Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Marka Nasıl Olunur?

BaşlatantugbakorkutTarih04/05/2010 15:07:14Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
üretimini yaptığın bir ürünü nasıl marka haline getirebilirsin hangi evrelerden geçer en verimli reklam çalışması nasıl yapılır. yardımlarınızı bekliyorum
tuugba korkut

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Editör5590 yazı
Üretmek için harcadığından çoğunu harcamak belki. İnsanların gözüne sokmak lazım. Çok kaliteli yapmakla, çok ucuz yapmakla, çok reklam yapmakla olabileceği gibi kalitesiz ucuz ve reklamsız da olabilir göze sokmak.

Fikir üretmek için ürün bilmek gerek. Sucuk için yapılacak şeyle 37 ekran televizyon için yapılacak şeyler farklı olur gibi.....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye113 yazı
Piyasadaki rakiplerine oranla daha rekabetci fiyat , kaliteli bir urun ,saticitya her zaman hitap eder ve ceker

Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye96 yazı

ortada somut bir örnek olsa , marka , markanın karşılığı kitle, kitlesiz marka olmaz , her ikisinin sosyal kültürel ekonomik ve benzeri diyalektik analizi ortak örtüşmeler işte bu ortak örtüşmeler marka olma staratejisinin ekseni diyebilirim mesela. mesela ; bir hizmeti marka yapacaksanız, siz her zaman daha kolay olacaksınız.. siz onun yani kitlenin bildiğinden daha kolay olacaksınız. reklamdada daha kolay olmayı anlatımın zemini yapacaksınız. çok özet olarak aklımdan bu geçti.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye96 yazı
ben mesela , belli bir kitlenin çeşitli konularda işlerini kolaylaştıracak bir hizmet veriyorum ana kitle yiyecek içecek ana sektör endüstriyel mutfak. ve bunlara belli yüzdeler ve oranlarda bağlı başka sektörler. ben www.emekop.com da bu geniş kitlenin işlerini yaparken şu ana kadar bildiklerinden daha kolay yöntemler sunuyorum. ve bunun karşılığında onların işlerine hiç karışmıyorum. parasal hiç bir ilişkim yok alışlarında ve satışlarında kullanabilecekleri yöntemler sunuyorum. eğer fikir sorarlarsa o zaman fikrimi söylüyorum, bu sistem onlara zaman ve ekonomi kazandırıyor, sadece bunu anlamaları ve kavramaları için gerekli düzeyde bir tanıtım ve zaman denklemi yürüyor şu anda. bunu neden anlattım şunun için başlattığım bu çalışmanın tanıtımında fikirlere ihtiyacım var, eğer fikrinizi belirtirseniz memnun olurum.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye143 yazı
Ticaretle (üreterek veya üretmeden) para kazanmanın yolu şu 3 koşuldan geçiyor.
1- sunduğun malı satın alan insan, kendisini "özel" hissedecek
2- sunduğun mal moda olacak ya da modaya uygun olacak
3- seri üretim yapabileceksin

Bunlardan herhangi ikisini yanyana getirirsen para kazanırsın. Üçünü birden yakalarsan parayı koyacak yer bulamazsın.

Azıcık açıklayayım, çünkü fazla kavramsal oldu.
1- Satılan şeyin dünyada tek olması, başkasında benzerinin olmaması gibi durumlar satışı kolaylaştırır. En ucuz olduğunu iddia etmek de bu kategoriye girer. Sonuçta "en ucuz" fiyatla alan kişi, kendini diğerlerine göre farklı hisseder. Keza, çok yüksek fiyatla mal satmak da benzer etki gösterir. Çünkü kimi tür insan başkasının alamayacağı fiyatlarla birşeyler almaktan hoşlanır.
2- Demode birşey satılmaz. Ya modaya uyacaksın ya da modayı yaratacaksın. Marka olmak dedikleri şeyin önemli bir kısmı budur.
3- Örneğin bir ressamın yaptığı tablo ile zengin olması mümkün değildir. Halbuki, ilk 2 maddeyi de yerine getirir. Bu nedenle ressamlar belki para kazanır ama para basamaz. Seri üretim yapmaya başlamadan para kazanılmaz.

