paketleme izni için en önemli şey paketleyeceğiniz ürünün gıda üretim iznine sahip biryerden alınmöış olması. aldığınız yer üretimini yasal izinli bir şekilde yapıyorsa sizin paketleme için alacağınız izin çok kolay. bunun ayrıntılarını il ve ilçe tarım müdürlüklerinden alabilirsin. oraya gidip yüzyüze görüşürsen ve sadece hazır ürünü şişeleyeceğini söylersen oradaki memurun da sizden çok fazla kriterler isteyeceğini sanmıyorum. zeytinyağı şişelemesi yapıp satan arkadaşımdan paketleme yeri için sadece yerler ve duvarlar 1 metre yüksekliğinde fayans ve su gideri istediler.
bahsettiğiniz büyük firmaların giderleri çok yüksek. siz çalışansız olarak bu işi yapacağınız için ve ulusal anlamda marka bazında bunu yapmayacağınız için rekabetiniz sözkonusu değil.
bir de ben manisa izmir kuşadası ve çevresinde hemen hemen heryere gider gelirim. saydığınız markalar arasında sadece doğanay ı gördüm. onun da içinde strik asit tadının çok olduğunu ve içiminin güzel olmadığını söylüyorlar. mesela manisa bölgesinde derman şalgamları diye bir marka iyi satıyor ve derman şalgam ın adana firması olduğu söyleniyor. şişeleme işine gelince de pet şişeler için kendinden kilitli kapaklar var onlardan kullanırsanız dolum makinesine ihtiyaç olmaz.
adanalı olduğunuz için içimi güzel kaliteli şalgamı temin etmekte sıkıntınız olmaz esas üzerine düşmeniz gereken konu pazarlamadır. vereceğiniz ilanlarla ürününüzü satmak isteyen insanların sizi aramasını sağlayın. internet üzerinden elinizden geldiğince bayilik, temsilcilik ilanı verin. başvuranlarla mutlaka gidip yüzyüze görüşün. elinize şalgam numunesi alıp toptancının kapısından içeri girmekle, sizi bayilik için aramış olan bi toptancının işyerine girmek çok farklıdır.