Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Reklam Sitesi Açarken Şirket Kurmak Şart Mı ?

Başlatanezop_yilTarih11/05/2010 21:45:47Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
Değerli büyüklerim ve sevgili arkadaşlar öncelikle daldan dala atlıyor gibi gözüktüğüm için hepinizden özür dilerim ancak bir arkadaşımın iş teklifi üzerine sizlerin görüşlerine ihtiyacım olduğunu farkettim. Arkadaşım birlikte bir site kurmayı teklif etti. Sitenin içeriğini anlatayım ben size daha sonra sorumu sorayım. Sitemiz reklam amaçlı olacak firmaların reklamlarını alacağız ayrıca ürünlerini teşhir edeceğiz. Üyelik sistemini geitreceğiz ancak üyelerimizden aracılık ücreti olarak 5 tl gibi bir ücret alacağız yani bi bakıma tek seferliğine üyelik ücreti gibi olacak.
Benim merak ettiğim böyle bir site kurmak için öncelikle irket kurmalı mıyız ? Aracılık hizmeti vermemiz sebebli yada reklam yaptığımız için. Eğer irket kurmazsak vergi ödememiz gerekir mi gerekirse ne vergisi adı altında ödeme yaparız ? Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Saygılar ...
korkma kayserili var ... :))

Yerleşim Türkiye / AdıMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye127 yazı
Merhaba. Yazış stilinizden gördüğüm kadarıyla bu işlere yeni heveslisiniz. İlk etapta olayın şirket vergi dertlerini düşünme! Eğer şirket açmayı gerektirecek bir müşteri potansiyelin olursa şirtket açma işi işin en kolay yanı!
Yalnız işe başlarken mantık hatası yapıyorsunuz.
Ben bir site kurayım herkes ona 5 tl gibi küçük bir parayla abone olsun 100 kişi abone olsa yıllık 500, 1000 kişi abone olsa yıllık 5 milyar gibi güzel hayaller kurduğunuzun farkındayım. Fakat kazın ayağı öyle değil! Çünkü google'da basit bir arama yaparsaanız sizin düşündüğünüz sitelerden yüzlerce olduğunu görürsünüz, ve bunlardan çoğu ücretsiz üyelik sunarlar. bu durumda kendinize şu soyuyu sorun; Neden insanlar benim siteme gelecek benim farkım ne? Ücretli üyeliği ilk 1 yıl unutun önce ücretsiz üyelik yapın. Eğer piyasadaki sitelerden fark yaratırsanız o zaman insanlar para vermeye razı olur. Öyle 5 tl'de değil fazlasını bile verirler. Ama niye vereceklerini bulmalsın? Akıl veriyosun sen niye yapmıyorsun dersen o farkı bulsam zaten durmayacağım :)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
Sayın Ayhani yorumlarınız için teşekkür ederim bu siteyi işte bunun için seviyorum insanlar ellerinden geldiği kadar birbirine destek oluyor :) işin aslı üyelik ücretini temsili fiyat olarak söyledim ayrıca yapacağımız sitenin gerçekten de fark yaratacığına inanıyorum. Sağolsun ortaklık teklif eden arkadaşım çok değerli ve kardeim gibidir. Normalde de onun fikirlerine güvenirim ama fikrini tam ileyiş şeklini anlatınca kafamda planladım gerçektende farklı olduğunu hissettim ayrıca arama motorlarına da baktığım kadarıyla planladığımız şekilde bir site göremedim. tabi ki esinlendiğimiz siteler var , fikirler var ancak farklılıkları da var :)
Not : Üyelik ücreti yazmam sadece vergi , maliye gibi konularda etkisinin olup olmayacağını öğrenmektir.
Değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AdyMeslek Ö?retmen
Üye127 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ezop_yil
Sayın Ayhani yorumlarınız için teşekkür ederim bu siteyi işte bunun için seviyorum insanlar ellerinden geldiği kadar birbirine destek oluyor :) işin aslı üyelik ücretini temsili fiyat olarak söyledim ayrıca yapacağımız sitenin gerçekten de fark yaratacığına inanıyorum. Sağolsun ortaklık teklif eden arkadaşım çok değerli ve kardeim gibidir. Normalde de onun fikirlerine güvenirim ama fikrini tam ileyiş şeklini anlatınca kafamda planladım gerçektende farklı olduğunu hissettim ayrıca arama motorlarına da baktığım kadarıyla planladığımız şekilde bir site göremedim. tabi ki esinlendiğimiz siteler var , fikirler var ancak farklılıkları da var :)
Not : Üyelik ücreti yazmam sadece vergi , maliye gibi konularda etkisinin olup olmayacağını öğrenmektir.
Değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

Eğer fikrinizin farklı olduğunu düşünüyorsanız o zaman hiç vakit kaybetmeyin. ayağı yere basan projeleri severim :)
Dediğim gibi önce siteyi popüler hale getirin vergi kısmı çok çok basit kalır!

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye277 yazı
Fatura kesmek için şirketin olmalı. Ya da başka bir şirket üzerinden kestirisin.

Paralı üyelik Türkiye'de çok zor iş yapar.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
yorumlarınız ve fikirleriniz benim için gerçekten de çok değerli. evet paralı üyeliğin gerçekten de zor olduğunun farkındayım ama ayhani adlı üyemizin de dediği gibi popüler bir yer haline geitebilirsem sanırım çok da imkansız olmaz haksız mıyım ? yorumunuz ve fikriniz için ayrıca teekkür ederim sayın munen.

Yerleşim Türkiye / AdyMeslek Ö?retmen
Yeni Üye63 yazı
"Sitemiz reklam amaçlı olacak firmaların reklamlarını alacağız ayrıca ürünlerini teşhir edeceğiz."
demişiniz, sitemizde de bu tür resmi olan ürünler pazarlanıyor, daha dogrusu sistenin kasasına giren çıkan yok ama üyeler burada ticaret yapıyorlar,bende giyim işiyle ugrasıyorum ama bu tür olaylarda sanırım hep pasif kaldım, demek istedigim elinle tutmadan alıcağın malı karar veremiyorsun yada ben karar veremiyorum, ha internetten markasını ozelliklerini bildigin ürünlerin alışverişini yapıyorum ama dediğim daha farklı.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil