Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fırın Ustası Ortalama Ne Kadar Maaş Alır?

BaşlatanAlpistTarih03/05/2010 21:59:25Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Tekrar merhaba;

Acaba bir fırın ustası ortalama ne kadar maaş alır. Ayrıca fırın muhasebesiyle ilgili ne gibi püf noktalrdan bahsedebiliriz? Mesela bir muhasebe sorumlusu gerekir mi yoksa kendimiz pazar mantığıyla bu işi yürütebilirmiyiz? Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye42 yazı
Ortalama işlerin durumuna bağlı
en yüksek kalite bir usta yövmiye 65 tl + sigorta
yol parası verilmiyor.
Ustanın kalitesine göre 50 kadar düşer yövmiye 50 den aşağıda çalışmazlar. Usta ararsan elinin altında 2-3 usta filan olsun bir usta bir iş yerinde en fazla 3 ay çalışır .
iş değiştirmeye çok alışkınlar o yüzden yüz üstü kalmak isteiyorsan 2-3 ustayla aran iyi olsun mutlaka...
İstanbul/TUZLA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
evet fırın işçileri en fazla üç ay çalışırlar ama benim enaz çalıştığım üç ay bi fırında tam beş sene bi fırında tam iki buçuk sene ve bu rakam gitgide düşüyo artık patronlar çekilmez oluyo gözlerini para hırsı bürümüş işçi az çalışmış çok çalışmış umurlarında değil ve şimdiki patronlar hak hukukta bilmiyor para gelsinde ekmek çıksında gerisi ne olursa olsun hastaysan bahane ediyor der inanmazlar para lazım olsa yok ödemem var falan bahane ederler mesai yapsan fazla para vermeye yanaşmazlar nasılsa diğer gün az yaptı diye onu oraya göre ayarlar ya inanki 20 yıllık ustayım tatil yok cenazen olsan gidemessin işin olsa yerine adam bulup işini halledemessin ondan sonra işçi en fazla üç ay çalışır birde işçiye sor niye işten çıktın bence sormayın bir dokunup bin ah işitirsin saygılarımla kimseyi incitmek gibi bi niyetim yok bunlar benim görüşüm saygılarımla
dadaş

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ymalat
Yeni Üye72 yazı

Bir ekmek ustası bir fırında yıllarca çalışmaz. Bir fırıncı esnafı olarak üç ay muhabbetini doğruluyorum. Üç ay yanımızda çalışan usta işi bırakıyor( işi bırakıyor derken iş verenin haberi olmaz. Gece işe gelmez ve işi bıraktığını böyle belli eder. Ama patron ne halt yerse yesin onlar için. Mağdur olan patron olur suçluda patron olur ne yazık ki.) Sonra bir bakıyorsunuz üç ay önce işi bırakan usta üç ay sonra yeniden dükkanımızın kapısını tıklatıyor: " Usta iş var mı be?"
Eee bu işler böyle. Fırın-cılık cılık bir iş. Haa ustalarada kızmamak lazım. Onlarda insan sonuçta. Tatilleri yok, sabahları ailesiyle kahvaltı bile yapamazlar, akşamleyin evlerine misafirleri gelir ama gece iş var diye usta izin isteyip yatağına girip uyur. Asosyal bir meslek. Ama şu var ki insanlık var olduğu sürece aç kalmazlar. Nereye gitseler muhakkak iş bulurlar. Eğer çocuklarınızı bir yerlere çırak vermek isterseniz fırınlara verin. Zaten çırak yetişmemeye başladı. Bu durum hayli bi fırıncılık mesleğini zora sokuyor. Piyasada usta ender bulununca ustaları bırak mum ışığında meşaleyle aranıyor. O yüzden ustalar iş sıkıntısı yaşamadıkları için biraz rahatlar(havalılar :) ) Ama işi bilmeyen patron hapı yuttu! Artık patron o değil, yanında çalıştırdığı ustası. Saygılar...

Yerleşim TürkiyeMeslek Ö?renci
Yeni Üye72 yazı
Bu arada fırıncı ustasının aldığı maaşıyla ilgili bir kaç bişi diyeyim. Yaptıkları işin büyüklüğüne, mesai saatlerine, kişi başına düşen işin miktarına, ekmek fiyatlarına, işçiliklerine ve piyasadaki usta talebine göre maaş alırlar. Biz bazen 50 veririz, bazen 60 bazende 70-80. Birde sigortaları olur.

Yerleşim TürkiyeMeslek Ö?renci
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - atalay45
Bu arada fırıncı ustasının aldığı maaşıyla ilgili bir kaç bişi diyeyim. Yaptıkları işin büyüklüğüne, mesai saatlerine, kişi başına düşen işin miktarına, ekmek fiyatlarına, işçiliklerine ve piyasadaki usta talebine göre maaş alırlar. Biz bazen 50 veririz, bazen 60 bazende 70-80. Birde sigortaları olur.

Bende karadenizden bir pide ustası ayarlıyorum şimdi yani ortalamaa vurunca aylık 2000 tl yapıyor + sigorta

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
alparslan bey sizinle irtibata geçmek istiyorum. benim tel 541.929.20.12

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Gyda