Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Subayın Talebi Var!!

BaşlatanSamsunumTarih06/05/2010 17:52:53Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM. BU SİTENİN HATRI SAYILIR BİR POTANSİYELİ OLDUĞUNU GÖREREK BURADA YAZMAK İSTEDİM.

KENDİMİ TAKDİM EDEYİM: SÖZLEŞMELİ SUBAY OLARAK TSK DA HALEN ÇALIŞMAKTA OLAN FERDİM. LAKİN KITADA GEÇEN GÜNLERİMDE GÖRDÜĞÜM ŞU OLDU; MESLEK BENİM UFKUMU AÇACAK KENDİMİ AŞMAMA FIRSAT VERECEK BİR YAPI İÇERİSİNDE DEĞİL. ALLAH DEVLETİME ZEVAL VERMESİN İLELEBET PAYİDAR KALSIN VE KALACAK TABİKİ.. LAKİN HALEN ELİ TETİKTE ATEŞ AÇMAYA HAZIR BİR SUBAY OLARAK BURAYA VERDİĞİM EMEĞİN YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BİLGİ BİRİKİMİM VE İNSAN YÖNETME KABİLİYETİMİ DEĞERLENDİREREK FARKLI BİR İŞ KOLUNDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM. TAKDİR EDERSİNİZKİ GEÇMİŞİMDE HUKUKSAL VE MALİ YÖNDEN BİR PÜRÜZÜM BULUNMAMAKTADIR.

TALEBİM ŞU: TÜM SAMİMİYETİNİZLE GÖRÜŞ ÖNERİ VE TEKLİFLERİNİZİ BANA İLETMENİZİ DİLİYORUM.

HERKESE SAĞLIK DOLU GÜNLER VE BOL KAZANÇLAR DİLİYORUM.
Ben istiyorsam başarırım...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Asker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye16 yazı
??????????????????

Üye643 yazı
sözleşmeli subaylık nasıl birşey, bende onu merak ettim yenimi çıktı?
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı

bahsedeyim biraz.. üniversite mezunu şartlara haiz şahıslar sınavlarına girer ve kazanırlarsa urla da menteş askeri kampında 3.5 ay süren temel eğitimi alırlar. daha sonra 3.5 ay komando eğitimine müteakip kendi sınıflarına yönelik eğitime tabi tutulurlar. sonra ver elini kıt'a.... kurmaylık hakları yoktur, muvazzaflık sınavı hakları vardır bu sınavı verebilirlerse muvazzaf olurlar ve albaylığa kadar rütbeleri ilerler yok kazanamazlarsa kıdemli yüzbaşı olduklarında rütbe bekler ama hizmet yılları bitmediğinden harpokulu mezunu akranlarının rütbeleri ilerlerken sözleşmelilerde rütbe ilerlemez.

ışık alamadığım ve çifte standartlık konusu bu... o yüzden alternatif arıyorum...

Üye643 yazı
anlattıklarınıza göre çifte standartlık var, harpokulu mezunları daha şanslı sizin yanınızda.
birazcık uzman erbaşlara mı benziyor bu durum
geçerli bir mühendislik diplomanız varsa ve kendinize güveniyorsanız
''ben istiyorsam başarırım'' yazdığınıza göre,
son kararı yine siz verin...
ama ordu evleri var, gazinolar, lojmanlar, ucuz kantinler, her türlü maddi manevi ve sosyal haklar var bunları da arayabilirsiniz
iyi düşünün derim ben bir emekli olarak
saygılar
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye140 yazı
SAYIN SAMSUNUM

OKADAR KUTSAL BİR ĞÖREVE VE EKMEK YEDİĞİNİZ YERE İNAHET ETMİYORMUSNUZ?

ÇİFTE STANDART VAR DİYORSUNUZ OZAMAN BIRAKIN SÖZLEŞMELİ SUBAYLIĞI NEDEN YAPIYORSUNUZ?

SİZ LİSANS EĞİTİMİNİZİ HERHANĞİBİR ÜNİVERSİTEDE RAHAT RAHAT İSTEDİĞİNİZ ĞİBİ OKURKEN

HARP OKULU MEZUNU AKRANLARIM DEDİĞİNİZ SUBAYLARIN KIŞIN OKULDA YAZIN KAMPLARDA ANASI AĞLIYODU SİZ HİÇBİR EMEK HARCAMADAN SÖZLEŞMELİ SUBAY OLMUŞSUNUZ BİRDE ÇİFTE SDANDART VAR DİYE KUTSAL ORDUMUZA İFTİRA ATIYORSUNUZ..
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye16 yazı
asla sayın .tslvys. ben ekmek yediğim kaba pislemiyorum. asla ihanet içerisinde olmadım. ihanet kelimesini kullanırken daha seçici olmanızı dilerdim. iç güvenlik birliğinde halen görev yapmaktayım. zaten bırakmayı eni konu düşünüyorum. batıdayken de bırakırdım. ama dağ dere tepe geziyorum şu an. burası bitmeden gitmek istemiyorum zaten. tayinciyim ve temmuzda daha rahat olacağım bir birlikte çalışacağım ve buna rağmen alternatif arıyorum. tsk ya emeğimi verdim o da bana karşılığını. inkar etmedim yazdıklarım arasında inkar sözcükleri yoktur sadece kırgınlık parçacıkları vardır. o da bahsetmiştim yeniden başa dönmek istemiyorum. aradığım asıl şey, bana alternatif yol gösteren yada sunan fikirleri dinlemektir. ben terörü buralarda ararken kimse beni şovanist cümlelerle deşmeye yada test etmeye kalkışmasın. rica ediyorum.. ben diyetimi ödedim.. alnım ak başım dik. saygılarımla..

Editör5590 yazı
Birçok memur gibi subayların da çoğunda özellikle ilk yıllarında piyasada iş yapma isteği, içindeki potansiyeli değerlendirme isteği bolca gözlenir. Bu isteği ihanet mertebesinde değerlendirmek bence haksızlık olur.

Üniversitemezunlarının subay olması eskiden beride olan bir uygulama üstelik kolay yoldan subay oldular diye değerlendirmemek gerek. Çünkü her isteyen üniversite mezunu subay olamaz. Pek de kolay bir iş değil. Kuleli mezunlarına göre farkları piyasadan biraz daha haberdar olmalarıdır. Ama askerlik özellikle komutan olmak herhangi bir meslek gibi değerlendirilmemeli, elbetteki tam motivasyonu ve bağlılığı sağlamanın yolu sadece girilen yola konsantre olmakla olur.

Harp okulunda subay yetiştirip bir de bütün sosyal hayatı bütün iş dünyasını tanıtmaya çalışacak değiller.

Sayın Samsunum bence çok doğal bir isteğini dile getirmiş. Ülkesinde işini iyi yapan herkes yeterince milliyetcidir. Daha çok milliyetci olmak için illle de düşmana kurşun sıkıyor olmak gerekmez. Direk kurşun sıkanları veya onları yöneten komutanları, uykusuz kalanları , canını ortaya sunan askerleri belki duygusal açıdan daha bir takdir etmek gerekir ama ülkesi için iyi şeyler yapan herkes yeterince milliyetcidir.

Samsunum kendini daha fazla ifade edebileceği daha fazla verimli olabileceği bir mecraya uzanmak istiyorsa bunu çok kötü bir şeymiş gibi değerlendirmek pek de doğru bir yaklaşım sayılmaz acizane fikrim.

Herkese saygılar . . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye195 yazı
Sayın samsunum ne yapmak istediğini ve neye meyilin olduğunu yazarsan daha yardımcı olurum. istersen özeldende yaz cenker_ces@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye163 yazı
Lojistik tedarik işine girmen bence başarıyı beraberinde getirir tabiki belli bir altyapıyı saglayabilirsen.
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye485 yazı
Değerli Subay arkadaşım. Hangi üniversite ve ne mezunusunuz?
Kaç yıldır askerlik görevindesiniz?
Elinizde sermaye yapabilecek paranız varmı?
Aklınızdan geçen şunu yapsammı acaba dediğiniz bir iş varmı?
Askerlik görevini buraktığınızda ticaret veya başka bir iş artık ne yaparsanız, bu işi yapmak istediğiniz belli başlı il veya iller varmı?
Yukardaki sorulara yanıt verirseniz daha fazla fikir alabileceğinizi düşünüyorum.
Söylemek istediğim bir konu daha var. Askerlik mesleği aslında güzel gözüken bir iştir ama içi beni dışı sizi yakar misali, size ne işiniz var başka işte, gül gibi iş gül gibi maaş demek yanlış olur. Evlimisiniz bilmiyorum ama eğer evli iseniz hele birde çocuğunuz varsa, hele birde okuyorsa, askerlik görevini bırakmayı bir kez düşünüp sağlıklı bir karar vermenizi haddim olma**** tavsiye ederim.
Akın beyinde yazdıklarına aynen katıldığımı bildiririm.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye15 yazı
merhabalar, bu forumu boş geçemedim. emekli bir subay çocuğum, ailemdede birkaçtane var. ticaretin içinde olan biri olarak gözlemim şu dur? Subay emeklisinden esnaf olmazzzzzz ? Çünkü risk alamıyorlar, bakış açıları dar, vizyonları yok ( sadece askeri), gerçi harp okulu mezunu değilsiniz, oradan çıkanlarda durum daha vahim bu açıdan. Asker emeklisinin yapacağı en güzel iş yöneticiliktir arkadaşım. ailmede ki bir albay emeklisi şuan bir şiketin tepe yöneticisi ve tüm sosyal hakları(eşyalı lojman,araç, uçak bileti..) + 15 bin den az olmayan maaşı var. başka şehire gitti ama bu haklar için. zaten kendi işini yapsa inanın bu paraları alamaz. benim tavsiyem yaşınız genç daha. en az 5 yıl iş hayatını öğrenmek için yönetici vasıflı işler bulun. emekli ikramiyenizide kimseye kaptırmayın, her lafa her sözede inanmayın, çakal çok ortalıkta, akıllı olun. Sizin için en iyi sektörler, lojistik ve güvenlik sektörü bence. üniversite eğitiminize görede uygun sektörlerde olabilir. Yolunuz açık olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye127 yazı
merhaba samsunum öncelikle başarılar dilerim bende malulen emekli bir sözleşmeli subay olarak ticarete atılmanı tavsiye ederim ancak çok akıllı hareket etmen gerek. yoksa elindeki avucundakini tokatlayabilirler. öncelikle neler yapabileceğini kapasiteni kendin bileceksin ona göre hareket et. üniversiteden ne mezunusun eğer ticaret yapamam diyorsan mezun olduğun bölüme göre iş kollarına girebilirsin yada kpss yoluyla memurluğa girebilirsin. sana başarılar dilerim Allah yardımcınız olsun hakkaridesin galiba.
ticaret ticaret ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye13 yazı
merhaba komutanım . biz kocaeli de havuz kimyasalları satışı yapıyoruz. aynı zamanda üretici firmayız. bütün kalite belgelerimiz ve sağlık bakanlığı onayımız mevcut.

Eğer kazandığınız para yetmiyorsa, ek bir kazanç elde etmek istiyorsanız sesime kulak verin. yaz sezonunu degerlendirin. yapmanız gereken tek şey bulunduğunuz bölge deki havuzların sahipleri yada işletmecileriyle konuşarak kimyasalları bizden almasını sağlamak. yaptığımız satışlardan % 20 pirim kazanın.

havuz kimyasalı derken. suya karıştırılan klor, ph düzenliyiciler, yosun önleyiciler, berraklaştırıcılar , çökeltici gibi havuz ilaçlarından bahsediyorum. havuz sahipleri bu ürünleri mutlaka almak zorundalar aksi takdirde havuza girmeleri imkansızdır. ortalama bir havuzda ne kadar kazanç elde edersiniz, ürünler ne kadar tutar bu gibi bilgileri size özel olarak uzman_55@hotmail.com adresini eklerseniz bildiririm.

yazımı okudugunuz için teşekkür ederim. işinizden ayrılmanıza bile gerek yok. sadece çevrenizi kullanın yeter. çok güzel bir kazanç elde edeceğinize inanıyorum malum havuz sezonu açılmak üzere.
Hedefsiz Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye16 yazı
ilgilerini benden eksik etmeyen tüm değerli arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. her yazılanı titizlikle okudum. isim isim gitmektense konu konu gitmek isterim. bir defa ihale ile ilgili değerli arkadaşım samimiyetiyle bir planlama yapmış sağolsun. ama tsk da mal alım komisyonları var. askerin yiyeceği, içeceği, giyeceği herşey gram gram metre metre adet adet hesaplanır ve mal alım komisyonlarınca kendilerine verilen yetkiyi kullanarak mal alımını yaparlar. zaten giyimleri hususunda kendi dikim evleri var tsk nın. yetişemediği diğer ürünleri de ihale ederek alır. bu konudada kemikleşmiş olagelmiş firmaları var ve tsk ya fesatlık yapmadıkları sürece malzemelerini oradan alır... asker çocuğu olan arkadaşımın aslında sözleri çok doğru. ticaret askere göre değil. ama benim sivilden gelmem beni farklı kılabilir. yöneticilik dalında başka bir sektörde faal olmak daha dik duran bir mevzuu gibi geldi bana. yine fikrini beyan eden arkadaşlarım hangi sektör olacağına karar vermen gerekir demişler.. bana en sıcak gelen sektör enerji yada tarımsal ürün üretimi ve al satıdır. enerji konusunda yenilenebilir enerji kapsamında bir bölge bayiliği için görüşmelerim olmuştu. lakin ismini zikretmem doğru olur mu bilmem ama mutaş enerjiden bir beyfendi ile yazışmıştım. bana çok samimi geldi bir an dialoğumuz koptu. ilgiyle ve iştahla bu sektörü izlemekteyim. bir diğer ilgimi çeken şey ise birim alnda daha fazla ürün almanın en cazip seçeneği olan sera üretimi. enerji sektörü ile entegrasyonu olabilecek bu sektörde bana göz kırpan diğer bir sektör. işin özü gıda ve enerji.... asla ölmeyecek 2 sektör... bunlarda çalışmak isterim. durumuma gelince evliyim samsunda 33-35.000 metrekare civarı henüz ekonomikdeğeri tavan yapmamış arazim var. rahmetli babamdan anneme ve bana intikal eden 2 dairem ve ve bir dükkanım var.. bir dairemde annem eşim ve çocuklarım kalmakta diğer dairem vede dükkanımda kiracılarım kalmaktadır. madden sadece standartlarımla bir silkelenme yaşarım işi bırakırsam. ama asla ele muhtaç olmam. ama daha iyi yaşamak adına ve sivile döndüğümde saygınlığımdan bir şey kaybetmemek adına daha güçlü elim olmalı. ben atılma değilim çok şükür sadece verimli olmayacağımı bildiğim için kuruma zarar vermek de istemiyorum. yeni bir yol istiyorum takım elbisemi giyip şıkır şıkır işlerimi takip edeceğim bir iş düzeni istiyorum. bize şunu öğrettiler: bir subay yapmaz, yaptırır. amirdir konuya hakimdir, tek başına kaldığında o işi yapacaktır ama aslolan yaptırmaktır. ben bünyeme eleman, ortak, danışman her neyse alıp organize etmek ve takip etmek içerikli bir iş yapmak dileğindeyim.

Yeni Üye16 yazı
ben memuriyeti istemiyorum.. mevcut durumum zaten kallavi bir memuriyet malumunuz. ama tsk içindeyken de başka işlerle uğraşmayı da yapamazdım.. apoletlerimi lekeleyemezdim.. herkes her işi yapamaz.. yapabileceklerimi yazmaya çalıştım.. ben ancak işveren olabilirim... diğerleri ukalalık olarak almayın lütfen ama beni ezer...

Üye140 yazı
sayın samsunumm

size ilk yazımı yazarken kutsal ordumuza yapılan siyasi yıpratmalardan çok fazla etkilenip o duyğularla yazmıştım. (ordumuza söylenen en ufak kelimeye çok fazla savunma duyğusuyla yaklaşıyorum).

sizinde üstteki yazılarınızı okuyunca iyice suçluluk duygusu hissetim haddimi aşarak fazla ithamda bulundum özür dilerim.

iş olayına ğelince siz birazdaha kendinizi tanıtın inanınki burada fikir vericek çok fazla arkadaşımız abimiz var muhakkak birinin fikriyle sizin fikriniz uyuşacaktır
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye16 yazı
anlıyorum .tslvys. ben halen askerim.. bingölde görev yapıyorum.. daha yeni geldim operasyondan... ben işimi yapmaya çalışıyorum. siyasi entrikaları herkes görmekte... ona rağmen ben ve tüm silahlı kuvvetler motivasyonunu düşürmeden canla başla hizmete devam etmekte inanın buna. yalansız riyasız bu söylediklerim.. özrünüzü samimi buluyorum ve kabul ediyorum.. medeni insan olma hasletine nail olmuş biri olarak size başarılar diliyorum.

Yeni Üye34 yazı
Sevgili arkadaşım,

Öncelikle askerliği bıraktıktan sonra nerede yaşamayı planlıyorsun bu konu önemli.

Ve elindeki sermaye nedir? bunu az çok bilmek gerekli.

Buna ilaveten madem subaysınız o halde eğitiminiz Lisans olmalı.Hangi alanda eğitiminiz var? Bu eğitimi değerlendirecek iş tecrübeniz varmı? Bundan bahzedebilirseniz bizde size neler yapmanız konusunda birkaç öneri getirebiliriz.

Her il ve ilçede,her bölgede her iş yapılamıyor.Bu sebeple iş planınızı buna göre oluşturmanız gerekiyor.

Forumu incelerseniz genel olarak nerede ise %90 a yakını al-sat işleri ile uğraşan arkadaşlar var.Ama yaşayacağınız il-ilçe-bölge uygunsa imalatta yapabilirsiniz.Bu konuda da yine forum içerisinde imalata yönelik yazılar mevcut. Forum sayfalarını geriye doğru taradığınızda oldukça faydalı bilgiler bulacağınıza inanıyorum.

Acele etmeden,piyasayı yoklayıp hareket ederseniz elinizdeki birikimi ziyan etmemiş olursunuz.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Sporcu
Yeni Üye18 yazı

merhaba komutanım sıkılmadan okursan belki bir ışık olabilir firmamız müşteri memnuyetini ön plada tumak ve piyasaya kaliteli ürün sunmak adına 1969 yılında 25 m2 lik bir alanda ticari hayatına başlamıştır
40 yıl gibi bir geçmişi olan avrupa veorta doğuda isim yaparak bir çok ülkeden kalite onayı almış olan firmamız tekstil sektöründe marka ve isim yapmış firmalarla çalışmaktadır
bu 40 yıllık süreç içerisinde gelmiş olduğu mesafe evrensel bir marka olma yolunda hızla devam etmektedir bu başarının dağa fazla kitleye kazan kazandır sistemine ulaştırmak adına PMS bu harika sistemi müşterilerine sunmuştur
PMS petekmarketingsistem bayilik yoluyla kazanç sistemidir. pms ile çalışma saatlerini kendiniz belirlersiniz
0 sermaye 0 risk ve mütiş gelir NOT:ciddiysen lütfen sistemi incele

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
19 mayıs üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksek okulu beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. beykent üniversitesi işletme anabilim dalı eğitim yönetimi ve denetimi bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. yabancı dil seviyem çok iyi değil. ehliyetim ve kredibilitem var. sermayemi ticaret insanı olmadığım için lüks bir araba alarak değerlendirdim. 50-55 bin tl lik bir aracım var. konya yada memleketim samsunda hayatıma devam edeceğim. karar vereceğim sektör, tarımsal ürünlerin imalatı olursa, arazilerimi değerlendirme maksatlı samsunda kalabilirim. antalyada sera işi yapan eski askerlerim var. onların çalışmalarını takip edeceğim. yine otellerde değişik görevlerde askerlerim var bağlantı anlamında. rüzgar gülleri ile ilgili düşüncemin gerçekleşmesi halinde yer sanayi bölgelerine yakın olmamı gerektirecektir.

Yeni Üye16 yazı
ayrıca beni yönetim kademesinde değerlendirmek isteyecek firma yetkilileri de olacaksa beklentilerini duymak isterim.

Üye300 yazı
Sn Samsunum, bence yerinde bir karar vermişşsiniz, ne kadar uygulamaya gecirirseniz o kadar rahat edeceksiniz düşüncesindeyim. Biz kısa süre yaptıkta neler gördük, ne tuhaflıklar. Kaldırmam diyebilenler için hemen başka bir iş koluna atılmalı diye düşünüyorum.Zorla yapılacak bir şey değil subaylık bence. Alt yapınızı iyi kurun derim, şimdiden hyrlı olsun.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
sayın desert16 teşekkür ediyorum size. kısmetimizi takip edeceğiz. iyi bir karar ve bir başlangıç yakalamam yeterli olacak inşallah.

Yeni Üye16 yazı
mutaş enerji yada sina enerji ile ilgili kontağı olan arkadaşlar varsa bana iletebilirler mi acaba? web sayfaları hizmet dışı sanırım.. iletişim adreslerine ihtiyaç duymaktayım.

Yeni Üye16 yazı
GÜNCELDİR..

Üye112 yazı
Ahhhh Ahhhhhhhh....
Neler paylaştık zamanında ne değerli vakitler,ne fikirler verdik ama iyi ama kötü.Dost bildik,samimi bildik.....
Ne oldu sonra ??? Yaşar Nuri Güntekinin güzel romanı YAPRAK DÖKÜMÜ.....

Şahsa münhasır bir yazıdır yorum yapılmamasını sadece değerlendirilmesini dilerim.
Foruma saygılarımla....
Msn ve mail adresim maydin678167@hotmail.com

Yerleşim Ukrayna / LuhanskMeslek Saty? / Pazarlama