambalajlı olarak ve sıvı el sabunu hediyeli olmak üzere, toplam 6 (altı) parçadan oluşmaktadır.
Ürünlerde kullanılan bitkiler ve özellikleri hakkında, INCI ve CAS numaralarını kullanarak, ürün içinde kullanılan bitkilerle ilgili olarak akademik, bilimsel ve patent çalışmalarına ulaşabilirsiniz.
INCI : International Nomenclature Cosmetics Ingredents (Uluslararası Kozmetik Bileşenleri Terminolojisi)
CAS : Chemical Abstracts Service (Kimyasal Özet Servisi) "
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 3 yıldır bitkiler üzerinde çalışmalar yapıyorum özellikle saç bakımı üzerine şampuan yapma aamaçlı farklı saç tipleri iiçin farklı ürünler çıkardım.3 yıllık çalışmanın sonucu son 1 yıldır çıkardıgım ürünümü çevremdeki insanlara denettiriyorum ve şimdiye kadar çok güzel tepkiler aldım şimdilik çok başarılı gidiyor. ekonomik yetersizlikten ötürü atolyem yok ama çalışmalarım böyle giderse bu ürünüme patent almayı düşünüyorum.ayrıca dogadan kendim topladıgım bitkilerle kendim özel bitkisel yaglar yapıyorum.ilgilenen arkadaşlar olursa görüşmek isterim.hoşcakalın.

Yerleşim Türkiye / Balykesir
Üye377 yazı
şampuan formülü önemlidir..internette dolaşan şampuan formülleri var...bunları edinin ve test edin...ürünleri perakende olarak piyasadan bulabilirsiniz...şampuan üretmek zor iş değil...karıştırıcı gerekiyor..ve malzeme...
ama ambalajı önemli farklı bir ambalaj yapın...düz bilinenlerin aksine bir sey olsun...
mesela çocuk şampuanı var piyasada ama 2 marka var..

çocuk şampuanı üretin gözleri yakmayan...onu kesinlikle satarsınız...eczanelerde alır kozmetikçilerde bakkallarda alır...

çocuk şampuanını farklı kutularda satın.hayvan figurleri , çizgi film karakter figürleri gibi...
burçlar olur spor klupleri olur...gibi gibi

bende şampuan formülleri deterjan formülleri var...
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam