Ofis Açıp İthalat İhracat Yapmak - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Ofis Açıp İthalat İhracat Yapmak
 1 

Umitozcan
Yeni Üye

Toplam 49 yazı
06/05/2010 :  00:32:34 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Merhaba arkadaşlar
Yaşım 22 ithalat - ihracat ve mevzuat konularına hakimim ve üniversitenin dış ticaret bölümünden mezunum kendime ofis açıp ithalat-ihracat yapmak istiyorum örneğin imalçıdan alıp ihracat yapmak veya ithal edip yurt içinde satmak gibi yanlız ithalat ve ihracat yapmak için ne gibi izinler almak gerekiyor bu izinler için ne gibi bir ücret ödemem gerekiyor beni bilgilendirirseniz gerçekten çok sevinirim teşşekkür ederim.

umitozcan1989@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat

UYARI: Sitede yer alan ilanların doğruluğundan ilan sahibi sorumludur. Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız, yapıyorsanız dikkatli olunuz, tedbiri elden bırakmayınız, denemeden görmeden almayınız, alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz. Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!
Detaylı bilgiler ve sorumluluklar için kullanım şartlarını okuyunuz.

• İlanın kalitesi ve ilan sahibinin yaptığı önceki alışverişler için ilan sahiplerine referans sorabilirsiniz.
  • serhat35
    Yeni Üye

Toplam 34 yazı
    06/05/2010 :  20:54:30 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    dış ticaret yapmak için hiç bi ücret ödemene gerek yok.yasaya göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan herkes ihracatçı olabilir.
    yaptığın ticaret kadar malın vergilendirilir.ithalatta vergi vardır.ihracatta vergi muafiyeti vardır.
    gelirin kadar da sen vergilendirilirsin.
    bi ofis kiralayıp bi şirket kurarsın.bunların sabit masrafı vardır.
    bi mali müşavire danışman yeterli.şirketi kurduktan sonra da bi gümrük müşavirliğine danış.
    bahsettiğin bölümden öğrenciler ikinci sınıfa başlamadan bu işlere başlıyolar bile.
    bence bi şirkete gir, çay getir gotür, tecrübe edin.
    Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Diğer
    Umitozcan
    Yeni Üye

Toplam 49 yazı
    06/05/2010 :  23:35:24  Alıntı
    serhat35 çok teşekkür ederim yanlız tecrübe sahibiyim özel sektörde gıda lojistik yapan bir firmada ve derince gümrügünde tecrübe edindim egitimim dolayısıyla işi bıraktım ofis açmak istiyoruz 2 arkadaş yanlız ihracatçılar birligine kayıt olunurken ne gibi belge isterler herhangi bir gelir göstermek gerekiyormu bunların cevabını mali müşavirlerde bulabilirmiyim ?

egoba
    Yeni Üye

Toplam 5 yazı
    07/05/2010 :  17:03:21  Alıntı

ÖNCE ŞİRKET KURACAKSIN.
    SONRA BİRLİĞE KAYDOLABİLMEN İÇİN
    İHRACATÇI BİRLİKLERİNDEN TEMİN EDEBİLECEĞİNİZ DİLEKÇE VE TAAHÜTNAME Yİ DOLDURUP
    ŞİRKET KULUŞ ANA SÖZLEŞMESİ VEYA TİCARET SİCİL GAZETSİNDEN Bİ ÖRNEK
    TİCARET ODASI FALİYET BELGESİ
    VERGİ DAİRESİ MÜKELLEFİYET BELGESİ
    NUFUS CÜZDANINDAN Bİ ÖRNEK
    İMZA SİRKÜLERİ.

BU BELGELER YA ASLI OLACAK YADA NOTER ONAYLI ÖRNEKLERİ OLACAKTIR.
    BU BELGELERE EK OLARAK 200 LİRA BİRLİĞE KAYIT PARASI YATIRACAKSINIZ..

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
    serhat35
    Yeni Üye

Toplam 34 yazı
    17/05/2010 :  21:46:00 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    kayıt ücretinden donra yaptığınız her dış ticaret için fatura bedelinin yaklaşık binde 1 i ila 1 buçuğu oranında nispi aidat ödüyosunuz.
    Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Diğer
    reyes
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    21/05/2010 :  16:40:11  Alıntı
    Peki arkadaşlar, ben de kendim böyle bir şirket kurmak istiyorum. Kuruluş sermayem ne kadar olmalı?

serefhan
    Üye

Toplam 114 yazı
    21/05/2010 :  19:25:35  Alıntı
    Merhaba
    Birincisi Ihracat yapiginiz zaman gumruk mevzuatlari cok basit ve yapmis oldugunuz ihracatin % 18 ini geri iade olarak alabilirsiniz. Ikincisi ithalat yapmak icin gumruk mevzuati o kadar kolay degil. urunlerini nerden getireceksin asya ulkelerinden getirirsen cok sikintiya girersin gumruk musavirlerine guvenip bu isi yaparsan batarsin. Ben 10 yildir bu isi yapiyorum ve turkiyede dogru duzgun guvenecegin gumrukcu sayisi cok ama cok az.
    Bir sirkette calismis olman tecrubeli olman anlamina gelmez biz yillardir bu isi yapiyoruz ve hergun yeni bir kanun yeni bir nizam..
    Ben turkiyeye yerlesmeyi planliyorum su an endonezyadayim.ve turkiyeye geldihgimdi ithalat isine devam edecegim,
    Istersen bekle beraber yapariz benim hazir musterilerim var ve hazir siparislerim var paran kadar ortak olursun ve is takip edersin ne zaman tam ogrendin tek basina hareket edersin.
    Benimle yapmak zorunda da degilsin baskalarinia bulabilirsin ortak olmak icin.
    Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
    CEO
    Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
    altona
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    24/05/2010 :  09:56:42  Alıntı
    Umitozcan aynı düşüncelerle baş başa olduğumu belirtmek isterim. Ben de bir dış ticaret şirketi kurmak istiyorum ancak cesaretim gelmiyor. 4 yıllık işletme mezunuyum, dış ticaret uzmanlığı eğitimi aldım, Amerika da staj yaptım, bir dönem Polonya da okudum birçok fırsat ile karşılaştım, ürün ithalatı ve ihracatı açısından ancak risk almaktan korktuğum için girişimde bulunamadım, askerlikte bitti bakalım ya bir şirkete kapak atacağız, ya da Allah kerim deyip başlayacağız...
    altona

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : İthalat / İhracat
    reyes
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    25/05/2010 :  23:44:48  Alıntı
    Altona. Bence eğer böyle bir şirkette deneyiminiz yoksa önce deneyim kazanmanızı öneririm. Maaş çok önemli değil, şöyle kısa süre de olsa bir dış ticaret şirketine girip işleyiş hakkında bilgi sahibi olursanız zaten kendinize yatırım yapmış olursunuz.

Saygılar.

altona
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    26/05/2010 :  21:58:59  Alıntı
    reyes deneyim kazanmak yerinde olacak herhalde aldığım tepkiler hep bu yönde şimdi önemli olan iş bulabilmek...
    altona

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : İthalat / İhracat
    msenen
    Yeni Üye

Toplam 93 yazı
    21/09/2010 :  11:12:42  Alıntı
    merhaba ümitozcan bende senn gibi ofis açma planım var maile karşılık verirsen hem bilgi alışverişi hemde çalışma olanağı buluruz.
    muratsenen@windowslive.com
    hadi iş yapalım

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sağlık hizmetleri
    omerseven
    Üye

Toplam 306 yazı
    24/09/2010 :  16:33:55 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    merhabalar. bende bilgilerimi paylaşmak istedim bu konuyu görünce. konuyu açan ümit arkadaşımızmış. benim şöyle vergi böyle vergi olmaz demek gibi bir niyetim yok arkadaşlar açıklamış detaylı. 2 yıllık dış ticaret mezunu bir insan ihracattan ithalat hakkında iyi bir bilgi birikimine sahip olmalı. ihracatta vergi alınmadığı hatta yerine teşvik için bir kısım üründe ücret ödendiği en basit bilgidir. bence sakın şirket kurmayın. hatta ofismiş şuymuş buymuş hiç girmeyin bu sıra. öncelikle size tavsiyem diplomanız yardımıyla köklü bir kuruluşta maaşına bakmaksızın bir staj yapmanızdır. elinizde bir miktar nakit varsa onuda kaybedebilirsiniz. dış ticarette.
    ve bilgiyle bitmiyor her iş. dış ticaret dile kolay gelir. karı çok yüksektir. en rahat iştir diye düşünür çoğu arkadaş. ama böyle düşünen hiçbiri dış ticarette başarı elde edemez uzun bir süre. size tavsiyem önce iyi bir araştırma yapmanız. hakim olduğunuz bir sektörden ürün seçmeniz ilk olarak . sonrasında bu ürün hakkında tüm dünyayı araştırın. iyi bir pazar analizi yapın kimlere hitap etmek istediğinize karar verin. ve bunları şu an yapmanız imkansız. 22 yaşında bir an önce şirket kurmak koşturmak araştırıp sabretmekten daha akıllı bir tercih olarak görülür. ama yanlış olur çoğu zaman.
    son söz acele etmeyin. önce müşterilerinizi bulun. ve tabi ondan önce iyi bir şirketin kemik kadrosu nasıl olur, nasıl yürür işler bunu öğrenmek için staj yapın.
    saygılarımla Ömer SEVEN
    Ömer SEVEN
    Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
    http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
    http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
    Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İthalat / İhracat
    khanofthesky
    Üye

Toplam 546 yazı
    13/01/2011 :  10:12:51  Alıntı
    Dile kolay gelir, denenler doğru ben-biz ithalat-ihracat yapmak istiyoruz demek sorunlarınızı daha da artırır. Elinizdeki 3-5 kuruştan da olabilirsiniz. Bakın olabilirsiniz diyorum, olursunuz demiyorum. Neticede ticaretin farklı bir şeklini deniyorsunuz şans çok önemli bir faktör, bakarsınız şansınız yaver gider de şeytanın bacağını kırarsınız ama benim demek istediğim, prosedürleri yazıyı yazdığınız tarih itibariyle sanırım pek bilemiyordunuz ama şu an nasılsınız bu konuda bilmem,

Sadece birkaç üründe yoğunlaşıp o konuda bir çalışma yaparsanız sizin için daha iyi olur kanısındayım. Bir de işte çok yeni olduunuz için bu tür konularda yüzyüze görüşmelerde çok daha iyi fikirler edinebilirsiniz, forumdan alacağınız fikirler pek de bir işinize yaramayabilir.
    Nakipoğlu

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
    callandor
    Yeni Üye

Toplam 68 yazı
    13/01/2011 :  11:04:34  Alıntı
    Merhaba,

ben gümrük müşavirliği şirketinde çalışıyorum.Size ithalat ihracat işlemlerinizde yardımcı olmak isterim.
    Bir gümrük müşaviri ille çalışmak zorundasınız.Birlik üyelikleri ve ithalat ihracat aşamasında gerekli olan evraklar konusunda yardımcı olabilirim.Bana
    eminekose_33@yahoo.com
    ulaşabilirsiniz.

dryynr
    Üye

Toplam 105 yazı
    13/01/2011 :  12:30:37  Alıntı
    ilkdefa İthalat yapacak arkadaşlar için konuşuyorum .ofis açmak inetrnetten siparişini verip malınızın yurda ucak gemi tır vb. ile geldiğini düşünmek ve ondan sonra satarak elde edeceğiniz kazancı düşünmek gerçekten çok keyfili.ama bunlarada dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum.1)her ne ithal edecekseniz internetten değil birebir ihracatçısından malı görün kalitesine bakın oraya giin ve ondan sonra karar verin 2)malınız yoldayken hesapladığınız maliyet oranları bi anda değişebilir (örnek gümrük verginin atması tse tarım il müdürlükleri sanayi odaları gibi kuruluşlardan ek belge temini istenebilir gümrük tarafından 3)bu sürenin uzmasıyla ilgili olarak malı satacğınız müşterinize söz verdiğiniz sürede teslimaytınız yapamadığınızdan dolayı mahçubiyet 3)diyelim ki flash bellek getryosunuz 1000 adet 8gb 16gb müşterinize teslim ettiniz...Bi telefon gelirde biz bu flashlara 2 şarkı yükledik hazfıza doldu derlerse aldığınız flasların her nekadar 16 gb ayzasada aslında öyle olmadığını öğrenmek!!! bunada hazırlıklı olmak lazım(1000 adet için ödediğiniz maliyet bi anada gitti)bu sadece bi örnekti daha niceleriyle karşılaşabiliyoruz ..bu yüzdendir diğer girişimci arkadaşlarım her konuda a z ye bu işleri öğrenmeden girmemenizde fayda var okul da öğrendiklerinizle uygula**** öğrenecekleriniz arasında çok fark olduğunu yaşa**** görcekseniz herkeze başarılar dilerim
    dryynr

Moz
    Yeni Üye

Toplam 13 yazı
    19/01/2011 :  13:12:10  Alıntı
    Merhabalar

Ben Danimarkada yasayan 29 yasinda bir gencim. Burada dogup büyüdüm ve meslegim bankacilik. Su an kardesimle kücük bir dükkanimiz var Allaha sükür, fakat ben bu dükkani hep bir basamak olarak gördüm asil hayalim ticaret (ithalaat/ihracaat). Ilk evvel türki cumhuriyetlerini düsündüm (textil, insaat malzemesi v.s) sonra arab ülkelerini düsündüm cünkü orada türk ürünlerin ragbet gördügünü duydum.

Sermaye olarak yaklasik 100-150.000 dolarim var, 4 dil konusurum, insanlarla iletisimim cok iyidir, iyi saticiyimdir, ve hayalim böyle bi is kurmak.
    Eger benim gibi düsünen arkadaslar abiler varsa beraber is kurabiliriz.

Lütfen fikirlerinizi yazarsaniz cok sevinirim, ülke olarakta yazarsaniz cok memnun olurum.
    M. öztürk

Yerleşim : Danimarka / Kopenhag  |  Meslek : Bankacılık-Finans
    protezel
    Yeni Üye

Toplam 11 yazı
    22/01/2011 :  15:24:40  Alıntı
    Merhaba Moz ;

Ben izmirden yazıyorum sana bir gümrük müş.firasında 1 yılı aşkın bir süreden beri çalışmaktayım. Asıl mesleğim bilgi teknolojileri üzerine. Ama malum işsizlik ve paramın kısıtlı olmasından dolayı ,iş kurmak yerine riske girmeden çalışmayı uygun gördüm kendime. Tabi izmir 'den sana bazı ürünler hakkında yardımcı olabilrim. Mesela bir arkadaşımın tekstil üzerine bir atölyesi var ve ülke içine değil sürekli yurt dışına iş yapıyorlar (italya,almanya,yunanistan,ingiltere) işlerini ben aldığımdan bu kadar ayrıntılı biliyorum. Diğer ürünler gıda,derin ,inşaat,mermer,traverten üreticilerinden bildiklerim ve tanıdıklarım var ama asıl iş bence tekstil üzerine olmalı parasal olarak kazanma şansın daha yüksek. Hemde bahsettiğin rakamlarda bu işlere girmen gerek yok. Uçak kargo ile 1-2 gün içerisinde 2-3 koli malla başlayabilir bunları satınca kutu sayısını arttırabilirsin. Konu hakkında bilgi alışverişi yapabiliriz.

protezel@mynet.com

saygılar.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Ticaret
    selahattin.disl
    i

Yeni Üye

Toplam 25 yazı
    26/01/2011 :  19:16:30  Alıntı
    Bu işlere bende çok girmek istiyorum. Tedarikçilere soruyorum. Yurt dışında ofis açacan. Yurt içinde açacan şöyle olacak böyle olacak. Bir dünya mevzuattan bahsediyorlar. Ben Gürcistan Sınırında Artvinde Yaşıyorum. Bu işi kapmam lazım. Tedarikçilerim bana piyasadan %40 ucuza denk gelecek şekilde fiyat veriyorlar bana. Onlarada bir o kadar kalıyor. Demekki TR piyasasının %20 sine ya da çok daha ucuzuna falan mal ediyorlar. Şubatta Ankaradayım. 4 yıllık işletme ve Gazi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum. Ticarete Çok Meraklıyım. İhracat yapmak aslında daha büyük hayalim. Yabancıları zengin etmek değilde yurt dışına mal satıp ülkeme döviz sokabilmekte güzel bir şey. Uluslararası Ticareti yapabilsem bi ne kadar mutlu olacağım anlatamam. Saygılarımla.

Yerleşim : Türkiye / Artvin  |  Meslek : İthalat / İhracat
    önem
    Yeni Üye

Toplam 45 yazı
    25/02/2011 :  21:15:34  Alıntı
    canım kardeşim okumuşsun sen bilmesen bizim gibi okumamış insan ne bilsin olmadı şimdi yaaaa boşuna okumuşsun demekki sen okuyacagın yıları birinin yanında calışsaydın şimdi canavargibi patron olurdun
    mm

Yerleşim : Türkiye / Uşak  |  Meslek : Tekstil
    VSL
    Üye

Toplam 628 yazı
    25/02/2011 :  23:57:07  Alıntı
    Umitozcan kardeşim hayretle okuyorum yazını 22 yaşındayım Dış Ticaret bölümünden mezunum diyorsun,ardından da ihracat ithalat yapmak istiyorum nerelerden ne izinler almalıyım diye soruyorsun, biraz tecrübe kazan iyi firmalarda çalış diyor arkadaşlar ve sen benim yeteri kadar tecrübem var diyorsun akıl alır gibi bir şey değil bu.
    Dış ticaret etiketinle dolaşırken sana soracaklar ve sen cevaplayacaksın bu soruları.
    Bak güzel kardeşim bende 22 yaşımda ticarete başladım, kendi eksiklerimi görünce 33 yaşımda Dış Ticaret okudum hala da ticaret yapıyorum, ve sürekli bir şeyler öğreniyorum buna da TECRÜBE deniyor. Ve sen yeteri kadar tecrübeliyim diyorsun yolun açık olsun
    Unutma birileri kaybedecek ki birileri kazansın.

malcolmriver
    Yeni Üye

Toplam 33 yazı
    27/02/2011 :  18:26:06  Alıntı
    eğer ürettiğiniz rekabetçi bir ürününüz yoksa (ya da bu tür bir ürün üreten güvenilir bir tedarikçi) ihracat yapmanız zor ve riskli. yeni başlayanlar için ithalat daha kolaydır bana kalırsa.

eğer dediğiniz gibi aracılık yapacaksanız, bir limited şirket kurup bunu vergi dairesine ve ticaret odasına kayıt ettireceksiniz. ama ihracat yapacaksanız, ihraç edeceğiniz ürüne göre belli ihracat birliklerine üye olmanız gerekli. sonuçta bu prodeü taş çatlasa 1 ayınızı alır. ama bence asıl düşünmeniz gereken neyi ticaretini yapacağınız.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Danışmanlık
    gokalpi
    Yeni Üye

Toplam 3 yazı
    03/03/2011 :  08:40:54  Alıntı
    Arkadaşlar merhaba,

Bende sizler gibi ithalat ve ihracat meraklısı bir girişimciyim ama ilk kendi işimi kurma deneyimim hayat kırıklığıyla sonuçlandı.

Kaldı ki bu iş için gerekli donanıma da sahip olduğumu düşünüyordum,

Daha önceki işim bir futbol takımı olduğu için şehrin büyük üreticileri ile birlikte çalışma fırsatı ve dolayısiyle iyi bir çevre yapabildim. Ve bazı ürünlerde uluslararası rekabet gücü olan fiyatlar alabildim.

Yabancı futbolculara tercumanlık yapmam sebebi ile gelişen ilişkilerimi koparmadım. Nijeryadan, Fildişi sahillerinden, Senegalden ve bikaç ülkeden daha maddi gücü olan, bana güvenen ve italat yapmak isteyen arkadaşlarım vardı.

Çocukluktan beri en yakın arkadaşımın IGEME'de uzman olması ve ondan anında danışmanlık alabilmem.

Futbolcu arkadaşlarımın finansman desteği.

İnternete kullanmaya aşina olmam. İngilizce ve fransızca biliyor olmam.

Özeleştiri yaptığımda her türlü donanım varmış gibi görünüyor ama aralık ayında kurmuş olduğum şirketimi malesef kapatıyorum. Şirketi kurmadan önce bile yurtdışına 2 parti mal yollayıp mal yollayıp para kazanmıştım. Şirket kurulduktan sonra bir çöp dahi satamadım.

Arkadaşlar benim fikrim ihracatın artık çok zorlaştığı yönünde. Hele hele üretici ya da büyük toptancı değilseniz, uluslararası piyasada rekabet ettiğiniz yetmiyormuş gibi yerli tedarikçilerle de başetmeniz gerekiyor.

İşin aslı nasipte. Bana nasip olmadı ama umarım sizler başarılı olursunuz.

Yerleşim : Türkiye / Kayseri  |  Meslek : Danışmanlık
    khanofthesky
    Üye

Toplam 546 yazı
    03/03/2011 :  16:55:22  Alıntı
    Hiçbir iş planlandığı gibi gitmiyor değil mi ?

Sizde keşke ithalat kanallarını deneseydiniz, malı getirip buradan ufaktan satarak sonra e-ticaretle sonra da belki bayilik sistemiyle şansınız deneseydiniz, illa ki ihraç etmenize gerek yok, ithalatta şu an cazip bir fikir olabiliyor. İllaki hamasi nutuklarla memlekete döviz kazandırıp istihdam yaratacağım demeyin ya da demeseydiniz.

Ne diyelim kolaylıklar diliyorum size. Umarım muvaffak olursunuz.
    Nakipoğlu

nzh06
    Yeni Üye

Toplam 83 yazı
    03/03/2011 :  18:58:23  Alıntı
    arkadaşlar benimki fikir telakkisinden çok bir iç dökme...27 yaşındayım birçok iş yaptım 4 yıllıkta uluslararası ticaret mezunuyum bürokratların aracılığı ile bu işlere girdim ama inanın sıkıntı stres ve moral bozukluğundan bşka birşey değil hevesinizi kırmak istemem gokalpi arkadaşımın dediği gibi bu işler nasip işi sadece şunu söyliyebilirim ister ithalatçı ol ister ihracatçı sattığın yada aldığın ürüne inanacaksın bunun başka bir açıklaması yok inanacaksınnnn.küçük bir ipucu yada bir tavsiye vereyim dış ticaret yapacaksan eğer 1.si maddi gücün olacak 2.si öyle bir ürün olacakki insanlar seve seve bunu alacak ödeme şeklinde peşin veya akreditifli olacak bunları sağlarsan eğer tutunma şansın artar.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Serbest meslek
    khanofthesky
    Üye

Toplam 546 yazı
    04/03/2011 :  19:07:18  Alıntı
    Hangi işi yaparsanız yapın sıkıntı stres moral bozukluğu olacak, bu biraz beklentilerle alakalı diye düşünüyorum. Küçücük bir bakkal dükkanında da vardır sıkıntılar ya da 30-40 kişinin çalıştığı bir kobi de de , farketmez, sadece neye odaklanacağınızı ya yerinde ya da içindeyken görebilmek önemli, şimdi yukarıda da bir arkadaş örnek vermiş siz herkesin getirdiği flash lardan getirirseniz tabii ki piyasada tutunma sıkıntısı yaşarsınız belki de tutunamazsanız ama elinizde ki ufak tefek bütçelerle bu işe girebilmeyi göze alırsanız o zaman tercih edilme şansınız da artar.

Başkasının yanında da çalışsanız eğer ceo değilseniz inanın bana hem neden elimde şansım varken kendi işimi kurmadım diyerek koca ömrünüzü yersiniz hem de iş işten geçtikten sonra yaş kemale erdikten sonra az dahi risk alamayacak konuma geldikten sonra en ufak bir esintide işinizi kaybetme tehlikesi ile karşılaşabilirsiniz. Sonuç olarak burası türkiye, kimsenin iş garantisi yok değil mi ?

Saygılar
    Nakipoğlu

alkınasan
    Yeni Üye

Toplam 2 yazı
    12/07/2011 :  17:50:10  Alıntı
    ben belarusta güvendiğim belruslu biriyle ortak şirket kurup(onun şirketi var ben yenı geldı antalyaya burada bir ithalat ihracat şirketi açıp birleştirmek istiyorum..)karşılıklı pazarlardan yararlanıp iş yapmak istiyorum.benim sorum tecrubem olmaması.ama taşları yerine oturtmuş olmam teorik olarak..şirketi açtıktan sonra üreticilere nasıl ulaşacagımm konusu ..hiç tecrübem yok ..
    alkınasan

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : İthalat / İhracat
    DefectoR
    Yeni Üye

Toplam 54 yazı
    21/07/2011 :  11:17:21 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
    Merhaba, eleştirisel bir cevap olucak...
    Öncelikle girişimlerinde başarılar dilerim... Mevzuatlara hakimim demişsin ama buna tezat bir şekilde "ihracat yapmak için ne gibi izinler almak gerekiyor bu izinler için ne gibi bir ücret ödemem gerekiyor" demişsin, ilginç bir giriş olmuş...

İthalat ihracat yapmak istiyorsan öncelikle bu işi yapan bir işletmede bir süre pişmeni tavsiye ederim, sonrasında altından kalkamayacağın yüklerin altına girebilirsin.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
    hky_gruop
    Yeni Üye

Toplam 15 yazı
    01/08/2011 :  20:46:00  Alıntı
    selam herkese hayırlı iftarlar.ya burada ithalat işini ne kadar kolay anlatan arkadaşlarımız var sanki hemen aldın hemen yükledin getirdin.sattın karını aldın.yok canım bu kadar kolay olsa herkes yapar.adamın feleğini şaşırıyor.resmi işlerin bitmesi kolay önemli olan yurt dışından malını alıp türkiyeye getirmek.zor olan kısım bu örnek vereyim.mesela endonezia malezia çin ve bazı avrupa ülkelerinden çeşitli mallar getiriyorum.ayrıca inşaat plastik ve gıda işi yapan 3 tane firmam var ithalatı kolay sandım halt etmişim.yaklaşık 6 ay mahvoldum.yok firma sağlammı malımı yollarmı.hadi gidiyorsun endonezia ya tamam firma buluyorsun alıyorsun.hadiii bu sefer gemiye yüklem başlıyor biraz rüşvetle filan gemiye yüklettin. geldi türkiye limana gümrükcün sağlamsa sorun yok ama sağlam değilse yandın demek yok işlem bitmedi yok şu parası yok adtrepoya kondu onun ödemesi vsvs bide bazı kalemlerde türkiyede babalar var senin mal getirdiğini duyduysa yandın demek. bence iyi bir araştırma yaptıktan sonra ithalat ihracat işine girmek lazım yani altyapıyı önce kurup sonra şirketi vs reyi kurmak lazım

saygılar

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep. İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    hky_gruop
    Yeni Üye

Toplam 15 yazı
    01/08/2011 :  22:46:41  Alıntı
    scarface
    aynen dediğin gibi ya harbiden burda millet dalgamı geçiyor adammı seçiyor anlamadım.
    ya hepimiz ticarete başlarken elbette soruyoruz fikir alıyoruz bu konuda eyvallah ama su lazım diyorlar e bende var diyor.
    bu lazım diyor arkadaşın öteki oda var diyor.e hepsi varsa daha ne git yap ne yapacaksan.
    kendi işim olan konularda yardımcı olmaya çalışıyorum kendi konum olmassa susuyoruz ya bunu nyapmak bu kadar zormu
    anlamadım ki az önce birine daha patladım zaten adam işine ortak arıyor normal ama alt alta yazmış işte parası olanlar nerde
    cesareti olan yokmu anca konuşursuzun bu sitede cesaretli olan yokmu falan filan bende cevabını verdim.
    arkadaşlar iş yapacak ve gerçekten ekmeğini kazanacak arkadaşlar var bunlara karşı saygılı olalım
    bişeymi alız varsa bende var ürünüm bu fiyatım bu telefonum bu yazın veya özel mesaj yollayın tamam
    ayıptır ya burda boştan yere milleti enayi yerine koymayın
    saygılar ve hayırlı ramazanlar

