Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

2 Dönüm Bir Bahçem Var, Meyve Olarak Ne Ekeyim?

BaşlatanDesert16Tarih08/05/2010 15:13:29Yorum27

İlk mesaj
Üye300 yazı
Merhaba değerli koniks üyeleri, konunun üstatlarına danışacağım bir düşüncem var, başlıktada belirttiğim gibi Çanakkale Ezine'de 2 dönüm bahçem var, şuanda boş duruyor, düz zemine sahip, toprak verimlidir. Çiftçinin durumu malum, ne ekersen artık onu pek biçemiyorsun.
Meyve fidesi dikmek istiyorum, duyduğum kadarı ile kiraz oldukça karlı olabilirmiş. Şeftalide olabilir.

Fikri ve yorumu olanlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye16 yazı
teğmenliğim geliboluda geçti.. ekin fidanlarınızı tereddütsüz.. hazır bahçe alma niyetim olmuştu bolayır evreşe arasından
40 dönüm kadar, anlaşamadık. şeftali dikiliydi tamamında. kirazın dokusu uyarmı o topraklara bilemiyorum. ama malın olsun alıcısı bağdattan gelir derdi rahmetli babam. geride kalmaz ürün. allah kolaylık versin.
Ben istiyorsam başarırım...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Asker
Üye405 yazı
ben olsam ceviz ekerdim hem reçeli oluyor hem kabuğu para yapıyor hemde en pahalı kuruyemiş organik faydaları saymakla bitmiyor

ama 4 sene beklemen gerek ektikten sonra verim alman için bu süre zarfında ara ziraat yapabilirsiniz vişne gibi

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
Üye244 yazı

armut dik.!

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye48 yazı
2 dönüm tarım için çok küçük bir alan. Para kazanmanız çok zor. Yine de ekicem diyorsanız tartladan numune alıp zıraat odasında analiz ettirin. Onlar size önerilerde bulunur. Bulunduğunuz yöredekiler ve komşularınız ne ekiyorsa o bitkilere yönelmenizde fayda var. Hem onlarla bilgi alışverişinde bulunursunuz hemde satarken zorluk çekmezsiniz.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye4 yazı
nektarın eke bılırsın,kıraz ... cevresınede elma ruzgarı keser... en ıyı tarın zıratdan bılgı alabılırsın tesvuık olan meyvalarda yardımcı olurlar dunya bankası 5 yıl sonra gerı odemelı damla sulama ıcın kredı verıyor..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye88 yazı
ceviz zahmetsiz ek 4 sene sora hasadı topla hemde para etsin benim bildiğim ilaca sulamaya gerek yok hatta stratejik bitkidir savaç zamanlarında silah sanayinde kullanıldığı için ve dibindede ot bitmez nedendir bilmem benim bahçemde var 2 senede kuruttu bahçeyi

ilgilenirim dersen benim favorim bakımla deveci armutu hem küçük ağaç hem verimi bol bende var 3 tanesi inanın 1 kilo geliyo 1 ağaçtan 50 100 kilo ürün alıyorum ama ilgi olunca yetişiyo oda

trakyada adamı eksen toprağa filiz verir buda bir gerçek :)
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye109 yazı
SLM LAR ...

-öncelikle bir fizibilite yaptırınız.(toprak yapısı-sulama imkanları,toprak su analizleri)
-bölgeye has ürün çeşitleri belirleyiniz
-bölgenizde ki ürün çeşitlerinizin pazar payını ve pazarlama standartlarına bakınız.
-bitkisel üretim yapacaksanız bunları göz önüne alınız
naçizane fikrim 2 da arazi de marjinal bir gelir elde etmek için yapacagınız çalışma hobi amaçlı olacaktır.

fakat sermayeniz var ise elektrik su ve hafriyatta sıkıntım yok ulaşım kolay ve firmalarada yakın bir yerim var diyorsanız kanatlı işletmesi yapınız 25000-29000 başlık derim saygılarımla

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Mühendis
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - taaata
ceviz zahmetsiz ek 4 sene sora hasadı topla hemde para etsin benim bildiğim ilaca sulamaya gerek yok hatta stratejik bitkidir savaç zamanlarında silah sanayinde kullanıldığı için ve dibindede ot bitmez nedendir bilmem benim bahçemde var 2 senede kuruttu bahçeyi

ceviz yaprakları alkoloid salgılar :))
altında ot bitmez

Yeni Üye6 yazı
Bodur elma fideleri ile bahçe tesis edebilirsiniz. Telli terbiye sistemi ile bahçeyi desteklersiniz.
Bodur elma fidelerinin satınalınmasında devlet destekleri vardı. Ayrıca 10 mayısa kadar telli terbiye sistemi maliyetinin %50'si devlet tarafından destekleniyordu. Devlet yardımlarını takip edin. 2 dönüm çok küçük bir alan ama üretime katkısı olduğundan illaki bir noktada desteklenecektir.

