Ben Gazi-İşletme mezunuyum. Ankarada 20 yıldır oturuyorum. 4 yıldır planladığım bir projem var. Tek eksiğim sermaye. Sermaye getirecek ortak arıyorum.
İşin konusu kısaca şöyle:
Satranç eğitim ve oynama merkezi açmak istiyorum. Ankarada böyle bir yer yok. Alternatifsiz olacağız. 4 milyon insan var, yüzbinlerce memur var. 7 den fazla üniversite var, binlerce okul var. Genç nüfus var. Satranç 2 yıl önce okullara ders olarak kondu. Hızlı bir şekilde büyüyor. Ben kıdemli antrenörüm(sadece Türkiyede 30 kişide bu belge var), hakemim, oyuncuyum. Ayrıca milli eğitimde satranç dersini verecek öğretmenleride eğitiyorum. Satrançta her türlü alt yapım var. Güzel orjinal fikirlerim var. Çevrem ve kadrom var. Ankaranın ortasında kızılayda Atatürk bulvarında çok güzel bir yer buldum...260 m2, sigaralı-sigarasız salon olacak, 2 sınıf olacak, 4-5 wc, bahçe satrancı olacak vs...
Gelir kaynakları olarak düşündüğüm 4-5 seçeneğim var.
1- Satranç eğitimi verilecek,
2- Satranç oynama yeri olacak,
3- Cafeden gelir gelecek,
4- Turnuvalardan gelir gelecek,
5- Malzeme satışından gelecek, vs...
Tahmini en fazla sermaye ihtiyacımız 50.000YTL...(Belkide 30.000YTL veya daha az olabilir. Onu birlikte ve şartlara göre belirleyeceğiz).
Aylık giderimiz 15.000YTL olarak planlıyorum. Merkezde 40 masa olmasını planlıyorum. Her masadan günlük 10YTL kazanmak amacım. Buda aylık 12.000YTL. Eğitim-turnuvalar-cafe-malzeme satışı diğer gelirler olacak. Buradaki eğitim geliri çalışmaya bağlı. 100.000YTL de olabilir 5.000YTL de...Ne ekersen onu biçebilirsin...
Evet cesareti olan ve tek yer olmak isteyen beni arasın. Teşekkür ederim.
Not: Ortak olmak isteyenler hızlı hareket etsinler. Çünkü bulduğum yeri kaybetme riski var. Ayrıca eylül ayına çok hazırlıklı girmemiz gerekiyor. Hazırlıklar için fazla bir zamanımız yok.
Not: Size yeni bir teklifim var. Sermayenin %50 sini ben size borçlanayım. İş yeri faaliyete geçtikten sonra borcumu aylık periyotlar halinde geri size ödemeyi taahhüt ediyorum. Kuracak olduğumuz işte organizasyonu ben sağlayacağım ve çevremi kullanacağım.Bu iş için bir iş gücü ve zaman harcayacağımdan dolayı butün bunlar için de kar payından belli bir yüzde veya aylık olarak belirleyeceğimiz bir miktar almak isterim. Bunu karşılıklı konuşup da belirliyebiliriz.Benim bu iş yerine katkım çok büyük olacak, sizden sadece sermaye katkısı bekliyorum. Sonrasında karı paylaşacağız.
Sizden acele cevap bekliyorum. Çünkü kızılaydaki yeri kaçırmak istemiyorum...
İnsan isteyince herşey yapar.