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep. İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
    berkpinar
    Yeni Üye

Toplam 10 yazı
    03/08/2011 :  11:37:50  Alıntı
    Alıntı Yapılan Metin:
    Yazıyı gönderen - VSL
    Umitozcan kardeşim hayretle okuyorum yazını 22 yaşındayım Dış Ticaret bölümünden mezunum diyorsun,ardından da ihracat ithalat yapmak istiyorum nerelerden ne izinler almalıyım diye soruyorsun, biraz tecrübe kazan iyi firmalarda çalış diyor arkadaşlar ve sen benim yeteri kadar tecrübem var diyorsun akıl alır gibi bir şey değil bu.
    Dış ticaret etiketinle dolaşırken sana soracaklar ve sen cevaplayacaksın bu soruları.
    Bak güzel kardeşim bende 22 yaşımda ticarete başladım, kendi eksiklerimi görünce 33 yaşımda Dış Ticaret okudum hala da ticaret yapıyorum, ve sürekli bir şeyler öğreniyorum buna da TECRÜBE deniyor. Ve sen yeteri kadar tecrübeliyim diyorsun yolun açık olsun
    Unutma birileri kaybedecek ki birileri kazansın.

bu yazıyı okuyana kadar, nasıl olur da kimse bu tepkiyi vermez diye yedim bitirdim kendimi... dostum, heves kırmak değil amacımız, ama şunu unutma; ben de uluslararası ilişkiler bitirdim ve sonra işe başladım, 5 yıldır da dış ticaret yapıyorum, ilk günümde gördüm ki, okulda bize hiçbirşey öğretilmemiş, üstelik üniversiteyi de onur listesinde 7. olarak bitirdim.

mevlana'ya sormuşlar bu hayatta en iyi neyi bilirsiniz diye, o da şunu söylemiş " bin yılda yaşasam, en iyi HADDİMİ bilirim" demiş. bence sen de 22 yaşındayım ve tecrübeliyim deme, onun yerine, genç bir girişimciyim, girişimci adayıyım, enerjimle, amatör ruhumla bazı şeyleri kendime ispat etmeye çalışıyorum de, o zaman gerçek iş adamlarının takdirini toplarsın ve onlarla karlı şekilde iş yaparsın. aksi halde kendini olduğundan fazla görürsen, iş dünyasında seni sömürmeleri 2 dakika sürer, ilk işinde hüsranla sonuçlanırsın. benden sana bir ağabey tavsiyesi, kendini her zaman olduğundan küçük gör (öyle olmasan bile, çünkü unutma ki deveden büyük fil var bu alemde) , etrafa da kendini alçak gönüllü yansıt. bu sayede alacağın tepkiler senın için daha kaldırılabilir ve üstlenilebilir olur. ama ben 22 yaşındayım, her şeyi de beceririm dersen (belki becerirsin, o zaman ayakta alkışlarız seni ama) göğüslemen gereken dalgalar çok daha kuvvetli olur. çünkü malesef iş hayatı kendine çok güvenenleri dolandırmaya çalışan çakallarla dolu ve evet, bunlara karşı en önemli silahın , 1.tecrübe, 2.açık bir vizyon ve zeka , 3. doğru bir duruş. 1, zamanla , 2, doğuştan ,3eğitimle kazanılır...umarım üçüne de haizsindir... yolun açık olsun...
    www.berkpinar.blogspot.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul
    bugysm
    Yeni Üye

Toplam 14 yazı
    21/08/2011 :  15:50:44  Alıntı
    merhabalar, istanbul'da kurulu bir tekstil promosyon ve işçi elbisesi üreten bir firmamız var. şu anda şirketimiz 3-4 avrupa ülkesinde ihracat yapmakta. ben de bu müşteri portföyümüzü genişletmek istiyorum, nerden ne şekilde başlamalıyım? fuar mı? internet üzerinden şirketlere ulaşıp mail atmak mı? deneyimli abilerim bana bir yol gösterirse çok memnun olurum. allah herkese bol kazançlar versin.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
    • Varolan yazılara yorum yapabilir,
    • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.25 saniye.
    17:11:59, 11 Ekim 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım