Merhaba. Bayanlara mikro krediler verilmekte. yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz danışmanlık hizmetide verilmekte. Bence siz öncelikle il özel idaresine başvurunuz yada valiliğe. Bu konu hakkında internettende yeterli bilgiyi alabilirsiniz sanırım.
Bu arada kısa bi zaman önce bir bayan girişimcinin hikayesini okudum. kücück bir araziye kümes niyetine bıldırcın kafesleri yapmaış. az bir bıldırcınla işe başlamış. Şuan günlük 1500 yumurta kapasiteye ulaşmış. etrafındaki markete bakkala vs veriyormuş bunları. şehir dışınada vermeye başlamış.
Bu yazıyı yazdığım şu anda bu bayana tekrar baksak, kapasitesini büyük ihtiaml artırmıştır.
Başka bir yazıda 5 bayanın bir araya gelerek, mikro kredi kullanıp küçük bir tekstil atölyesi kurduklarını okumuştum.
Başka bir bayan aldığı kamere ve fotoğraf makinası ile, hamile bayanların, çocuklarını dünyaya ilk geldiği dakikadan itibaren fotoğraflayıp, videoya çekip güzel bir kitap albüm ve vcd film oluşturup güzel para kazandığını gördüm. Bu iş için 2 önemli nokta var.
1. özellikle özel hastanelerde doğuma gelenlerle anlaşmak
2. si en önemlisi, iyi bir fotoğraf labaratuarıyla anlaşmak.
Diğer bir farklı iş işe yine fotoğrafla alakalı.
Okullarda hatıra fotorafları çekmek. hemen hemen herkes bilir, öğrencilik yıllarımızda tak kapı çalar içeriye elinde fotoğraf makinası ile bir adam girer şukadar foto şukada rparaya der bizde hatıra olsun diye çekinirdik. Ama son yıllarda bu iş birazdaha gelişti ve sadece vs ile kalması, özel takvim kupa tişört baskılarıda yapılmakta. Bu işte güzel para kazandırabilecek bir iş.
Yine sermaye olmayan veya yeterli sermayesi olmayan bayanların yapabilceği güzel bir iş; asgari ücretle çalışmak :(
Sayın öğretmenimiz,
Alta not düşmüşsünüz: Bu arada satış yapmayı düşündüğüm en son şey. Lütfen evden yatarak çalışın, oh ne rahat ayda şu kadar bu kadar garanti diyenler bu başlığı kullanmazsa çok sevinirim.
Bence en güzel iş evden çalışmaktır.
Ama öyle yok üyelik ücreti ile yok şunla bunla çalışan firmalarla değil. kendiniz alın kendiniz satın.
Zaten kendi işinizide kursanız işiniz yinede satıştır.
Açıkçası bir bayan başka ne iş yapar maaşlı çalışmak dışında benim aklıma birşey gelmiyor.
Büfe işletmez, seyyar satıcılık yapmaz, pazarcılık yapmaz,
heleki sermaye yoksa hiç kimse hiçbirşey yapamaz.
Ama en azından az sermaye ve azda çevreniz olsa bence size en güzel yakışacak iş çiçekçilik yapmak.
Bir arkadaşkonu açmış çiçekçilikle ilgili, tamamına katılmamakla birlikte o arkadaşa katılıyorum. Siz bence çiçekçiliği bir değerlendirim derim ben.
Saygılarımla.