iyamex nickli üyeninde belirttiği gibi, değişkenleri tespit edip, o bölgeye has ürün yetiştirmek en doğrusu olacaktır. Bölgedeki üniversitede ziraat fak. hocalarıyla görüşmekte fayda var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye109 yazı
meyvecilik alanında desteklere tabi olabilmek için Tarım Bakanlığına Bağlı kurumlarda Tarım il -İlçe müdürlüklerine Çiftçi kayıt sistemine tabi olup :

Sertifikalı Fidan/Fide ve Standart Fidan Kullanım Desteği (Dekar) Standart-Sertifikalı
Bodur ve Yarı Bodur Meyve Fidan Türleri ile Bahçe Tesisi 150,00 - 300,00
Narenciye Bahçelerinde Aşılama ile Çeşit Değiştirme 0,00 - 250,00
Zeytinde Yağlık Çeşitler İle Bahçe Tesisi 50,00 - 100,00
Bağ ve Diğer Meyve Fidanları İle Bahçe Tesisi 100,00 - 200,00
Sertifikalı Çilek Fidesi Desteği 0,00 - 200,00
Virüsten Ari Fidanlara (+) İlave Olarak 50,00 - 100,00

yukarıda yazdığım destekleri alabilirsiniz.
Bodur ve Yarı Bodur Meyve Fidan Türleri ile Bahçe Tesisi 150,00 - 300,00 Da ( dönüme ) şeklinde ödeme yapılır dikimini yaptığınız Fidan sertifikalı olmak zorundadır.
saygılarımla

Üye300 yazı
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, zira bir konuda sanırım tam ifade edememişim kendimi;
Ben profesyonel bir tarım yapmayacağım, 20-30 dönüm yerim olsa elbetki yaparım... 2-2,5 dönüm kadar, 85 ağaçlık (Fidan daha) kiraz olan bahçem var, komsular analizi yaptırmış, olur almışlar, onlarda geçen sene ekmeye başlamışlar, azınlıktayız suan ama meyvecilik konusunda pek bilinen şey yok bizim bu civarda. Yani ek gelir olabilir, uğraş olabilir, birazda ne kadar gelir getirebilir gibilerinden sormustum..
Farklı ürün tavsiye edenler var, ben ısrarla kiraz diyorum :)
Yani asıl merak ettiğim ben profesyonel ve işinin basında sürekli durup sabit olarak bu işi yapan bir çiftçi değilim, ilgilenenlerim olacaktır yakınen ama ben kendim bilgi sahibi değilim, kahvelerde maalesef konuyu actığımda ağzı olan konusuyor, amcamlar beni soğutuyor, göç git buralardan bitti artık bu hayat vs... gibi... Üzülüyorum elbet ama, bitmemeli bu iş! Biz sahip çıkmazsak, ekip biçip üretmezsek;
İsraillilerin tuhaf tuhaf besinlerine mi mecbur kalalım?
Yada toprağımızı gelip el oğlumu eksin? (Gerçi biraz olmaya başladı da...:S)

Şimdi bir kez daha soruyorum;
Ortalama 85 ağaçlık kiraz bahçemden vasati ne kadar ürün (Kg) alabilirim, yani bu iş bana zarar ettirirmi, keşke hiç bulaşmasaydım! Dedirtirmi ?
Azıcıkta Kar elde edebilirmiyim bu dönümle?
Tekrar teşekkürler... (Zaten ileride parayı bulursam tarımı 30-40 dönüm ile profesyonel yapmaya çalışacağım :))
- Ticaret beceridir...

Üye300 yazı
30-40 Dönüm derken hedefim adım adım 150-200 Dönüme ulaşmak tabi... Oda imkansız gibi ama, bakalım...Sadece hedef...
- Ticaret beceridir...

