Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pazarda Tezgah Açmanın Maliyeti Nedir?

BaşlatancanercpTarih18/05/2010 11:07:23Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Merhaba Sayın Arkadaşlar...

Ben tekstil işi ile uğraşıyorum (seamless arge uzmanıyım)
firmamdan veya uygun fiyatlı başka firmalardan da toptan mal alıp pazarda satmayı düşünüyorum.

Acaba pazarda günlük olarak verilen tezgah kirası, vergisi, vs. gibi giderler nelerdir?

Örneğin bahçeşehirdeki cumartesi pazarı, cennet mahallesindeki pazar pazarı gibi yerlerde tezgah açma maliyetlerini merak ediyorum. tabii ki diğer pazarların da maliyetlerini merak ediyorum.

Ayrıca bu işin bir raconu var mıdır? Eğer varsa bilmek isterim yani racona ters gelecek birşey yapıp komşu tezgahlara saygısızlık yapmak istemem... Ben Esnaf çocuğu olarak büyüdüm böyle şeylere dikkat etmek isterim...

Hepinize Saygılar, Selamlar...

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye18 yazı
bizde bi ara pazarda çorap satıyorduk anadolu yakasında ümraniye pazarı fikirtepe pazarında.yer kiralıyorduk 20-25 liraya başkada bi 2-3 tl da pazarın görevlilerine veriyorduk başkada bi gideri yok.sabah erkenden gidip konuşman lazım yer sahibi ile.kuvvetli bir sese ihtiyacın olabilir
yalan dünya

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye50 yazı
20-25 TL'ye ne boyda bir tezgah kiralıyordunuz acaba ?
Ayrıca bunun vergisi falan yok mu ben anlayamadım, vergi ödenmiyor mu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye154 yazı

Pazarcılar odasına kayıtlı isen yani bagkurluysan yatırdıgın prim ve kestigin fatura vardır vergisi bunlar birde küçük tuhafiyeler pazarda tezgah açarlar onlarda zaten vergiye tabi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
Ben ücretli olarak bir firmada çalışmaktayım bu nedenle bağkur ve pazarcılar odası bana oldukça uzak.

Kulaktan dolma edindiğim bilgiye göre bir tezgah ücreti ve vergi veriliyormuş bu da sanırım zabıtalara veriliyor
Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Pazarcılık yapan yok mu hiç??

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye47 yazı
Meraba Ben Gerekli Bilgiyi size Verim Dilerseniz.

Pazar Tezgah Fiyatları Yerlerine Göre değişmektedir.Pazarın her Metre Karesi Belediyeye Aittir. İki seçeneğin Var

1.Boş olan Yeri Tamamen Kendine Ait olması : bu Epey Pahalı Milyardan Başlıyan Bir Fiyat.Eğerki bu şekilde tezgahı satın alırsan ömrün boyunca tuttuğun Mtre kare yer senin oluo.

2.eğerki bu pahalı gelirse senelerdir bu işi yapan pazarcılar var.zamanında bir yada iki tezgahlık yer almışlar kendilerine ait olmuş.dilersen onuda tezgahın sahibi kimse ondan gidip satın alabiliyorsun.

SEN SADECE tezgahına gnlük Paranı verirsin.zabıtaya vergi yada yıllık ödemeyi Tezgahın Ana sahibi Yapar.sen sadece O tezgahı haftalık Kiralar sadece Yer Parası Verirsin Başkada Ödediğin birşey yok ( çiçtiğin çay yada yediğin yemek harici ) :) :)

FİYATLARA GELİNCE: 1 adet tezgah tahmini "1"metre karedir... bir tezgahlık yer parası pazarına göre değişir 20 tl den başlar 125 tl ye çıkar pazarın kalitesine tezgahın nerde olduğuna göre Fiyat Biçilir

İyi Çalışmalar Dilerim....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf