Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fırın Açmak İçin Neler Gerekli?

BaşlatanAlpistTarih03/05/2010 21:40:28Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Merhabalar;

Yazdıklarınızı okudum; aranızda işi bilenler var gerçekten. Benim de bu konuyla ilgili sorularım var eğer yardımcı olursanız minnettar olurum.

Ben hazır giyim sektöründe çalışıyorum ve çoğu insanda olduğu gibi kendi işimin patronu olmaktan yanayım ve fırın açmayı kafaya koydum. Neden derseniz bu işte savaşta bile para var yanılmıyorsam. Ama benim sorunum hiç bir fikre sahip olmam hatta hangi belgelerin iş kurmakta gerekli olduğunu bile bilmiyorum. Bana şöyle baştan itibaren neler yapılması gerektiğini anlatırmısınız lütfen.. Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye42 yazı
Fırın derken ekmek fırını lahmacun pide fırını tam olarak ne istediğini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım....
İstanbul/TUZLA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Ekmek fırını açmak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye100 yazı

Sayın Alpist ekmek fırını açman için İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı yönetmeliğine göre dükkanın iskanın fırın olarak geçmesi gerekmektedir.Fırın özel yapı şeklini gerektiriyor.Fırın iskanlı dükkan bulmakta imkansız gibi bir şey , kahvehaneler , internet cafeler , fırınlar , oteller , hamamlar , çalışır durumda ve ruhsatlı olan yerlerin noterden devir şeklinde oluyor , böyle olduğu zaman tapuda tarla bile gözükse önemi yok eskiden alınmış ruhsat müktesep hak sayıldığından ruhsat iptal olmuyor.
ruhsatı çözdükten sonra geriye kalan her şey kolay ,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
Sayın Babil;

5 senedir yurtdışındayım ve açıkçası söylediklerinizden fazla birşey anlamadım:D

Üye100 yazı
Şimdi size söyle anlatayım , fırın açmanız için tek engel ilçe belediyelerce verilen İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı , işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı yönetmeliğine göre derki fırınlar özel yapı şeklini gerektirir. Yani yapı kullanma izin belgesinde fırın olarak geçmesi gerekiyor , onuda şöyle izah edeyim . Ben yeni bir bin yapıyorum diyelim binanın zemin katının fırın olmasını istiyorum ona göre proje çiziliyor her şey ona göre yapılıyor ve tapuda boş olan dükkan fırın olarak gözüküyor , sıfırdan bir fırın açmak istiyorsanız bunu göz önünde bulundurun , yada eski ruhsatı olan ve devreden bir fırın bulun umarım anlatabilmişiimdir..

Yeni Üye10 yazı
Öncelikle teşekkür ederim cevap için, peki:
Bu yerin ruhsatında sadece fırın için diye mi yazıyor yoksa fırın içinde uygundur diyemi yazıyor. Çünkü dediğiniz şekilde lokasyonu güzel olan bir yerde bu tip ruhsatlı bir dükkan bulmak çok zor olur diye düşünüyorum.

Üye100 yazı
İskanda fırın olarak geçmesi lazım , size tavsiyem eğer gerçekten fırın açmak istiyorsanız normal bir dükkan bulup ilgili belediyeye giderek ben buraya fırın açabilirmiyim diye bir sorun , yada imalat değil sadece unlu mamuller satışı yapabilirsiniz bir fırınla anlaşarak, bunun için inşaat ruhsatı olan bir dükkan olması bile yeterlidir , taahhütname vererek (belediye istediği zaman çıkarım kağıdının altına imza atarak )

benim bu konuştuklarım daimi ruhsat için geçerli bazı belediyeler geçici ruhsatlar da veriyor ama her sene sizden yüksek miktarda harç almak kaydı ile, daimi ruhsat alırsanız 1 kereye mahsus harçları yatırıyorsunuz .... Yinede kanun tek olmasına rağmen belediyeden belediyeye uygulanış şekli değişiyor . İstanbulda ise maltepedeki patlamadan sonra bu işler bayağı sıkılaştı , ayrıca z.burnunda fırın yüzünden bir binanın yıkılması , bunun gibi şeyler..

Yeni Üye1 yazı
peki iskanda yapı kullanım belgesinde ekmek fırını diye işli değilse ancak tüm bina sizinse izin probleminiz yoksa bunu işletmeniz mümkünmü? burası türkiye nede olsa

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye100 yazı
Ruhsat yönetmeliği bu konuda gayet net arkadaşım , bu ruhsata imza atacak olan kişiler ilerde bir sıkıntı olursa , hiç bir şekilde izah edemezler, burası türkiye ama bazı şeyler artık düzeliyor eskisi gibi değil....

Yeni Üye47 yazı
Konveyorlü gazlı pizza fırını arıyorum. Tekliflerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye27 yazı
Yanlış anlama senin ile alakalı değil ama, şu ''fırın açıcam'' sayfalarını forumda görünce, istemsiz bir şekilde gülüyorum. insan bu kötülüğü kendine yapmamalı. Eğer Allah c.c nasip ederde,bu işi yaparsan,o zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Geçen de şu fırına gittim. http://www.uncu78.com/satilik-ilanlari/firinlar/yalcintas-ekmek-firini-253.html Ordaki abimiz bir anlatsın,niye bıraktığını. Tabi anlatması içinde işi bilip, soru sormak lazım. Ama ne kaparsan yinede kârdır.
Unlu mamüleri ruhsatı var ama ekmek üretim ruhsatı yok,olurda o mahalle arasında ki yeri zabıta görürse ceza yazabilir.( adamına göre)

Daha önce fırıncılık konusunda, en incesine kadar detaylıca yazmıştım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
lütfen söylediklerimi yanlış anlamayın,
fırın işinde, kendi işinizin patronu olmazsınız, iş sizin patronunuz olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı
bu konuda bizi aydınlattığınız için size teşekkür ederim
zamanın en cesurları şimdi toprak altında sen de ona göre yaşa..

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye1 yazı
merhaba benım bır sorunum var elektırıklı fırın acmak ıstıyordum kı bu ıstegım halen devam etmekte ve beledıyeye muracat ettım gereklı belgelerı ıstedıler hepsıne okey dedım bır yerde duraksadım ve duraksadıgım yer ustalık belgesı olmaması bunun ıcın ne yapabılırım bunun ıcın gececıcı bır belge ıle acabılırmıyım
acabılıyorsam nereye bas vurmamm gerekır yardımcı olursanız sevınırım
ferhatözdemir

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Esnaf