Üye349 yazı
bence adaçayı dikinız gerçekten gelırı cok iyi kg fiyatı orjinal ada çayının 30 tl civarında
su istemez fazla bakım ıstemez gerçekten gelırı cok ıyı şahsen benım 1000 metre kare bı yerım var yarısı ada cayı ekılı yıllık 300 kg cıvarında mahsul alıyorum çarpı 30 yaptıgınız zaman 9 bin tl yapyor buyrun hesap saygılarımla
0532 571 12 07
0531 649 42 51
0535 350 05 18
0212 431 64 58
SHOWROOM İSTANBUL ESENLER
FABRİKA:ARNAVUTKÖY BOĞAZKÖY MH
http://www.bozkirtriko.com
onurbozkir@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye300 yazı
Mantıklı görünüyor gerçekten Onur bey.. Fizibilite yapmak lazım derim..bizim oralarda da yetişirmi diye. Siz bizzat kazandınızmı o parayı gerçekten? Nasıl dikiliyor mesela ?
- Ticaret beceridir...

Üye300 yazı
Başka güzel fikirleri olan ??
- Ticaret beceridir...

Üye109 yazı
-MALÇLI DAMLAMA SULAMALI ÇİLEK TESİSİ YAPIN 2 DA araziye 14000 fide gider.da verim ortalama 3,5- ton dur
swetie charlie çeşidinden kurun .
-damlama sulamalı bögürtlen yapın 500 adet fidan gider
-ceviz yapın şebin -bilecik- kaman çeşitlerinden karışık arzi düz ise 10-12 m arayla dikin eğimli ise ve verim siz ise 8-10 m.
yada 8x30 3 adet sera kurun 1 seradan ortalama 4 ton salatalık alırsınız veya domates.
-kiraz dikin tam bodur 0900 ziraat çeşidinden olsun 3 sene kiraz alırsınız ama önce topragı ıslah etmeniz gerek.
-rüzgar almıyorsa ii güneşlenme süresi bol su varsa kivi dikin
ama kafanız çok muğlaksa sadece toprağını sürün başkada bişey yapmayın bari toprak havalanıp ileriki döneme tava gelmiş olur.

Üye300 yazı
Bilgiler için teşekkür ederim sn.imayex
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye87 yazı
Goji Berry yi araştırmanızı tavsiye ederim 2 dönüme 500 civarı fidan gider. Belki fidan maliyeti diğerlerine göre yüksek olur ama getirisi de fazla olur kanaatindeyim.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye96 yazı
Arkadaşın biri demiş kivi dikin diye. Bende ona katılıyorum kivi dikin,iklim ve koşullar uygunsa kaçırmayın bence.Köyümüzden biri bahçesini söktü kivi dikti alıcılar kapısından alıyor malı yağma satıyor hasat zamanı...Allah bol bereket kazanç versin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye300 yazı
Kivi getirisi güzel bir meyve olarak biliyorum, lakin çok su istermi örneğin?
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye96 yazı
Evet sulama gerekir aşırı olmasada ister yani.Eğer suyun varsa sisleme yaptırırsın güzel olur.Suyun yok yada ayırıcak zamanın yok galiba :=) fındık ek diyicem ama sizin oralarda olmaz :) kivi en makbülü bence ama sen bilirisin.Ayrıca aklını kullanırsan hepsinden getiri sağlarsın.

Üye300 yazı
Evet su ve zaman şuan için sıkıntı benim için...Fındık ise buralarda malum, olumsuz..İnşallah hayırlısı ile bişeyler planlıyoruz bakalım...Teşekkürler yorumlar için...
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye96 yazı
Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım :) İnşallah bulursun bir yol...Allah yardımcın olsun.

Yeni Üye77 yazı
bence 2 donumla kar edılecek ısler yapamazsınız
bahcede kar etmek ıcın bence en az 20-30 donum olması lazım
ben sızın yerınızde olsam 2 donum arazıye
5 cevız 5 badem agacı
2 kayısı agacı
5 ıncır agacı
arazıde yer kalmadı sanırım bukadar meyce ve sebzeyı ıstersenız kısın kurutup yersınız tum sene yeter kalanı akrabalara verır veya satarsınız 2 donum arazıye ancak bu kadar olur bence
kenarlara asma sıkardım hem yapragından dolma yapar hemde uzumlerını yersınız

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Halkla ili?kiler
Üye599 yazı
sayın imayex çok güzel belirtmiş.bencede çilek en uygunu.dekarda 3,5 ton 2 dadekarda 7 ton civarı.yıllık bazı ihtiyaçlarınızı çıkarabileceğiniz bir para getirisi olabilir..allah yardımcın olsun.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye300 yazı
Çiçekçilik olamazda, 2-3 dönümden para kazananlar var bu arada, diğer arkadaşlara...
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.cevizfidanifiyatlari.com]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf