Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çizim - Üretim - Satış . . .

BaşlatanNarkotikTarih23/05/2010 14:43:26Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Slm arkadaslar bu sefer kendim icin yaziyorsam namerdim:)

Yalniz sizlere tekrar birsey danisacagim Simdi benim hanim yillardir cizim yapar yani genellikle yüzük küpe taki ve moda üzerine ilham alip cizimler üretirki design olarak bircogu piyasada olmayan designler Hanimin kendi meslegi moda cizimcisidir türkce olarak tam bilmiyorum benimde büfem var masallah iyi gitmiyor buradada zaten daha önceleri yazmistim simdi asil soruma geleyim.

Benim hanim bu cizimleri nasil ve ne sekilde kullanabilir mesela ilk aklma gelen bu cizimleri imalatciya gönderip numunelik yaptirmak ve sonra patentini alip piyasaya label üzerinde acilip satmak ve daha sonra patentin kendisini satmak

Belki yanlis düsünmüs olabilirim ama sizlerinde fikirlerine ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye8 yazı
Bu iş balık yakalamaya benzer,oltayı atarsın Allah kerim dersin.
Fakat önceden şunu hesaplamanı,tasavvur etmeni tavsiye ederim;
1-Sende olan ürünün ne özelliği var neden ilgi görsün.
2-Piyasada (tutulma) rağbet görme ihtimali yüksekmi.
3-Üretim (kaç Euro?)sonra bunu Patentletmeye değermi (500 Euro).
Sana dostane tavsiyem,nümune olarak üretip tüketim (Talep) ortamını inceledikten sonra Patent işine yönelmendir.Her 10 ürünün Patent ve Anwalt (Avukat) hesabını düşününce beyni dönüyor insanın:)
Kolay gelsin
Sen kimsin,ben kimim dendiğinde:Kendimizi tanımadığımızı anlarız.

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek Serbest meslek
Yeni Üye44 yazı
Arkadasim bende senin gibi düsünüyorum önce numunelik yaptirmak lazim zaten su an önemli olan imalati.......imalatciyi ariyorum cizime bakipda yapanini..........patent isi sonraya geliyor.....ve bu isler icin artik sigorta sirketleri var avukat ve patentlerini kismen üstleniyorlar

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye88 yazı

İLK ÖNCE ÜRÜNÜN İLK ÖNCE BİRKAÇ DÜKKANDA SATILABİLİR OLANAĞINA BAKILMALI DAHA SONRA ÜRETİME GEÇİLMELİ

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye90 yazı
Eşiniz bayan gömleği üzerine koleksiyon hazırlayabilirse ben kendi modalistime kalıplarını çıkartır model makinecime numuneyi diktiririm.Sonra bu koleksiyondan alınan her sipariş için komisyon veriririm.İyi günler.İyi çalışmalar hakan@cakratekstil.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye53 yazı
merhaba eğer eşiniz tamamen kendi tasarımlarını yapıyosa ve üretici firmaya numune yaptırırsanız patentini sonrada alırsanız eğer piyasadak çakallar sizin üzerinizden para kazanır.ama siz bunların ilk önce patent değil aslında endüstriyel tasarım tescilini alırsanız sizin ürünşeriniz kimse taklit edemez istediğiniz üreticiyede yaptırırsınız. tescil için yardımcı olabilirim.üretici firmalarla alakalıda tabi sahingur@agahpatent.com
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
cok sagolun yorumlariniz icin hayirlisi cizimlerin bir cogu bitmek üzere hakan hakan bayan gömlegi üzerine calismalar yapiliyor ama genellikle elbise abiye tasarimlari var elimizde simdilik....

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Saty? / Pazarlama