Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ayakkabıcı Açsam Mı Açmasam Mı? Yardım . .

BaşlatanbaytradeTarih10/05/2010 20:24:11Yorum10

İlk mesaj
Üye127 yazı
Arkadaşlar ayakkabıcılık hakkında tecrübesi olanlardan yardım ve fikir istiyorum.
Geçen cuma ayakkabı almak için orta seviye bir ayakkabı markasının mağazasına (reklam olmaması için adını söylemiyorum) gittim. sadece bu markanın ayakkabıları çantaları vs satılıyordu. erkek bölümündeki görevliyle yoğunluktan dolayı bir türlü görüşemedim çünkü sürekli depoyla mağaza arasında mekik dokuyordu benden önce alışveriş yapan müşterilerin ayakkabılarını getirmek için. biraz oyalandıktan sonra sıkıldım ve dışarı çıktım. ayakkabıcı hıncahınç doluydu. akşama doğru müşteri kalmamıştır artık düşüncesiyle tekrar gittim gene aynı manzara gene alamadan mağazadan ayrıldım. bir gün sonra sabah saat 10 civarında saat erken olduğu için bu sefer kimse yoktur diyerek gene aynı mağazaya gittim. gene aynı manzara. erkek bölümünde bu sefer görevliyi yakaladım birkaç ayakkabı denedim ve biraz sohbet ettim. her zaman mı böylesiniz bu üçüncü gelişim dedim. o da anneler günü dolayısıyla çok yoğunuz dedi. normal zamanları sordum bu kadar değil ama buna yakınız dedi. zaten erkek reyonunun anneler günüyle doğrudan bir ilgisi yok ancak bayan tarafında müthiş bir kalabalık vardı. erkek tarafıda oldukça yoğundu. bu arada bu mağaza ankarada izmir caddesinde.

Bende bu aralar bi arayış içindeydim zaten ve bu ayakkabı mağazasından veya bu marka ve birkaç çeşit daha markalı ayakkabı terlik sandalet çanta vb ürünlerin satıldığı bir ayakkabıcı açsammı diye düşünmeye başladım. ben ankarada yaşamıyorum bi iş için gelmiştim ayakkabıcılık işini antalyada yapmayı düşünüyorum. daha önce ayakkabıcılık yapmadım. 30000 tl civarında param var. en fazla iki yada üç çeşit marka ayakkabı satmayı düşünüyorum.
arkadaşlar bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanların fikirlerini bekliyorum.
ticaret ticaret ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye127 yazı
Daha önce bu işi yapmadıysanız franchise ile yapabilirsiniz. Yeriniz uygunsa bence mantıklı bir iş. Ama şu meşhur çok uzuz ayakkabı sattığını iddia eden H ile başlayan firmadan uzak durun. Nedenini merak ediyorsanız internette biraz firmayı araştırın derim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye116 yazı
kardeşim sakın girme bu işe derim.daha once yaptın mı deme yapmadım ama hesap basit kar oranı yuzde ellı.yanı 65 lira maliyeti olan bı ayakkabıyı en az 100tl satarsın buraya kadar guzel ama işin aslı bır serı ayakkabının tamamını tuketememekte.en az 3 ayakkabı elınde tapon kalır yanı 7 tanesını 700 e satarsın ama elındekı uc tane tapon kalır ya numara tutmaz ya musterı begenmez ıster ıstemez seonda gecer ındırımle satabılırsın ancak yanı sana kalan kar elındekı tapon mallar.yınede sız bılırsınız ıyı dusunun derım
cesur

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı

Ayakkabıcılık gerçekden riskli bir iş .siparişlerinde ayakkabılar her numaradan belli adetlerde gelir içlerinde satamadığın numaralar olacaktır. o tek örnekte ölçü değildir. daha iyi araştır derim .Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye127 yazı
benim aklımdaki markalar polaris ceyo ve birde spor marka.
ticaret ticaret ticaret

Yeni Üye3 yazı
Şuan piyasaya yabancı sermayeli ucuz satan firmalar girerek dengeleri bozdu.Yerli üretici sıkıntıda.Çin malı ithal mal satan bu yabancı firmalar yüzünden artık küçük bir mağaza açarak para kazanma dönemi bitiyor.Ya büyük gireceksiniz yada hiç girmeyeceksiniz.
Shoe Import&Export and Trading

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye351 yazı
shoseller e katılıyorum ben halen bir ayakkabı mağazası ortağıyım 30.000 tl çok çok azbir para magazanın düzenlenmesine zor yeter ana cadde üzeri olamazsan tapon dediğimiz malı elinden çıkarman zorlaşır.
30000 tl ile yapılacak iş değil 120 m2 bir mağazayı peşin 200000 tl ile doldurabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye76 yazı
Arkadaşın dediği gibi bahsettiğin yerin adı hangaar ise hiç bulaşma :) Biz bulaştık payımızı aldık :( Hala avukat hanımları tenezzül edip cevap verecek diye bekliyoruz....

Onun haricinde 2 yıllık bir ahyakkabıcı geçmişi , 35 yıldır bu işi yapan bir tanıdığı olan birisi olarak söylerimki (bizede söylenmişti ama inanmadık) ayakkabı işini kesinlikle yapma. Yukarıdaki arkadaşlar anlatmışlar kar var gibi görünür ama bu ekmek gibi su gibi herkesin alacağı birşey değildir renk tutar model tutmaz model tutar numara olmaz satana kadar göbeğin çatlar y a da sezon biter....

<Kolay gelsin...
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Üye189 yazı
asıl işim hazır giyim ve mağaza sahibi olarak inan mağazalarıma ayakkabı koyma imkanım olduğu halde yukarıdaki arkadaşlarında yazmış olduğu nedenlerden ötürü inan hiç girmedim.bence sakın girme.ama şunu düşünebilirsin.çanta aksesuar üzerne bir mekan o parayla çok rahat açabilirsin.akarı kokarı yok çantanın sezonu beden derdi yok.sadece bir fikir kolay gelsin.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye300 yazı
ayakkabi dusunuyorsaniz erbil suel markasinida dusunebilirsiniz, franchise veriyor bildigim kadariyla ama Antalya'da var bir yerde.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye127 yazı
yorumlarınız için çok teşekür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz.
ticaret ticaret ticaret