Örnekler:
Madde 1 için örnek: Ferrariler birer birer sergilenir. 2 tanesi yanyana gelecekse birinin diğerinden mutlaka farkı vardır. Bu maddeyi kullanarak adam tavlamanın yolu "fırsat" veya "size özel" kelimelerini kullanmaktır.
Madde 2 için örnek: Seri üretim plak yapsan kimin işine yarar ki? Modası geçti. Artık cd var, dvd var. Bu maddenin sihirli kelimesi "moda" dır.
Madde 3 için örnek: Canlı müzik yapan adamın kazandığı para 100 lira ise, onun cd sini satan adam 10.000 lira kazanır. El işi örgü ile aile geçinir ama para basmak için fabrika gerekir. Bu maddenin sihirli kelimeleri "standart" ve "kalite"dir.

Not: Fikirlerin kaynağı şahsımdır. Kitaplarda aramayınız.

sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Üye250 yazı
bence en temelinde ciddi bir ofis dayanışması şart..ki bu kaliteye de direk yansır.bunun dışındada marka olabilmek için sponsorluk anlaşmaları yapılması ve reklam faaliyetlerine ağırlık verilmesi oldukça etkili olacaktır.tabiki markalaşmanın ön görülen süresinin minimum 4 yıl ortalama 7 yıl olduğu kabul edilsede yinede uzun bir süreç.herşeyden önemlisi bu süreçte markaya ve ürüne sahip çıkacak ve her türlü ekonomik dengelerin alt üst olmasında sağlam duracak likite ihtiyaç var..
bilinçli reklam olduğu sürece markalaşmak imkansız değil.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye17 yazı
fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. şu anda karabükde bir temizlik ürünleri imalathanesi açtık ve 4 aydır üretim yapmaktayız. ürünlerimizi o çevredekilere ve çevre illerdeki firmalara tanıttık ve denettik fakat yaptığımız ürünlerin daha fazla piyasada boy göstermesi için isim bilinirliğinin ve aşinalığının olması gerekiyor. büyük firmalar seri imalat yapabiliyorlar onlar kadar olmasada talebi karşılayabilecek ekipman gücümüz var. ama müşteriyi etkileyebilmek için marka olmak gerekiyor. şuanda 3 büyük firma olmak üzere bir çok firmaya satış yapabiliyoruz. fakat belli il ve ilçelerde sınırlı. şuanda istanbula merkez ofis ve depomuzu açmak için hazırlanıyoruz fakat istanbul piyasası bizi yermi acaba endişesi içerisindeyiz. ama işide istanbul piyasasında öğrendik illaki bir çevremiz var aman açarız olmassa kapatırız diye bir fikrimizde yok azimle ilerliyoruz. çıtayı yüksek tutuyoruz.zeustasarım arakadaşım malı ucuza satmak ve pahalıya satmak arasındaki ilişkiyi ve tepkiyi baz almışsın bence çok haklısınız ama bu piyasada en iyiyi en ucuza almak istedikleri için insanımız açıkçası cinliler gibi oldu tepkisini asla belli etmiyo abidik gubidik firmalarada malımızı verip karalatmak istemiyoruz. çünkü o tarz firmalar malı alıyo ödemesini yapmıyo bide ismini lekeliyo. amacımız şu marka olabilmek için gerekli evreleri sizlerinde belirttiği gibi az çok kavradık ama bunu bulunduğumuz bölgedemi gerçekleştirmeliyiz yoksa gerçekten istanbul pazarındamı faaliyete geçmeliyiz. karamsarlığımız burdan doğuyo
herkese teşekkür ederim
tuugba korkut

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye63 yazı
Markayı reklam yapar, reklam markalaşmanın öncüsüdür.Kulaklar duydukça, gözler gördükçe reklam için tüketici der ki; hmm bu markaymış ya der, sonra tüketilmeye başlanır, tüketici memnunsa, devamı gelir.Memnun değilse ama hala reklamlar donuyorsa; kulaktan kulağa ürünün ne kötü olduğu yayılır, adı kötü marka olur ama yine markadır :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil