Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mantar Yetiştirmek İstiyorum

BaşlatanEmine sarıTarih10/05/2010 16:39:54Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Merhaba ben mantar yetiştirmek istiyorum .Öncelikle karadeniz de yetiştiren varmı. ?Ben sakarya da karadeniz sahilindeyim. 1 ton konposttan ne kadar mantar alınır . Kaç tl kar elde edilir. 1yıllık gider ne olur gelir ne olur? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Selamlar Herkeze bol kazançlar.

Yerleşim Türkiye / Sakarya KarasuMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye21 yazı
Bu konuyla ben de ilgileniyorum ancak henüz elimde bir döküman yok. Mantar işiyle uğraşmış bizzati üretim tecrübeleri olan arkadaşlar : Tecrübelerinizle aydınlatın yardım edin .Saygılar...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye110 yazı

1- Mantarı üretmeden önce pazarını ayarlamanız lazım. Çok çabuk bozulan bir ürün olduğu için bu şart.
2- Çoğu kişinin ilk başta çok ilgi gösterip çok çabuk vazgeçtiği bir ürün. Zarar olunca yürek dayanmıyor.
3- Öyle hemen ben üretmek istiyorum demekle olmuyor malesef. Üretim ve Çalışma izni gerekiyor.
4 Paranın peşin döndüğü bir sektör. Kompost, örtü toprağı ilaçlar hep peşin. Tabi satışıda peşin olması gerekiyor. (Burada biraz sıkıntı oluyor)
5- Çocuk gibi bakım isteyen, ilgi isteyen hijyen isteyen bir ürün. Bilgi tecrübe ve pratik lazım.
6- Mantar yer altı ve üstü depolarda, mağaralarda, ve yetiştirme ortamı sağlanan depolarda yetiştirilebiliyor.
7- 1 ton kompostan en iyi ihtimalle %30-35 ürün alınabiliyor. (300-350 kğ)
8- % 25-30 arası verim masrafları karşılar birazda para bırakabilir.
9- bunun altı ise zarardır diyebiliriz.

Buraya kadar olanı dezavantajlarıydı. Birazda avantajlarından bahsedeyim.

1- Özellikle batıda pazar sorunu çabuk aşılıyor.
2- Türkiyede önü açık ve umut vaadeden bir sektör.
3- kompostu da kendiniz üretebilirseniz değmeyin keyfinize.
4- ...

Daha yazılacak şeyler var ama soru cevap şeklinde ilerlersek daha faydalı olur. (Not: Uzman bir üretici değilim yalnız elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. bende şu anda büyük çapta bir kompost ve mantar üretim tesisi projesi hazırlama aşamasındayım. (projeme teşvik alabilirsem faaliyetlerimi hızlandıracağım.) Bu işler aslında büyük işler. küçük çapta pek bişey bırakmıyor. Sadece taze mantar değil salamura ve konservesi de yapılması lazım. Tabi bu bana göre değişik düşünenlerde olabilir.

Ayrıca 300-350-400 gr paketlerde ve 9 kğlık kasalarda kültür mantarı, 200gr pakette ve 4 kğlık kasalarda yaprak mantar ihtiyacı olanlara yardımcı olabilirim. (güneydoğu ve doğu anadolu illerinde)

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar ben Çorluda mantar yetiştirmek istiyorum. Buraya en yakın Kompostu nereden bulabilirim. Yaprak mantarıda, Kültür mantarıda olur. melissabulbul@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ö?retmen
Yeni Üye88 yazı
yetiştirmek isteyen ve bu işin pazarlamasını yapmak isteyen arkadaşlar :
kültür mantarıyla bir dönem çok ilgilendim ama hala kafamda fakat şu anki işimin getirisi iyi olduğu için 1 yıl sonra baslayacağım.
bu işi yapmak istediğimde işi yerinde görmek istedim bu işin merkezide antalya nın korkuteli ilçesi,dr gittim 15 gün orada kaldım herkes üretiyor orada evlerinin altında depolarda hemen heryerde.hem teorik hem pratik cok bilgi aldım.bu bilgilerin hepsi kayıtlarımda ve geldiğimde 1 ton kompost ile denedim %20-22 oranında verim aldım.fakat dediğim gibi şuanki işim e basladığım için yarıda bıraktım.
neyse size kompost alabileceğiniz en iyi firma olarak müpa mantar ı tavsiye edebilirm firma izmitte hazırladıkları kompost 1 numara diyebilirim.bu işte risk cok fazla bir anlık hata tüm hasatı çöpe attırıp zarar edebilirsiniz.fakat işinizi temiz ve titiz yaparsanız 1 ton kompostta maximum %20 ila %30 oranında verim alırsınız
buda ortalama 200-300 kg gibi bir rakam yapar ama dediğim gibi risk bu ilk acemiliğinizde % 10 alma sansınızda var biz % 20 den gidip 200 kg hesaplarsak eyerki marketlere kendiniz satışını gercekleştireceksseniz müthiş karlı bir iş yok ben aracıya veririm derseniz hiç uğraşmayın para kazanamazsınız derim.ben kendim marketlere vererek yapmayı düşünmüştüm ki zaten pazarlama sektörü iç,inde olduğum için sıkıntı olmayacaktı.küçük bir hesap yaparsak :
200 kg mantar elde ettik 1 ton komposttan
mantar 400gr pakette market fiyatı olarak toptan 2 tl dersek(ki burada öyle) kilosunu markete ambalajlkı molarak 5 tl den verirsiniz 200 kg x 5 tl =1 000 tl
kompost fiyatı 2011 yılı nedir bilmiyorum ama tahminen 370-450 arası herhalde 450 desek +nakliye+iş gücü bu şeki,lde size kafa kafaya gibi bir rakam cıkar fakat kompost arttığında nakliye fiyatı cok fazla artmayacaktır.isterseni,z birde şöyle bir hesap yapalım.
kompost tonu 400 tl den 10 ton aldınız 4 000 tl
nakliye 1 000 tl
üretim işçilik 1 000 tl buralar afaki maximum masraf fiyatları
2 aylık ıvırzıvır gideri 2 000 tl
toplamda 8 000 tl
diyelimki 10 ton komposttan 2,5 ton mantar aldınız kg fiyatı 5 tl den 12 500 tl yapar eksi 8 000 tl dediğimizde 4500 tl gibi bir kazanç çıkar yanlız bu rakam değişken olacaktır masrafları afaki çıkardığım için bu rakam cıktı yoksa bu rakam hata yapmadan üretim yaptığınızda artar eksilmez.ayrıca bu rakamı 2 aylık kazancınız olarak görünüz.çünkü mantar hasatı 30-40 gün arasında baslayıp 60-70 gün içinde biter yani 60-70 gün içinde 3-4 hasat alırsınız burada hersey aslında tam bir hesaba dayanıyor eyer isterseniz bulunduğunuz bölgede mantar tüketimi aylık ne kadar öğrenin mantarı marketin toptan alım fiyatını öğrenin size bir üretim planı ve satış pazarlama planı cıkartayım bu iş gercekten cok güzel cok zevkli cok karlı bir iş.şunu untmadan % 30 un üzerinde komposttan verim almanız bir mucize olur bu % 35 lik bilgi yanşış bir bilgidir.ciddi anlamda bilgi almak isteyen arkadaşlar 0 537 619 94 03 ten ulaşabilşirler.ben bu işi yapmıyorum fakat elimdeki doneler ve bilgimle her konuda yardımcı olabilirim.iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye294 yazı
megatesnim olarak arama yapın konyadan türkiye ve tüm dünyaya mantar ve kompos satışı yapan büyük bir firma.Kompos la ilgili bilgi almak isterseniz yardımcı olurlar.hatta ürettiğiniz mantarlarıda sizden alırlar hazır müşteridir.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye88 yazı
calliante ye katılıyorum sizden ürettiklerinizi alırlar ama para kazanamazsınız en güzeli kesinlikle noktaya satışı kendiniz yapmanız

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
Merhabalar,
Mantarcılık konusunda çok yakında yayınlayacağımız site için;
- Kullanıcı ilk üyelerden olmak ister misiniz?
- Ücretsiz reklam alanlarından faydanlanmak ister misiniz?
- Altın üyelik fırsatı ile sitemizde bir adım önde başlamak ister misiniz?
Lütfen sitemiz RSSüyeliğine abone olun
http://www.mantarsatis.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye99 yazı
Sn fıratkentli çok güzel özetlemis.bu sektör bir zamanlar küçük girişimciler için güzel ve ilginç bir alandi.ancak günümüzde entegre tesis oldu.dev firmalarin aalani oldu.kompost hazırlama demek bir tesis .is makinaları vs.ayrica pazarlama birimi olacak. yani ciddi yatırımları olan bir işletme olmasi gerekiyor.obur türlü hobi atölyesi olur diye düşünüyorum.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Üye180 yazı
merhaba arkadaşlar.yalova ve çevresinden toptan olarak istiridye mantarı ve beyaz şapkalı mantar (kültür mantarı) satılır ve alınır. üretici olan arkadaşlar, elinde kaliteli mantar olanlar aşağıdaki numaradan bizimle iletişime geçebilirler.
kizilkaya_67@hotmail.com 05333147806

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er